U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trader

Trader worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trader? Lees de functieomschrijving.

Een Trader of Financial Trader is iemand die handelt in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparten en indexfondsen. Hij zit thuis of op kantoor achter de computer. Hij houdt de beurs in de gaten en koopt en/of verkoopt aandelen en andere financiële instrumenten. 
 
Een Trader werkt voor een bedrijf of wordt ingehuurd door particulieren. Van Jan Modaal tot grote, internationale bedrijven. Hij treedt dan dus op als vertegenwoordiger van beleggers. De kosten voor de beleggers blijven laag, omdat de Trader heel veel mensen vertegenwoordigt. Op deze manier is het financiële risico laag en is het voor beleggers toch aantrekkelijk om actief te zijn op de beleggingsmarkt. 
 
Na een beursdag maakt hij de balans op. Hij rapporteert of hij winst of verlies heeft gemaakt die dag.
 
Een Trader maakt vaak lange werkdagen. Naast het handelen, is hij ook bezig met netwerken. Hij gaat naar presentaties, gala’s en diners. Dit doet hij om klanten binnen te slepen voor het bedrijf waarvoor hij werkt.
 
Een Trader kan handelen in aandelen en opties maar ook in bitcoins en andere cryptocurrencies.
 
Mensen vonden ons op: Job Trader, Baan Trader, Trader Worden, Functie-eisen Trader, Verantwoordelijkheden Trader, Functieprofiel Trader, Wat doet een Trader, Werken als Trader.

Trader worden: Opleiding tot trader

Om een succesvolle Trader te worden, is het handig een diploma in de economie, boekhoudkunde of wiskunde op zak te hebben.
 
Echter, beleggen leer je niet uit een boek. Natuurlijk leer je wel over technische en fundamentele analyses, maar het echte ‘traden’ leer je alleen in de praktijk. Je moet ook over een aangeboren talent beschikken. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trader, Trader Worden, Opleidingsniveau Trader, Scholing Trader, Studie Trader, Bijscholing Trader, Omscholing Trader.

Organisaties waar een trader doorgaans werkzaam is

Over het algemeen werk je bij een groot, beursgenoteerd bedrijf. Zowel nationaal als internationaal zijn er mogelijkheden. 
 
Je kunt je ook als ZZP’er in laten huren.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trader, Trader Worden, Opleidingsniveau Trader, Scholing Trader, Studie Trader, Bijscholing Trader, Omscholing Trader.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trader

Een Trader verdient zo tussen de €3750,- en €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van onder meer leeftijd en ervaring. Uiteraard verdien je in een junior-functie minder dan in een senior-functie.
 
Vaak krijgen Traders royale bonussen. Ook kan er sprake zijn van winstdelingen. Verder kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden gelden als een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en een auto van de zaak. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je werkt.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Trader, Loon Trader, Wat verdien je als Trader, Salarisschaal Trader, Salarisindicatie Trader, Bonus Trader, CAO Trader, Brutoloon Trader, Nettoloon Trader, Vakantiedagen Trader, Pensioen Trader.

Competenties, skills & vaardigheden trader

 • Klantgerichtheid
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Trader, Vaardigheden Trader, Attitude Trader, Kwalificaties Trader, Competentieprofiel Trader.

Boeken voor het beroep trader

Wil je meer weten over het beroep trader? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trader bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trader te komen.

Ship of Destiny (The Liveship Traders, Book 3) | Robin Hobb

Engels | Druk: New ed | Paperback | 9780008117474 | 912 pagina's

Even better than the Farseer books. I didn't think that was possible' GEORGE RR MARTIN The triumphant conclusion to the magnificent Liveship Traders series. The dragon, Tintaglia, released from her wizardwood coffin, flies high over the Rain Wild River. B...

The Mad Ship (The Liveship Traders, Book 2) | Robin Hobb

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780008117467 | 912 pagina's

Hobb is a remarkable storyteller' GUARDIAN The second volume in this superb trilogy from the author of The Farseer trilogy continues the dramatic tale of piracy, serpents, love and magic. The Vestrit family's liveship, Vivacia, has been taken by the pirat...

Ship of Magic (The Liveship Traders, Book 1) | Robin Hobb

Robin Hobb - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780008117450 | 896 pagina's

As addictive as morphine' THE TIMES From the author of the classic Farseer trilogy, SHIP OF MAGIC is the first part of the Liveship Traders. Set in a land bordering the Six Duchies, Robin Hobb begins her epic tale of pirates, talking ships, magic, sea ser...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trader, Trader ebooks, boek Trader.

Persoonstypen trader

Persoonstypen die passen bij een Trader zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
 
Om succesvol te zijn, moet een Trader koelbloedig zijn. Hij moet risico’s durven nemen, maar wel voorzichtig blijven. Ook moet hij snel beslissingen kunnen nemen en nieuwsgierig zijn naar zijn vak en alles wat er in de wereld gebeurt. Tevens is hij stressbestendig en gepassioneerd. Werkroosters van soms wel 80 uur vindt hij niet erg (Succesvolle Werker).
 
Bovendien is een Trader iemand die goed kan observeren. Wat doet de beurs? Op welk moment kan ik het beste een aandeel verkopen of aankopen? Hij is analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).
 
Het is belangrijk om niet overmoedig te zijn. Je moet niet de illusie hebben dat je binnen een dag miljonair kunt zijn. Bescheidenheid is van belang.
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trader, Karakter Trader.

Netwerk trader

Een Trader komt in contact met andere Traders. Ook is er een manager, bij wie hij terecht kan voor overleg of bij problemen. Natuurlijk is er ook contact met klanten (beleggers).

Mensen vonden ons op: Collega’s Trader, Medewerkers Trader.

Is het beroep trader iets voor jou?

Zou je graag trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trader bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trader, beroepskeuzetest Trader, beroep Trader kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trader

Het arbeidsmarktperspectief voor Traders is redelijk. Je kunt eigenlijk alleen aan de slag bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Overigens kun je er ook voor kiezen om een traineeship te doen en door te groeien naar een functie als Trader.
 
Je start als Junior Trader. Bij goede resultaten kun je een senior-functie bekleden. Je kunt een team aansturen en meer verantwoordelijkheden krijgen.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trader, Promotie mogelijkheden Trader, Carriere Trader.

Solliciteren op de functie trader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trader. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trader, CV Trader, sollicitatie Trader.

Interviews met trader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trader

Vacatures trader

Op zoek naar een nieuwe baan als Trader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Trader of Financial Trader is iemand die handelt in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparten en indexfondsen. Hij zit thuis of op kantoor achter de computer. Hij houdt de beurs in de gaten en koopt en/of verkoopt aandelen en andere financiële instrumenten.

Beoordeling Trader

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trader' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trader

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep