Adaptatieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Adaptatieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep adaptatieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je adaptatieadviseur wordt.

 

Wat is een Adaptatieadviseur?

Een Adaptatieadviseur is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Hij adviseert cliënten over hulpmiddelen, zoals een rolstoel, een prothese of aanpassingen in huis. Een Adaptatieadviseur werkt in een winkel of showroom of gaat langs bij de eindgebruiker thuis. De werkzaamheden van een Adaptatieadviseur bestaan uit het uitvoeren van intakes en passingen, productspecificaties opstellen, offertes opstellen, voorlichten, adviseren en verkopen, en het onderhouden van klantrelaties.

Een Adaptatieadviseur werkt voor een revalidatietechnisch bedrijf. Hier worden hulpmiddelen vervaardigd of aangepast om mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Revalidatietechnische bedrijven krijgen opdrachten van instellingen, zoals zorgverzekeraars, maar ook van particulieren en van bedrijven die in het kader van ziektepreventie of revalidatie werkplekken laten controleren of aanpassen.

Een Adaptatieadviseur heeft veel kennis over het menselijk lichaam en over lichamelijke beperkingen. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn erg belangrijk voor een Adaptatieadviseur. Hij kan zich goed inleven in de klant en luistert goed naar hem.Wil je werken als Adaptatieadviseur?

Werk je al als Adaptatieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Adaptatieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Adaptatieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Adaptatieadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Zorgverzekeraar
  • Orthopedisch Technoloog
  • Medisch Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Adaptatieadviseur

Wat verdient een Adaptatieadviseur?

Het salaris van een Adaptatieadviseur is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding. Een Adaptatieadviseur verdient ongeveer €1650 tot €3000 bruto per maand.

Salarisschaal Adaptatieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Adaptatieadviseur

Er zijn geen vacatures Adaptatieadviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Adaptatieadviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Adaptatieadviseur in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Adaptatieadviseur

Wat is de toekomst van Adaptatieadviseur?

Het arbeidsmarktperspectief van een Adaptatieadviseur is redelijk. In revalidatietechnische bedrijven kan een Adaptatieadviseur doorgroeien tot Bedrijfsleider of specialist op een deelgebied.

Baankans Adaptatieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Adaptatieadviseur worden: Opleidingen tot Adaptatieadviseur

Wil je adaptatieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Adaptatieadviseur? 

Een Adaptatieadviseur heeft een MBO of HBO pleiding gevolgd, bijvoorbeeld MBO Adviseur Gezondheidstechnische Voorzieningen. Na een HBO opleiding Fysiotherapie, Ergotherapie, Verpleegkunde of Bewegingstherapie/technologie kan een verkorte opleiding tot Adaptatieadviseur worden gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Adaptatieadviseur

Er zijn geen opleidingen Adaptatieadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Adaptatieadviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Adaptatieadviseur

Met wie werkt een Adaptatieadviseur samen? 

Een Adaptatieadviseur werkt in een spanningsveld tussen verschillende belanghebbenden, zoals de cliënt, de medisch specialist en de financierder, meestal een verzekeraar. Hij communiceert veel met hen. Een Orthopedisch Technoloog of Instrumentmaker maakt de hulpmiddelen waarover de Adaptatieadviseur adviseert, die hij verkoopt en die aangepast moeten worden.


  • Zorgverzekeraar
  • Orthopedisch Technoloog
  • Medisch Specialist
Adaptatieadviseur


Organisaties waar een Adaptatieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Adaptatieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Adaptatieadviseur?

Een Adaptatieadviseur werkt voor een revalidatietechnisch bedrijf, een bedrijf met winstoogmerk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Adaptatieadviseur

Waar kun je het beste werken als Adaptatieadviseur? Hieronder vind je de best door de Adaptatieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Adaptatieadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Adaptatieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Adaptatieadviseur.

Welke competenties heeft een Adaptatieadviseur nodig?

Een Adaptatieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Adaptatieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Adaptatieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Adaptatieadviseur nodig? 

Een Adaptatieadviseur kan goed luisteren en is onderzoekend en kritisch (Waarnemer). Hij moet zo zorgvuldig en volledig mogelijk de eisen, wensen en mogelijkheden in kaart brengen. Hij weet professionele afstand te bewaren. Daarnaast wilt een Adaptatieadviseur vooral mensen helpen en ondersteunen. Hij is sociaal vaardig en praktisch ingesteld (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Adaptatieadviseur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Adaptatieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Adaptatieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Adaptatieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Adaptatieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Adaptatieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Adaptatieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Adaptatieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Adaptatieadviseur iets voor je?

Zou je graag Adaptatieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Adaptatieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Adaptatieadviseur

Anna

Het salaris wat jullie benoemen komt totaal niet in de buurt. Een Adviseur met ervaring verdient +/- 3000,- per maand.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar