U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Zenmeester

Zenmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een zenmeester? Lees de functieomschrijving.

Een Zenmeester is iemand die zenboeddhistisch les geeft aan leerlingen.

Zen is een vorm van boeddhisme, die zich bezighoudt met concentratiemeditatie. Het doel is om inzicht te krijgen in de ware aard. Zo kun je de weg openen naar een bevrijde manier van leven. Ook is er aandacht voor het leven in het hier en nu.

De Zenmeester geeft dus meditatielessen. Dit kan zittend gebeuren, maar ook lopend. Een Zenmeester kan ook een koan opgegeven. Dit is een raadselachtige korte anekdote, die op een subtiele manier inzicht geeft in de boeddhistische leer.

 

Mensen vonden ons op: Job Zenmeester, Baan Zenmeester, Zenmeester Worden, Functie-eisen Zenmeester, Verantwoordelijkheden Zenmeester, Functieprofiel Zenmeester, Wat doet een Zenmeester, Werken als Zenmeester.

Zenmeester worden: Opleiding tot zenmeester

Om Zenmeester te worden in Nederland, kun je verschillende cursussen volgen. Er zijn korte en lange cursussen, en ook opleidingen. Deze opleiding duurt gemiddeld tussen de twee en vier jaar. Een stage is meestal een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Zenmeester, Zenmeester Worden, Opleidingsniveau Zenmeester, Scholing Zenmeester, Studie Zenmeester, Bijscholing Zenmeester, Omscholing Zenmeester.

Organisaties waar een zenmeester doorgaans werkzaam is

Een Zenmeester werkt als zelfstandige of bij bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. Hij werkt voor geld of vrijwillig, dus hij werkt in profit- of non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Zenmeester, Zenmeester Worden, Opleidingsniveau Zenmeester, Scholing Zenmeester, Studie Zenmeester, Bijscholing Zenmeester, Omscholing Zenmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden zenmeester

Hoeveel een Zenmeester verdient, is niet bekend. Het bedrag is afhankelijk van de instelling waar hij lesgeeft en het aantal uur dat hij werkt. Als de Zenmeester als zelfstandige werkt, zullen zijn verdiensten ook anders zijn dan wanneer hij voor een baas werkt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen dus ook per instelling. Vaak geldt een vooraf afgesproken aantal vakantiedagen, de beschikking over benodigde materialen en dergelijke. 

Mensen vonden ons op: Salaris Zenmeester, Loon Zenmeester, Wat verdien je als Zenmeester, Salarisschaal Zenmeester, Salarisindicatie Zenmeester, Bonus Zenmeester, CAO Zenmeester, Brutoloon Zenmeester, Nettoloon Zenmeester, Vakantiedagen Zenmeester, Pensioen Zenmeester.

Competenties, skills & vaardigheden zenmeester

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Motiveren
 • Sensitiviteit
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Zenmeester, Vaardigheden Zenmeester, Attitude Zenmeester, Kwalificaties Zenmeester, Competentieprofiel Zenmeester.

Boeken voor het beroep zenmeester

Wil je meer weten over het beroep zenmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je zenmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken zenmeester te komen.

Altijd in het nu | Eckhart Tolle

Je huisdier als zenmeester - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789020215601 | 144 pagina's

Altijd in het Nu, met teksten van bestsellerauteur Eckhart Tolle en tekeningen van de wereldberoemde striptekenaar Patrick McDonnell, is de ultieme gids om van je huisdier te leren hoe je in het leven zou kunnen staan. Want heb jij een hond zich ooit druk...

Zenmeester Jezus | J. Stollman

het Thomas-evangelie opnieuw vertaald en geinterpreteerd - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021595559 | 208 pagina's

Zenmeester Jezus...

In alle dingen heb ik rust gezocht | Michel Dijkstra

De weg naar eenheid van Meister Eckhart en zenmeester Dōgen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460044496 | 128 pagina's

Iedere dag worden wij geconfronteerd met een variëteit aan mensen, dieren en dingen. Ook in onszelf treffen we een constant veranderende stroom van gedachten, gevoelens en herinneringen aan. Wat is een juiste houding ten opzichte van deze twee niveaus van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Zenmeester, Zenmeester ebooks, boek Zenmeester.

Persoonstypen zenmeester

Persoonstypen die passen bij een Zenmeester zijn Bemiddelaar en Levensgenieter.

Een Zenmeester is vriendelijk, geduldig en empatisch. Hij is zeer rustig, helpend en kan goed relativeren. Ook kan hij goed luisteren. (Bemiddelaar).

Tevens is hij optimistisch en energiek en hij kan goed motiveren en ideeën overbrengen (Levensgenieter).  

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Zenmeester, Karakter Zenmeester.

Netwerk zenmeester

Een Zenmeester heeft uiteraard veel contact met zijn leerlingen. Indien hij voor een instelling werkt, heeft hij ook contact met collega’s. Als een Zenmeester voor zichzelf werkt, komt hij ook in aanraking met mensen van instellingen waar hij lesgeeft, zoals universiteiten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Zenmeester, Medewerkers Zenmeester.

Is het beroep zenmeester iets voor jou?

Zou je graag zenmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als zenmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Zenmeester, beroepskeuzetest Zenmeester, beroep Zenmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden zenmeester

Er zijn niet veel Zenmeester in Nederland. Het beroep lijkt echter steeds populairder te worden. Het arbeidsmarktperspectief zal daardoor verbeteren.

Een Zenmeester kan doorgroeien door aanvullende cursussen te volgen en zich te specialiseren. Hij kan ook aspirant meesters op gaan leiden. 

Arbeidsmarktperspectief score zenmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep zenmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Zenmeester, Promotie mogelijkheden Zenmeester, Carriere Zenmeester.

Solliciteren op de functie zenmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als zenmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor zenmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als zenmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Zenmeester, CV Zenmeester, sollicitatie Zenmeester.

Interviews met zenmeester

Cuong Lu (46) is Zenleraar en heeft een eigen bedrijf, Lumediatie. 
 
              
 
Hoe bent u aan deze baan gekomen?
“Ik ben ZZP’er en heb mijzelf dus deze baan gegeven. Maar ik zie dit niet echt als een baan. Het is mijn manier van leven. Ik leef zó, dat ik van geluk kan genieten en mijn eigen lijden kan veranderen. Daarmee ontwikkel ik de wijsheid en het inzicht om andere mensen te kunnen begeleiden. Mensen zijn heel gelukkig zonder dat te weten. En mensen lijden onnodig veel omdat ze de kunst niet kennen om lijden te veranderen en te transformeren. Mijn baan is dus mijn leven. En mijn leven is mijn baan.”
 
Welke opleiding hebt u gevolgd om Zenleraar ...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen zenmeester

Vacatures zenmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Zenmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zenmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Zenmeester is iemand die zenboeddhistisch les geeft aan leerlingen. Zen is een vorm van boeddhisme, die zich bezighoudt met concentratiemeditatie. Het doel is om inzicht te krijgen in de ware aard.

Beoordeling Zenmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Zenmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Zenmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep