Audicien Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audicien? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audicien. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audicien wordt.

 

Wat is een Audicien?

Een Audicien zorgt ervoor dat slechthorende mensen een hoortoestel of ander passend hulpmiddel krijgen waarmee ze beter kunnen horen. De Audicien krijgt vaak van een KNO-arts  de precieze problemen van de cliënten te horen en doet onderzoek naar de aard van het probleem (een stoornis of beschadiging, eventueel irritatie) door bijvoorbeeld hoortesten te doen. Vervolgens bepaalt de Audicien wat beste methode is om het probleem op te lossen (dit moet passen bij de cliënt) en maakt hij  (eventueel) een afdruk van het oor van de cliënt. Dit moet gebeuren omdat de hoortoestellen precies passend moeten zijn. Hoortoestellen moeten wel eens aangepast worden om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast moet de Audicien regelmatig kleine reparaties verrichten aan apparatuur die niet meer goed werkt. De Audicien moet heel nauwkeurig kunnen werken. Hij wordt werkt met meet- en slijpapparatuur, met computers en met afdrukmateriaal.

Daarnaast geeft een Audicien uitleg en advies aan cliënten over de verschillende soorten apparaten of hulpmiddelen en over het schoonhouden en gebruiken ervan en beantwoordt hij vragen van cliënten.

Een Audicien komt in aanraking met slechthorende mensen, zowel ouderen als jongeren, en weet op juiste wijze de benodigde informatie over te brengen op de cliënt. Soms is daar geduld voor nodig.

De Audicien onderhoudt contacten met KNO-artsen en met leveranciers van hoortoestellen en andere producten en stuurt een aantal assistenten aan.

Wil je werken als Audicien?

Werk je al als Audicien en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audicien worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audicien, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audicien in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • KNO-Arts
 • Assisten-audicien
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1599 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audicien

Wat verdient een Audicien?

Het salaris van een Audicien ligt tussen de €1599 en €2500 per maand.

Het salaris is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt en is niet vastgelegd in een CAO.

Salarisschaal Audicien

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Audicien

Op zoek naar een nieuwe baan als Audicien? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audicien. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Audicien vacatures

Traineeship Audicien
Tempo Team
Traineeship Audicien Voel jij je thuis in een sfeervol bedrijf, houd je van een uitdaging en ben je toe aan een baan voor lange termijn? Lees dan snel verder Bij …
Open sollicitatie - Audicien
Jobbird
Solliciteer vandaag nog Je wilt graag solliciteren, maar helaas hebben we op dit moment geen vacatures openstaan vanwege de situatie rondom COVID-19. We zouden het leuk vinden als je toch …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audicien

Wat is de toekomst van Audicien?

Op het moment is er een grote vraag naar Audiciens en de vraag blijft groeien. Er komen steeds meer ouderen (door de vergrijzing), maar ook jongeren met gehoorproblemen.

 

Je kunt starten in loondienst en daarna een eigen bedrijf op zetten.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Audicien worden: Opleidingen tot Audicien

Wil je audicien worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Audicien? 

Voor het beroep van Audicien heb je de MBO opleiding Audicien nodig. Dit is een opleiding op niveau 4 die drie jaar duurt. 

Daarna is het mogelijk een vervolgopleiding Audiologie te doen op HBO niveau.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Audicien

Effectief communiceren/samenwerken
Meten is weten. Stel je voor dat je vaststelt dat je wat minder scherp ziet of dat je gehoor wat vermindert. Dan is het volstrekt logisch dat je naar de …
Meer opleidingen Audicien

Weet je nog niet of je Audicien wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Audicien of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Audicien

Met wie werkt een Audicien samen? 

De Audicien onderhoudt contacten met KNO-artsen die informatie verschaffen over de aard van de gehoorproblemen van een cliënt. Hij kan aan het hoofd staan van een groep assistent-audiciens die hij dan leiding geeft.

De Audicien is verantwoordelijk voor het verschaffen van passende hoortoestellen en hulpmiddelen. Ook geef hij cliënten uitleg en advies over het gebruik van deze apparaten.


 • KNO-Arts
 • Assisten-audicien
 • Cliënt
Audicien


Organisaties waar een Audicien werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audicien meestal werkt.

Waar werkt een Audicien?

 • Audicienwinkel/ speciaalzaak voor hoortoestellen
 • Bedrijf of winkel met een hoortoestellenafdeling
 • Audiologisch centrum
 • Eigen winkel of bedrijf
 • Hoortoestellenindustrie
 • Ziekenhuis

Een Audicien is dus werkzaam in zowel de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Audicien

Waar kun je het beste werken als Audicien? Hieronder vind je de best door de Audicien beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Specsavers

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Audicien:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audicien.

Welke competenties heeft een Audicien nodig?

Een Audicien heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audicien

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audicien passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audicien nodig? 

De Audicien is analytisch en inzichtelijk en werkt nauwkeurig (Waarnemer).

Hij is ook betrokken en verzorgend naar zijn cliënten, is een geduldig luisteraar en houdt rekening met de behoeftes van anderen (Gever).

 

 

 

 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Audicien


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Audicien

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audicien

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audicien

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audicien

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audicien dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audicien belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audicien. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audicien iets voor je?

Zou je graag Audicien willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audicien bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audicien

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar