U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Visagist

Visagist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een visagist? Lees de functieomschrijving.

Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up. De Visagist is vaak van alle markten thuis.

Je opgedane kennis op gebied van gezichtsvormen, lippen, ogen en nepwimpers pas je dagelijks toe in de praktijk. Afhankelijk van wat je precies gaat doen zul je of vaker basismake-up aanbrengen of juist de zwaardere make-up voor mannequins, bladen of reclames.

Mensen vonden ons op: Job Visagist, Baan Visagist, Visagist Worden, Functie-eisen Visagist, Verantwoordelijkheden Visagist, Functieprofiel Visagist, Wat doet een Visagist, Werken als Visagist.

Visagist worden: Opleiding tot visagist

Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.

De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Visagist, Visagist Worden, Opleidingsniveau Visagist, Scholing Visagist, Studie Visagist, Bijscholing Visagist, Omscholing Visagist.

Organisaties waar een visagist doorgaans werkzaam is

Het opmaken van mensen in ruil voor geld is duidelijk bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat je dus als Visagist onder de profit sector valt. En dat geldt over het geheel genomen ook voor een groot deel van je klanten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Visagist, Visagist Worden, Opleidingsniveau Visagist, Scholing Visagist, Studie Visagist, Bijscholing Visagist, Omscholing Visagist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden visagist

Afhankelijk van waar je als Visagist terecht komt en wie je klanten zijn verdien je tussen de €1000 en €3700. Vooral ervaring, wat je kan, een goede naam en portfolio bepalen wat je uiteindelijk zult verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Visagist, Loon Visagist, Wat verdien je als Visagist, Salarisschaal Visagist, Salarisindicatie Visagist, Bonus Visagist, CAO Visagist, Brutoloon Visagist, Nettoloon Visagist, Vakantiedagen Visagist, Pensioen Visagist.

Competenties, skills & vaardigheden visagist

 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Durf
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Visagist, Vaardigheden Visagist, Attitude Visagist, Kwalificaties Visagist, Competentieprofiel Visagist.

Boeken voor het beroep visagist

Wil je meer weten over het beroep visagist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je visagist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken visagist te komen.

La Visagiste | Emilie Vila

Franstalig | E-book | 9791026227953

' Paul et Marie forment un jeune couple un peu bohème. À l'occasion de leur lune de miel à Etretat, ils retrouvent Julius, le meilleur ami de Paul, en compagnie de sa nouvelle maîtresse, Catherine, dont l'attitude leur semble hautaine. Catherine exerce l'...

Visagistik | Hannelore Helbing

Für Kosmetiker/-innen, Friseure/Friseurinnen, Visagisten/Visagistinnen. Grundlagen, Tipps und Tricks für ein perfektes Make-up. Arbeitsheft - Duitstalig | Druk: 5 | Paperback | 9783582039224 | 80 pagina's

Das Arbeitsheft richtet sich an Kosmetiker/innen, Friseur/innen und Visagist/innen. Es beinhaltet die Grundlagen der dekorativen Kosmetik einerseits sowie Tipps und Tricks für ein "perfektes" Make-up andererseits. Der große Praxisbezug unterstützt die Arb...

Notizbuch Make Up Artist | Working Journals

A5 dotgrid Notizheft f r Makeup Artist, Visagist, Fris r, Maskenbildner I Journal zum Listen, Notizen, Checklisten Schreiben oder als Geschenk - Duitstalig | Paperback | 9781077149908 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Visagist, Visagist ebooks, boek Visagist.

Persoonstypen visagist

Als Visagist heb je een ondersteunende functie. Je werkzaamheden verricht je om anderen te behagen en voor wat je doet heb je een flinke dosis creativiteit  nodig (Romanticus).

Daarnaast moet je ook op tempo werken, omdat de Visagist klaar moet zijn voordat de mensen weer ten tonele moeten verschijnen of elders moeten zijn (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Visagist, Karakter Visagist.

Netwerk visagist

Vaak ben je als Visagist eigen baas of freelancer en heb je alleen te maken met je opdrachtgevers en de mensen waar je de make-up bij gaat aanbrengen.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Visagisten of grimeurs achter de schermen waar jij ook werkt. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Visagist ook producten hebben. Voornamelijk make-up, sponsjes, kwastjes etcetera. Dit kan je gewoon zoals iedereeen zo inkopen, maar je kunt ook met een specifieke toeleverancier contacten leggen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Visagist, Medewerkers Visagist.

Is het beroep visagist iets voor jou?

Zou je graag visagist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als visagist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Visagist, beroepskeuzetest Visagist, beroep Visagist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden visagist

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.

Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.

Arbeidsmarktperspectief score visagist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep visagist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Visagist, Promotie mogelijkheden Visagist, Carriere Visagist.

Solliciteren op de functie visagist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als visagist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor visagist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als visagist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Visagist, CV Visagist, sollicitatie Visagist.

Interviews met visagist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen visagist

Vacatures visagist

Op zoek naar een nieuwe baan als Visagist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Visagist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up.

Beoordeling Visagist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Visagist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Visagist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

www.haagsevisagieschool.nl

Door: link

  Dragana Zafirovic - Urosev                 email: zafirovicd@yahoo.com.au mobieltje: +31 6 28 96 17 85                         P R O F I L  VISAGIST.      Hello mijn Naam is Dragana ik ben visagist. Professionele kunstenaar Zoals een veel meisjes het aanbrengen van make-up op de grens aangetrokken door de kleine. Maar wat zijn de meeste meisjes alleen maar van dromen voor mij is werkelijkheid geworden. ive creaties hard  werken 1 gechanteerd talent vertaalt zich in elke persoon mogelijk om make-up te verfraaien. Het wordt gebruikt om dagelijks discreet, en soms Lotmena avond make-up. Gefascineerd door het menselijk gezicht. Ik heb ook het fotograferen.  Door die ervaring, realiseerde ik me de mogelijkheid intervencijf kleuren. schaduw en de nadruk op goed. correctie van slechte features. alle in de geest van de persoonlijkheid en het doel make up geprobeerd mezelf: Dagelijkse make-up, avond make-up, stijlvolle make-up, make-up voor prom en bruiloft, sminak voor een modeshow, waar ik werkte voor een modeontwerper Mihano Momosa in samenwerking met Jelena, fashion week in oktober 2012 Beleexpocentar In samenwerking met Jelena .  Ik ben ambitieus. hoop, communicatief, creatief, energiek. snel, betrokken, verantwoordelijk en toegewijd aan hun werk.  Onderwijs Scholen make up Jelena Macic 2012 Belgrade,  mijn  mobiele telefoon 31 6 28 96 17 85

Door: Dragana

Fantastisch,deze site wordt ook bezocht in Belgrado.Gr.

Door: Chantal

Ik ben allround visagiste, haarstyliste, grimeuse en modestyiste. In 1992 heb ik mij 1e opleiding afgerond en na 24 jaar kan ik mezelf allround noemen.

Ik heb veel ervaring in o.a.: tv, video clips, speelfilm, educative film, commercials, modeshows, fashion weeks NYC & Amsterdam, fotoshoots voor bladen, prive commerciele doeleinde, bruiden enz. Door een samenwwerking met designer C. Byfield(House of Byfield) heb ik inmiddels een goede ervaring op het gebied van modestijling. Ik zie mij werk nooit als werk, elke opdracht is even leuk. Mijn motto is altijd. "Er is niks mooiers dan mooie mensen nog mooier maken!  Als dames, na mijn werk, in de spiegel kijken en WOW zeggen tegen hun eigen spiegelbeeld, dan weet ik dat ik weer iemand helemaal blij heb kunnen maken !

Voor meer informatie gerust neem even contact met me op. Mail: info@makeup4u.nl Mobiel: 06- 26 032 506 of via mijn website : www.makeup4u.nl Hopelijk tot snel! Met vriendelijke groet, Carla Stroijckens  

Door: Carla van makeup4u.nl

Je lijkt mij een prima vakvrouw en ondernemend.Ik woon te ver weg(Limburg)anders was ik vast bij je langs gekomen.Na diverse teleurstellingen.Sucses

Door: Natasja

Ik wil graag visagist leraar worden. Welke opleiding moet ik daar voor volgen?

Door: Diana

Hallo Diana,ik denk dat de Nederlandse-Beautyschool.nl,in Rotterdam,je wel op weg kunnen helpen.Sucses

Door: Bianca

Reageer op dit beroep