Traiteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Traiteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Traiteur? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Traiteur wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Traiteur, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Traiteur
Vacatures Traiteur
Vacatures laden...
Wat is een Traiteur?
Een Traiteur bereidt verse maaltijden en verkoopt die in een Traiterie of brengt die bij klanten, zoals bedrijven of particulieren.
De Traiteur maakt bijvoorbeeld lekkere gerechten, soepen, broodjes en maaltijden. Ook maakt de Traiteur buffetten voor feesten en recepties. De Traiteur zal altijd creatief moeten zijn om iets extra’s te bieden en beter te zijn dan concurrenten. De Traiteur bedenkt nieuwe producten en nieuwe presenteermogelijkheden. Hij speelt hierbij in op de wensen van klanten en culinaire trends.
De Traiteur houdt zich verder onder meer bezig met het adviseren van de klant, het beheren van de voorraad, marketing, administreren en reinigen en desinfecteren. De Traiteur houdt zich strikt aan de hygiëneregels. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels van de Europese Unie en de Vleeswarenwet.
Past het beroep Traiteur bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Salarisschaal Traiteur
Wat verdient een Traiteur?
Het gemiddelde salaris van een Traiteur in Nederland ligt tussen de € 2.500 en € 3.700 per maand, afhankelijk van ervaring en kennis. Een Senior Traiteur kan tot € 4.000 verdienen.
Dit salaris geldt bij een 40-urige werkweek. Bekijk ook Het gemiddelde bruto jaarsalaris en uurloon voor een Traiteur, of het salaris per ervaringsniveau.
Meer weten over het salaris Traiteur
Hoe word je een Traiteur?
Een mogelijke opleiding tot Traiteur is Slager-Traiteur (MBO niveau 3). De student leert alles over het bedenken en bereiden van producten, productpresentatie, voorraadbeheer, calculeren, reinigen en klanten adviseren.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Traiteur
Er zijn geen opleidingen Traiteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Traiteur in werkt
Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & DetailhandelInteresse en Motivatie Traiteur
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Traiteur
Een Traiteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Vaardigheden Traiteur
- Durf
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Buiten kaders denken
- Ambitie
- Doorzettingsvermogen
- Oog voor detail
- Zorgvuldigheid
- Nauwkeurigheid
- Analyseren
- Systematisch denken
- Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
- Vitaliteit
- Levenslust
- Positiviteit
- Inlevingsvermogen
- Aanpassingsvermogen
- Lichtvoetigheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Traiteur nodig?
Persoonstypen die passen bij een Traiteur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
Een Traiteur moet hard werken om goede, innovatieve producten aan te kunnen bieden. Hij steekt niet alleen tijd in de bereiding van maaltijden, maar ook in het volgen van trends door bijvoorbeeld naar beurzen te gaan. De Traiteur is gedreven, heeft veel energiek en is klantgericht. Bovendien is hij nauwkeurig en gedisciplineerd (Succesvolle Werker).
De Traiteur houdt tevens zijn omgeving in de gaten. Hij volgt de culinaire innovaties en de markt. De Traiteur speelt in op wensen van de klant en dient daarom inzichtelijk en onderzoekend te zijn (Waarnemer).
Eigenschappen Traiteur
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Traiteur?
Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Traiteurs. Toch zullen mensen bij een slechte economie vaker kiezen zelf eten te bereiden voor een feest of iets kant-en-klaars bij een supermarkt te halen. Dit heeft invloed op het aantal vacatures of op de kans om zelf een goedlopende zaak te beginnen.
Bij goed functioneren kan een Traiteur in loondienst steeds meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken krijgen. De Traiteur kan opklimmen tot Chef of zijn eigen zaak beginnen. Een Traiteur met een eigen zaak kan eventueel uitbreiden, zich specialiseren in één keuken of juist zijn assortiment uitbreiden, of bijvoorbeeld workshops aanbieden. Ook kan een Traiteur ook serveerdiensten gaan verlenen bij grote(re) partijen. Een Traiteur werkt dan tevens als Cateringbeheerder.
De actuele kans op werk voor een Traiteur
Het beroep Traiteur is onderdeel van de beroepsfamilie Slagers, poeliers en vishandelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Slagers, poeliers en vishandelaars is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Traiteur
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Waar werkt een Traiteur?
Een Traiteur is werkzaam bij een Slagerij of een Traiterie. Hij werkt daar in loondienst of is de eigenaar van de zaak. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.
Met wie werkt een Traiteur samen?
Een Traiteur verzorgt buffetten aan huis, maar kan ook producten verkopen in zijn winkel. Hij komt onder andere in contact met klanten, een Chef (als hij niet zelf de Chef is), Verkoopmedewerkers en Leveranciers van verse producten.
- Klanten
- Chef
- Verkoopmedewerkers
- Leveranciers
Verwante beroepen Traiteur:
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Traiteur in één oogopslag
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Klanten
- Chef
- Verkoopmedewerkers
- Leveranciers
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2500 tot €4000