Audiovisueel technicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audiovisueel technicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audiovisueel technicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audiovisueel technicus wordt.

 

Wat is een Audiovisueel technicus?

De Audiovisueel technicus is betrokken in vele producties op het gebied van televisie, film, muziek en entertainment. Een 3D-film, evenement, tv-productie of een festival. Allemaal kunnen ze niet slagen zonder een goede Audiovisueel technicus. De AV-technicus zorgt ervoor dat een productie technisch gerealiseerd. Dat betekent dat hij voor het licht, beeld en geluid zorgt. Hij stelt een technisch plan op, bedient de camera's of bouwt een opnameset. De Audiovisueel technicus verliest ook nooit de belichting uit het oog. Zorgend voor de juiste belichting, goede beelden en weergave van het geluid is de Audiovisueel technicus de spil in het voorbereiden, organiseren en uitvoeren van een grote productie als bijvoorbeeld een popconcert. 

De Audiovisueel technicus kent zijn apparatuur als geen ander en weet alles te vinden. Wanneer hij het niet weet kan hij overleggen met zijn collega's aangezien de AV-technicus meestal in een groot team werkt. Regelmatig werkt de technicus op locatie. Ter plekke moet hij dan het beeld, geluid en licht in de gaten houden. 

Naast de technische werkzaamheden doet de Audiovisueel technicus ook creatief denken. Hij is bezig met creatieve projecten en het vertalen van de wens van de klant in een concept of een plan voor een bepaalde audiovisuele productie of een geheel project. 

 

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Audiovisueel technicus?

Werk je al als Audiovisueel technicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audiovisueel technicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audiovisueel technicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audiovisueel technicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Accountmanager
  • Elektrotechnicus
  • Beeldtechnicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €6565

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audiovisueel technicus

Wat verdient een Audiovisueel technicus?

Steeds meer Audiovisuele technici werken op tijdelijke basis. Ze werken freelance en worden voor verschillende opdrachten en projecten ingehuurd. Het salaris is dan ook zeer divers. Het is maar wat de technici vragen voor hun diensten. Toch is er ook een CAO waaronder AV-technici kunnen vallen. Dat is het CAO voor de facilitaire audiovisuele bedrijfstak. Het genoemde startsalaris wat voorlopig voor de beginnende Audiovisueel technicus geldt is €1400 per maand. De ervaren technicus kan doorgroeien tot hogere schalen en een salaris van maximaal €6565 per maand. 
De arbeidsvoorwaarden beperken zich vooral tot de normale primaire voorwaarden. Veel secundaire voorwaarden moet de beginnend Audiovisueel technicus zeker niet verwachten. Toch is volgens het CAO een vakantietoeslag een verplichting voor de werkgever. 

Salarisschaal Audiovisueel technicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Audiovisueel technicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Audiovisueel technicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audiovisueel technicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Audiovisueel technicus vacatures

Vacature Audiovisueel Technicus
BPRvisie B.V.
Ben jij een audiovisuele kenner? Vind je het leuk om bezig te zijn met audio en video? Werk jij netjes, planmatig en zelfstandig? En houd jij je hoofd koel als

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audiovisueel technicus

Wat zijn de baankansen voor een Audiovisueel technicus?

Met de juiste gedrevenheid en attitude komt de beginnend Audiovisueel technicus heel ver. Hij kan het zelfs schoppen tot accountmanager. Dat is wel een heel ander type functie wat hij gewend is. De beginnend AV-technicus kan goed aan een baan komen. Er zijn voldoende vacatures en vraag naar geschoolde technici voor beeld, licht en geluid. Er is echter wel veel concurrentie doordat het aanbod groot is. De Audiovisueel technicus zal er dus proberen bovenuit te steken. Hij doet er goed aan veel in zichzelf te steken door zich te blijven ontwikkelen. Het volgen van curssussen, freelance opdrachten aannemen en het blijven vergaren van kennis van zijn branche. 

Heeft de Audiovisueel technicus een passie voor zijn werk? Zo ja, dan slaagt hij gegarandeerd. Hij kan doorgroeien tot senior technicus en een aardig salaris opstrijken. Ook zijn er mogelijkheden door te groeien tot leidinggevende. Echter, zijn er genoeg technici die met hun handen willen blijven werken en dat het liefst zo vaak en lang mogelijk doen. Een kantoorbaan is voor hen wel het laatste wat hen trekt. 

De actuele kans op werk voor een Audiovisueel technicus

De kans op werk voor het beroep Audiovisueel technicus is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Audiovisueel technicus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Audiovisueel technicus worden: Opleidingen tot Audiovisueel technicus

Wil je Audiovisueel technicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Audiovisueel technicus.

Hoe word je een Audiovisueel technicus? 

Voor de Audiovisueel technicus is het belangrijk dat hij een technische opleiding heeft gevolgd. Dit kan een opleiding zijn in de electronica of elektrotechniek (MBO). Tevens zijn er specifieke AV-technicus opleidingen. Deze opleidingen zijn te vinden op vele Media college's. Daarmee kan de AV-technicus een diploma audio en video halen. Met dit diploma (MBO) kan hij aan de slag als AV-technicus

Er bestaat ook de mogelijkheid om door te studeren tot filmmaker of geluidsspecialist op het HBO. Verder bestaan er specifieke cursussen voor de AV- en ICT-techniek. Specifieke cursussen op het gebied van beeld, geluid en licht zijn aan te raden voor technici die nog niet veel met audiovisuele techniek gewerkt hebben. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Audiovisueel technicus

Er zijn geen opleidingen Audiovisueel technicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Audiovisueel technicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen tot Audiovisueel technicus

Als je je wilt omscholen tot Audiovisueel technicus is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Audiovisueel technicus zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Audiovisueel technicus dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Audiovisueel technicus

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Audiovisueel technicus

Als je Audiovisueel technicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Audiovisueel technicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Audiovisueel technicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Audiovisueel technicus?

Competenties en Vaardigheden Audiovisueel technicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Audiovisueel technicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Audiovisueel technicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Audiovisueel technicus

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Audiovisueel technicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Audiovisueel technicus. Als Audiovisueel technicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Audiovisueel technicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Audiovisueel technicus

Vakkennis voor een Audiovisueel technicus

Het is voor een Audiovisueel technicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Audiovisueel technicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Audiovisueel technicus


Werkervaring Audiovisueel technicus

Het is voor een startend Audiovisueel technicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Audiovisueel technicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Accountmanager, Elektrotechnicus, Beeldtechnicus .

Iets anders leren?

Is Audiovisueel technicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Audiovisueel technicus

Met wie werkt een Audiovisueel technicus samen? 

De Audiovisueel technicus in vaste dienst rapporteert aan de accountmanagers op kantoor. Ze regelen daar ook de planning. Mensen van de planning en organisatie zullen de werkschema's opstellen voor de AV-technici. Ook is er een afdeling verhuur die alles technisch op papier zet. De wensen van de klant komen daarin terug, bovendien wordt de benodigde apparatuur gereserveerd. De Audiovisueel technicus zal ook in direct contact staan met de klant en opdrachtgever. Een goede samenwerking is daar cruciaal. 

Op de vloer werkt hij vooral samen met collega's en zal de Audiovisueel technicus ingewikkelde elektronische reparaties overlaten aan de Elektrotechnicus. Verder verschilt het per project met wie de AV-technicus in aanraking komt. Een speciale Beeldtechnicus is bijvoorbeeld een functie wat de AV-technicus vaak op zijn werk tegen zal komen. 

 

 


  • Accountmanager
  • Elektrotechnicus
  • Beeldtechnicus
Audiovisueel technicus


Organisaties waar een Audiovisueel technicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audiovisueel technicus meestal werkt.

Waar werkt een Audiovisueel technicus?

De Audiovisueel technicus werkt voor een profit-organisatie. Een bedrijf die volledige concerten organiseert en op- en afbouwt bijvoorbeeld. De AV-technicus is zelf niet zo met winsten bezig. Voor hem is het belangrijkste de kwaliteit van het geleverde werk. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Audiovisueel technicus

Waar kun je het beste werken als Audiovisueel technicus? Hieronder vind je de best door de Audiovisueel technicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audiovisueel technicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audiovisueel technicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audiovisueel technicus.

Welke competenties heeft een Audiovisueel technicus nodig?

Een Audiovisueel technicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audiovisueel technicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audiovisueel technicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audiovisueel technicus nodig? 

De Audiovisueel technicus is sterk in de mondelinge communicatie. Hij kan zijn medewerkers en collega's ingewikkelde zaken helder uitleggen en is duidelijk in wat er moet gebeuren bij een groot project. Hoe groter het project des te belangrijker wordt de communicatie van de technici en de overige medewerkers onderling. De AV-technicus werkt in de regel niet van 9 tot 5 en is dus flexibel met een groot hart voor zijn werk. 
Naast de belangrijke competentie van flexibiliteit beschikt de Audiovisueel technicus ook over een gezond verantwoordelijkheidsgevoel, is hij stressbestendig, accuraat en zoekt hij altijd naar oplossingen. Een verzorgd uiterlijk en klantvriendelijkheid legt de AV-technicus zeker geen windeieren. 

Het beroep van de Audiovisueel technicus is zeker geen doorsnee baan. Er wordt veel van de technicus verwacht en dat eist hij ook van zichzelf. Hij heeft een sterke wil om te werken ook al is het op late en onregelmatige tijden. De AV-technicus is ook een persoon die van alles weet over zijn branche. Hij vergaart steeds meer informatie over de nieuwste technologische snufjes en weet hoe alles in zijn tak in elkaar steekt. In zijn beroepsuitoefening kan de Audiovisueel technicus goed orde uit de chaos halen, door het hectische werk van projecten is dat van eminent belang. (Waarnemer)

Zoals inmiddels duidelijk is, is de Audiovisueel technicus heel flexibel. Hij kan naast goed dingen verwoorden ook goed luisteren naar anderen. Hij is geduldig als dingen fout gaan en houdt het grote plaatje in de gaten. Het project is het belangrijkste en de AV-technicus weet dat door flexibel en geduldig te zijn en door goed in het team te communiceren het werk het beste gedaan kan worden. (Bemiddelaar)

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Audiovisueel technicus


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Audiovisueel technicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audiovisueel technicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audiovisueel technicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audiovisueel technicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audiovisueel technicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audiovisueel technicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audiovisueel technicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audiovisueel technicus iets voor je?

Zou je graag Audiovisueel technicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audiovisueel technicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audiovisueel technicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar