Bejaardenverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bejaardenverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bejaardenverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bejaardenverzorger wordt.

 

Wat is een Bejaardenverzorger?

De Bejaardenverzorger ondersteunt ouderen op de vlakken waarop zij dat zelf niet meer kunnen. Het accent van de werkzaamheden ligt hierbij op het verlenen van lichamelijk zorg. Denk hierbij aan het wassen van de oudere, het toedienen van medicijnen of het helpen bij het eten en aankleden. In beperkte mate voert de Bejaardenverzorger ook huishoudelijke taken voor de oudere uit en begeleidt de oudere hierin. De Bejaardenverzorger werkt meestal aan de hand van vastgestelde zorgplannen en zorgtaken.

Sommige Bejaardenverzorgers mogen naast de verzorgende taken ook verpleegkundige taken uitvoeren. Dit is afhankelijk van de opleiding die de Bejaardenverzorger gevolgd heeft. Als de Bejaardenverzorger ook verpleegkundige taken mag uitvoeren, kan de Bejaardenverzorger bijvoorbeeld ook een infuus inbrengen, een injectie even of een behandeling tegen doorligplekken geven. De Bejaardenverzorger heeft geregeld contact met andere verzorgers, verpleegkundigen en andere deskundigen. Hierbij wordt de toestand en situatie van de oudere besproken en wordt ervoor gezorgd dat iedereen goed op de hoogte is.

Welke taken precies tot de werkzaamheden van de Bejaardenverzorger horen zijn afhankelijk van de opleiding van de Bejaardenverzorger en de zorginstelling waar de Bejaardenverzorger werkzaam is. De Bejaardenverzorger moet over goede mensenkennis beschikken en luisteren naar de behoeften en wensen van de ouderen. De Bejaardenverzorger moet ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het contact met de ouderen als in het contact met collega’s.

Wil je werken als Bejaardenverzorger?

Werk je al als Bejaardenverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bejaardenverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bejaardenverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bejaardenverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bejaardenverzorger

Wat verdient een Bejaardenverzorger?

Gemiddeld verdient de Bejaardenverzorger tussen de €1800,- en €2600,- per maand. Dit is afhankelijk van de taken en verantwoordelijkheden van de Bejaardenverzorger. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder andere het recht op vakantiedagen.

Salarisschaal Bejaardenverzorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bejaardenverzorger

Er zijn geen vacatures Bejaardenverzorger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bejaardenverzorger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bejaardenverzorger in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bejaardenverzorger

Wat is de toekomst van Bejaardenverzorger?

Er is genoeg vraag naar goed opgeleide en deskundige Bejaardenverzorgers. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook zeer gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, bijvoorbeeld naar een uitbreiding van de taken. Zo kan de Bejaardenverzorger aanvullen cursussen en opleidingen volgen waarmee de Bejaardenverzorger ook meer verpleegkundige taken uit mag voeren.

Baankans Bejaardenverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bejaardenverzorger worden: Opleidingen tot Bejaardenverzorger

Wil je bejaardenverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bejaardenverzorger? 

De Bejaardenverzorger heeft een verzorgende opleiding of een opleiding op het gebied van verpleegkunde gevolgd. Dit kan op zowel MBO als HBO niveau. De Bejaardenverzorger kan ook later nog aanvullende cursussen en opleidingen volgen om de werkzaamheden en verantwoordelijkheden uit te kunnen breiden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bejaardenverzorger

Er zijn geen opleidingen Bejaardenverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bejaardenverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Netwerk Bejaardenverzorger

Met wie werkt een Bejaardenverzorger samen? 

De Bejaardenverzorger werkt vaak nauw samen met andere Bejaardenverzorgers, artsen en andere deskundigen. De toestand en situatie van de ouderen worden geregeld besproken en zorgplannen worden opgesteld.


Bejaardenverzorger


Organisaties waar een Bejaardenverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bejaardenverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Bejaardenverzorger?

De Bejaardenverzorger is meestal werkzaam bij een zorginstelling waar ouderen wonen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, een kliniek, verpleeg- of verzorgingstehuizen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Bejaardenverzorger

Waar kun je het beste werken als Bejaardenverzorger? Hieronder vind je de best door de Bejaardenverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bejaardenverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bejaardenverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bejaardenverzorger.

Welke competenties heeft een Bejaardenverzorger nodig?

Een Bejaardenverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bejaardenverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bejaardenverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bejaardenverzorger nodig? 

De Bejaardenverzorger moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het contact met collega’s als in het contact met de ouderen. De Bejaardenverzorger moet beschikken over verzorgende kwaliteiten en gevoelig zijn voor de wensen en behoeften van anderen (Gever). Daarnaast moet de Bejaardenverzorger ook vriendelijk en ondersteunend zijn (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Bejaardenverzorger


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Bejaardenverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bejaardenverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bejaardenverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bejaardenverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bejaardenverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bejaardenverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bejaardenverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bejaardenverzorger iets voor je?

Zou je graag Bejaardenverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bejaardenverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bejaardenverzorger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar