Bloemschikker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bloemschikker? Lees de functieomschrijving.

Als Bloemsierkunstenaar of Bloemschikker geef je werkstukken vorm met behulp van organische materialen zoals bijvoorbeeld bloemen, blad, mos, takjes en anorganische materialen zoals metaal, steen, klas, lint enzovoorts.

De Bloemschikker heeft telkens als doel een aantrekkelijk geheel te maken van de verschillende materialen waarbij het eindproduct uiteindelijk bedoelt is voor de verkoop. Een flinke dosis creativiteit en inzicht in de mode van het moment is van belang voor het afleveren van succesvol werk.

De bloemwerken van een Bloemschikker zijn geschikt voor speciale gelegenheden zoals een jubileum, huwelijk, geboorte of begrafenis. Maar niet alleen particulieren maken gebruik van de diensten van de Bloemschikker; ook bedrijven die een beurs, evenement of expositie willen opfleuren.

Als professioneel Bloemschikker kun je inspiratie putten uit verschillende stijlen van bloemsierkunst.

Wil je werken als Bloemschikker?

Werk je al als Bloemschikker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bloemschikker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bloemschikker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bloemschikker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Bloemsierkunst
 • Bloemist
 • Tweede binder
 • Eerste binder
 • Bedrijfsleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €800 tot €2050

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bloemschikker

Wat verdient een Bloemschikker?

Voor een Bloemschikker in loondienst kan het salaris ergens tussen de €800 en €2050 liggen. Dit is sterk afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van je precieze takenpakket en het bedrijf waar je voor werkt. Een bedrijf kan in verschillende marktsegmenten actief zijn en beter of minder goed lopen, afhankelijk van de markt.

Als je voor jezelf wilt beginnen als bloemschikker dan is het moeilijk te zeggen hoe het financieel zal lopen.

Salarisschaal Bloemschikker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bloemschikker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloemschikker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloemschikker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bloemschikker vacatures

Bloembindster/ bloembinder
Effect Personeelsdiensten
Jouw functie als bloembind(st)er zorgt voor een leuke en afwisselende werkweek. Zo ben jij dagelijks bezig met het maken van boeketten, arrangementen en rouw- en trouwwerk. Samen met jouw collega's …
Parttime Bloembinder/ ster
Olympia Uitzendbureau
Houd jij ervan om mensen blij te maken, klanten te helpen, te adviseren en een 9 te scoren voor klantvriendelijkheid? Heb jij daarnaast ervaring met het binden van boeketten? Lees …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bloemschikker

Hoe goed is de toekomst voor de Bloemschikker? 

Het is niet heel eenvoudig om een vacature te vinden voor de functie van Bloemschikker of Bloemsierkunstenaar. Maar als je ergens onder aan de ladder binnenkomt in een bloemschikbedrijf zijn er wel genoeg doorgroeimogelijkheden. Je kunt in eerste instantie doorstromen naar de functie van Tweede Bloemschikker en vervolgens eerste bloemschikker. Neem je meer leidinggevende taken op je dan kan je bedrijfsleider worden binnen het bedrijf waar je werkt of door zelf een bedrijf te starten.

Andere opties zijn workshops geven of organiseren, dan wel advies te geven op gebied van interieurarrangementen.

Baankans Bloemschikker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bloemschikker worden: Opleidingen tot Bloemschikker

Hoe word je een Bloemschikker? 

Om als professioneel Bloemschikker aan de slag te kunnen heb je meer nodig dan een korte cursus. Een opleiding op MBO niveau biedt een goede opstap naar de wereld van de bloemsierkunst. Een optie is bijvoorbeeld de studie Bloem en design, Educatie en Kennismanagement Groene Sector of Bloemsierkunst.

Vaak is er niet alleen aandacht voor de kunst van het bloemschikken, maar ook voor bedrijfsvoering in het algemeen zodat je in een leidinggevende functie terecht kunt komen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bloemschikker

Meer opleidingen Bloemschikker

Weet je nog niet of je Bloemschikker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bloemschikker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bloemschikker

Met wie werkt een Bloemschikker samen? 

Een Bloemschikker in loondienst heeft te maken met Bloemschikkers op verschillende niveaus. Er is meestal een eerste en een tweede binder en een minder geschoolde Bloemschikker of verkoper. De Tweede Bloemschikker legt verantwoording af aan de Eerste Bloemschikker die op zijn beurt weer verantwoording aflegt aan de bedrijfsleider.

Verder krijg je afhankelijk van je functieinhoud direct of indirect te maken met de klanten waarvoor het bloemsierstuk gemaakt wordt.


 • Medewerker Bloemsierkunst
 • Bloemist
 • Tweede binder
 • Eerste binder
 • Bedrijfsleider
Bloemschikker


Organisaties waar een Bloemschikker werkzaam is

Waar werkt een Bloemschikker meestal? 

Het maken en verkopen van bloemsierkunst is er net als andere combinaties van productie en detailhandel op gericht om winst te maken. De Bloemschikker is dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Bloemschikker

Waar kun je het beste werken als Bloemschikker? Hieronder vindt je de best door de Bloemschikker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bloemschikker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bloemschikker:

Welke competenties heeft een een Bloemschikker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bloemschikker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bloemschikker nodig? 

Voor een Bloemschikker zijn vooral eigenschappen als creativiteit en expressie van groot belang. Je moet immers steeds nieuwe bloemsierkunst maken binnen de bestaande mode en daaraan je eigen kunnen draai geven (Romanticus).

Als ja als Bloemschikker genoeg fantasie hebt ben je al aardig op weg, maar je moet ook productief kunnen zijn. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat je wel genoeg producten aflevert voor de verkoop. Een nieuwsgierige instelling als het gaat om de trends en mode is van belang om bij te blijven en bij te leren en op die manier steeds aan de moderne eisen te kunnen voldoen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Bloemschikker


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Bloemschikker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bloemschikker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bloemschikker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bloemschikker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bloemschikker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bloemschikker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bloemschikker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bloemschikker iets voor je?

Zou je graag Bloemschikker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bloemschikker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar