U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Wakeboardtrainer

Wakeboardtrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een wakeboardtrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Wakeboardtrainer train je een of meerder groepen in Wakeboarden. De Wakeboardtrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Wakeboardtrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Wakeboardtrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Wakeboardtrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Wakeboardtrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Wakeboardtrainer, Baan Wakeboardtrainer, Wakeboardtrainer Worden, Functie-eisen Wakeboardtrainer, Verantwoordelijkheden Wakeboardtrainer, Functieprofiel Wakeboardtrainer, Wat doet een Wakeboardtrainer, Werken als Wakeboardtrainer.

Wakeboardtrainer worden: Opleiding tot wakeboardtrainer

 

De Wakeboardtrainer kan in principe les geven in Wakeboard als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Wakeboardtrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Wakeboardtrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Wakeboardtrainer, hoe hoger het niveau van de Wakeboardtrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Wakeboardtrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Wakeboardtrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Wakeboardtrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Wakeboardtrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Wakeboardtrainer, Wakeboardtrainer Worden, Opleidingsniveau Wakeboardtrainer, Scholing Wakeboardtrainer, Studie Wakeboardtrainer, Bijscholing Wakeboardtrainer, Omscholing Wakeboardtrainer.

Organisaties waar een wakeboardtrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Wakeboardtrainer werkzaam is. Als de Wakeboardtrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Wakeboardteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Wakeboardtrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Wakeboardtrainer, Wakeboardtrainer Worden, Opleidingsniveau Wakeboardtrainer, Scholing Wakeboardtrainer, Studie Wakeboardtrainer, Bijscholing Wakeboardtrainer, Omscholing Wakeboardtrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden wakeboardtrainer

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Wakeboardtrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Wakeboardtrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Wakeboardtrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Wakeboardtrainer. Als de Wakeboardtrainer al jaren lesgeeft in Wakeboard dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Wakeboardtrainers. Dan zal de Wakeboardtrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Wakeboardtrainer, Loon Wakeboardtrainer, Wat verdien je als Wakeboardtrainer, Salarisschaal Wakeboardtrainer, Salarisindicatie Wakeboardtrainer, Bonus Wakeboardtrainer, CAO Wakeboardtrainer, Brutoloon Wakeboardtrainer, Nettoloon Wakeboardtrainer, Vakantiedagen Wakeboardtrainer, Pensioen Wakeboardtrainer.

Competenties, skills & vaardigheden wakeboardtrainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Wakeboardtrainer, Vaardigheden Wakeboardtrainer, Attitude Wakeboardtrainer, Kwalificaties Wakeboardtrainer, Competentieprofiel Wakeboardtrainer.

Boeken voor het beroep wakeboardtrainer

Wil je meer weten over het beroep wakeboardtrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je wakeboardtrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken wakeboardtrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Wakeboardtrainer, Wakeboardtrainer ebooks, boek Wakeboardtrainer.

Persoonstypen wakeboardtrainer

 

 

Als Wakeboardtrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Wakeboardtrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Wakeboardtrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Wakeboardtrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Wakeboardtrainer een goede waarnemer is. De Wakeboardtrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Wakeboardtrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Wakeboardtrainer, Karakter Wakeboardtrainer.

Netwerk wakeboardtrainer

 

 

De Wakeboardtrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Wakeboardtrainers. Zeker als de Wakeboardtrainer werkzaam bij een Wakeboardclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Wakeboardtrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Wakeboardtrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Wakeboardtrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Wakeboardtrainer, Medewerkers Wakeboardtrainer.

Is het beroep wakeboardtrainer iets voor jou?

Zou je graag wakeboardtrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als wakeboardtrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Wakeboardtrainer, beroepskeuzetest Wakeboardtrainer, beroep Wakeboardtrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden wakeboardtrainer

 

Voor de Wakeboardtrainer is er weinig kans om door te gWakeboarden naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Wakeboardtrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Wakeboardtrainer doorgWakeboarden naar een hoger niveau. Als  de Wakeboardtrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Wakeboardtrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Wakeboardtrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

 

Arbeidsmarktperspectief score wakeboardtrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep wakeboardtrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Wakeboardtrainer, Promotie mogelijkheden Wakeboardtrainer, Carriere Wakeboardtrainer.

Solliciteren op de functie wakeboardtrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als wakeboardtrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor wakeboardtrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als wakeboardtrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Wakeboardtrainer, CV Wakeboardtrainer, sollicitatie Wakeboardtrainer.

Interviews met wakeboardtrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen wakeboardtrainer

Overzicht

Vacatures wakeboardtrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Wakeboardtrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Wakeboardtrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Wakeboardtrainer train je een of meerder groepen in Wakeboarden. De Wakeboardtrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Wakeboardtrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Wakeboardtrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Wakeboardtrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Wakeboardtrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep