Acupuncturist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Acupuncturist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep acupuncturist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je acupuncturist wordt.

 

Wat is een Acupuncturist?

De Acupuncturist onderzoekt en behandelt mensen met een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van naalden. De term Acupunctuur is afgeleid uit het Latijn. Acus betekent naald en pungere betekent steken. De Acupuncturist brengt naalden in de huid aan en probeert hiermee de verstoorde energiebalans de verstellen. Deze verstoorde energiebalans is de oorzaak van de gezondheidsklachten van de klant en deze zullen daarmee opgelost worden.

Acupunctuur is in Nederland geen erkend beroep en valt hierdoor onder de alternatieve geneeskunde. Naast de traditionele acupunctuur met naalden bestaat er ook de elektro-acupunctuur en de laser acupunctuur. Bij elektro-acupunctuur loopt er zwakke elektrische stroom door de draden. Bij laser acupunctuur worden geen naalden gebruikt, maar wordt er een lage intensiteit laserlicht gebruikt die op de gebruikelijke plaatsen straalt.

De werkzaamheden van de Acupuncturist zijn divers. Zo moet de Acupuncturist eerst in een gesprek met de patiënt de exacte oorzaak van de problemen achterhalen, vervolgens onderzoekt de Acupuncturist de patiënt, stelt een diagnose en bepaalt de behandelmethode. Vervolgens voert de Acupuncturist de gekozen behandelmethode uit. In de acupunctuur is de oorzaak van de gezondheidsklachten veelal een verstoorde energiebalans. De levensenergie (chi) is dan uit evenwicht en kan door het op de juiste plaatsen aanbrengen van naalden weer in evenwicht worden gebracht.Wil je werken als Acupuncturist?

Werk je al als Acupuncturist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Acupuncturist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Acupuncturist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Acupuncturist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Acupuncturist

Wat verdient een Acupuncturist?

Over het salaris van de Acupuncturist is weinig informatie te vinden. De hoogte van het salaris is ook sterk afhankelijk van de werksituatie van de Acupuncturist. Veel Acupuncturisten hebben een eigen praktijk en zijn zelfstandig ondernemer. Ook bieden zij soms andere alternatieve geneeswijzen aan. Ook over de overige arbeidsvoorwaarden is hierdoor weinig te zeggen.

Salarisschaal Acupuncturist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Acupuncturist

Er zijn geen vacatures Acupuncturist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Acupuncturist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Acupuncturist in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Acupuncturist

Wat is de toekomst van Acupuncturist?

Er is vraag naar Acupuncturisten. Hoe groot deze vraag exacte is, is lastig te zeggen. Veel Acupuncturisten verdiepen zich ook in andere alternatieve geneeswijzen om zo hun kennis te verbreden.

Baankans Acupuncturist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Acupuncturist worden: Opleidingen tot Acupuncturist

Wil je Acupuncturist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Acupuncturist.

Hoe word je een Acupuncturist? 

Om Acupuncturist te kunnen worden, kan de HBO opleiding Acupunctuur gevolgd worden. Dit is een tweejarige vakopleiding. Als ingangseis wordt gesteld dat basis vakopleiding Chinese geneeskunde succesvol gevolgd is. Naast deze HBO opleiding zijn er ook diverse korte opleidingen en cursussen die de Acupuncturist kan volgen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Acupuncturist

Foundations of Chinese Medicine
The purpose of Foundations of Chinese medicine is to provide basic knowledge of Chinese Medicine, which is mandatory and sufficient for further study of Acupuncture, Herbal Medicine or Tuina. The …
Foundations of Chinese Medicine

Omscholen of doorgroeien tot Acupuncturist

Als je Acupuncturist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Acupuncturist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Acupuncturist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Acupuncturist?

Competenties en Vaardigheden Acupuncturist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Acupuncturist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Acupuncturist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Acupuncturist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Acupuncturist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Acupuncturist. Als Acupuncturist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Acupuncturist:


zie volledige beschrijving persoonstype Acupuncturist

Vakkennis voor een Acupuncturist

Het is voor een Acupuncturist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Acupuncturist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Acupuncturist


Werkervaring Acupuncturist

Het is voor een startend Acupuncturist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Acupuncturist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Acupuncturist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Acupuncturist

Met wie werkt een Acupuncturist samen? 

De Acupuncturist heeft veel contact met de patiënt. De Acupuncturist probeert te achterhalen wat de oorzaak van de gezondheidsklachten is en stelt hiervoor vervolgens een geschikte behandelmethode voor op. Daarnaast kan de Acupuncturist in een praktijk voor alternatieve geneeskunde werken waar ook andere alternatieve geneeswijzen worden aangeboden. Hier is ook vaak onderling contact.


Acupuncturist


Organisaties waar een Acupuncturist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Acupuncturist meestal werkt.

Waar werkt een Acupuncturist?

De Acupuncturist kan als zelfstandig ondernemer werken en een eigen praktijk bezitten of voor een baas werken. Dan werkt de Acupuncturist vaak in een praktijk met meerdere artsen en/of Acupuncturisten. De Acupuncturist is meest werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Acupuncturist

Waar kun je het beste werken als Acupuncturist? Hieronder vind je de best door de Acupuncturist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Acupuncturist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Acupuncturist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Acupuncturist.

Welke competenties heeft een Acupuncturist nodig?

Een Acupuncturist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Acupuncturist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Acupuncturist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Acupuncturist nodig? 

De Acupuncturist moet goed kunnen inschatten en analyseren wat de klachten van de patiënt zijn en wat de beste behandelmethode hiervoor is (waarnemer). Daarnaast moet de Acupuncturist de patiënt willen helpen en warm en betrokken zijn (gever).

Bekijk de persoonstypen voor Acupuncturist


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Acupuncturist

John Jaarsveld is acupuncturist.

Ben je benieuwd wat een acupuncturist allemaal doet op een dag? John Jaarsveld vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Acupuncturist

Beoordeling van het beroep Acupuncturist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Acupuncturist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Acupuncturist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Acupuncturist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Acupuncturist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Acupuncturist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Acupuncturist iets voor je?

Zou je graag Acupuncturist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Acupuncturist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Acupuncturist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar