Application Designer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Application Designer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep application designer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je application designer wordt.

Wat is een Application Designer?

De Application Designer combineert het in elkaar zetten van applicaties met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. De Application Designer ontwikkelt nieuwe applicaties aan de hand van analyses uit het bedrijfsleven, wensen van een klant en op basis van gesprekken met andere Application Designers.

Vanuit het concept wordt een model van de applicatie gemaakt, waarbij de specificaties van het design vast worden gelegd. Als alle richtlijnen vaststaan wordt de applicatie in elkaar gezet en getest. Daarna is het een kwestie van implementeren.

De Application Designer heeft dus niet alleen technische kennis, maar kan zich ook goed verplaatsen in gebruikers en bovendien het eindproduct visualiseren.

Om dit goed te kunnen doen moet de Application Designer met andere mensen samen kunnen werken en de nieuwste ontwikkelingen in de IT goed in de gaten houden. De gebundelde kennis in het designteam moet een functioneel, aantrekkelijk, innovatief applicatie-ontwerp voortbrengen. De Application Designer is hierin onmisbaar.

Wil je werken als Application Designer?

Werk je al als Application Designer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Application Designer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Application Designer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Application Designer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Designer
  • Klant
  • Applicatieontwikkelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3900 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Application Designer

Wat verdient een Application Designer?

Als Application Designer werkt men met een uurtarief of op basis van commissies. Zo kan men wel €80 euro per uur betaald krijgen. De meeste Application Designers, vooral in Nederland, verdienen maandelijks bruto tussen de  €3900 en €8000.

De specifieke arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van functie en werkgever en het eigen succes.

Salarisschaal Application Designer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Application Designer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Application Designer

Wat is de toekomst van Application Designer?

In Nederland is het moeilijk om als Application Designer aan het werk te kunnen. Er is een beperkt aantal arbeidsplaatsen beschikbaar en vaak zijn het tijdelijke functies.

Een Application Designer heeft  wel de mogelijkheid om met een goed verzonnen design veel geld te verdienen of in ieder geval een vaste functie te krijgen met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Baankans Application Designer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Application Designer worden: Opleidingen tot Application Designer

Wil je application designer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Application Designer? 

De Application Designer moet minstens HBO niveau hebben om aan het werk kunnen. Een opleiding in Informatica is de meest directe route.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Application Designer

Developing AL Extensions with Visual Studio Code
A two-day in-depth training on how to develop Extensions in AL code with VS Code for Microsoft Dynamics 365 Business Central. The move to a completely new development experience is …
Avaya Aura Contact Center Orchestration Designer Scripting Administration [5C00080K]
OVERVIEW In this course, you learn how to plan for, create, manage, and administer applications (scripts and flows) using the basic script commands and elements in the Orchestration Designer tool, …
Creating, Publishing, and Securing APIs with IBM API Connect [WD508G]
OVERVIEW This course teaches you how to create, publish, and secure APIs with IBM API Connect V5.0.8. You learn how to use the Developer Toolkit to define an API interface …
PDF-Based Print Forms [BC480]
OVERVIEW Goals Create print forms with the tool 'SAP Interactive Forms by Adobe Integrate forms into ABAP application programs SAP ECC 6.07 with Portal , Java stack with Adobe Form
Cloud Management Fundamentals
Description Cloud Management Fundamentals is a three day ITOM course designed to help students understand how to use the new ServiceNow Cloud Management v2 application to create and manage hybrid …
Meer opleidingen Application Designer

Weet je nog niet of je Application Designer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Application Designer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Application Designer

Met wie werkt een Application Designer samen? 

De Application Designer communiceert vaak met andere designers, over trends en ontwikkelingen in het vak en dan natuurlijk vooral als men in hetzelfde team komt te werken. Voor de specificaties van een applicatie en feedback komt de Application Designer bij de klant langs.

Voor het implementeren van het eigen ontwerp en het opzetten en uitvoeren van tests moet de Application Designer het werk meestal afgeven aan een applicatieontwikkelaar, die het concept verder ontwikkelt. De Application Designer kan er ook voor kiezen om hele traject zelf af te leggen.


  • Designer
  • Klant
  • Applicatieontwikkelaar
Application Designer


Organisaties waar een Application Designer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Application Designer meestal werkt.

Waar werkt een Application Designer?

De Application Designer werkt bij een IT-bedrijf, als tijdelijk medewerker of op uitzendbasis en ontwikkelt zo steeds bij een nieuw bedrijf applicaties.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Application Designer

Waar kun je het beste werken als Application Designer? Hieronder vind je de best door de Application Designer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Application Designer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Application Designer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Application Designer.

Welke competenties heeft een Application Designer nodig?

Een Application Designer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Application Designer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Application Designer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Application Designer nodig? 

Om een goede applicatie te kunnen ontwerpen, moet overal rekening mee gehouden worden. De Application Designer wil daarvoor een zo perfect mogelijk ontwerp in elkaar zetten (Perfectionist).

Om zich in de gebruiker te kunnen verplaatsen en innovatief te zijn moet de Application Designer een goede fanatasie hebben (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Application Designer


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Application Designer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Application Designer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Application Designer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Application Designer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Application Designer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Application Designer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Application Designer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Application Designer iets voor je?

Zou je graag Application Designer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Application Designer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Application Designer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar