U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Telemarketeer

Telemarketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een telemarketeer? Lees de functieomschrijving.

De telemarketeer is constant bezig met netwerken, hij zorgt ervoor dat relaties worden opgebouwd en oude relaties worden behouden. Hij behoudt dit door telefonisch contact, de telemarketeer moet dus in staat zijn goed te kunnen articuleren en netjes overkomen aan de telefoon. 

De telemarketeer is bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers voor het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. Hij zoekt niet alleen opdrachtgevers, maar probeert ook producten te verkopen voor zijn bedrijf. De telemarketeer is ook vaak bezig met het zoeken van bedrijven die reclame voor hen wil maken door middel van advertenties in huis-aan-huis bladen. 

De telemarketeer is werkzaam voor adviseurs en de accountmanager, hij maakt afspraken voor hen. Hij heeft direct contact met de accountmanager en adviseurs en moet ervoor zorgen dat hij dit contact goed onderhoud, hij werkt immers voor hun. 

Mensen vonden ons op: Job Telemarketeer, Baan Telemarketeer, Telemarketeer Worden, Functie-eisen Telemarketeer, Verantwoordelijkheden Telemarketeer, Functieprofiel Telemarketeer, Wat doet een Telemarketeer, Werken als Telemarketeer.

Telemarketeer worden: Opleiding tot telemarketeer

Een MBO werk- en denkniveau is nodig om een telemarketeer te worden. Verder is het nodig om een aantal jaren werkervaring te hebben, het office pakket te kennen en er mee kunnen werken en kennis van SaaS en VOIP.

Hij moet een opleiding hebben gedaan in marketing of financieel economisch.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telemarketeer, Telemarketeer Worden, Opleidingsniveau Telemarketeer, Scholing Telemarketeer, Studie Telemarketeer, Bijscholing Telemarketeer, Omscholing Telemarketeer.

Organisaties waar een telemarketeer doorgaans werkzaam is

 • Telecom Bedrijven
 • Particulieren
 • Mediawinkels
 • Warenhuizen
 • Beurzen
 • Helpdesk
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telemarketeer, Telemarketeer Worden, Opleidingsniveau Telemarketeer, Scholing Telemarketeer, Studie Telemarketeer, Bijscholing Telemarketeer, Omscholing Telemarketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden telemarketeer

De telemarketeer heeft een startsalaris van ongeveer 1400 euro bruto per maand, wat kan oplopen tot ongeveer 1800 euro bruto per maand. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het volgende bevatten; 8% vakantietoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Telemarketeer, Loon Telemarketeer, Wat verdien je als Telemarketeer, Salarisschaal Telemarketeer, Salarisindicatie Telemarketeer, Bonus Telemarketeer, CAO Telemarketeer, Brutoloon Telemarketeer, Nettoloon Telemarketeer, Vakantiedagen Telemarketeer, Pensioen Telemarketeer.

Competenties, skills & vaardigheden telemarketeer

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Plannen en organiseren
 • Flexibiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Telemarketeer, Vaardigheden Telemarketeer, Attitude Telemarketeer, Kwalificaties Telemarketeer, Competentieprofiel Telemarketeer.

Boeken voor het beroep telemarketeer

Wil je meer weten over het beroep telemarketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je telemarketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken telemarketeer te komen.

How to Piss Off a Telemarketer | Sidney S Prasad

Engels | Paperback | 9781478186007 | 156 pagina's

Do you ever get frustrated with those pesky telemarketers who call at the worst of times and wont take no for an answer?If I could show you a way to get even with those pushy telephone agents and piss them off royally, would you be interested?Wouldn't you...

Why Are You Calling Me? | Murray Sparks

50 True Tales of Teasing, Tricking & Tormenting Telemarketers - Engels | Paperback | 9781499518672 | 178 pagina's

In Why Are You Calling Me, comic mastermind Murray Sparks finds humour in turning the tables on telemarketers. From asking recruiters to help staff his exotic animal taxidermy business to convincing a cold-caller to help him invest in a deposed Nigerian k...

Trust Me I'm a Telemarketer | Telemarketer Publishing

Notebook, Journal or Planner Size 6 X 9 110 Lined Pages Office Equipment Great Gift Idea for Christmas or Birthday for a Telemarketer - Engels | Paperback | 9781796562316 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Telemarketeer, Telemarketeer ebooks, boek Telemarketeer.

Persoonstypen telemarketeer

De telemarketeer moet spontaan en charmant zijn, omdat hij veelal telefoneert. Hij moet contact zoeken met bedrijven en opdrachtgevers en het is van belang dat hij spontaan en charmant overkomt aan de telefoon, het is namelijk vaak zo dat spontane mensen eerder worden vertrouwd. Hij moet ervoor zorgen dat zij producten kopen of advertenties plaatsen, doordat de opdrachtgevers en bedrijven vertrouwen in hem hebben zullen ze eerder toezeggen. De telemarketeer moet contacten onderhouden, door spontaan en charmant te zijn, blijven oudere contacten bij het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. (Levensgenieter)

Hij werkt voor de adviseurs en de accountmanager, hij moet goed naar hen luisteren, omdat zij verwachten dat ze op hem kunnen rekenen. Door die werkzaamheden zou je kunnen stellen dat hij zeer betrokken en hulpvaardig is. (Gever)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Telemarketeer, Karakter Telemarketeer.

Netwerk telemarketeer

De telemarketeer heeft veel contact met de adviseurs en de accountmanager binnen het bedrijf, omdat hij voor hen werkzaamheden moet verrichten.

Hij is verder bezig met het zoeken van nieuwe opdrachtgevers, het is van belang dat hij zoveel mogelijk opdrachtgevers weet te vinden en deze tevreden houdt, dit zal zorgen voor meer opdrachtgevers die bij het bedrijf waar hij werkzaam is hun opdracht willen laten uitvoeren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Telemarketeer, Medewerkers Telemarketeer.

Is het beroep telemarketeer iets voor jou?

Zou je graag telemarketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als telemarketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Telemarketeer, beroepskeuzetest Telemarketeer, beroep Telemarketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden telemarketeer

Het arbeidsmarktperspectief voor de telemarketeer ligt vrij hoog, de bedrijven in de telemarketing worden steeds groter en hebben een steeds hogere omzet, waardoor ze steeds meer mensen zullen aannemen, waaronder de telemarketeer.

Er zijn een aantal doorgroeimogelijkheden voor de telemarketeer, deze zullen steeds dichterbij komen naarmate je aantal jaren werkervaring stijgt. De volgende doorgroeimogelijkheden heeft hij: callcenter agent, commercieel medewerker binnendienst, teamleider, supervisor en callcenter manager. De doorgroeimogelijkheden zijn behoorlijk veel.

Arbeidsmarktperspectief score telemarketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep telemarketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Telemarketeer, Promotie mogelijkheden Telemarketeer, Carriere Telemarketeer.

Solliciteren op de functie telemarketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als telemarketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor telemarketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als telemarketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Telemarketeer, CV Telemarketeer, sollicitatie Telemarketeer.

Interviews met telemarketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen telemarketeer

Vacatures telemarketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Telemarketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telemarketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De telemarketeer is constant bezig met netwerken, hij zorgt ervoor dat relaties worden opgebouwd en oude relaties worden behouden. Hij behoudt dit door telefonisch contact, de telemarketeer moet dus in staat zijn goed te kunnen articuleren en netjes overkomen aan de telefoon.  De telemarketeer is bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers voor het bedrijf waarvoor hij werkzaam is.

Beoordeling Telemarketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Telemarketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Telemarketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep