Betontekenaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betontekenaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep betontekenaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je betontekenaar wordt.

 

Wat is een Betontekenaar?

Een betontekenaar houdt zich bezig met het tekenen van betonconstructies. Betonconstructies zijn fabricaten waar het hoofdonderdeel beton van is.  In bijna alle soorten gebouwen wordt beton gebruikt. Een betontekenaar krijgt informatie over een bepaald bouwproject doorgespeeld en dient bij de onderdelen van het project waar beton bij wordt gebruikt de specifieke betonspecificaties te leveren. Deze specificaties hebben betrekking over de hoeveel en het soort beton, over de wapening van het beton en de precieze uitvoering bij het storten van het beton. Een betontekenaar maakt deze specificaties door het werken met gespecialiseerde tekensoftware (zoals  bijvoorbeeld Autocad).

Naast het maken van de betonbouwtekeningen fungeert de betontekenaar vaak ook als specialistische gesprekspartner voor de opdrachtgever van het bouwproject. Dit gebeurd bij de beginfase van het bouwproject als de opdrachtgever nog in de ontwerpfase zit.Een betontekenaar is doorgaands werkzaam bij een ingenieursbureau, aannemer of bij een prefab producent

 

 
 
 


Wil je werken als Betontekenaar?

Werk je al als Betontekenaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betontekenaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Betontekenaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betontekenaar in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betontekenaar

Wat verdient een Betontekenaar?

Een betontekenaar verdient doorgaands tussen de 1600 en 3000 euro per maand. Dit hangt af van de ervaring en kwaliteit van de betontekenaar. In sommige gevallen kan de betontekenaar nog een extra adviserende rol hebben. Dan is de betontekenaar nauw betrokken bij het ontwerpproces van een bouwproject. In deze gevallen waar de betontekenaar meer verantwoordelijkheden heeft verdiend de betontekenaar doorgaands ook een hoger salaris.

 

 
 
 

Salarisschaal Betontekenaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Betontekenaar

Er zijn geen vacatures Betontekenaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Betontekenaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Betontekenaar in werkt

Bekijk werken in Architectuur & Design

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betontekenaar

Wat is de toekomst van Betontekenaar?

Het algemene arbeidsperspectief van een betontekenaar is goed. Zolang er wordt gebouwd zal er vraag zijn naar mensen die de specificaties van het beton kunnen maken. Er zijn dan ook veel vacatures voor betontekenaars te vinden. Net zoals alle andere bouw gerelateerde beroepen heeft een eventuele economische dip of crisis invloed op het arbeidsaanbod. Op het moment dat er minder gebouwd wordt zal er dan logischerwijs ook minder vraag zijn naar betontekenaars. Directe doorgroeimogelijkheden zijn schaars voor een betontekenaar.  

 
 
 

Baankans Betontekenaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Betontekenaar worden: Opleidingen tot Betontekenaar

Wil je Betontekenaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Betontekenaar.

Hoe word je een Betontekenaar? 

Betontekenaar zijn doorgaands op MBO niveau opgeleid en hebben vaak een technische (bouw) studie gevolgd. Er zijn ook enkele specifieke betontekenaar opleidingen en cursussen in Nederland te vinden zoals de opleiding MBO betontekenaar. De meeste algemene bouw opleidingen zijn geschikt om betontekenaar te worden. Met een opleiding zoals MBO bouwkunde kan iemand ook betontekenaar worden bijvoorbeeld. Een betontekenaar wordt vaak ook nog intern opgeleid bij de organisatie waar de betontekenaar werkzaam is. 

 

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betontekenaar

Er zijn geen opleidingen Betontekenaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betontekenaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Architectuur & Design

Omscholen of doorgroeien tot Betontekenaar

Als je Betontekenaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Betontekenaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Betontekenaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Betontekenaar?

Competenties en Vaardigheden Betontekenaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Betontekenaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Betontekenaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Betontekenaar

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Betontekenaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Betontekenaar. Als Betontekenaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Betontekenaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Betontekenaar

Vakkennis voor een Betontekenaar

Het is voor een Betontekenaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Betontekenaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Betontekenaar


Werkervaring Betontekenaar

Het is voor een startend Betontekenaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Betontekenaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Aannemer, Bestekschrijver .

Iets anders leren?

Is Betontekenaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Betontekenaar

Met wie werkt een Betontekenaar samen? 

Een betontekenaar werkt samen met een aannemer of projectbegeleider. Bij grote projecten kan er ook een team van (beton)tekenaars werkzaam zijn. In dit geval werkt de betontekenaar samen met zijn collega’s. Extern contact kan een betontekenaar met architecten aannemers of projectontwikkelaars hebben. 

 

 
 
 

Betontekenaar


Organisaties waar een Betontekenaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Betontekenaar meestal werkt.

Waar werkt een Betontekenaar?

Een betontekenaar kan in dienst van een profit organisatie zoals een aannemers- of ingenieursbureau zijn of in dienst van een non profit organisatie zoals de overheid.

 

 
 
 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betontekenaar

Waar kun je het beste werken als Betontekenaar? Hieronder vind je de best door de Betontekenaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betontekenaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betontekenaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Betontekenaar.

Welke competenties heeft een Betontekenaar nodig?

Een Betontekenaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Betontekenaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Betontekenaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Betontekenaar nodig? 

Als betontekenaar ben je letterlijk bezig met het fundament van een bouwproject. Zorgvuldigheid en precisie zijn dus erg belangrijk. Een betontekenaar moet daarom gedisciplineerd en zorgvuldig te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de perfectionist. Verder is een betontekenaar veel bezig met het analyseren en maken van bouwtekeningen. Een scherp oog en een onderzoekende geest worden dan ook verwacht van de betontekenaar. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de waarnemer.

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Betontekenaar


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Betontekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betontekenaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betontekenaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betontekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betontekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betontekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betontekenaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betontekenaar iets voor je?

Zou je graag Betontekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betontekenaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Betontekenaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar