U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Touringcarchauffeur

Touringcarchauffeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een touringcarchauffeur? Lees de functieomschrijving.

Een Touringcarchauffeur vervoert passagiers met een bus. De Touringcarchauffeur bestuurt de bus bijvoorbeeld tijdens dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en soms ook buitenland en pendels. Gelegenheden waarvoor Touringcars worden ingezet zijn bijvoorbeeld schoolreisjes, personeelsuitjes en vervanging van treinen bij gebreken aan het spoor. Een Touringcarchauffeur draait onregelmatige diensten.

Het werk van een Touringcarchauffeur brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Passagiers moeten op een veilige manier van de ene plek naar de andere gebracht worden. De Touringcarchauffeur moet om kunnen gaan met lastige reizigers, goed de (binnenlandse en buitenlandse) verkeersregels kennen en klein onderhoud aan de bus kunnen uitvoeren. Ook moet een Touringcarchauffeur eerste hulp kunnen verlenen aan passagiers en om kunnen gaan met de boordcomputers en communicatiemiddelen. 

Mensen vonden ons op: Job Touringcarchauffeur, Baan Touringcarchauffeur, Touringcarchauffeur Worden, Functie-eisen Touringcarchauffeur, Verantwoordelijkheden Touringcarchauffeur, Functieprofiel Touringcarchauffeur, Wat doet een Touringcarchauffeur, Werken als Touringcarchauffeur.

Touringcarchauffeur worden: Opleiding tot touringcarchauffeur

Een Touringcarchauffeur moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en D en een Chauffeursdiploma. Er kan hiervoor een CCV-B opleiding op MBO-niveau worden gevolgd, waarbij verschillende certificaten gehaald worden. Hier leert iemand alles over de techniek van de bus, de omgang met passagiers, de nationale en internationale verkeerswetgeving, het verlenen van eerste hulp en de omgang met alle communicatiemiddelen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Touringcarchauffeur, Touringcarchauffeur Worden, Opleidingsniveau Touringcarchauffeur, Scholing Touringcarchauffeur, Studie Touringcarchauffeur, Bijscholing Touringcarchauffeur, Omscholing Touringcarchauffeur.

Organisaties waar een touringcarchauffeur doorgaans werkzaam is

Een Touringcarchauffeur is werkzaam bij een Touringcarbedrijf. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. Het Touringcarbedrijf kan zelf meerdaagse reizen organiseren, maar meestal wordt het bedrijf ingehuurd door bedrijven, het openbaar vervoer, touroperators, scholen of particulieren.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Touringcarchauffeur, Touringcarchauffeur Worden, Opleidingsniveau Touringcarchauffeur, Scholing Touringcarchauffeur, Studie Touringcarchauffeur, Bijscholing Touringcarchauffeur, Omscholing Touringcarchauffeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden touringcarchauffeur

Een Touringcarchauffeur kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2900,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslagen, vakantiedagen en vakantiegeld. 

Mensen vonden ons op: Salaris Touringcarchauffeur, Loon Touringcarchauffeur, Wat verdien je als Touringcarchauffeur, Salarisschaal Touringcarchauffeur, Salarisindicatie Touringcarchauffeur, Bonus Touringcarchauffeur, CAO Touringcarchauffeur, Brutoloon Touringcarchauffeur, Nettoloon Touringcarchauffeur, Vakantiedagen Touringcarchauffeur, Pensioen Touringcarchauffeur.

Competenties, skills & vaardigheden touringcarchauffeur

 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Durf
 • Anticiperen
 • Goede rijvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Touringcarchauffeur, Vaardigheden Touringcarchauffeur, Attitude Touringcarchauffeur, Kwalificaties Touringcarchauffeur, Competentieprofiel Touringcarchauffeur.

Boeken voor het beroep touringcarchauffeur

Wil je meer weten over het beroep touringcarchauffeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je touringcarchauffeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken touringcarchauffeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Touringcarchauffeur, Touringcarchauffeur ebooks, boek Touringcarchauffeur.

Persoonstypen touringcarchauffeur

Persoonstypen die passen bij een Touringcarchauffeur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Het is van belang dat een Touringcarchauffeur het doel van de reis voor ogen houdt: het snel en veilig vervoeren van passagiers van A naar B. Hij is efficiënt, gedreven en is representatief (Succesvolle Werker).

Daarnaast moet een Touringcarchauffeur zijn omgeving goed in de gaten houden, zowel in als buiten de bus. De Touringcarchauffeur grijpt in als passagiers zich niet goed gedragen of onwel worden. Ook past hij zich aan aan het verkeer. Hij houdt de route en verkeerssituaties goed in de gaten. De Touringcarchauffeur houdt bijvoorbeeld rekening met zijn dode hoeken, bochten en de hoogte van bruggen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Touringcarchauffeur, Karakter Touringcarchauffeur.

Netwerk touringcarchauffeur

Een Touringcarchauffeur komt in contact met collega’s, passagiers en de Coördinator die de Touringcarchauffeur inplant. Eventueel komt hij ook in aanraking met een Reisleider, die naast de chauffeur zit en de passagiers dingen vertelt over het land, de attracties enzovoort.

Mensen vonden ons op: Collega’s Touringcarchauffeur, Medewerkers Touringcarchauffeur.

Is het beroep touringcarchauffeur iets voor jou?

Zou je graag touringcarchauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als touringcarchauffeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Touringcarchauffeur, beroepskeuzetest Touringcarchauffeur, beroep Touringcarchauffeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden touringcarchauffeur

Er zijn meer banen voor Buschauffeurs dan voor Touringcarchauffeurs, maar ook Touringcarchauffeurs kunnen vaak redelijk goed aan een baan komen.

Een Touringcarchauffeur kan echter niet veel doorgroeien. Bij goed functioneren kan een Touringcarchauffeur langere diensten krijgen en busreizen naar het buitenland verzorgen. Ook kan de Touringcarchauffeur ook als reisleider aan de slag. Hij vertelt de passagiers dan dingen over het land, de streek of een attractie. Ondertussen bestuurt hij de bus. Eventueel kan de Touringcarchauffeur zich uiteindelijk meer op het management richten of zelf een touringcarbedrijf beginnen. Er moeten dan wel zeer veel extra cursussen gevolgd worden.

Arbeidsmarktperspectief score touringcarchauffeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep touringcarchauffeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Touringcarchauffeur, Promotie mogelijkheden Touringcarchauffeur, Carriere Touringcarchauffeur.

Solliciteren op de functie touringcarchauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als touringcarchauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor touringcarchauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als touringcarchauffeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Touringcarchauffeur, CV Touringcarchauffeur, sollicitatie Touringcarchauffeur.

Interviews met touringcarchauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen touringcarchauffeur

Vacatures touringcarchauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Touringcarchauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Touringcarchauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Touringcarchauffeur vervoert passagiers met een bus. De Touringcarchauffeur bestuurt de bus bijvoorbeeld tijdens dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en soms ook buitenland en pendels. Gelegenheden waarvoor Touringcars worden ingezet zijn bijvoorbeeld schoolreisjes, personeelsuitjes en vervanging van treinen bij gebreken aan het spoor.

Beoordeling Touringcarchauffeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Touringcarchauffeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Touringcarchauffeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik heb 10 jaar ervaring alle toer werk zo als europa toer meer daagse reizen en dag reizen ik woon in tilburg ik heb rijbewijs d mijen nummer is 0628526245

Door: yenice ziya

Ik wil graag aan de slag als touringcarchauffeur. Beschik over de juiste competenties en heb de nodige ervaring als chauffeur en reisleider.

Spreek verschillende talen en heb veel buitenland- en reiservaring.  

Welk touringcarbedrijf heeft belangstelling? Bellen mag: 0621866097 

Door: Anton

Als vrachtchauffeur voel ik mij eenzaam. Heb C en code95 en het CCV Chauffeurs diploma en verder mag je het uitzoeken. het is nooit goed en wil er vanaf.

Het lijkt me de grootste uitdaging ter wereld mensen te vervoeren naar allerlei plaatsen waar je anders nooit komt.

Wie kan mij vertellen hoe je dat bereiken kunt. Kan dat via een werkgever e.d. oomsis@live.nl

Kan heel goed omgaan met situaties. Ook paniek calamiteiten kalmeren enhandelen naar het probleem. Ben handig genoeg reparaties te uitvoeren indien wordt geleerd.

 

 

Met vriendelijkste groet,  

Peter Ooms 06 19171505...geen subsidie vangers en geldwolf bedrijven.

Door: peter ooms

Hoi allemaal, 

weet iemand hoe een pendel word betaald als touringcarchauffeur? 

Heen: 21 uren , 9uren rust en terug: 19 uren.

mvg, 

Door: yunis

Jammer dat er niet vermeld staat dat een tour chauffeur 5/6 betaalt krijgt en een ov chauffeur 6/6

Door: Ar

Reageer op dit beroep