Area Sales Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Area Sales Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep area sales manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je area sales manager wordt.

Wat is een Area Sales Manager?

De Area Sales Manager maakt deel uit van de Sales afdeling en is verantwoordelijk voor de verkoop en omzet in zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager houdt zich bezig met de verkoop van de diensten en producten van de organisatie. De Area Sales Manager onderhoudt het contact met de klanten en zorgt voor een langdurige relatie. Ook onderzoekt de Area Sales Manager de mogelijkheid van nieuwe markten en mogelijkheden voor de organisatie.

Hiermee is de Area Sales Manager commercieel verantwoordelijk voor zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager stelt verkoopplannen op en doet marktonderzoeken. De Area Sales Manager sluit nieuwe contracten af en introduceert en promoot nieuwe mogelijkheden. Voor deze promotie werkt de Area Sales Manager vaak samen met marketingspecialisten.

Naast deze directe werkzaamheden denkt de Area Sales Manager vaak ook mee binnen de organisatie. Zo helpt de Area Sales Manager bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de verkooporganisatie. Ook verzamelt de Area Sales Manager de eisen en wensen van de klanten in de regio en zet deze uit in de organisatie.

Wil je werken als Area Sales Manager?

Werk je al als Area Sales Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Area Sales Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Area Sales Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Area Sales Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Area Sales Manager

Wat verdient een Area Sales Manager?

Het startsalaris van de Area Sales Manager ligt rond de 2500 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan en de Area Sales Manager succesvol wordt, kan dit oplopen tot 6500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de organisatie waar de Area Sales Manager werkzaam is, maar er kan hierbij gedacht worden aan een auto van de zaak en een 13e maand.

Salarisschaal Area Sales Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Area Sales Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Area Sales Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Area Sales Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Area Sales Manager vacatures

Area Sales Manager (m/ f)
JobLeads GmbH
Area Sales Manager (m/f) Location: Amsterdam Salary: - If you want to take that next step to level up your career, JobLeads is the preferred partner for you as executive …
Area Sales Manager (West Coast Region)- Arlington, Texas
Ambaflex
AmbaFlex is a Dutch company and global market leader in spiral conveyor solutions. We achieved this leading position by offering a unique product, by putting the customer first and by …
Area Sales Manager Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
KSE Process Technology
Dit ga je doen Binnen het Sales team ben je verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop van CAPEX-producten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens besprekingen bij klanten geef je …
Area Sales Manager Scandinavië en Verenigd Koninkrijk
KSE Process Technology
Dit ga je doen Binnen het Sales team ben je verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop van CAPEX-producten in Scandinavië en Verenigd Koninkrijk. Tijdens besprekingen bij klanten geef je …
Area Sales Manager
Trinamics
Area Sales Manager (HBO , Werktuigbouwkunde, Offshore, Commercieel. regio Breda ) Ben jij commercieel gedreven , heb jij een passie voor techniek en weet jij door jouw enthousiasme iedereen te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Area Sales Manager

Wat is de toekomst van Area Sales Manager?

Er zijn voor de Area Sales Manager voldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Doorgroeimogelijkheden zijn vaak ook mogelijk binnen de organisatie. Hierbij is vooral persoonlijk ontwikkeling en eventueel bijscholing belangrijk. Als Area Sales manager kan je doorgroeien naar Sales manager of zelfs Sales Director. Er zijn diverse vacatures Sales Manager te vinden die interessante doorgroeimogelijkheid zijn voor de Area Sales Manager. 

Baankans Area Sales Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Area Sales Manager worden: Opleidingen tot Area Sales Manager

Wil je area sales manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Area Sales Manager? 

Om Area Sales Manager te kunnen worden, moet een commerciële HBO opleiding gevolgd zijn. Verder kan soms om een technische opleiding gevraagd worden, als de organisatie zich in deze sector bevindt. Een organisatie in een andere sector stelt vaak weer andere eisen. Ook wordt als eis in vacatures vaak verkoopervaring gesteld.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Area Sales Manager

Hospitality Management
"An innovative and cross-cutting approach to Hospitality that examines the fundamentals of the subject in a concise and commendable way. Roy Wood’s academic and practitioner expertise is brought to bear …
Meer opleidingen Area Sales Manager

Weet je nog niet of je Area Sales Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Area Sales Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Area Sales Manager

Met wie werkt een Area Sales Manager samen? 

Het netwerk van de Area Sales Manager is groot. Zo zal er geregeld contact zijn met medewerkers van de marketingafdeling van de organisatie om bijvoorbeeld nieuwe markten te promoten. Ook zal er contact zijn met andere Area Sales Managers en Sales Managers. Ook het contact met de klant is groot.


Area Sales Manager


Organisaties waar een Area Sales Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Area Sales Manager meestal werkt.

Waar werkt een Area Sales Manager?

De Area Sales Manager kan in allerlei sectoren bij diverse organisaties werkzaam zijn. Dit kan zowel bij kleine, middelgrote en grote organisaties zijn. Wat deze organisaties gemeen hebben is dat zij in de profit sector werken. De Area Sales Manager heeft als belangrijkste doel omzet en winst genereren.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Area Sales Manager

Waar kun je het beste werken als Area Sales Manager? Hieronder vind je de best door de Area Sales Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Area Sales Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Area Sales Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Area Sales Manager.

Welke competenties heeft een Area Sales Manager nodig?

Een Area Sales Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Area Sales Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Area Sales Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Area Sales Manager nodig? 

De Area Sales Manager moet over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken. Op deze manier moet de Area Sales Manager de klant kunnen overtuigen de diensten van de organisatie te kopen. De Area Sales Manager moet hierbij een succesvolle werker zijn om genoeg te verkopen en contacten met de klanten goed te houden. Area Sales Manager moet goed met de klant kunnen onderhandelen en deskundig kunnen adviseren. Gedrevenheid en ambitie zijn hierbij erg belangrijk. Ook moet de Area Sales Manager prestatiegericht zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Area Sales Manager


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Area Sales Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Area Sales Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Area Sales Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Area Sales Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Area Sales Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Area Sales Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Area Sales Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Area Sales Manager iets voor je?

Zou je graag Area Sales Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Area Sales Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Area Sales Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar