Bedrijfsleider Horeca: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Bedrijfsleider Horeca: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Bedrijfsleider Horeca? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Bedrijfsleider Horeca wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Bedrijfsleider Horeca, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Bedrijfsleider Horeca
- Wat doet een Bedrijfsleider Horeca
- Salaris Bedrijfsleider Horeca
- Vacatures Bedrijfsleider Horeca
- Doorgroeien als Bedrijfsleider Horeca
- Opleidingen Bedrijfsleider Horeca
- Omscholen tot Bedrijfsleider Horeca
- Hoe word je Bedrijfsleider Horeca
- Competenties Bedrijfsleider Horeca
- Persoonstypen Bedrijfsleider Horeca
Vacatures Bedrijfsleider Horeca
Vacatures laden...
Wat is een Bedrijfsleider Horeca?
Een Bedrijfsleider in een horecaonderneming kan getypeerd worden als ‘meewerkend ondernemer’. Dit omdat de Bedrijfsleider zich aan de ene kant bezig houdt met managementtaken, terwijl hij aan de andere kant ook uitvoerende taken verricht. De Bedrijfsleider runt de dagelijkse gang van zaken in een horecagelegenheid. Als Bedrijfsleider begeleid je het personeel in de uitvoering van hun taken en geeft hierbij aanwijzingen. Ook is de Bedrijfsleider vaak betrokken bij het aannemen van nieuw personeel en het begeleiden en inwerken van deze medewerkers.
Zoals eerder aangegeven werkt een Bedrijfsleider veelal zelf mee op de vloer. Zijn er vragen of klachten van gasten, dan worden die vaak door de Bedrijfsleider afgehandeld. Onder de dagelijkste werkzaamheden van de Bedrijfsleider vallen verder onder andere het afhandelen van reserveringen, het maken van roosters voor de werknemers, het controleren van de voorraden en plaatsen van bestellingen bij leveranciers. Verder heeft de Bedrijfsleider ook administratieve taken. Hij controleert de kas en houdt dagelijks de omzet van het bedrijf bij, net als de urenadministratie.
Omdat de Bedrijfsleider zelf op de vloer staat, is hij of zij op de hoogte van vrijwel alles wat er speelt binnen het bedrijf. De Bedrijfsleider kan dan ook suggesties doen aan de eigenaar voor verbeteringen van werkwijzen. Belangrijk is dat de Bedrijfsleider (mede) verantwoordelijk is voor de financiële situatie van het bedrijf en dat hij hier toezicht op houdt. Indien nodig voert de Bedrijfsleider aanpassingen in het bedrijf door, om deze situatie de verbeteren. De Bedrijfsleider legt hierbij altijd verantwoording af aan de directeur of eigenaar van de zaak.
Past het beroep Bedrijfsleider Horeca bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Bedrijfsleider Horeca per niveau
Vacatures Bedrijfsleider Horeca per stad
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Alkmaar
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Almelo
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Almere
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Alphen aan den Rijn
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Amersfoort
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Amstelveen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Amsterdam
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Apeldoorn
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Arnhem
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Assen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Bergen op Zoom
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Breda
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Capelle aan den IJssel
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Delft
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Den Bosch
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Den Haag
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Den Helder
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Deventer
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Doetinchem
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Dordrecht
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Ede
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Eindhoven
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Emmen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Enschede
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Gouda
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Groningen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Haarlem
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Haarlemmermeer
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Heerlen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Helmond
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Hengelo
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Hilversum
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Hoogeveen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Hoorn
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Katwijk
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Leeuwarden
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Leiden
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Lelystad
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Maastricht
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Middelburg
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Nieuwegein
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Nijmegen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Oss
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Purmerend
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Roermond
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Roosendaal
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Rotterdam
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Schiedam
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Spijkenisse
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Terneuzen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Tilburg
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Utrecht
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Veenendaal
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Venlo
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Vlaardingen
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Westland
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Zaanstad
Vacatures Bedrijfsleider Horeca Zeist
Salarisschaal Bedrijfsleider Horeca
Wat verdient een Bedrijfsleider Horeca?
Het salaris van een Bedrijfsleider in de horeca is anfhankelijk van het type bedrijf waar hij werkt en ligt tussen de €1536 en €2302. Werkt hij bij een groot bedrijf, waar veel medewerkers door hemmoeten worden aangestuurd en de functie meer verantwoordelijkheden kent, dan zal het salaris hoger zijn dan wanneer de functie weinig verantwoordelijkheden kent. Wanneer men Bedrijfsleider is in een groot hotel kan het salaris ver oplopen.
Secundaire arbeidsvoorwaarden:
8% vakantiegeld
recht op 25 vakantiedagen per jaar.
Meer weten over het salaris Bedrijfsleider Horeca
Hoe word je een Bedrijfsleider Horeca?
De meest voor de hand liggende opleiding voor Bedrijfsleider in een horecagelegenheid is de HBO opleiding Hoger Hotelonderwijs. Dit is een brede, internationaal georiënteerde managementopleiding op horecagebied. Ook bestaat er een MBO pleiding Hotelonderwijs. Hierbij ligt de nadruk meer op de uitvoerende taken in de bediening, terwijl bij de HBO variant de nadruk meer ligt op de managementtaken.
De functie van Bedrijfsleider in de horeca kan ook via andere opleidingen bereikt worden. Vaak stromen mensen die al langere tijd werkzaam zijn in de bediening of keuken door naar de functie van Bedrijfsleider. Algemene opleidingen tot Bedrijfsleider zijn de HBO opleidingen Commerciële Economie of Small Business and Retail Management. Om aan de slag te gaan als Bedrijfsleider in de horeca is vaak echter werkervaring in de horeca minstens zo belangrijk, omdat de Bedrijfsleider zelf op de vloer meewerkt.
Opleidingen Bedrijfsleider Horeca
Omscholen tot Bedrijfsleider Horeca
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Bedrijfsleider Horeca. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bedrijfsleider Horeca
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bedrijfsleider Horeca
Als je Bedrijfsleider Horeca wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfsleider Horeca zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Bedrijfsleider Horeca
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Bedrijfsleider Horeca?
Competenties Bedrijfsleider Horeca
Een Bedrijfsleider Horeca heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.
Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak.
Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Vaardigheden Bedrijfsleider Horeca
- Overzicht hebben
- Leiderschap
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Vitaliteit
- Levenslust
- Positiviteit
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
- Doorzettingsvermogen
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsleider Horeca nodig?
Ten eerste zijn voor een Bedrijfsleider leidinggevende competenties belangrijk. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid , wat nodig is om leiding te geven aan een grote groep mensen. Het personeel moet bij problemen een beroep kunnen doen op de Bedrijfsleider. Hij is sterk en rechtvaardig (Baas).
Niet alleen de leidinggevende competenties zijn voor een Bedrijfsleider belangrijk. Omdat hij zich bezig houdt met veel verschillende zaken binnen het bedrijf, is het belangrijk om goed overzicht te hebben. Hij is analytisch en nuchter ingesteld, is scherpzinnig en kan zaken goed beschouwen. Dit kan hij gebruiken bij het oplossen van conflicten of het aandragen van verbeteringen in de werkwijze binnen het bedrijf (Waarnemer).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Bedrijfsleider Horeca
- Zelfverzekerdheid
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Enthousiasme
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Bedrijfsleider Horeca?
Wanneer men de functie van Bedrijfsleider heeft bereikt, zijn er nog steeds carrièremogelijkheden genoeg. Zo is het mogelijk om te beginnen als Bedrijfsleider bij een klein bedrijf en na deze ervaring over te stappen naar een groter bedrijf. Vooral in de hotelbranche kan men ver doorgroeien, omdat de meeste hotels bij grote internationale concerns horen. Hierbij is vaak veel gelegenheid om hogerop te komen. Ook behoort het tot de mogelijkheden om als Bedrijfsleider zelf een horeca-onderneming te beginnen.
De arbeidsmarkt in de horeca is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. Toch neemt de werkgelegenheid in de horeca, ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.
Waar werkt een Bedrijfsleider Horeca?
Een Bedrijfsleider in de horeca kan in veel verschillende bedrijven werkzaam zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een groot restaurant, een lunchroom, cafe of bistro. Ook is het mogelijk om als Bedrijfsleider in een hotel te werken. Dit zal weer heel anders zijn dan in een restaurant. Allemaal zijn dit profit organisaties, gericht op het maken van winst, waarbij de Bedrijfsleider een belangrijke rol speelt.
Met wie werkt een Bedrijfsleider Horeca samen?
Een Bedrijfsleider in een horecagelegenheid heeft met vrijwel elke medewerker van het bedrijf te maken. Zelf legt de Bedrijfsleider directe verantwoording af aan de eigenaar van de onderneming. Verder stuurt de Bedrijfsleider zelf het persooneel van de horecagelegenheid aan, zoals het keukenpersoneel (koks) en de bedieningsmedewerkers. Hij geeft advies en leidt de samenwerking in goede banen.
Zijn er problemen binnen het personeel, dan is het aan de Bedrijfsleider op deze op te lossen. Omdat hij zich bezig houdt met de totale gang van zaken werkt hij met iedere medewerker samen, om zo op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen het bedrijf. Dit doet hij door ook zelf op de vloer mee te werken in bijvoorbeeld het restaurant.
- Eigenaar/directeur
- Kok
- Bedieningsmedewerker
Verwante beroepen Bedrijfsleider Horeca:
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Bedrijfsleider Horeca in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Eigenaar/directeur
- Kok
- Bedieningsmedewerker
Salarisindicatie:
- Van €1536 tot €2302