Traiteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Traiteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Traiteur bereidt verse maaltijden en verkoopt die in een Traiterie of brengt die bij klanten, zoals bedrijven of particulieren.

De Traiteur maakt bijvoorbeeld lekkere gerechten, soepen, broodjes en maaltijden. Ook maakt de Traiteur buffetten voor feesten en recepties. De Traiteur zal altijd creatief moeten zijn om iets extra’s te bieden en beter te zijn dan concurrenten. De Traiteur bedenkt nieuwe producten en nieuwe presenteermogelijkheden. Hij speelt hierbij in op de wensen van klanten en culinaire trends.

De Traiteur houdt zich verder onder meer bezig met het adviseren van de klant, het beheren van de voorraad, marketing, administreren en reinigen en desinfecteren. De Traiteur houdt zich strikt aan de hygiëneregels. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels van de Europese Unie en de Vleeswarenwet.
 

Wil je werken als Traiteur?

Werk je al als Traiteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Traiteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Traiteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Traiteur in één oogopslag

Netwerk:

 • Klanten
 • Chef
 • Verkoopmedewerkers
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Traiteur

Wat verdient een Traiteur?

 

Een Traiteur kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Traiteur. Als een Traiteur eigen baas is, hangen zijn inkomsten onder andere af van zijn aanbod, de economie en de concurrentie.

Als secundaire voorwaarden gelden onder andere een onregelmatigheidstoeslag en vakantiegeld. 

Salarisschaal Traiteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Traiteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Traiteur

Hoe goed is de toekomst voor de Traiteur? 

 

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Traiteurs. Toch zullen mensen bij een slechte economie vaker kiezen zelf eten te bereiden voor een feest of iets kant-en-klaars bij een supermarkt te halen. Dit heeft invloed op het aantal vacatures of op de kans om zelf een goedlopende zaak te beginnen.

Bij goed functioneren kan een Traiteur in loondienst steeds meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken krijgen. De Traiteur kan opklimmen tot Chef of zijn eigen zaak beginnen. Een Traiteur met een eigen zaak kan eventueel uitbreiden, zich specialiseren in één keuken of juist zijn assortiment uitbreiden, of bijvoorbeeld workshops aanbieden. Ook kan een Traiteur ook serveerdiensten gaan verlenen bij grote(re) partijen. Een Traiteur werkt dan tevens als Cateringbeheerder

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Traiteur worden: Opleidingen tot Traiteur

Hoe word je een Traiteur? 

 

Een mogelijke opleiding tot Traiteur is Slager-Traiteur (MBO niveau 3). De student leert alles over het bedenken en bereiden van producten, productpresentatie, voorraadbeheer, calculeren, reinigen en klanten adviseren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Traiteur

Meer opleidingen Traiteur

Weet je nog niet of je Traiteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Traiteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Traiteur

Met wie werkt een Traiteur samen? 

Een Traiteur verzorgt buffetten aan huis, maar kan ook producten verkopen in zijn winkel. Hij komt onder andere in contact met klanten, een Chef (als hij niet zelf de Chef is), Verkoopmedewerkers en Leveranciers van verse producten. 


 • Klanten
 • Chef
 • Verkoopmedewerkers
 • Leveranciers
Traiteur


Organisaties waar een Traiteur werkzaam is

Waar werkt een Traiteur meestal? 

Een Traiteur is werkzaam bij een Slagerij of een Traiterie. Hij werkt daar in loondienst of is de eigenaar van de zaak. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.
 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Traiteur

Waar kun je het beste werken als Traiteur? Hieronder vindt je de best door de Traiteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Traiteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Traiteur:

Welke competenties heeft een een Traiteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Traiteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Traiteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Traiteur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Traiteur moet hard werken om goede, innovatieve producten aan te kunnen bieden. Hij steekt niet alleen tijd in de bereiding van maaltijden, maar ook in het volgen van trends door bijvoorbeeld naar beurzen te gaan. De Traiteur is gedreven, heeft veel energiek en is klantgericht. Bovendien is hij nauwkeurig en gedisciplineerd (Succesvolle Werker).

De Traiteur houdt tevens zijn omgeving in de gaten. Hij volgt de culinaire innovaties en de markt. De Traiteur speelt in op wensen van de klant en dient daarom inzichtelijk en onderzoekend te zijn (Waarnemer). 

Bekijk de persoonstypen voor Traiteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Traiteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Traiteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Traiteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Traiteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Traiteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Traiteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Traiteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Traiteur iets voor je?

Zou je graag Traiteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Traiteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Traiteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar