Bouwkostendeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwkostendeskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwkostendeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwkostendeskundige wordt.

Wat is een Bouwkostendeskundige?

Een bouwkostendeskundige geeft een kostenschatting aan van een bouwproject. De bouwkostendeskundige geeft deze schatting voor het bouwproject van start gaat en is bij alle verdere fases van het bouwproces betrokken. Gedurende de verschillende fasen van een bouwproject is de bouwkostendeskundige betrokken als adviseur. De bouwkostendeskundige verzameld en analyseert alle kostenposten en overige financiën van het bouwproject en geeft hier vervolgens advies over aan de betrokken partijen.

Een bouwkostendeskundige werkt veel samen met de aannemer, architect en eventuele andere betrokken partijen van het bouwproject. Een bouwkostendeskundige moet dan ook goed het overzicht van een bouwproject kunnen houden en adequaat kunnen plannen. Als het budget van het project in gevaar komt dan is de bouwkostendeskundige de verantwoordelijke persoon.

Een bouwkostendeskundige moet zowel financieel als bouwkundig onderlegt zijn en met verschillende partijen kunnen samen werken. Bij een bouwproject heeft de bouwkostendeskundige dan ook de rol van het spin in het web. Een bouwkostendeskundige is doorgaands in dienst van een architecten- of bouwadviesbureau maar kan ook zelfstandig werken.

 
 
 

Wil je werken als Bouwkostendeskundige?

Werk je al als Bouwkostendeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwkostendeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwkostendeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwkostendeskundige in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Aannemer
  • Architect
  • Bestekschrijver

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwkostendeskundige

Wat verdient een Bouwkostendeskundige?

Het loon van een bouwkostendeskundige is sterkt afhankelijk van het type bouwprojecten waar de bouwkostendeskundige bij betrokken is. Als het om grote complexe projecten gaat zal een bouwkostendeskundige doorgaands meer verdienen dan als het om kleinere overzichtelijke projecten gaat. Doorgaands zal het salaris tussen de 2000 en 3000 euro per maand liggen. Ervaring en het feit of de bouwkostendeskundige als zelfstandige werkt spelen natuurlijk ook een rol bij het salaris.

 
 
 

Salarisschaal Bouwkostendeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bouwkostendeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkostendeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkostendeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwkostendeskundige vacatures

Bouwkostendeskundige
Kracht Recruitment
Als Kostendeskundige ben je de spin in het web wanneer het gaat over complexe bouwprojecten. Je bent een echte duizendpoot. Je voert onder andere de volgende taken uit: - Je …
Bouwkostendeskundige
Kracht Recruitment
Als bouwkostendeskundige geef je zowel interne als externe opdrachtgevers inzicht in de financiële haalbaarheid van bouwplannen. Dit doe je zelfstandig in een team met andere bouwkostenexperts. Werkzaamheden bestaan o.a. uit …
Bouwkostendeskundige Vastgoedontwikkeling
Kracht Recruitment
Als Kostendeskundige heb jij een belangrijke rol in het ontwikkeltraject. Samen met de Projectontwikkelaar breng jij het project verder in kaart en houdt hierbij met veel diverse aspecten rekening. Samen …
Calculator/ bouwkostendeskundige
Van Leeuwen P&O
Onze opdrachtgever is een zelfstandig bouwbedrijf in West Brabant. De omzet van 100 miljoen Euro per jaar wordt vooral gemaakt in Brabant, Zeeland, Zuid Holland en Utrecht. De soort projecten …
Bouwkostendeskundige
Centerpoint Rotterdam
Onze opdrachtgever is een gerenommeerde ontwikkelende aannemer gevestigd in de regio Rotterdam. De organisatie werkt constant aan verdere ontwikkeling en verbetering van de organisatie. Deze kenmerkt zich door klantgerichtheid, korte …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwkostendeskundige

Wat is de toekomst van Bouwkostendeskundige?

Net zoals alle andere beroepen in de bouw heeft een bouwkostendeskundige doorgaands alleen werk als er daadwerkelijk gebouwd wordt. Het economisch klimaat kan dan dus ook van invloed zijn op het arbeidsperspectief van een bouwkostendeskundige.  Over het algemeen is het arbeidsperspectief redelijk tot goed te noemen. Er zijn momenteel veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een bouwkostendeskundige. Gezien de wat ongebruikelijke combinatie van financiële en bouwkundige kennis is het beroep bouwkostendeskundige niet voor iedereen weg gelegd.

 

 
 
 

Baankans Bouwkostendeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwkostendeskundige worden: Opleidingen tot Bouwkostendeskundige

Wil je bouwkostendeskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bouwkostendeskundige? 

Een bouwkostendeskundige is doorgaands minimaal HBO opgeleidt. Veel bouwkostendeskundigen hebben een algemene technische/bouw opleiding gedaan. Opleidingen zoals Bouwkunde (HBO), of Technische Bouwkunde (WO) of Civiele Techniek (WO).

Specifieke opleidingen die opleiden tot bouwkostendeskundige zijn er in Nederland ook. Zo is er de opleiding Kostendeskundige Bouw (HBO). Dit is echter een opleiding die niet veel voorkomt en maar aan enkele hogescholen in Nederland wordt gegeven. Zoals gesteld heeft de functie naast een bouwkundig aspect ook een duidelijk financieel aspect. Financiële opleidingen zoals Accountancy en Financieel Management kunnen in sommige gevallen dan ook adequate opleidingen zijn tot bouwkostendeskundige.

 
 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bouwkostendeskundige

Meer opleidingen Bouwkostendeskundige

Weet je nog niet of je Bouwkostendeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bouwkostendeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bouwkostendeskundige

Met wie werkt een Bouwkostendeskundige samen? 

Een bouwkostendeskundige heeft tijdens een bouwproject veel contact met verschillende partijen zoals de aannemer, architect, opdrachtgever, leverancier van bouwmaterialen etc. Tijdens een project opereert een bouwkostendeskundige vaak alleen. Bij grotere projecten kunnen er echter meerdere bouwkostendeskundige betrokken zijn. 

 

 
 
 

  • Aannemer
  • Architect
  • Bestekschrijver
Bouwkostendeskundige


Organisaties waar een Bouwkostendeskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwkostendeskundige meestal werkt.

Waar werkt een Bouwkostendeskundige?

Een bouwkostendeskundige is doorgaands werkzaam bij een architecten- of bouwadviesbureau. Sommige bouwkostendeskundige hebben een eenmanszaak. 

 
 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Bouwkostendeskundige

Waar kun je het beste werken als Bouwkostendeskundige? Hieronder vind je de best door de Bouwkostendeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwkostendeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwkostendeskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwkostendeskundige.

Welke competenties heeft een Bouwkostendeskundige nodig?

Een Bouwkostendeskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwkostendeskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwkostendeskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwkostendeskundige nodig? 

Het bewaren van het overzicht is een belangrijk onderdeel van de functie van een bouwkostendeskundige. De bouwkostendeskundige moet ten alle tijden alle factoren van een bouwproject inzichtelijk hebben. Daarom past het persoonstype de waarnemer goed bij een bouwkostendeskundige. Verder heeft een bouwkostendeskundige veel te maken met verschillende partijen die elk ook verschillende belangen hebben. Een bouwkostendeskundige zal dan ook van tijd tot tijd moeten bemiddelen tussen deze partijen en belangen. De bemiddelaar past hier dan ook goed bij. 

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bouwkostendeskundige


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwkostendeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwkostendeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwkostendeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwkostendeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwkostendeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwkostendeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwkostendeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwkostendeskundige iets voor je?

Zou je graag Bouwkostendeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwkostendeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bouwkostendeskundige

H. Buma

Goedemiddag, Ik zie verschillende beroepen in de bouw staan die echt veel te laag zijn ingedeeld qua salaris, misschien nog uit de crisistijd?. Bijvoorbeeld: Kostendeskundige, Planner, asbestsaneerder en betontimmerman. Het plafondsalaris van veel van deze beroepen ligt echt wel een stuk hoger. Dit wilde ik even mededelen. Groet, H. Buma

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar