U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Virtual Assistant

Virtual Assistant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een virtual Assistant? Lees de functieomschrijving.

Als Virtual Assistant ben je letterlijk een assistant op afstand en zorg je ervoor dat vooral ondernemers alle zorgen uit handen worden genomen. Dit doe je door agenda- emailbeheer, social media activiteiten, planning controleren, en alles wat er verder nog van je wordt gevraagd. Een Virtual Assistant is dus eigenlijk een secretaresse, of personal assistant die op afstand voor de opdrachtgever werkt. Dit betreffen dus allerlei ondersteunende activiteiten en je zal als Virtual Assitant vooral digitaal en telefonisch werken.

Veel Virtual Assistants vervullen tegenwoordig - net als de secretaresse - de rol als sidekick en sparringpartner van de opdrachtgever. De Virtual Assitant kan de opdrachtgever bijvoorbeeld begeleiden met (online) marketing, communicatie, lanceringen van producten en diensten, stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen, inrichten van online academies, webdesign, finance en nog veel meer. Menig Virtual Assistants is zelf ondernemer en begrijpt zodoende wat de opdrachtgever nodig heeft en tegen aan loopt. 

Mensen vonden ons op: Job Virtual Assistant, Baan Virtual Assistant, Virtual Assistant Worden, Functie-eisen Virtual Assistant, Verantwoordelijkheden Virtual Assistant, Functieprofiel Virtual Assistant, Wat doet een Virtual Assistant, Werken als Virtual Assistant.

Virtual Assistant worden: Opleiding tot virtual Assistant

Er bestaat (nog) geen VA opleiding maar de meeste VA’s hebben wel een secretariele opleiding gedaan. En verder is het belangrijk dat je werkervaring hebt zodat je snel kan schakelen en vooral prioriteiten kan stellen. De know how van alle (online) tools is uiteraard ook een must

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Virtual Assistant, Virtual Assistant Worden, Opleidingsniveau Virtual Assistant, Scholing Virtual Assistant, Studie Virtual Assistant, Bijscholing Virtual Assistant, Omscholing Virtual Assistant.

Organisaties waar een virtual Assistant doorgaans werkzaam is

In principe kan een Virtual Assistant voor zowel en profit als non-profit organisatie werken. Je ziet wel dat veel Virtual Assistants voor zichzelf werken en dan behoren niet echt tot de organisatie van de klant. Je vindt ze ook wel als specialist bij een secretarieel of administratief ondersteuning/bureau

Mensen vonden ons op: Studeren voor Virtual Assistant, Virtual Assistant Worden, Opleidingsniveau Virtual Assistant, Scholing Virtual Assistant, Studie Virtual Assistant, Bijscholing Virtual Assistant, Omscholing Virtual Assistant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden virtual Assistant

Aangezien je als zelfstandige werkt zijn je inkomsten afhankelijk vanaf welke afspraken er met de klant zijn gemaakt en je hoeveelheid opdrachtgevers.. Sommige worden per uur betaald en andere weer per project. Je werkt als zelfstandige dus is het binnenhalen van opdrachten erg belangrijk. Het komt dus vaak voor dat het inkomen fluctueerd. Om deze reden is het moeilijk geen schatting te geven van het gemiddelde. De benefits zijn vooral dat je je eigen tijd kan indelen en daarom veel vrijheid hebt. Dit is natuurlijk niet in geld uit te drukken!

Mensen vonden ons op: Salaris Virtual Assistant, Loon Virtual Assistant, Wat verdien je als Virtual Assistant, Salarisschaal Virtual Assistant, Salarisindicatie Virtual Assistant, Bonus Virtual Assistant, CAO Virtual Assistant, Brutoloon Virtual Assistant, Nettoloon Virtual Assistant, Vakantiedagen Virtual Assistant, Pensioen Virtual Assistant.

Competenties, skills & vaardigheden virtual assistant

 • Energie
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Virtual Assistant, Vaardigheden Virtual Assistant, Attitude Virtual Assistant, Kwalificaties Virtual Assistant, Competentieprofiel Virtual Assistant.

Boeken voor het beroep virtual assistant

Wil je meer weten over het beroep virtual assistant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je virtual assistant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken virtual assistant te komen.

Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou? | Pumbo.Nl B.V.

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789090316741 | 157 pagina's

Ben jij managementassistent, secretaresse of Office Manager en merk je dat je niet meer meekomt? Dat er vraag is naar nieuwe competenties en vaardigheden? Of ben je bezig na te denken over een beroepskeuze en wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer?...

Virtual Gal Friday's Virtual Assistant Start Up Guide | Nancy A Brown

The Step-by-step Practical Approach to Building Your Virtual Assistant Business - Engels | E-book | 1230000015370

Virtual Assistants: If you are READY to start your Virtual Assistant Business today, and want to work from your home office NOW! You have come to the right place… From: Nancy A. Brown, Owner, VirtualGalFriday.com & Author of Virtual Assistant Start Up Gui...

Virtual Assistant Business: The Basics | Janet Amber

Engels | E-book | 9781386739456

Thank you for your interest in this booklet. The ''The Basics'' series, is a series of booklets designed to help you get the basics or foundations about a subject. Time is one of our most precious resources and as such it does not comeback, for that reaso...

Mensen vonden ons op: boeken voor Virtual Assistant, Virtual Assistant ebooks, boek Virtual Assistant.

Persoonstypen virtual Assistant

Een goede virtual assistant is allereerst een perfectionist, het is namelijk nodig om zorgvuldig te zijn en weinig fouten te maken. Verder is de Virtual Assistant een succesvolle werker en ook een waarnemer omdat hij/zij de details in de gaten moet houden en vooral ook moet zien waar het administratieve proces verbeterd kan worden. Om verder succesvol te zijn en prettig met de klanten te werken is de Virtual Assitent het liefst ook een levensgenieter.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Virtual Assistant, Karakter Virtual Assistant.

Netwerk virtual Assistant

Je hebt als Virtual Assistant vooral met diverse ondernemers (de klant) te maken en soms met toeleveranciers van de klant. Vaak heb je ook contact met andere VA’s. Het contact met de klant en met andere VA’s gaan voornamelijk via community’s online maar ook fysieke bijeenkomsten kan je bijwonen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Virtual Assistant, Medewerkers Virtual Assistant.

Is het beroep virtual Assistant iets voor jou?

Zou je graag virtual Assistant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als virtual Assistant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Virtual Assistant, beroepskeuzetest Virtual Assistant, beroep Virtual Assistant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden virtual Assistant

Als ZZP’er heb je dit helemaal zelf in de hand. Door alle nieuwe startups verandert de denkwijze over personeel en dit is een grote kans voor de VA, dus het arbeidsperspectief is goed, Doorgroeien doe je zelf door iedere dag weer bij te leren en zo nog met de klanten te kunnen ondersteunen

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Virtual Assistant, Promotie mogelijkheden Virtual Assistant, Carriere Virtual Assistant.

Solliciteren op de functie virtual Assistant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als virtual Assistant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor virtual Assistant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als virtual Assistant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Virtual Assistant, CV Virtual Assistant, sollicitatie Virtual Assistant.

Interviews met virtual Assistant

Paula is Virtual Assistant.

 

Waarom ben jij Virtual Assistant geworden? 

Vanaf mijn 16e werkte ik in het secretariële vakgebied. Ik merkte op een gegeven moment dat ik veel in mijn ‘mars’ had en ondernemerskwaliteiten had.  Er waren vaak geen doorgroeimogelijkheden meer binnen de organisatie waar ik zat. Ik heb een eigen sieradenwinkel daarnaast gehad en deze weer van de hand gedaan. Ondanks dit bleef ik in loondienst werken, maar merkte ook dat ik meer mijn eigen kop moest volgen. Na een reorganisatie van mijn laatste werkgever was ook de start van mijn eigen bedrijf gekomen. Het had zo moeten zijn! Inmiddels is het uitgebouwd tot iets moois. Ik heb een prachtig kantoor a...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen virtual Assistant

Vacatures virtual assistant

Op zoek naar een nieuwe baan als Virtual Assistant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Virtual Assistant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Virtual Assistant ben je letterlijk een assistant op afstand en zorg je ervoor dat vooral ondernemers alle zorgen uit handen worden genomen. Dit doe je door agenda- emailbeheer, social media activiteiten, planning controleren, en alles wat er verder nog van je wordt gevraagd. Een Virtual Assistant is dus eigenlijk een secretaresse, of personal assistant die op afstand voor de opdrachtgever werkt.

Beoordeling Virtual Assistant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Virtual Assistant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Virtual Assistant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep