Anesthesiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Anesthesiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep anesthesiemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je anesthesiemedewerker wordt.

 

Wat is een Anesthesiemedewerker?

Een Anesthesiemedewerker helpt onder toezicht van een anesthesist bij het onder narcose brengen van  patiënten die geopereerd moeten worden. Een Anesthesiemedewerker komt patiënten tegen van allerlei leeftijden en met allerlei klachten. Zo werkt hij/zij tijdens operaties in een team dat onder leiding staat van een plastisch-, cadio-, neurochirurg of een chirurg of artsen met een andere specialisatie.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Anesthesiemedewerker?

Onder de taken van een Anesthesiemedewerker vallen het klaarzetten, afstellen en controleren van de apparatuur, aanbrengen van een infuus, het helpen bij het verdoven en wakker maken van de patiënt (bijvoorbeeld na een ruggenprik of volledige narcose), het bewaken van de vitale lichaamsfuncties (zoals hartslag en ademhaling), het bijhouden van de gegevens en het rapporteren aan de anesthesioloog als er onverwachte veranderingen optreden. Naast deze taken is een Anesthesiemedewerker ook aanwezig op spreekuren en is het een van zijn/haar taken om de patiënten te informeren en gerust te stellen voor de komende behandeling en verdoving en om het comfort van de patiënt in de gaten te houden.

Een Anesthesiemedewerker kan werkzaam zijn op verschillende afdelingen van een ziekenhuis. Hoewel de operatiekamer de meest voorkomende werkplek is zijn andere mogelijkheden de polikliniek, de spoedeisende hulp, de intensive care, de verloskamer of bij een trauma team. Bij sommige van deze plekken is aanvullende scholing vereist.

Hoewel de eindverantwoordelijkheid van de verdoving bij de anesthesioloog ligt, heeft de Anesthesiemedewerker ook een grote verantwoordelijkheid. Vooral bij het bewaken van de lichaamsfuncties moet een Anesthesiemedewerker oplettend en nauwkeurig werken en moet hij direct kunnen reageren als er complicaties optreden. Een Anesthesiemedewerker moet ook stressbestendig zijn aangezien hij onder druk moet werken en ook met sterfgevallen te maken krijgt.

Een Anesthesiemedewerker kan onregelmatige werktijden hebben en avond-, nacht- en weekenddiensten.

Wil je werken als Anesthesiemedewerker?

Werk je al als Anesthesiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Anesthesiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Anesthesiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Anesthesiemedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Verpleegkundige
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1895 tot €3460

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

93


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Anesthesiemedewerker

Wat verdient een Anesthesiemedewerker?

Het maandsalaris van een Anesthesiemedewerker ligt ongeveer tussen de €1895 en €3460. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je een leidinggevende functie hebt zal je salaris hoger liggen, ongeveer tussen de €2345 en €3910.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Anesthesiemedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Anesthesiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Anesthesiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Anesthesiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Anesthesiemedewerker vacatures

Vacature Anesthesiemedewerker in Rotterdam
TMI
Voor een kliniek in Rotterdam zoeken wij een anesthesiemedewerker. De functie is voor minimaal 24 uur per week op basis van detachering. Interesse? Reageer dan vandaag nog op deze vacature …
Vacature Anesthesiemedewerker regio Eindhoven
TMI
Zou jij als anesthesiemedewerker graag eens aan de slag willen in een andere werkomgeving maar wil je de zekerheid van een vast contract niet zomaar opgeven? Sluit dan nu een …
Vacature Anesthesiemedewerker | Onbepaalde tijd | Zuid-Holland
TMI
Anesthesiemedewerkers gezocht die klaar zijn voor een nieuwe stap! Wij zoeken nieuwe collega’s en hebben je zeer veel te bieden. Werken bij TMI betekent voor jou:De zekerheid van een vast …
Vacature Anesthesiemedewerker regio Leiden
TMI
Ben jij anesthesiemedewerker en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Voor een academisch ziekenhuis in Leiden zijn wij op zoek naar een anesthesiemedewerker. Het betreft een functie voor 36 uur …
Vacature Anesthesiemedewerker in Den Haag
TMI
Ben jij gediplomeerd anesthesiemedewerker en wil jij werken in een omgeving die het beste bij jou past? Wil jij assisteren bij acute en grote trauma’s of juist bij oncologische of …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Anesthesiemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Anesthesiemedewerker?

Op het moment is er een tekort aan Anesthesiemedewerkers, er zijn dus voldoende vacatures te vinden.

 

Doorgroeimogelijkheden:

Je kunt je verder specialiseren of bij laten scholen zodat je meer bevoegdheden kan krijgen of in een traumateam kunt werken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of zou je teamleider of afdelingshoofd kunnen worden.

De actuele kans op werk voor een Anesthesiemedewerker

Het beroep Anesthesiemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Operatieassistenten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Operatieassistenten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

93

Baankans Anesthesiemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Anesthesiemedewerker worden: Opleidingen tot Anesthesiemedewerker

Wil je Anesthesiemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Anesthesiemedewerker.

Hoe word je een Anesthesiemedewerker? 

Om Anesthesiemedewerker te worden moet je de HBO opleiding Anesthesiemedewerker hebben gevolgd. Deze opleiding duurt drie jaar. Daarnaast zou je nog een verpleegkundige opleiding kunnen doen.

Je zou ook nog kunnen bijscholen en cursussen volgen zodat je in de toekomst bij een traumateam of op de intensive care kan gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Anesthesiemedewerker

Er zijn geen opleidingen Anesthesiemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Anesthesiemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Anesthesiemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Anesthesiemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Anesthesiemedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Anesthesiemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Anesthesiemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Anesthesiemedewerker

Als je Anesthesiemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Anesthesiemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Anesthesiemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Anesthesiemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Anesthesiemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Anesthesiemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Anesthesiemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Anesthesiemedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Anesthesiemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Anesthesiemedewerker. Als Anesthesiemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Anesthesiemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Anesthesiemedewerker

Vakkennis voor een Anesthesiemedewerker

Het is voor een Anesthesiemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Anesthesiemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Anesthesiemedewerker


Werkervaring Anesthesiemedewerker

Het is voor een startend Anesthesiemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Anesthesiemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Operatieassistent, Chirurg, Anesthesist .

Iets anders leren?

Is Anesthesiemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Anesthesiemedewerker

Met wie werkt een Anesthesiemedewerker samen? 

Een Anesthesiemedewerker werk onder toezicht van een anesthesist die de eindverantwoordelijkheid draagt voor het verdoven van patiënten. Tijdens operaties werken beide in een team met operatieassistenten en een of meer chirurgen of artsen die het team coördineren. Daarnaast komt hij in aanraking met verpleegkundigen die een groot deel van de voor en nazorg van de patiënten op zich nemen.


 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Verpleegkundige
 • Patiënt
Anesthesiemedewerker


Organisaties waar een Anesthesiemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Anesthesiemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Anesthesiemedewerker?

 • Academisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek van een chirurg of een groep chirurgen

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Anesthesiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Anesthesiemedewerker? Hieronder vind je de best door de Anesthesiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Anesthesiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Anesthesiemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Anesthesiemedewerker.

Welke competenties heeft een Anesthesiemedewerker nodig?

Een Anesthesiemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Anesthesiemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Anesthesiemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Anesthesiemedewerker nodig? 

Een Anesthesiemedewerker is analytisch en inzichtelijk, leergierig en werkt nauwkeurig (Waarnemer).

Ook is hij  loyaal en betrouwbaar naar patiënten en collega's en houdt hij  rekening met de behoeften van anderen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Anesthesiemedewerker


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Anesthesiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Anesthesiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Anesthesiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Anesthesiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Anesthesiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Anesthesiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Anesthesiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Anesthesiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Anesthesiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Anesthesiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Anesthesiemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Anesthesiemedewerker

Vacature Anesthesiemedewerker in Lelystad
TMI
Voor een ziekenhuis in Lelystad zijn wij op zoek naar een Anesthesiemedewerker voor minimaal 24 en maximaal 36 uur per week. Ook zijn wij op zoek naar iemand die op …
Vacature Anesthesiemedewerker in Sittard
TMI
Ben jij klaar voor een uitdagende baan in een topklinisch ziekenhuis met 21 operatiekamers verdeeld over 2 locaties (Heerlen en Sittard)? Woon je dichter in de buurt bij Sittard? Ook daar zoeken …
Vacature Anesthesiemedewerker in Heerlen
TMI
Ben jij klaar voor een uitdagende baan in een topklinisch ziekenhuis met 21 operatiekamers verdeeld over 2 locaties (Heerlen en Sittard)? Woon je dichter in de buurt bij Sittard? Ook daar zoeken …
Vacature Anesthesiemedewerker in Amsterdam
TMI
Voor een ziekenhuis in regio Amsterdam zoeken wij een ervaren Anesthesiemedewerker. Het betreft een tijdelijke, fulltime #xA0;Heb jij interesse? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend …
Vacature Anesthesiemedewerker Friesland
TMI
Voor een ziekenhuis in Friesland zijn wij op zoek naar een anesthesiemedewerker. Het betreft een functie voor 18 tot 36 uur per week met werkdagen van 9 uur. Bij voorkeur …

Actuele blogposts


reacties op Anesthesiemedewerker

Wim van der Pol

De anestehsiemedewerker is niet BIG geregistreerd. Wat nu wanneer hij/zij tevens verpleegkundige is. In dat geval kan er dus wel een klacht bij het tuchtcollege worden ingediend. Is dat juist? Wie heeft dit wel eens gelezen? Wilt u reageren. Dat kan naar info@amiz.nl

Pierre

Vlgs.mij kan ook de anesthesiemedewerker BIG-geregisreerd zijn.Dus als de verpleegkundige op minimaal kwalificatieniveau 4 functioneert dan kan deze zich laten herregistreren.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar