Bedrijfsleider Horeca Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsleider Horeca? Lees de functieomschrijving.

Een Bedrijfsleider in een horecaonderneming kan getypeerd worden als ‘meewerkend ondernemer’. Dit omdat de Bedrijfsleider zich aan de ene kant bezig houdt met managementtaken, terwijl hij aan de andere kant ook uitvoerende taken verricht. De Bedrijfsleider runt de dagelijkse gang van zaken in een horecagelegenheid. Als Bedrijfsleider begeleid je het personeel in de uitvoering van hun taken en geeft hierbij aanwijzingen. Ook is de Bedrijfsleider vaak betrokken bij het aannemen van nieuw personeel en het begeleiden en inwerken van deze medewerkers.

Zoals eerder aangegeven werkt een Bedrijfsleider veelal zelf mee op de vloer. Zijn er vragen of klachten van gasten, dan worden die vaak door de Bedrijfsleider afgehandeld. Onder de dagelijkste werkzaamheden van de Bedrijfsleider vallen verder onder andere het afhandelen van reserveringen,  het maken van roosters voor de werknemers, het controleren van de voorraden en plaatsen van bestellingen bij leveranciers. Verder heeft de Bedrijfsleider ook administratieve taken. Hij controleert de kas en houdt dagelijks de omzet van het bedrijf bij, net als de urenadministratie.

Omdat de Bedrijfsleider zelf op de vloer staat, is hij of zij op de hoogte van vrijwel alles wat er speelt binnen het bedrijf. De Bedrijfsleider kan dan ook suggesties doen aan de eigenaar voor verbeteringen van werkwijzen. Belangrijk is dat de Bedrijfsleider (mede) verantwoordelijk is voor de financiële situatie van het bedrijf en dat hij hier toezicht op houdt. Indien nodig voert de Bedrijfsleider aanpassingen in het bedrijf door, om deze situatie de verbeteren. De Bedrijfsleider legt hierbij altijd verantwoording af aan de directeur of eigenaar van de zaak.

Wil je werken als Bedrijfsleider Horeca?

Werk je al als Bedrijfsleider Horeca en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsleider Horeca worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsleider Horeca, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bedrijfsleider Horeca in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Eigenaar/directeur
  • Kok
  • Bedieningsmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1536 tot €2302

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsleider Horeca

Wat verdient een Bedrijfsleider Horeca?

Het salaris van een Bedrijfsleider in de horeca is anfhankelijk van het type bedrijf waar hij werkt en ligt tussen de €1536 en €2302. Werkt hij bij een groot bedrijf, waar veel medewerkers door hemmoeten worden aangestuurd en de functie meer verantwoordelijkheden kent, dan zal het salaris hoger zijn dan wanneer de functie weinig verantwoordelijkheden kent. Wanneer men Bedrijfsleider is in een groot hotel kan het salaris ver oplopen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
8% vakantiegeld
recht op 25 vakantiedagen per jaar.
 

Salarisschaal Bedrijfsleider Horeca

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bedrijfsleider Horeca

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsleider Horeca

Hoe goed is de toekomst voor de Bedrijfsleider Horeca? 

Wanneer men de functie van Bedrijfsleider heeft bereikt, zijn er nog steeds carrièremogelijkheden genoeg. Zo is het mogelijk om te beginnen als Bedrijfsleider bij een klein bedrijf en na deze ervaring over te stappen naar een groter bedrijf. Vooral in de hotelbranche kan men ver doorgroeien, omdat de meeste hotels bij grote internationale concerns horen. Hierbij is vaak veel gelegenheid om hogerop te komen. Ook behoort het tot de mogelijkheden om als Bedrijfsleider zelf een horeca-onderneming te beginnen.

De arbeidsmarkt in de horeca is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. Toch neemt de werkgelegenheid in de horeca, ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.

Baankans Bedrijfsleider Horeca

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bedrijfsleider Horeca worden: Opleidingen tot Bedrijfsleider Horeca

Hoe word je een Bedrijfsleider Horeca? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor Bedrijfsleider in een horecagelegenheid is de HBO opleiding Hoger Hotelonderwijs. Dit is een brede, internationaal georiënteerde managementopleiding op horecagebied. Ook bestaat er een MBO pleiding Hotelonderwijs. Hierbij ligt de nadruk meer op de uitvoerende taken in de bediening, terwijl bij de HBO variant de nadruk meer ligt op de managementtaken.

De functie van Bedrijfsleider in de horeca kan ook via andere opleidingen bereikt worden. Vaak stromen mensen die al langere tijd werkzaam zijn in de bediening of keuken door naar de functie van Bedrijfsleider. Algemene opleidingen tot Bedrijfsleider zijn de HBO opleidingen Commerciële Economie of Small Business and Retail Management. Om aan de slag te gaan als Bedrijfsleider in de horeca is vaak echter werkervaring in de horeca minstens zo belangrijk, omdat de Bedrijfsleider zelf op de vloer meewerkt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bedrijfsleider Horeca

Meer opleidingen Bedrijfsleider Horeca

Weet je nog niet of je Bedrijfsleider Horeca wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bedrijfsleider Horeca of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bedrijfsleider Horeca

Met wie werkt een Bedrijfsleider Horeca samen? 

Een Bedrijfsleider in een horecagelegenheid heeft met vrijwel elke medewerker van het bedrijf te maken. Zelf legt de Bedrijfsleider directe verantwoording af aan de eigenaar van de onderneming. Verder stuurt de Bedrijfsleider zelf het persooneel van de horecagelegenheid aan, zoals het keukenpersoneel (koks) en de bedieningsmedewerkers. Hij geeft advies en leidt de samenwerking in goede banen.

Zijn er problemen binnen het personeel, dan is het aan de Bedrijfsleider op deze op te lossen. Omdat hij zich bezig houdt met de totale gang van zaken werkt hij met iedere medewerker samen, om zo op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen het bedrijf. Dit doet hij door ook zelf op de vloer mee te werken in bijvoorbeeld het restaurant.


  • Eigenaar/directeur
  • Kok
  • Bedieningsmedewerker
Bedrijfsleider Horeca


Organisaties waar een Bedrijfsleider Horeca werkzaam is

Waar werkt een Bedrijfsleider Horeca meestal? 

Een Bedrijfsleider in de horeca kan in veel verschillende bedrijven werkzaam zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een groot restaurant, een lunchroom, cafe of bistro. Ook is het mogelijk om als Bedrijfsleider in een hotel te werken. Dit zal weer heel anders zijn dan in een restaurant. Allemaal zijn dit profit organisaties, gericht op het maken van winst, waarbij de Bedrijfsleider een belangrijke rol speelt.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsleider Horeca

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsleider Horeca? Hieronder vindt je de best door de Bedrijfsleider Horeca beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsleider Horeca.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsleider Horeca:

Welke competenties heeft een een Bedrijfsleider Horeca nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bedrijfsleider Horeca

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bedrijfsleider Horeca nodig? 

Ten eerste zijn voor een Bedrijfsleider leidinggevende competenties belangrijk. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid , wat nodig is om leiding te geven aan een grote groep mensen. Het personeel moet bij problemen een beroep kunnen doen op de Bedrijfsleider. Hij is sterk en rechtvaardig (Baas).

Niet alleen de leidinggevende competenties zijn voor een Bedrijfsleider belangrijk. Omdat hij zich bezig houdt met veel verschillende zaken binnen het bedrijf, is het belangrijk om goed overzicht te hebben. Hij is analytisch en nuchter ingesteld, is scherpzinnig en kan zaken goed beschouwen. Dit kan hij gebruiken bij het oplossen van conflicten of het aandragen van verbeteringen in de werkwijze binnen het bedrijf (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsleider Horeca


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bedrijfsleider Horeca

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsleider Horeca

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsleider Horeca

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsleider Horeca

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsleider Horeca dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsleider Horeca belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsleider Horeca. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsleider Horeca iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsleider Horeca willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsleider Horeca bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsleider Horeca

Martijn

Wat is nu het uurloon? Dit artikel gaat uit van de zeldzame vast baan... in het geval van een 0 uren contract heb ik hier niet veel aan. Zou dit er bij kunnen worden gezet?

vakbondsjongen

Beste Martijn,Het minium uurllon voor een 23jarge en ouder is ,bij een 36urige werkweek 9,95 bij een 40urige werkweek 8,96.Voor een 19 jarige is dit resp.5,23 en4,70.Dit geldt uiteraard niet voor een bedrijfsleider.H.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar