Bloemschikker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bloemschikker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bloemschikker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bloemschikker wordt.

 

Wat is een Bloemschikker?

Als Bloemsierkunstenaar of Bloemschikker geef je werkstukken vorm met behulp van organische materialen zoals bijvoorbeeld bloemen, blad, mos, takjes en anorganische materialen zoals metaal, steen, klas, lint enzovoorts.

De Bloemschikker heeft telkens als doel een aantrekkelijk geheel te maken van de verschillende materialen waarbij het eindproduct uiteindelijk bedoelt is voor de verkoop. Een flinke dosis creativiteit en inzicht in de mode van het moment is van belang voor het afleveren van succesvol werk.

De bloemwerken van een Bloemschikker zijn geschikt voor speciale gelegenheden zoals een jubileum, huwelijk, geboorte of begrafenis. Maar niet alleen particulieren maken gebruik van de diensten van de Bloemschikker; ook bedrijven die een beurs, evenement of expositie willen opfleuren.

Als professioneel Bloemschikker kun je inspiratie putten uit verschillende stijlen van bloemsierkunst.Wil je werken als Bloemschikker?

Werk je al als Bloemschikker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bloemschikker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bloemschikker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bloemschikker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Bloemsierkunst
 • Bloemist
 • Tweede binder
 • Eerste binder
 • Bedrijfsleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €800 tot €2050

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bloemschikker

Wat verdient een Bloemschikker?

Voor een Bloemschikker in loondienst kan het salaris ergens tussen de €800 en €2050 liggen. Dit is sterk afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van je precieze takenpakket en het bedrijf waar je voor werkt. Een bedrijf kan in verschillende marktsegmenten actief zijn en beter of minder goed lopen, afhankelijk van de markt.

Als je voor jezelf wilt beginnen als bloemschikker dan is het moeilijk te zeggen hoe het financieel zal lopen.

Salarisschaal Bloemschikker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bloemschikker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloemschikker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloemschikker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bloemschikker vacatures

Medewerker Groenvoorziening
Olympia Uitzendbureau
Vind je het heerlijk om in de buitenlucht te werken en heb je groene vingers? Ga aan de slag als Groenmedewerker. Dagelijks zorg je er samen met je collega’s voor …
Bloembinder/ ster
De Klavertuin
Door de toenamen van online bestellingen werk je zelfstandig en in teamverband om de mooiste boeketten samen te stellen. diploma is een pre maar enig ervaring in het samenstellen van …
Bloembinder/ ster
De Klavertuin
Door de toenamen van online bestellingen werk je zelfstandig en in teamverband om de mooiste boeketten samen te stellen. diploma is een pre maar enig ervaring in het samenstellen van …
Leerling Bloemist/ Gediplomeerd Bloembinder
Bloemenbinderij Alfra
Wij zijn opzoek naar een nieuwe enthousiaste collega voor beide vestigingen Wat verwachten wij van jou? - Als bloemist maak jij mooie boeketten en bloemstukken voor onze klanten. - Je …
Leerling Bloemist/ Gediplomeerd Bloembinder
Bloemenbinderij Alfra
Wij zijn opzoek naar een nieuwe enthousiaste collega voor beide vestigingen Wat verwachten wij van jou? - Als bloemist maak jij mooie boeketten en bloemstukken voor onze klanten. - Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bloemschikker

Wat is de toekomst van Bloemschikker?

Het is niet heel eenvoudig om een vacature te vinden voor de functie van Bloemschikker of Bloemsierkunstenaar. Maar als je ergens onder aan de ladder binnenkomt in een bloemschikbedrijf zijn er wel genoeg doorgroeimogelijkheden. Je kunt in eerste instantie doorstromen naar de functie van Tweede Bloemschikker en vervolgens eerste bloemschikker. Neem je meer leidinggevende taken op je dan kan je bedrijfsleider worden binnen het bedrijf waar je werkt of door zelf een bedrijf te starten.

Andere opties zijn workshops geven of organiseren, dan wel advies te geven op gebied van interieurarrangementen.

Baankans Bloemschikker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bloemschikker worden: Opleidingen tot Bloemschikker

Wil je bloemschikker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bloemschikker? 

Om als professioneel Bloemschikker aan de slag te kunnen heb je meer nodig dan een korte cursus. Een opleiding op MBO niveau biedt een goede opstap naar de wereld van de bloemsierkunst. Een optie is bijvoorbeeld de studie Bloem en design, Educatie en Kennismanagement Groene Sector of Bloemsierkunst.

Vaak is er niet alleen aandacht voor de kunst van het bloemschikken, maar ook voor bedrijfsvoering in het algemeen zodat je in een leidinggevende functie terecht kunt komen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bloemschikker

Er zijn geen opleidingen Bloemschikker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bloemschikker in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling


Netwerk Bloemschikker

Met wie werkt een Bloemschikker samen? 

Een Bloemschikker in loondienst heeft te maken met Bloemschikkers op verschillende niveaus. Er is meestal een eerste en een tweede binder en een minder geschoolde Bloemschikker of verkoper. De Tweede Bloemschikker legt verantwoording af aan de Eerste Bloemschikker die op zijn beurt weer verantwoording aflegt aan de bedrijfsleider.

Verder krijg je afhankelijk van je functieinhoud direct of indirect te maken met de klanten waarvoor het bloemsierstuk gemaakt wordt.


 • Medewerker Bloemsierkunst
 • Bloemist
 • Tweede binder
 • Eerste binder
 • Bedrijfsleider
Bloemschikker


Organisaties waar een Bloemschikker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bloemschikker meestal werkt.

Waar werkt een Bloemschikker?

Het maken en verkopen van bloemsierkunst is er net als andere combinaties van productie en detailhandel op gericht om winst te maken. De Bloemschikker is dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Bloemschikker

Waar kun je het beste werken als Bloemschikker? Hieronder vind je de best door de Bloemschikker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bloemschikker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bloemschikker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bloemschikker.

Welke competenties heeft een Bloemschikker nodig?

Een Bloemschikker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bloemschikker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bloemschikker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bloemschikker nodig? 

Voor een Bloemschikker zijn vooral eigenschappen als creativiteit en expressie van groot belang. Je moet immers steeds nieuwe bloemsierkunst maken binnen de bestaande mode en daaraan je eigen kunnen draai geven (Romanticus).

Als ja als Bloemschikker genoeg fantasie hebt ben je al aardig op weg, maar je moet ook productief kunnen zijn. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat je wel genoeg producten aflevert voor de verkoop. Een nieuwsgierige instelling als het gaat om de trends en mode is van belang om bij te blijven en bij te leren en op die manier steeds aan de moderne eisen te kunnen voldoen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Bloemschikker


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Bloemschikker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bloemschikker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bloemschikker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bloemschikker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bloemschikker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bloemschikker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bloemschikker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bloemschikker iets voor je?

Zou je graag Bloemschikker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bloemschikker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bloemschikker

flier

Waar is de floraldesigner oftewel meesterbinder in deze lijst beschreven?

Ron

Waarschijnlijk te onbekend.Ik hoop dat de redactie actie onderneemt,Gr.meesterbinder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar