Telemarketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telemarketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep telemarketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je telemarketeer wordt.

 

Wat is een Telemarketeer?

De telemarketeer is constant bezig met netwerken, hij zorgt ervoor dat relaties worden opgebouwd en oude relaties worden behouden. Hij behoudt dit door telefonisch contact, de telemarketeer moet dus in staat zijn goed te kunnen articuleren en netjes overkomen aan de telefoon. 

De telemarketeer is bezig met het vinden van nieuwe opdrachtgevers voor het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. Hij zoekt niet alleen opdrachtgevers, maar probeert ook producten te verkopen voor zijn bedrijf. De telemarketeer is ook vaak bezig met het zoeken van bedrijven die reclame voor hen wil maken door middel van advertenties in huis-aan-huis bladen. 

De telemarketeer is werkzaam voor adviseurs en de accountmanager, hij maakt afspraken voor hen. Hij heeft direct contact met de accountmanager en adviseurs en moet ervoor zorgen dat hij dit contact goed onderhoud, hij werkt immers voor hun. 

Wil je werken als Telemarketeer?

Werk je al als Telemarketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telemarketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Telemarketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telemarketeer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Adviseurs
 • Accountmanager
 • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telemarketeer

Wat verdient een Telemarketeer?

De telemarketeer heeft een startsalaris van ongeveer 1400 euro bruto per maand, wat kan oplopen tot ongeveer 1800 euro bruto per maand. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het volgende bevatten; 8% vakantietoeslag.

Salarisschaal Telemarketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Telemarketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Telemarketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telemarketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Telemarketeer vacatures

Accountmanager Binnendienst
Forza Refurbished B.V.
Wat ga je doen?Je gaat actief bouwen aan een eigen c.q. uitbreiding bestaande klantenbase;Je belt veel uit naar klanten (resellers of direct zakelijke markt) voor prospectie;Door deze goede analyse …
Telemarketeer
Actief Werkt! Tilburg
Voor onze opdrachtgever in Oisterwijk zijn wij opzoek naar Telemarketeers. Je belt samen met je team naar groot zakelijke bedrijven in Nederland. Je werkt niet met scripts, maar mag helemaal …
Telemarketeer
Timing
• Koude telefonische acquisitie• Telefonisch benaderen van suspects en prospects.• Afspraken inplannen voor de salesmanager• Nieuwe klanten werven• Het versturen van mailings

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telemarketeer

Wat is de toekomst van Telemarketeer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de telemarketeer ligt vrij hoog, de bedrijven in de telemarketing worden steeds groter en hebben een steeds hogere omzet, waardoor ze steeds meer mensen zullen aannemen, waaronder de telemarketeer.

Er zijn een aantal doorgroeimogelijkheden voor de telemarketeer, deze zullen steeds dichterbij komen naarmate je aantal jaren werkervaring stijgt. De volgende doorgroeimogelijkheden heeft hij: callcenter agent, commercieel medewerker binnendienst, teamleider, supervisor en callcenter manager. De doorgroeimogelijkheden zijn behoorlijk veel.

Baankans Telemarketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Telemarketeer worden: Opleidingen tot Telemarketeer

Wil je telemarketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Telemarketeer? 

Een MBO werk- en denkniveau is nodig om een telemarketeer te worden. Verder is het nodig om een aantal jaren werkervaring te hebben, het office pakket te kennen en er mee kunnen werken en kennis van SaaS en VOIP.

Hij moet een opleiding hebben gedaan in marketing of financieel economisch.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Telemarketeer

Er zijn geen opleidingen Telemarketeer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Telemarketeer in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Netwerk Telemarketeer

Met wie werkt een Telemarketeer samen? 

De telemarketeer heeft veel contact met de adviseurs en de accountmanager binnen het bedrijf, omdat hij voor hen werkzaamheden moet verrichten.

Hij is verder bezig met het zoeken van nieuwe opdrachtgevers, het is van belang dat hij zoveel mogelijk opdrachtgevers weet te vinden en deze tevreden houdt, dit zal zorgen voor meer opdrachtgevers die bij het bedrijf waar hij werkzaam is hun opdracht willen laten uitvoeren.


 • Adviseurs
 • Accountmanager
 • Opdrachtgevers
Telemarketeer


Organisaties waar een Telemarketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Telemarketeer meestal werkt.

Waar werkt een Telemarketeer?

 • Telecom Bedrijven
 • Particulieren
 • Mediawinkels
 • Warenhuizen
 • Beurzen
 • Helpdesk

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Telemarketeer

Waar kun je het beste werken als Telemarketeer? Hieronder vind je de best door de Telemarketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telemarketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telemarketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Telemarketeer.

Welke competenties heeft een Telemarketeer nodig?

Een Telemarketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Telemarketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Telemarketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Telemarketeer nodig? 

De telemarketeer moet spontaan en charmant zijn, omdat hij veelal telefoneert. Hij moet contact zoeken met bedrijven en opdrachtgevers en het is van belang dat hij spontaan en charmant overkomt aan de telefoon, het is namelijk vaak zo dat spontane mensen eerder worden vertrouwd. Hij moet ervoor zorgen dat zij producten kopen of advertenties plaatsen, doordat de opdrachtgevers en bedrijven vertrouwen in hem hebben zullen ze eerder toezeggen. De telemarketeer moet contacten onderhouden, door spontaan en charmant te zijn, blijven oudere contacten bij het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. (Levensgenieter)

Hij werkt voor de adviseurs en de accountmanager, hij moet goed naar hen luisteren, omdat zij verwachten dat ze op hem kunnen rekenen. Door die werkzaamheden zou je kunnen stellen dat hij zeer betrokken en hulpvaardig is. (Gever)

Bekijk de persoonstypen voor Telemarketeer


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Telemarketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telemarketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telemarketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telemarketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telemarketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telemarketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telemarketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telemarketeer iets voor je?

Zou je graag Telemarketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telemarketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Telemarketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar