U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Werkgelukdeskundige

Werkgelukdeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een werkgelukdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een werkgelukdeskundige helpt bedrijven en de mensen die er werken om het werkgeluk te vergroten. De werkgelukdeskundige doet dit vanuit de visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn, daarnaast betere service verlenen. De werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast deelt de werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken. Er is overlap met andere beroepen die zich specifiek richten op duurzame inzetbaarheid, stressmanagement en vitaliteit, De werkgelukdeskundige werkt echter vanuit een andere invalshoek. Een functietype dat je steeds vaker tegen komt is de Chief Happiness Officer.

Mensen vonden ons op: Job Werkgelukdeskundige, Baan Werkgelukdeskundige, Werkgelukdeskundige Worden, Functie-eisen Werkgelukdeskundige, Verantwoordelijkheden Werkgelukdeskundige, Functieprofiel Werkgelukdeskundige, Wat doet een Werkgelukdeskundige, Werken als Werkgelukdeskundige.

Werkgelukdeskundige worden: Opleiding tot werkgelukdeskundige

Er zijn verschillende opleidingen die zich richten op het effect van geluk op het werk, op HBO en universitair niveau. De opleiding Gelukkig Werken bij Onno Hamburger biedt een goede basis wanneer je werkgelukdeskundige wilt worden. Deze opleiding is voor coaches en trainers met ervaring die zich echt willen richten op Gelukkig Werken. De Erasmus Universiteit biedt een leergang aan over het Rendement van Geluk en geeft inzichten in wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd op het onderwerp geluk in organisaties. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkgelukdeskundige, Werkgelukdeskundige Worden, Opleidingsniveau Werkgelukdeskundige, Scholing Werkgelukdeskundige, Studie Werkgelukdeskundige, Bijscholing Werkgelukdeskundige, Omscholing Werkgelukdeskundige.

Organisaties waar een werkgelukdeskundige doorgaans werkzaam is

Gelukkig Werken is belangrijk voor elk type organisatie. Je ziet op het moment een trend in de zorg en bij ICT-organisaties. Binnen de ICT is veel vraag naar opgeleid personeel en door echt te investeren in geluk van medewerkers, neemt een organisatie een voorsprong als het gaat om goed werkgeverschap en het aantrekken en behouden van talent.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkgelukdeskundige, Werkgelukdeskundige Worden, Opleidingsniveau Werkgelukdeskundige, Scholing Werkgelukdeskundige, Studie Werkgelukdeskundige, Bijscholing Werkgelukdeskundige, Omscholing Werkgelukdeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden werkgelukdeskundige

Het inkomen van de werkgelukdeskundige is afhankelijk van in welke vorm hij/zij werkt. Wanneer een werkgelukdeskundige als zelfstandige werkt, is het inkomen afhankelijk van het aantal opdrachten. Wanneer de werkgelukdeskundige in loondienst werkt is het salaris afhankelijk van de plaats in de organisatie waar hij/zij werkt. Als dit binnen de HR-afdeling is geeft dit een andere vergoeding dan wanneer de werkgelukdeskundige op directieniveau werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Werkgelukdeskundige, Loon Werkgelukdeskundige, Wat verdien je als Werkgelukdeskundige, Salarisschaal Werkgelukdeskundige, Salarisindicatie Werkgelukdeskundige, Bonus Werkgelukdeskundige, CAO Werkgelukdeskundige, Brutoloon Werkgelukdeskundige, Nettoloon Werkgelukdeskundige, Vakantiedagen Werkgelukdeskundige, Pensioen Werkgelukdeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden werkgelukdeskundige

 • Ondernemerschap
 • Coachen
 • Motiveren
 • Luisteren
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Werkgelukdeskundige, Vaardigheden Werkgelukdeskundige, Attitude Werkgelukdeskundige, Kwalificaties Werkgelukdeskundige, Competentieprofiel Werkgelukdeskundige.

Boeken voor het beroep werkgelukdeskundige

Wil je meer weten over het beroep werkgelukdeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je werkgelukdeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken werkgelukdeskundige te komen.

Werkgeluk werkt! | Lieke Bezemer

Een praktisch model voor HR professionals en managers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492528353 | 160 pagina's

Als het goed gaat met je werknemers, gaat het goed met jouw bedrijf. Gelukkige medewerkers die doen wat bij ze past, leveren namelijk aantoonbaar betere resultaten. Ze zijn gezonder, betrokkener, gemotiveerder en innovatiever dan minder gelukkige medewerk...

Wendbaar werken | Viktor Steijger

coachen bij vitaliteit en werkgeluk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024403936 | 160 pagina's

Een down-to-earth aanpak om vitaal en wendbaar te blijven in je werk. Blij(f) werken! Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. De vijf kernvragen van coachees waren jarenlang: wie ben ...

Intermediair - Timemanagement 3.0 | Denise Hulst

meer werkgeluk door plannen en prioriteiten stellen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000343263 | 144 pagina's

"Intermediair - Timemanagement 3.0 1e druk is een boek van Denise Hulst uitgegeven bij Spectrum. ISBN 9789000343263 Timemanagement 3.0 meer werkgeluk door plannen en prioriteiten stellen, speciaal voor breinwerkers Waar sta je voor als moderne drukke brei...

Mensen vonden ons op: boeken voor Werkgelukdeskundige, Werkgelukdeskundige ebooks, boek Werkgelukdeskundige.

Persoonstypen werkgelukdeskundige

De werkgelukdeskundige is een combinatie van de gever, succesvolle werker, de bemiddelaar en uiteraard ook de levensgenieter. De gever omdat de werkgelukdeskundige zich richt op de belangen van de werknemers en interesse in hun welzijn heeft. Verder komt de succesvolle werker ook aan bod, omdat de werkgelukdeskundige werkt vanuit de filosofie dat werkgeluk het succes van mensen en de organisatie vergroot. De bemiddelaar omdat hij/zij helpt een betere balans te vinden tussen het welzijn van het personeel en de organisatiebelangen. Natuurlijk ook de levensgenieter, omdat de werkgelukdeskundige een optimistisch persoon is, die gelooft dat geluk de basis is voor succes van mensen en organisaties.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Werkgelukdeskundige, Karakter Werkgelukdeskundige.

Netwerk werkgelukdeskundige

De werkgelukdeskundige heeft binnen een organisatie te maken met iedereen. Wanneer de werkgelukdeskundige als ZZP'er werkt zal hij/zij met veel verschillende mensen binnen veel organisaties werken. Ook heeft de werkgelukdeskundige te maken met collega specialisten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Werkgelukdeskundige, Medewerkers Werkgelukdeskundige.

Is het beroep werkgelukdeskundige iets voor jou?

Zou je graag werkgelukdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als werkgelukdeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Werkgelukdeskundige, beroepskeuzetest Werkgelukdeskundige, beroep Werkgelukdeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden werkgelukdeskundige

Werkgelukdeskundige is een vrij nieuw beroep. Wel zijn er veel mensen die soortgelijk werk doen of met hun werk ook bijdragen aan gelukkig werken, denk aan coaches en  trainers op het gebied van persoonlijk leiderschap. Omdat het thema geluk binnen werk belangrijker wordt, is het arbeidsmarktperspectief waarschijnlijk goed. Er zijn nog niet veel pure specialisten, hetgeen kansen voor de werkgelukdeskundige biedt.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Werkgelukdeskundige, Promotie mogelijkheden Werkgelukdeskundige, Carriere Werkgelukdeskundige.

Solliciteren op de functie werkgelukdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als werkgelukdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor werkgelukdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als werkgelukdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Werkgelukdeskundige, CV Werkgelukdeskundige, sollicitatie Werkgelukdeskundige.

Interviews met werkgelukdeskundige

Krista de Wolff is Werkgelukdeskundige

Waarom ben jij Werkgelukdeskundige geworden?

Ik werk al jaren als interim communicatieadviseur en heb vaak gezegd; ik wil graag bijdragen aan het werkplezier van mensen. Toen ik op een gegeven moment toe was aan een nieuwe stap, ben ik dit persoonlijke doel verder gaan onderzoeken en uitwerken. Ik ben congressen gaan bezoeken over het onderwerp, met mensen gaan praten die er ook in werkzaam zijn, opleidingen gaan volgen en zo heeft het steeds meer vorm gekregen.

 

Welke opleiding heb je gevolgd om Werkgelukdeskundige te worden? Hoe ben je hier naar toe gegroeid?

Ik heb de opleiding Gelukkig Werken bij Onno Hamburger gevolg...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen werkgelukdeskundige

Vacatures werkgelukdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkgelukdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkgelukdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een werkgelukdeskundige helpt bedrijven en de mensen die er werken om het werkgeluk te vergroten. De werkgelukdeskundige doet dit vanuit de visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn, daarnaast betere service verlenen. De werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies.

Beoordeling Werkgelukdeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Werkgelukdeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Werkgelukdeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep