App Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een App Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep app developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je app developer wordt.

 

Wat is een App Developer?

Een App Developer is iemand die Apps bedenkt, maakt, test en onderhoudt. Apps zijn stukjes software voor op bijvoorbeeld een smartphone of tablet. 

Eerst onderzoekt de App Developer de wensen van de klant. Wat is het doel van de applicatie?, wat moet de applicatie kunnen?, wat is de doelgroep?, enzovoort. De App Developer kan de klant adviseren over informatiesystemen of over behoeftes van gebruikers van smartphones of tablets. Daarna bedenkt de App Developer hoe hij deze wensen kan realiseren. De App Developer maakt een ontwerp en toont het aan de klant. Is hij tevreden, dan gaat de App Developer de App (samen met anderen) ontwikkelen. Daarna test de App Developer de App en leert hij de klant hoe hij ermee werken. Als de klant vragen of problemen heeft, kan hij bij de App Developer terecht.

Tevens houdt de App Developer in de gaten of bestaande applicaties goed blijven werken of moeten worden aangepast of uitgebreid.

Belangrijk is dat de App Developer goed samen kan werken, goed onder tijdsdruk kan functioneren en analytisch en nauwkeurig is. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als App Developer?

Werk je al als App Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je App Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor App Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep App Developer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Programmeur
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Mediavormgevers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

36


Salaris en Arbeidsvoorwaarden App Developer

Wat verdient een App Developer?

Een App Developer kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd en ervaring. Het startsalaris van rond de €2500,- kan snel oplopen bij goede resultaten.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de App Developer werkzaam is. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag,  een leaseauto en een bonusregeling.

Salarisschaal App Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures App Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als App Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor App Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 App Developer vacatures

Vacature App Developer
Agri Information Partners B.V.
Wij zoeken een software Engineers met Aantoonbare ervaring met app development. is dit iets voor jou? Lees dan snel verder Jouw rol Software Engineers met Aantoonbare ervaring met app development. …
Vacature Medior iOS App Developer
Incentro
Ben jij een iOS developer met een passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities en drive …
Vacature Junior App Developer
Incentro
Ben jij een beginnend app developer en heb je passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities …
Vacature Medior Android App Developer
Incentro
Ben jij een android developer met een passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities en drive …
Vacature Mobile App Developer
FindWhere
Findwhere is per direct op zoek naar een nieuwe collega die gaat helpen meebouwen aan de native apps van Findwhere op zowel iOS als Android. Dit zijn apps die direct …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden App Developer

Wat zijn de baankansen voor een App Developer?

Het arbeidsmarktperspectief voor een App Developer is goed. Bij veel mensen zijn Apps op hun mobiele telefoon erg populair. Er worden daarom steeds meer Apps ontwikkeld. Ook bedrijven willen steeds betere, snellere en gebruikersvriendelijkere applicaties. Een goede App Developer zal dus over het algemeen gemakkelijk een baan kunnen vinden.

Een App Developer kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van game-Apps. Ook kan hij, als hij alleen een MBO-opleiding heeft gevolgd, verder studeren op het HBO. Voorbeelden van opleidingen zijn dan Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Communicatie- en Multimedia Design. Deze opleidingen duren zo’n vier jaar, maar er kan een verkort traject worden gevolgd als iemand al een relevant MBO-diploma bezit. Bovendien kan de App Developer bij goed functioneren Leidinggevende worden en dus een team aansturen. 

De actuele kans op werk voor een App Developer

Het beroep App Developer is onderdeel van de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Applicatieprogrammeurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

36

Baankans App Developer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

App Developer worden: Opleidingen tot App Developer

Wil je App Developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de App Developer.

Hoe word je een App Developer? 

Om App Developer te worden, is zijn HBO-opleidingen als Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Communicatie- en Multimedia Design geschikt. Deze duren drie of vier jaar, afhankelijk van je eerder afgeronde opleiding. Ook de volgende studies zijn vaak geschikt: Embedded Systems Engineering (HBO), Informatica (HBO), Computer Sciences (WO), Wiskunde (WO) of Natuurkunde (WO). Welk diploma precies nodig is, hangt af van de werkgever. Verder vragen bedrijven ervaring met diverse developmentprogramma’s.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot App Developer

Cursus Android Apps Development
Welkom bij de Cursus Android Apps Development Android is een besturingssysteem voor smartphones en tablets van Google. Het is inmiddels één van de meest gebruikte besturingssystemen op de markt. Het …
Cursus Android Apps Development
Cursus iPhone en iPad apps development
Tijdens de cursus Tijdens de cursus leer je applicaties voor de iPhone en iPad ontwikkelen met Apple's speciale ontwikkelomgeving en de programmeertaal Objective C. We gaan in op de visuele …
Cursus iPhone en iPad apps development
MCSD SharePoint Apps
SharePoint Applications MCSD certification validates your skills in developing applications in SharePoint. This course from Koenig Solutions equips you with core programming skills in HTML5 and JavaScript with ASP.NET MVC …
MCSD SharePoint Apps
MCSD SharePoint Apps
MCSD SharePoint Applications certification validates your skills in developing applications in SharePoint. This course from Koenig Solutions equips you with core programming skills in HTML5 with JavaScript and ASP.NET MVC …
MCSD SharePoint Apps
Advanced Windows Store App Development Using C#
Course Description In this course the students will learn the more advanced programming skills and techniques that they can use to optimize their Windows Store app and differentiate their app …
Advanced Windows Store App Development Using C#

Omscholen tot App Developer

Als je je wilt omscholen tot App Developer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor App Developer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor App Developer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor App Developer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot App Developer

Als je App Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar App Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie App Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een App Developer?

Competenties en Vaardigheden App Developer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een App Developer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een App Developer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de App Developer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een App Developer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep App Developer. Als App Developer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen App Developer:


zie volledige beschrijving persoonstype App Developer

Vakkennis voor een App Developer

Het is voor een App Developer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot App Developer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen App Developer

M20481 | 70-481 Essentials of Developing Windows Store Apps Using HTML5 and JavaScript
M20481 Essentials of Developing Windows Store Apps Using HTML5 and Javascript Our Essentials of Developing Windows Store Apps Using HTML5 and JavaScript course provides developers with the knowledge and decision …
M20481 | 70-481 Essentials of Developing Windows Store Apps Using HTML5 and JavaScript
M20484 | 70-484 Essentials of Developing Windows Store Apps Using C#
M20484 Essentials of Developing Windows Store Apps Using C# Our Essentials of Developing Windows Store Apps Using C# course provides developers with the knowledge and decision making skills for utilizing …
M20484 | 70-484 Essentials of Developing Windows Store Apps Using C#
M20485 | 70-485 Advanced Windows Store App Development Using C#
M20485 Advanced Windows Store App Development Using C# Our Advanced Windows Store App Development Using C# course provides developers with the knowledge and decision making skills for utilizing C# and …
M20485 | 70-485 Advanced Windows Store App Development Using C#
JavaScript Single Page Apps
In deze JavaScript training/cursus maakt u kennis met Single Page Apps in Visual Studio 2013. Een JavaScript single page applicatie maakt gebruik van meerdere JavaScript libraries en webdevelopment frameworks om …
JavaScript Single Page Apps
Building Apps with jQuery Mobile
In deze jQuery cursus maakt u kennis met het bouwen van mobiele apps met jQuery. U leert onder andere het maken van verschillende pagina's, hoe u UI-componenten kunt toevoegen en …
Building Apps with jQuery Mobile

Werkervaring App Developer

Het is voor een startend App Developer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot App Developer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals JAVA Developer, Programmeur, iOS Developer .

Iets anders leren?

Is App Developer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk App Developer

Met wie werkt een App Developer samen? 

De App Developer werkt meestal in een team aan de ontwikkeling van Apps. Hij moet dus met hen samenwerken en afspraken maken. Een Leidinggevende stuurt het team aan. Ook bij vragen en problemen kan de App Developer bij zijn Leidinggevende terecht. Verder werkt een team van App Developers samen met een Programmeur, en soms ook met Tekstschrijvers, Communicatieadviseurs en Mediavormgevers. Soms komt een App Developer tevens in contact met klanten. Hij bespreekt hun wensen en maakt een voorstel. Tussentijds laat de App Developer zijn vorderingen zien aan de klant, zodat die zijn mening kan geven.


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Programmeur
 • Tekstschrijvers
 • Communicatieadviseurs
 • Mediavormgevers
 • Klanten
App Developer


Organisaties waar een App Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een App Developer meestal werkt.

Waar werkt een App Developer?

Een App Developer werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, of hij werkt in dienst van een ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van Apps. Dit soort bedrijven streven naar winst en horen dus thuis in de profitsector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers App Developer

Waar kun je het beste werken als App Developer? Hieronder vind je de best door de App Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep App Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden App Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een App Developer.

Welke competenties heeft een App Developer nodig?

Een App Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen App Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij App Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een App Developer nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een App Developer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een App Developer is erg inzichtelijk en analytisch. Hij kan bedrijfsprocessen, informatiebehoeften, technische modellen en producten analyseren. De App Developer vraagt zich bijvoorbeeld af waar het uit bestaat, hoe het met wat samenhangt, wat dat betekent, wat moet er veranderen, waar die verandering invloed op heeft, enzovoort (Waarnemer).

Verder is een App Developer kritisch en gedetailleerd. De App moet perfect worden, dus aan de App Developer de opdracht een App te ontwikkelen die niet te ingewikkeld is, maar wel goed werkt. Als er ook maar één haakje of puntkomma mist, werkt de App niet. De App Developer is dus nauwkeurig en veeleisend (Perfectionist).  

Bekijk de persoonstypen voor App Developer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een App Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep App Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep App Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie App Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als App Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor App Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als App Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep App Developer iets voor je?

Zou je graag App Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als App Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als App Developer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures App Developer

Vacature Medior iOS App Developer, Utrecht
Incentro
Ben jij een iOS developer met een passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities en drive …
Vacature Junior App Developer, Utrecht
Incentro
Ben jij een beginnend app developer en heb je passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities …
Vacature Mobile App Developer, Amsterdam
FindWhere
Findwhere is per direct op zoek naar een nieuwe collega die gaat helpen meebouwen aan de native apps van Findwhere op zowel iOS als Android. Dit zijn apps die direct …
Vacature App Developer, Wageningen
Agri Information Partners B.V.
Wij zoeken een software Engineers met Aantoonbare ervaring met app development. is dit iets voor jou? Lees dan snel verder Jouw rol Software Engineers met Aantoonbare ervaring met app development. …
Vacature Medior Android App Developer, Utrecht
Incentro
Ben jij een android developer met een passie voor het maken van indrukwekkende apps met impact? Dan ben je bij ons op de juiste plek Met deze ambities en drive …

Actuele blogposts


reacties op App Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar