App Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een App Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep app developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je app developer wordt.

 

Wat is een App Developer?

Een App Developer is iemand die Apps bedenkt, maakt, test en onderhoudt. Apps zijn stukjes software voor op bijvoorbeeld een smartphone of tablet. 

Eerst onderzoekt de App Developer de wensen van de klant. Wat is het doel van de applicatie?, wat moet de applicatie kunnen?, wat is de doelgroep?, enzovoort. De App Developer kan de klant adviseren over informatiesystemen of over behoeftes van gebruikers van smartphones of tablets. Daarna bedenkt de App Developer hoe hij deze wensen kan realiseren. De App Developer maakt een ontwerp en toont het aan de klant. Is hij tevreden, dan gaat de App Developer de App (samen met anderen) ontwikkelen. Daarna test de App Developer de App en leert hij de klant hoe hij ermee werken. Als de klant vragen of problemen heeft, kan hij bij de App Developer terecht.

Tevens houdt de App Developer in de gaten of bestaande applicaties goed blijven werken of moeten worden aangepast of uitgebreid.

Belangrijk is dat de App Developer goed samen kan werken, goed onder tijdsdruk kan functioneren en analytisch en nauwkeurig is. 

Wil je werken als App Developer?

Werk je al als App Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je App Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor App Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep App Developer in één oogopslag

Sector:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Programmeur
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Mediavormgevers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden App Developer

Wat verdient een App Developer?

Een App Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd en ervaring. Het startsalaris van rond de €2500,- kan snel oplopen bij goede resultaten.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de App Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag,  een leaseauto en een bonusregeling.

Salarisschaal App Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures App Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als App Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor App Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 App Developer vacatures

Mobile App Developer
ChipSoft
Ons Mobile ontwikkelteam zoekt een fanatieke Mobile App Developer. Ben jij creatief en heb je passie voor het ontwikkelen van apps? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jouw baan …
Mobile App Developer
Engie Nederland
MOBILE APP DEVELOPER OVER DE FUNCTIE Als app ontwikkelaar bij de afdeling Digital Services ben jij onderdeel van het App team dat verantwoordelijk is voor de continuïteit, het optimaal functioneren …
App Developer ASP.NET | Xamarin | . - .
WR.nl Solliciteren
Wij zijn een innovatief softwarebedrijf.Wil jij aan onze nieuwe apps werken?Heb jij ervaring app-development? Voor de vacature als App Developer Aarle-Rixtel Xamarin ga je het volgende doen: Je bent een app-developer die …
Mobile App Developer
ChipSoft
Ons Mobile-ontwikkelteam zoekt een gedreven Mobile App Ontwikkelaar. Ben jij analytisch en heb je passie voor het ontwikkelen van apps? Dan zijn wij op zoek naar jou!Jouw baanChipSoft …
Mobile App Developer IOS Android C | Xamarin | . - .
WR.nl Solliciteren
Wij koppelen inspirerende ideeën aan innovatieve oplossingen.Ben jij een mobile app developer?Heb jij ervaring met objectgeoriënteerd programmeren? Voor de vacature als Mobile App Developer IOS Android C | Xamarin | . …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden App Developer

Wat is de toekomst van App Developer?

Het arbeidsmarktperspectief voor een App Developer is goed. Bij veel mensen zijn Apps op hun mobiele telefoon erg populair. Er worden daarom steeds meer Apps ontwikkeld. Ook bedrijven willen steeds betere, snellere en gebruikersvriendelijkere applicaties. Een goede App Developer zal dus over het algemeen gemakkelijk een baan kunnen vinden.

Een App Developer kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van game-Apps. Ook kan hij, als hij alleen een MBO-opleiding heeft gevolgd, verder studeren op het HBO. Voorbeelden van opleidingen zijn dan Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Communicatie- en Multimedia Design. Deze opleidingen duren zo’n vier jaar, maar er kan een verkort traject worden gevolgd als iemand al een relevant MBO-diploma bezit. Bovendien kan de App Developer bij goed functioneren Leidinggevende worden en dus een team aansturen. 

Baankans App Developer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

App Developer worden: Opleidingen tot App Developer

Wil je app developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een App Developer? 

Om App Developer te worden, is zijn HBO-opleidingen als Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Communicatie- en Multimedia Design geschikt. Deze duren drie of vier jaar, afhankelijk van je eerder afgeronde opleiding. Ook de volgende studies zijn vaak geschikt: Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) of Natuurkunde (WO). Welk diploma precies nodig is, hangt af van de werkgever. Verder vragen bedrijven ervaring met diverse developmentprogramma’s.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot App Developer

MCSD App Builder
De MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer): App Buildercertificering laat je zien dat je goede software kan ontwikkelen en in staat bent die constant te optimaliseren binnen een development omgeving. Er …
Apple IOS 11 App Developer & Apple Watch Coding Crash Course, 365 dagen toegang.
Apple have continued to lead innovation in mobile gadgets and wearable technology and this two-course package will give you the knowledge in the Swift programming language to develop iOS friendly …
IOS 9 App Development (Xcode New) 365 dagen toegang.
As one of the big guns in the technology industry, Apple continues to offer exciting, state-of-the-art and advanced products to suit people from every background. Thanks to the Apple-specific operating …
Fundamentals of Android Development
Android Developer Fundamentals (V2) is een klassikale training ontworpen door Google. In deze training leert u de basis van Android development. U leert tevens het bouwen van verschillende apps, startend …
Analyzing Data with PowerBI
Als BI professional leert u de ins en outs van Power BI kennen. De training behandelt onder meer visualiseren, de Power BI service en de Power BI Mobile App. Na …
Meer opleidingen App Developer

Weet je nog niet of je App Developer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding App Developer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk App Developer

Met wie werkt een App Developer samen? 

De App Developer werkt meestal in een team aan de ontwikkeling van Apps. Hij moet dus met hen samenwerken en afspraken maken. Een Leidinggevende stuurt het team aan. Ook bij vragen en problemen kan de App Developer bij zijn Leidinggevende terecht. Verder werkt een team van App Developers samen met een Programmeur, en soms ook met Tekstschrijvers, Communicatieadviseurs en Mediavormgevers. Soms komt een App Developer tevens in contact met klanten. Hij bespreekt hun wensen en maakt een voorstel. Tussentijds laat de App Developer zijn vorderingen zien aan de klant, zodat die zijn mening kan geven.


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Programmeur
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Mediavormgevers
 • Klanten
App Developer


Organisaties waar een App Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een App Developer meestal werkt.

Waar werkt een App Developer?

Een App Developer werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, of hij werkt in dienst van een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van Apps. Dit soort bedrijven streven naar winst en horen dus thuis in de profitsector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers App Developer

Waar kun je het beste werken als App Developer? Hieronder vind je de best door de App Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep App Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden App Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een App Developer.

Welke competenties heeft een App Developer nodig?

Een App Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen App Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij App Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een App Developer nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een App Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een App Developer is erg inzichtelijk en analytisch. Hij kan bedrijfsprocessen, informatiebehoeften, technische modellen en producten analyseren. De App Developer vraagt zich bijvoorbeeld af waar het uit bestaat, hoe het met wat samenhangt, wat dat betekent, wat moet er veranderen, waar die verandering invloed op heeft, enzovoort (Waarnemer).

Verder is een App Developer kritisch en gedetailleerd. De App moet perfect worden, dus aan de App Developer de opdracht een App te ontwikkelen die niet te ingewikkeld is, maar wel goed werkt. Als er ook maar één haakje of puntkomma mist, werkt de App niet. De App Developer is dus nauwkeurig en veeleisend (Perfectionist).  

Bekijk de persoonstypen voor App Developer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een App Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep App Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep App Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie App Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als App Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor App Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als App Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep App Developer iets voor je?

Zou je graag App Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als App Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op App Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar