Area Sales Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Area Sales Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep area sales manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je area sales manager wordt.

 

Wat is een Area Sales Manager?

De Area Sales Manager maakt deel uit van de Sales afdeling en is verantwoordelijk voor de verkoop en omzet in zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager houdt zich bezig met de verkoop van de diensten en producten van de organisatie. De Area Sales Manager onderhoudt het contact met de klanten en zorgt voor een langdurige relatie. Ook onderzoekt de Area Sales Manager de mogelijkheid van nieuwe markten en mogelijkheden voor de organisatie.

Hiermee is de Area Sales Manager commercieel verantwoordelijk voor zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager stelt verkoopplannen op en doet marktonderzoeken. De Area Sales Manager sluit nieuwe contracten af en introduceert en promoot nieuwe mogelijkheden. Voor deze promotie werkt de Area Sales Manager vaak samen met marketingspecialisten.

Naast deze directe werkzaamheden denkt de Area Sales Manager vaak ook mee binnen de organisatie. Zo helpt de Area Sales Manager bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de verkooporganisatie. Ook verzamelt de Area Sales Manager de eisen en wensen van de klanten in de regio en zet deze uit in de organisatie.Wil je werken als Area Sales Manager?

Werk je al als Area Sales Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Area Sales Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Area Sales Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Area Sales Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Area Sales Manager

Wat verdient een Area Sales Manager?

Het startsalaris van de Area Sales Manager ligt rond de 2500 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan en de Area Sales Manager succesvol wordt, kan dit oplopen tot 6500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de organisatie waar de Area Sales Manager werkzaam is, maar er kan hierbij gedacht worden aan een auto van de zaak en een 13e maand.

Salarisschaal Area Sales Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Area Sales Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Area Sales Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Area Sales Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Area Sales Manager vacatures

Vacature Area Sales Manager
Nederlands Duitse Handelskamer
Nederlands-Duitse Handelskamer zoekt een Area Sales Manager te MBO geplaatst op 28-07-2020 Voor pellet machines en -installaties in de mengvoer, levensmiddelen, biomassa en de recycling industrie Onze Duitse opdrachtgever ontwikkelt …
Vacature Area Sales Manager
ETF Machinefabriek
ETF Machinefabriek B.V in Nederweert zoekt een Area Sales Manager. Ben jij een techneut met goed commercieel inzicht? Lees dan snel verder!ETFETF Machinefabriek B.V. is een gezonde, moderne, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Area Sales Manager

Wat is de toekomst van Area Sales Manager?

Er zijn voor de Area Sales Manager voldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Doorgroeimogelijkheden zijn vaak ook mogelijk binnen de organisatie. Hierbij is vooral persoonlijk ontwikkeling en eventueel bijscholing belangrijk. Als Area Sales manager kan je doorgroeien naar Sales manager of zelfs Sales Director. Er zijn diverse vacatures Sales Manager te vinden die interessante doorgroeimogelijkheid zijn voor de Area Sales Manager. 

Baankans Area Sales Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Area Sales Manager worden: Opleidingen tot Area Sales Manager

Wil je Area Sales Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Area Sales Manager.

Hoe word je een Area Sales Manager? 

Om Area Sales Manager te kunnen worden, moet een commerciële HBO opleiding gevolgd zijn. Verder kan soms om een technische opleiding gevraagd worden, als de organisatie zich in deze sector bevindt. Een organisatie in een andere sector stelt vaak weer andere eisen. Ook wordt als eis in vacatures vaak verkoopervaring gesteld.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Area Sales Manager

Selling and Sales Management 10th edn
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Selling and Sales Management 10th edn

Omscholen of doorgroeien tot Area Sales Manager

Als je Area Sales Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Area Sales Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Area Sales Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Area Sales Manager?

Competenties en Vaardigheden Area Sales Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Area Sales Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Area Sales Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Area Sales Manager

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Area Sales Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Area Sales Manager. Als Area Sales Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Area Sales Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Area Sales Manager

Vakkennis voor een Area Sales Manager

Het is voor een Area Sales Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Area Sales Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Area Sales Manager

Selling and Sales Management 10th edn
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Selling and Sales Management 10th edn

Werkervaring Area Sales Manager

Het is voor een startend Area Sales Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Area Sales Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Sales Manager .

Iets anders leren?

Is Area Sales Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Area Sales Manager

Met wie werkt een Area Sales Manager samen? 

Het netwerk van de Area Sales Manager is groot. Zo zal er geregeld contact zijn met medewerkers van de marketingafdeling van de organisatie om bijvoorbeeld nieuwe markten te promoten. Ook zal er contact zijn met andere Area Sales Managers en Sales Managers. Ook het contact met de klant is groot.


Area Sales Manager


Organisaties waar een Area Sales Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Area Sales Manager meestal werkt.

Waar werkt een Area Sales Manager?

De Area Sales Manager kan in allerlei sectoren bij diverse organisaties werkzaam zijn. Dit kan zowel bij kleine, middelgrote en grote organisaties zijn. Wat deze organisaties gemeen hebben is dat zij in de profit sector werken. De Area Sales Manager heeft als belangrijkste doel omzet en winst genereren.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Area Sales Manager

Waar kun je het beste werken als Area Sales Manager? Hieronder vind je de best door de Area Sales Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Area Sales Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Area Sales Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Area Sales Manager.

Welke competenties heeft een Area Sales Manager nodig?

Een Area Sales Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Area Sales Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Area Sales Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Area Sales Manager nodig? 

De Area Sales Manager moet over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken. Op deze manier moet de Area Sales Manager de klant kunnen overtuigen de diensten van de organisatie te kopen. De Area Sales Manager moet hierbij een succesvolle werker zijn om genoeg te verkopen en contacten met de klanten goed te houden. Area Sales Manager moet goed met de klant kunnen onderhandelen en deskundig kunnen adviseren. Gedrevenheid en ambitie zijn hierbij erg belangrijk. Ook moet de Area Sales Manager prestatiegericht zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Area Sales Manager


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Area Sales Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Area Sales Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Area Sales Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Area Sales Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Area Sales Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Area Sales Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Area Sales Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Area Sales Manager iets voor je?

Zou je graag Area Sales Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Area Sales Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Area Sales Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar