AutoCAD-tekenaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een AutoCAD-tekenaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autocad-tekenaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autocad-tekenaar wordt.

 

Wat is een AutoCAD-tekenaar?

AutoCAD is een computerprogramma waarin technische tekeningen gemaakt kunnen worden. Het programma wordt onder meer gebruikt voor de architectuur, de bouwkunde, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts. Er zijn talloze toepassingen van het programma te bedenken. De AutoCAD-tekenaar kent het programma van binnen en van buiten, en heeft daarnaast ook specifieke kennis van andere technische processen die relevant zijn voor het product dat hij ontwerpt.

De AutoCAD-tekenaar werkt vaak samen met anderen, en krijgt ook vaak opdrachten van anderen. De taak van de AutoCAD-tekenaar is vooral om een concept in detail uit te tekenen, zodat anderen er een beeld bij kunnen vormen en bekeken kan worden of een ontwerp wenselijk en/of uitvoerbaar is.Wil je werken als AutoCAD-tekenaar?

Werk je al als AutoCAD-tekenaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je AutoCAD-tekenaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor AutoCAD-tekenaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep AutoCAD-tekenaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Technisch tekenaar
 • Technical sales manager
 • Staaltekenaar
 • Technisch adviseur
 • Technisch accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden AutoCAD-tekenaar

Wat verdient een AutoCAD-tekenaar?

AutoCAD-tekenaars werken vaak freelance. Freelancers kunnen voor hun diensten zomaar meer dan veertig euro per uur, soms richting de honderd euro per uur vragen voor hun diensten. Een maandloon kan zodoende zomaar boven de 6000 euro liggen. AutoCAD-tekenaars in vaste dienst hebben vanzelfsprekend meer zekerheid, maar een lager loon. Maar ook in vaste dienst kan het maandloon uiteenlopen van een krappe 2000 per maand tot ruim 6000 per maand. Een goede AutoCAD-tekenaar is waardevol, en een organisatie die dat onderkent zal de werknemer ook belonen.

Salarisschaal AutoCAD-tekenaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures AutoCAD-tekenaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden AutoCAD-tekenaar

Wat is de toekomst van AutoCAD-tekenaar?

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is bijzonder goed. Er zijn vacatures in overvloed, voor mbo- zowel als voor hbo-niveau. Voor freelancers is het salaris ook bijzonder goed, en doorgroeimogelijkheden zijn daarmee niet heel relevant. Ze zijn er zeker wel, technisch consultant is een goed voorbeeld van een tevens goed betalende functie.

Baankans AutoCAD-tekenaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

AutoCAD-tekenaar worden: Opleidingen tot AutoCAD-tekenaar

Wil je autocad-tekenaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een AutoCAD-tekenaar? 

De primaire eis voor de AutoCAD-tekenaar is dat hij of zij het programma kent. Daarnaast is een opleiding in technische richting (meestal hbo werktuigbouwkunde of een dergelijke opleiding) soms wenselijk en meestal een vereiste. Mbo is in sommige gevallen ook voldoende, hoewel deze vacatures vaak weer vragen om werkervaring.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot AutoCAD-tekenaar

AutoCAD 2D Basis - Geo-ICT Certificaat
De cursus AutoCAD 2D Basis cursus met Geo-ICT Certificaat duurt 3 dagen en kost €795,-. De cursus is bedoel voor mensen zonder enige ervaring met AutoCAD 2D. De cursist krijgt …
AutoCAD voor MicroStationgebruikers
In de cursus AutoCAD voor MicroStation-gebruiker leert de cursist het pakket AutoCAD kennen. Omdat een MicroStation-gebruiker gewend is om met een grafisch tekenprogramma te werken zijn veel zaken niet meer …
AutoCAD Basis
Gebruikersinterface van de CAD software Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen) Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek etc. Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, …
AutoCAD 3D
Wilt u meer dan alleen de 2D functies van AutoCAD kunnen gebruiken? Wilt u daarbij presentaties visueler en dynamischer maken waardoor ze meer aanspreken en overtuigen? Neem dan deel aan …
AutoCAD Thuisstudie
Technisch tekenen op de computer? Volg de AutoCAD cursus Werk je in de architectuur, civiele techniek, ruimtelijke ordening of in de bouw? Wil je leren hoe je digitaal technische of …
Meer opleidingen AutoCAD-tekenaar

Weet je nog niet of je AutoCAD-tekenaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding AutoCAD-tekenaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk AutoCAD-tekenaar

Met wie werkt een AutoCAD-tekenaar samen? 

De AutoCAD-tekenaar werkt doorgaans samen met andere AutoCAD-tekenaars, omdat de projecten waaraan hij of zij werkt vaak te groot zijn voor individueel werk. Daarnaast staat de AutoCAD-tekenaar mogelijk in contact met gespecialiseerde tekenaars, bijvoorbeeld de betontekenaar en de staaltekenaar, en met de meer commerciëel gerichte beroepen van een organisatie: de technical sales manager of de technisch accountmanager. Soms zal de AutoCAD-tekenaar ook contact hebben met de technisch adviseur/technisch consultant. Onder wiens leiding de AutoCAD-tekenaar staat is moeilijk te zeggen, dat zal per organisatie verschillen.


 • Technisch tekenaar
 • Technical sales manager
 • Staaltekenaar
 • Technisch adviseur
 • Technisch accountmanager
AutoCAD-tekenaar


Organisaties waar een AutoCAD-tekenaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een AutoCAD-tekenaar meestal werkt.

Waar werkt een AutoCAD-tekenaar?

De AutoCAD-tekenaar werkt mogelijk voor iedere organisatie die technische ontwerpen maakt. Dit kan een bedrijf in de installatietechniek, de riolering, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts zijn. De AutoCAD-tekenaar zal zich natuurlijk wel moeten specificeren om aan werk te komen, maar mogelijkheden zijn er in overvloed.


Best beoordeelde werkgevers AutoCAD-tekenaar

Waar kun je het beste werken als AutoCAD-tekenaar? Hieronder vind je de best door de AutoCAD-tekenaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep AutoCAD-tekenaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden AutoCAD-tekenaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een AutoCAD-tekenaar.

Welke competenties heeft een AutoCAD-tekenaar nodig?

Een AutoCAD-tekenaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen AutoCAD-tekenaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij AutoCAD-tekenaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een AutoCAD-tekenaar nodig? 

De AutoCAD-tekenaar is een echte Waarnemer. Hij of zij houdt ervan zich in de technische details van een idee te verdiepen, constant op onderzoek te zijn naar details en telkens bij te blijven leren over een vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor AutoCAD-tekenaar


Waarnemer


Lees meer

Interview met een AutoCAD-tekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep AutoCAD-tekenaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep AutoCAD-tekenaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie AutoCAD-tekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als AutoCAD-tekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor AutoCAD-tekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als AutoCAD-tekenaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep AutoCAD-tekenaar iets voor je?

Zou je graag AutoCAD-tekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als AutoCAD-tekenaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op AutoCAD-tekenaar

jorge mendonça

I am a Autocad Tekenaar with 20 years of experience and looking for a new job :). if anyone needs one, just tell me. jorge__mendonca@hotmail.com Thanks

Henri

Klick Nationale Vacature Bank and you find a job.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar