Telemarketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telemarketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep telemarketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je telemarketeer wordt.

 

Wat is een Telemarketeer?

De telemarketeer is constant bezig met netwerken, hij zorgt ervoor dat relaties worden opgebouwd en oude relaties worden behouden. Hij behoudt dit door telefonisch contact, de telemarketeer moet dus in staat zijn goed te kunnen articuleren en netjes overkomen aan de telefoon. 

De telemarketeer is bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers voor het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. Hij zoekt niet alleen opdrachtgevers, maar probeert ook producten te verkopen voor zijn bedrijf. De telemarketeer is ook vaak bezig met het zoeken van bedrijven die reclame voor hen wil maken door middel van advertenties in huis-aan-huis bladen. 

De telemarketeer is werkzaam voor adviseurs en de accountmanager, hij maakt afspraken voor hen. Hij heeft direct contact met de accountmanager en adviseurs en moet ervoor zorgen dat hij dit contact goed onderhoud, hij werkt immers voor hun. Wil je werken als Telemarketeer?

Werk je al als Telemarketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telemarketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Telemarketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telemarketeer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Adviseurs
 • Accountmanager
 • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telemarketeer

Wat verdient een Telemarketeer?

De telemarketeer heeft een startsalaris van ongeveer 1400 euro bruto per maand, wat kan oplopen tot ongeveer 1800 euro bruto per maand. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het volgende bevatten; 8% vakantietoeslag.

Salarisschaal Telemarketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Telemarketeer

Er zijn geen vacatures Telemarketeer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Telemarketeer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Telemarketeer in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telemarketeer

Wat zijn de baankansen voor een Telemarketeer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de telemarketeer ligt vrij hoog, de bedrijven in de telemarketing worden steeds groter en hebben een steeds hogere omzet, waardoor ze steeds meer mensen zullen aannemen, waaronder de telemarketeer.

Er zijn een aantal doorgroeimogelijkheden voor de telemarketeer, deze zullen steeds dichterbij komen naarmate je aantal jaren werkervaring stijgt. De volgende doorgroeimogelijkheden heeft hij: callcenter agent, commercieel medewerker binnendienst, teamleider, supervisor en callcenter manager. De doorgroeimogelijkheden zijn behoorlijk veel.

De actuele kans op werk voor een Telemarketeer

Het beroep Telemarketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Klantcontactmedewerkers-outbound. De kans op werk voor de beroepsfamilie Klantcontactmedewerkers-outbound is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Telemarketeer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Telemarketeer worden: Opleidingen tot Telemarketeer

Wil je Telemarketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Telemarketeer.

Hoe word je een Telemarketeer? 

Een MBO werk- en denkniveau is nodig om een telemarketeer te worden. Verder is het nodig om een aantal jaren werkervaring te hebben, het office pakket te kennen en er mee kunnen werken en kennis van SaaS en VOIP.

Hij moet een opleiding hebben gedaan in marketing of financieel economisch.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Telemarketeer

Er zijn geen opleidingen Telemarketeer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Telemarketeer in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Telemarketeer

Als je Telemarketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Telemarketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Telemarketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Telemarketeer?

Competenties en Vaardigheden Telemarketeer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Telemarketeer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Telemarketeer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Telemarketeer

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Telemarketeer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Telemarketeer. Als Telemarketeer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Telemarketeer:


zie volledige beschrijving persoonstype Telemarketeer

Vakkennis voor een Telemarketeer

Het is voor een Telemarketeer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Telemarketeer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Telemarketeer


Werkervaring Telemarketeer

Het is voor een startend Telemarketeer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Telemarketeer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Telemarketeer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Telemarketeer

Met wie werkt een Telemarketeer samen? 

De telemarketeer heeft veel contact met de adviseurs en de accountmanager binnen het bedrijf, omdat hij voor hen werkzaamheden moet verrichten.

Hij is verder bezig met het zoeken van nieuwe opdrachtgevers, het is van belang dat hij zoveel mogelijk opdrachtgevers weet te vinden en deze tevreden houdt, dit zal zorgen voor meer opdrachtgevers die bij het bedrijf waar hij werkzaam is hun opdracht willen laten uitvoeren.


 • Adviseurs
 • Accountmanager
 • Opdrachtgevers
Telemarketeer


Organisaties waar een Telemarketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Telemarketeer meestal werkt.

Waar werkt een Telemarketeer?

 • Telecom Bedrijven
 • Particulieren
 • Mediawinkels
 • Warenhuizen
 • Beurzen
 • Helpdesk

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Telemarketeer

Waar kun je het beste werken als Telemarketeer? Hieronder vind je de best door de Telemarketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telemarketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telemarketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Telemarketeer.

Welke competenties heeft een Telemarketeer nodig?

Een Telemarketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Telemarketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Telemarketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Telemarketeer nodig? 

De telemarketeer moet spontaan en charmant zijn, omdat hij veelal telefoneert. Hij moet contact zoeken met bedrijven en opdrachtgevers en het is van belang dat hij spontaan en charmant overkomt aan de telefoon, het is namelijk vaak zo dat spontane mensen eerder worden vertrouwd. Hij moet ervoor zorgen dat zij producten kopen of advertenties plaatsen, doordat de opdrachtgevers en bedrijven vertrouwen in hem hebben zullen ze eerder toezeggen. De telemarketeer moet contacten onderhouden, door spontaan en charmant te zijn, blijven oudere contacten bij het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. (Levensgenieter)

Hij werkt voor de adviseurs en de accountmanager, hij moet goed naar hen luisteren, omdat zij verwachten dat ze op hem kunnen rekenen. Door die werkzaamheden zou je kunnen stellen dat hij zeer betrokken en hulpvaardig is. (Gever)

Bekijk de persoonstypen voor Telemarketeer


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Telemarketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telemarketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telemarketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telemarketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telemarketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telemarketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telemarketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telemarketeer iets voor je?

Zou je graag Telemarketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telemarketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Telemarketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar