AutoCAD-tekenaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een AutoCAD-tekenaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autocad-tekenaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autocad-tekenaar wordt.

 

Wat is een AutoCAD-tekenaar?

AutoCAD is een computerprogramma waarin technische tekeningen gemaakt kunnen worden. Het programma wordt onder meer gebruikt voor de architectuur, de bouwkunde, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts. Er zijn talloze toepassingen van het programma te bedenken. De AutoCAD-tekenaar kent het programma van binnen en van buiten, en heeft daarnaast ook specifieke kennis van andere technische processen die relevant zijn voor het product dat hij ontwerpt.

De AutoCAD-tekenaar werkt vaak samen met anderen, en krijgt ook vaak opdrachten van anderen. De taak van de AutoCAD-tekenaar is vooral om een concept in detail uit te tekenen, zodat anderen er een beeld bij kunnen vormen en bekeken kan worden of een ontwerp wenselijk en/of uitvoerbaar is.Wil je werken als AutoCAD-tekenaar?

Werk je al als AutoCAD-tekenaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je AutoCAD-tekenaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor AutoCAD-tekenaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep AutoCAD-tekenaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Technisch tekenaar
 • Technical sales manager
 • Staaltekenaar
 • Technisch adviseur
 • Technisch accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden AutoCAD-tekenaar

Wat verdient een AutoCAD-tekenaar?

AutoCAD-tekenaars werken vaak freelance. Freelancers kunnen voor hun diensten zomaar meer dan veertig euro per uur, soms richting de honderd euro per uur vragen voor hun diensten. Een maandloon kan zodoende zomaar boven de 6000 euro liggen. AutoCAD-tekenaars in vaste dienst hebben vanzelfsprekend meer zekerheid, maar een lager loon. Maar ook in vaste dienst kan het maandloon uiteenlopen van een krappe 2000 per maand tot ruim 6000 per maand. Een goede AutoCAD-tekenaar is waardevol, en een organisatie die dat onderkent zal de werknemer ook belonen.

Salarisschaal AutoCAD-tekenaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures AutoCAD-tekenaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden AutoCAD-tekenaar

Wat is de toekomst van AutoCAD-tekenaar?

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is bijzonder goed. Er zijn vacatures in overvloed, voor mbo- zowel als voor hbo-niveau. Voor freelancers is het salaris ook bijzonder goed, en doorgroeimogelijkheden zijn daarmee niet heel relevant. Ze zijn er zeker wel, technisch consultant is een goed voorbeeld van een tevens goed betalende functie.

Baankans AutoCAD-tekenaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

AutoCAD-tekenaar worden: Opleidingen tot AutoCAD-tekenaar

Wil je AutoCAD-tekenaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de AutoCAD-tekenaar.

Hoe word je een AutoCAD-tekenaar? 

De primaire eis voor de AutoCAD-tekenaar is dat hij of zij het programma kent. Daarnaast is een opleiding in technische richting (meestal hbo werktuigbouwkunde of een dergelijke opleiding) soms wenselijk en meestal een vereiste. Mbo is in sommige gevallen ook voldoende, hoewel deze vacatures vaak weer vragen om werkervaring.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot AutoCAD-tekenaar

AutoCAD Basiscursus
AutoCAD en LT Basis Cursus Wilt u goed leren tekenen met AutoCAD of AutoCAD LT? CAD Accent is Autodesk Authorized Training Center, werkt met kleine groepen en biedt hiervoor een …
AutoCAD Basiscursus
AutoCAD basis
3 daagse basiscursus met garanties.  TopCoach is "owner operated" TopCoach Ed doet dus niets anders dan al 22 jaar Full time  AutoCAD cursus geven, geen andere programma's  niet verplicht maar
AutoCAD basis
AutoCAD Basis
Bestemt voor tekenaars en constructeurs. Geen voorkennis vereist. Heeft u weinig of geen ervaring met AutoCAD, dan is voor u de Basiscursus interessant. U heeft voor deze cursus geen voorkennis …
AutoCAD Basis
AutoCAD Basis
Met de AutoCAD basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Deze AutoCAD cursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. …
AutoCAD Basis
AutoCAD Gevorderden cursus
AutoCAD Gevorderden cursus Werkt u met AutoCAD en wilt u meer geavanceerde functionaliteit gaan gebruiken? Cursus omschrijving In deze AutoCAD cursus leert u meer rendement halen uit standaard AutoCAD! Denk …
AutoCAD Gevorderden cursus

Omscholen of doorgroeien tot AutoCAD-tekenaar

Als je AutoCAD-tekenaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar AutoCAD-tekenaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie AutoCAD-tekenaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een AutoCAD-tekenaar?

Competenties en Vaardigheden AutoCAD-tekenaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een AutoCAD-tekenaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een AutoCAD-tekenaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de AutoCAD-tekenaar

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een AutoCAD-tekenaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep AutoCAD-tekenaar. Als AutoCAD-tekenaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen AutoCAD-tekenaar:


zie volledige beschrijving persoonstype AutoCAD-tekenaar

Vakkennis voor een AutoCAD-tekenaar

Het is voor een AutoCAD-tekenaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot AutoCAD-tekenaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen AutoCAD-tekenaar

AutoCAD e-learning
In de AutoCAD e-learning cursus leert u zowel de basisfuncties als de gevorderde functies van AutoCAD. De innovatieve interface van AutoCAD stelt u in staat om vrijwel elk denkbaar ontwerp …
AutoCAD e-learning
AutoCAD 2014
AutoCAD 2014 Design and shape the world around you with the powerful, connected design tools in Autodesk® AutoCAD® software, one of the world’s leading 2D and 3D design applications. With …
AutoCAD 2014
AutoCAD 3D e-learning
In de AutoCAD 3D e-learning cursus leert u zowel de basisfuncties als de gevorderde functies van AutoCAD. De innovatieve interface van AutoCAD in combinatie met haar krachtige 3D-gereedschappen, stelt u …
AutoCAD 3D e-learning
AutoCAD Architecture 2016
AutoCAD Architecture 2016 AutoCAD Architecture 2016 is a specialized “flavor” of AutoCAD, with tools and features designed specifically for architectural design and documentation. Architectural drafting and documentation is more efficient …
AutoCAD Architecture 2016
AutoCAD Advanced 2016
AutoCAD Advanced 2016 AutoCAD Advanced 2016 Complete Guide is designed to give you a solid understanding of AutoCAD 2016 features and capabilities. Every course is designed to use all learning …
AutoCAD Advanced 2016

Werkervaring AutoCAD-tekenaar

Het is voor een startend AutoCAD-tekenaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot AutoCAD-tekenaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Technisch tekenaar, Staaltekenaar, Betontekenaar .

Iets anders leren?

Is AutoCAD-tekenaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk AutoCAD-tekenaar

Met wie werkt een AutoCAD-tekenaar samen? 

De AutoCAD-tekenaar werkt doorgaans samen met andere AutoCAD-tekenaars, omdat de projecten waaraan hij of zij werkt vaak te groot zijn voor individueel werk. Daarnaast staat de AutoCAD-tekenaar mogelijk in contact met gespecialiseerde tekenaars, bijvoorbeeld de betontekenaar en de staaltekenaar, en met de meer commerciëel gerichte beroepen van een organisatie: de technical sales manager of de technisch accountmanager. Soms zal de AutoCAD-tekenaar ook contact hebben met de technisch adviseur/technisch consultant. Onder wiens leiding de AutoCAD-tekenaar staat is moeilijk te zeggen, dat zal per organisatie verschillen.


 • Technisch tekenaar
 • Technical sales manager
 • Staaltekenaar
 • Technisch adviseur
 • Technisch accountmanager
AutoCAD-tekenaar


Organisaties waar een AutoCAD-tekenaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een AutoCAD-tekenaar meestal werkt.

Waar werkt een AutoCAD-tekenaar?

De AutoCAD-tekenaar werkt mogelijk voor iedere organisatie die technische ontwerpen maakt. Dit kan een bedrijf in de installatietechniek, de riolering, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts zijn. De AutoCAD-tekenaar zal zich natuurlijk wel moeten specificeren om aan werk te komen, maar mogelijkheden zijn er in overvloed.


Best beoordeelde werkgevers AutoCAD-tekenaar

Waar kun je het beste werken als AutoCAD-tekenaar? Hieronder vind je de best door de AutoCAD-tekenaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep AutoCAD-tekenaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden AutoCAD-tekenaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een AutoCAD-tekenaar.

Welke competenties heeft een AutoCAD-tekenaar nodig?

Een AutoCAD-tekenaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen AutoCAD-tekenaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij AutoCAD-tekenaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een AutoCAD-tekenaar nodig? 

De AutoCAD-tekenaar is een echte Waarnemer. Hij of zij houdt ervan zich in de technische details van een idee te verdiepen, constant op onderzoek te zijn naar details en telkens bij te blijven leren over een vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor AutoCAD-tekenaar


Waarnemer


Lees meer

Interview met een AutoCAD-tekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep AutoCAD-tekenaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep AutoCAD-tekenaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie AutoCAD-tekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als AutoCAD-tekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor AutoCAD-tekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als AutoCAD-tekenaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep AutoCAD-tekenaar iets voor je?

Zou je graag AutoCAD-tekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als AutoCAD-tekenaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op AutoCAD-tekenaar

jorge mendonça

I am a Autocad Tekenaar with 20 years of experience and looking for a new job :). if anyone needs one, just tell me. jorge__mendonca@hotmail.com Thanks

Henri

Klick Nationale Vacature Bank and you find a job.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar