Bewindvoerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bewindvoerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bewindvoerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bewindvoerder wordt.

 

Wat is een Bewindvoerder?

De Bewindvoerder zorg voor een verantwoord en veilig beheer van de financiën van de rechthebbende. De Bewindvoerder doet dit als de rechthebbende zelf niet meer het beheer over zijn financiën kan uitvoeren. Gedurende het bewind wordt een administratie gevoerd en worden de rekeningen betaald. Elk jaar moet de Bewindvoerder een Rekening & Verantwoording maken voor de kantonrechter en bij beëindiging van het bewind moet de Bewindvoerder de eindverantwoording afleggen.

 

De Bewindvoerder kan om verschillende redenen de financiën van de cliënt overnemen:

-         Als de cliënt betalingsachterstanden heeft.

-         Als de cliënt zijn financiële post niet meer opent.

-         Als de financiële administratie niet meer te overzien is.

-         Als er schuldsanering is ingesteld.

-         Als de cliënt geestelijk niet meer in staat in zijn financiën te beheren.

-         Als het beheer gewenst is om schulden te voorkomen

Wel is het een vereiste dat de cliënt medewerking verleent aan de bewindvoerder. Pas als dat echt niet kan, kan de Officier van Justitie de bewindvoering aanvragen. Ook moet er een inkomen geregeld zijn om bewind te kunnen voeren.

 

De bewindvoering kan pas beëindigd worden als de oorzaak die de bewindvoering nodig stelde niet meer bestaat. De cliënt moet dus weer in staat zijn om zijn eigen financiën te kunnen regelen. Ook stopt de bewindvoering als de cliënt overlijdt, als de bewindvoering door curatele wordt vervangen en als de algemene voorwaarden van de Bewindvoerder niet worden nagekomen.

Wil je werken als Bewindvoerder?

Werk je al als Bewindvoerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bewindvoerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bewindvoerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bewindvoerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier van Justitie
  • Advocaat
  • Kantonrechter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bewindvoerder

Wat verdient een Bewindvoerder?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Bewindvoerder is maar weinig bekend.

Salarisschaal Bewindvoerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bewindvoerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewindvoerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewindvoerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bewindvoerder vacatures

bewindvoerder
Gerechtsdeurwaarderskantoor Visser
We're hiring! Bewindvoerder - - uur per week - per direct beschikbaarDe organisatie.DKV Bewindvoering is een jong en ambitieus bewindvoerderskantoor gevestigd in Nieuwegein. Wij zijn gespecialiseerd in schuldenproblematiek …
Bewindvoerder (M/ V) - uur
FHV Castricum B.V.
Door groei van het bedrijf is FHV Castricum op zoek naar uitbreiding van haar team!FHV Castricum is een kleinschalig bedrijf welke bijdraagt aan het laten participeren van mensen met
Bewindvoerder te Zwolle
Plangroep
Wij zijn per direct op zoek naar een bewindvoerder voor - uur voor Langhenkel in Zwolle. Heb jij passie voor de sociaal juridische branche, ben je communicatief en organisatorisch sterk …
bewindvoerder
Plangroep
Voor de locatie in Culemborg zijn wij op zoek naar een bewindvoerder voor - uur. Heb jij passie voor de sociaal juridische branche, ben je communicatief en organisatorisch sterk en …
assistent bewindvoerder
Plangroep
Heb jij een mbo niveau sociaal juridisch / maatschappelijke dienstverlening diploma, vind jij het leuk om in teamverband te werken en cliënten financieel/administratief te ondersteunen? Dan leren wij jou graag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bewindvoerder

Wat is de toekomst van Bewindvoerder?

Er is voldoende vraag naar Bewindvoerders. Door succesvol te zijn en eventueel aanvullende cursussen te volgen kan de Bewindvoerder doorgroeien.

Baankans Bewindvoerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bewindvoerder worden: Opleidingen tot Bewindvoerder

Wil je bewindvoerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bewindvoerder? 

De Bewindvoerder moet beschikken over een gedegen financiële kennis en goed de financiën kunnen beheren. Vaak treedt de advocaat op als bewindvoerder. Als de bewindvoerder geen advocaat is, moet eerst een erkende opleiding tot bewindvoerder gevolgd worden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bewindvoerder

Bewindvoerder
In Nederland komen jaarlijks steeds meer mensen terecht in een financieel kwetsbare situatie. Op een gegeven moment is de schuldenlast niet meer te overzien, ontstaan er ook psychische problemen en …
Klassikale opleiding assistent bewindvoerder
Algemeen Als iemand niet meer in staat is om zelf zijn financiën te regelen dan kan een bewindvoerder de financiële administratie overnemen. De assistent bewindvoerder ondersteunt de bewindvoerder bij het …
E-learning assistent bewindvoerder
Algemeen Als iemand niet meer in staat is om zelf zijn financiën te regelen dan kan een bewindvoerder de financiële administratie overnemen. De assistent bewindvoerder ondersteunt de bewindvoerder bij het …
Basisopleiding Bewindvoerder
Wil je (zelfstandig) bewindvoerder worden? En ben je vooral op zoek naar een opleiding die gericht is op inhoudelijke en praktische kennis? Meld je dan nu aan voor de Basisopleiding …
Basisopleiding Beschermingsbewind (loondienst)
Beschermingsbewind is een item!Er is veel vraag naar bewindvoerders, Rechtbanken hebben moeite het aantal nieuwe aanvragen in goede banen te leiden. Wildgroei? Dat is juist wat wij, voor zo ver …
Meer opleidingen Bewindvoerder

Weet je nog niet of je Bewindvoerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bewindvoerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bewindvoerder

Met wie werkt een Bewindvoerder samen? 

De Bewindvoerder heeft veel te maken met de cliënt en eventueel met de familie van de cliënt. De Bewindvoerder heeft daarnaast vaak contact met de advocaat, Officier van Justitie en de kantonrechter. Ook heeft de Bewindvoerder een breed netwerk bij financiële instellingen om zo de financiën het beste te kunnen beheren.


  • Officier van Justitie
  • Advocaat
  • Kantonrechter
Bewindvoerder


Organisaties waar een Bewindvoerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bewindvoerder meestal werkt.

Waar werkt een Bewindvoerder?

De Bewindvoerder werkt als zelfstandige of voor een organisatie die zich richt op het beheer van financiën. De Bewindvoerder kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Bewindvoerder

Waar kun je het beste werken als Bewindvoerder? Hieronder vind je de best door de Bewindvoerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bewindvoerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bewindvoerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bewindvoerder.

Welke competenties heeft een Bewindvoerder nodig?

Een Bewindvoerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bewindvoerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bewindvoerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bewindvoerder nodig? 

De Bewindvoerder moet beschikken over voldoende financiële kennis en de financiën kunnen beheren. Ook moet de Bewindvoerder op de hoogte zijn van de regels omtrent schulden en schuldsanering. De Bewindvoerder moet een situatie kunnen inschatten, analyseren en een goed plan van aanpak maken (Waarnemer). De Bewindvoerder moet zelfstandig kunnen werken en de problemen aan kunnen pakken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bewindvoerder


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bewindvoerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bewindvoerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bewindvoerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bewindvoerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bewindvoerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bewindvoerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bewindvoerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bewindvoerder iets voor je?

Zou je graag Bewindvoerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bewindvoerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bewindvoerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar