Stoffeerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stoffeerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stoffeerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stoffeerder wordt.

 

Wat is een Stoffeerder?

Een stoffeerder bekleedt vloeren, muren, meubels (meubelstoffeerder) of andere voorwerpen. ‘Bekleden’ betekent niet dat een stoffeerder per se enkel met stof werkt, een stoffeerder kan bijvoorbeeld ook harde vloeren aan moeten leggen. Een goede stoffeerder is sowieso van meer markten thuis, sommige (zelfstandige) stoffeerders combineren hun stoffeerwerk ook met andere klussen.

De omvang van het bedrijf waarvoor een stoffeerder werkt bepaalt de soort werkzaamheden. Werkt de stoffeerder voor een meubelmaker dan zal deze vooral bezig zijn met op maat snijden, stikken en vullen. Werkt de stoffeerder voor een groter bedrijf dat bijvoorbeeld vloeren stoffeert dan zal deze vooral bezig zijn met het veelvuldig herhalen van bepaalde handelingen. In beide gevallen kan het beroep zwaar zijn, er zijn dan ook nauwkeurig gespecificeerde normen voor.Wil je werken als Stoffeerder?

Werk je al als Stoffeerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stoffeerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stoffeerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stoffeerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Interieurbouwer
 • Binnenhuisarchitect
 • Kitter
 • Schilder
 • Meubelstoffeerder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

52


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stoffeerder

Wat verdient een Stoffeerder?

Het salaris van een stoffeerder zal meestal tussen de 1300 en de 2000 liggen. Het is natuurlijk ook mogelijk om als stoffeerder een eigen bedrijf te beginnen. Mits je klanten kunt vinden die bereid zijn te betalen (dit is dus niet aan te bevelen wanneer je nog weinig werkervaring hebt) kan het salaris hiermee iets hoger komen te liggen.

Salarisschaal Stoffeerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Stoffeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Stoffeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stoffeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Stoffeerder vacatures

Vacature Stoffeerder
Randstad
Functieomschrijving Heb jij ervaring met stofferen van meubels? Ben jij fulltime beschikbaar én woon jij in de omgeving van Sint-Oedenrode? Lees dan snel verder!wat bieden wij jou € 2300-€ …
Vacature Stoffeerder/ behanger
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf is een bekend begrip in Den Haag en ver daarbuiten. Zij zijn gespecialiseerd in behang, wandbekleding en verf, zonwering, gordijnen en vitrage en laminaat, tapijt, vinyl en …
Vacature Stoffeerder
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is in zowel in Vlaardingen als Schiedam een bekend begrip op gebied van vloeren aan raamdecoraties. Met een team van 7 stoffeerders wordt er gezorgd voor de …
Vacature Stoffeerder
Kracht Recruitment
Weet jij als geen ander vloeren te stofferen? Houd jij van ‘meters maken' en wil je graag werken aan diverse projecten voor een kleine, groeiende specialist in de stoffeerders branche!Deze …
Vacature Stoffeerder
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Dit moderne familiebedrijf bestaat al meer dan 80 jaar en is uitgegroeid tot een professionele organisatie. Het begon ooit met een bouwbedrijf waarbij een gordijnenatelier geopend werd. Vandaag de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stoffeerder

Wat is de toekomst van Stoffeerder?

Het arbeidsmarktperspectief voor stoffeerders is momenteel goed. Naast het beginnen van een eigen bedrijf zijn er alleen geen directe doorgroeimogelijkheden denkbaar. Natuurlijk zijn er in grotere stoffeerdersbedrijven hogere functies denkbaar, maar er is zelden een vastgelegd doorgroeitraject, en deze functies liggen qua inhoud van de werkzaamheden ook niet voor de hand voor een stoffeerder.

Baankans Stoffeerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

52


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stoffeerder worden: Opleidingen tot Stoffeerder

Wil je Stoffeerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stoffeerder.

Hoe word je een Stoffeerder? 

Om stoffeerder te worden is niet per se een opleiding nodig. Soms wordt er om een mbo-diploma gevraagd (bijvoorbeeld de opleiding meubelstoffeerder), maar belangrijk is vooral dat een stoffeerder van aanpakken weet en voldoende technisch inzicht heeft om zelfstandig te kunnen werken. Wel is een rijbewijs bijna altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stoffeerder

Er zijn geen opleidingen Stoffeerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stoffeerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Stoffeerder

Als je Stoffeerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stoffeerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stoffeerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stoffeerder?

Competenties en Vaardigheden Stoffeerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stoffeerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stoffeerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stoffeerder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Stoffeerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stoffeerder. Als Stoffeerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stoffeerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Stoffeerder

Vakkennis voor een Stoffeerder

Het is voor een Stoffeerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stoffeerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stoffeerder


Werkervaring Stoffeerder

Het is voor een startend Stoffeerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stoffeerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dakdekker, Interieurbouwer, Meubelstoffeerder .

Iets anders leren?

Is Stoffeerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stoffeerder

Met wie werkt een Stoffeerder samen? 

Stoffeerders werken meestal of alleen of in teams met andere stoffeerders. Werkt een stoffeerder aan een nieuw in te richten pand kan deze ook in aanraking komen met bijvoorbeeld de interieurbouwer, de kitter, de stucadoor, de schilder, enzovoorts. Stoffeert de stoffeerder bijvoorbeeld auto’s in een garage dan zal hij vooral in contact staan met monteurs daar.


 • Interieurbouwer
 • Binnenhuisarchitect
 • Kitter
 • Schilder
 • Meubelstoffeerder
Stoffeerder


Organisaties waar een Stoffeerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stoffeerder meestal werkt.

Waar werkt een Stoffeerder?

Een stoffeerder werkt voor een stoffeerdersbedrijf (ook wel gewoon ‘stoffeerder’), voor een algemener klusbedrijf of bij een andersoortig bedrijf dat op vaste basis een stoffeerder nodig heeft, bijvoorbeeld een autogarage.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Stoffeerder

Waar kun je het beste werken als Stoffeerder? Hieronder vind je de best door de Stoffeerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stoffeerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stoffeerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stoffeerder.

Welke competenties heeft een Stoffeerder nodig?

Een Stoffeerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stoffeerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stoffeerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stoffeerder nodig? 

Een stoffeerder wordt in principe ingezet om een klus te klaren. Zijn (of haar) efficiëntie en resultaatgerichtheid zijn dus van primair belang, eigenschappen die bij de Succesvolle werker horen. Soms moet de stoffeerder ook zeer precies wensen van een klant uitvoeren. In deze gevallen zijn eigenschappen van de Loyalist belangrijk.

Bekijk de persoonstypen voor Stoffeerder


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Stoffeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stoffeerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stoffeerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stoffeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stoffeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stoffeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stoffeerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stoffeerder iets voor je?

Zou je graag Stoffeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stoffeerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Stoffeerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Stoffeerder

Vacature Medior/ Senior Stoffeerder, Alphen aan den Rijn
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn een gerenommeerd bedrijf werkzaam vanuit drie lokale punten in Zuid-Holland, Noord-Holland en Midden-Nederland. Wij staan als specialist in houten vloeren al jarenlang garant voor …
Vacature Stoffeerder
RG Interieur bv
Wij zijn op zoek naar een Stoffeerder met minimaal 3 jaar ervaring in het voorbereiden en leggen van: Egaliseren, aanbrengen van Tapijt/PVC/Marmoleum/Vinyl/Laminaat/ Trapbekleding en het monteren van Raambekleding. OVER DE …
Vacature Woningstoffeerder: 32-38 uur per week
Ebbers Wonen Colors@home
Ben jij een pietje-precies met twee rechterhanden? Dan hebben wij fantastisch mooi werk voor jou. Als woningstoffeerder maak jij van het huis van onze klanten namelijk een echt thuis. Klanten …
Vacature Medior/ Senior Stoffeerder
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn een gerenommeerd bedrijf werkzaam vanuit drie lokale punten in Zuid-Holland, Noord-Holland en Midden-Nederland. Wij staan als specialist in houten vloeren al jarenlang garant voor …
Vacature Stoffeerder
Olympia
Als stoffeerder zorg jij voor de mooiste raambekleding op maat. Jij gaat op pad samen met een collega om bij de klanten thuis of op het werk de mooiste raambekleding …

Actuele blogposts


reacties op Stoffeerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar