Chef Werkplaats Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chef Werkplaats? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chef werkplaats. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chef werkplaats wordt.

 

Wat is een Chef Werkplaats?

De Chef Technische Werkplaats heeft de uitvoerende taken van een automonteur of APK keurmeester - het signaleren en verhelpen van technische mankementen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden - maar treedt vooral op als leidinggevende. In die rol coördineert en controleert hij de werkzaamheden van zijn personeel bij een garage of ander reparatiebedrijf en is hij verantwoordelijk voor de planning. 

Meer specifiek zijn de taken van een Chef Werkplaats de coördinatie en planning van de dagelijkse gang van zaken (roostering, taakverdeling), het beheren van de inventaris (inkopen materiaal en onderdelen), de administratie en registratie van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en het informeren van personeel over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van reparatie, onderhoud of materiaal. Daarnaast controleert hij dus de werkzaamheden van het uitvoerende personeel en levert hieraan in praktische zin een bijdrage. Hij heeft contact met klanten, neemt reparatieverzoeken aan, stelt diagnoses, bepaalt een prijs en levert auto's in keurige staat af aan hun eigenaar.

De Chef Werkplaats is dus eigenlijk een manager die op operationeel niveau meedraait.Wil je werken als Chef Werkplaats?

Werk je al als Chef Werkplaats en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chef Werkplaats worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chef Werkplaats, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chef Werkplaats in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2121 tot €2661

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chef Werkplaats

Wat verdient een Chef Werkplaats?

Het startsalaris van de Chef Technische Werkplaats ligt rond de €2121 en kan oplopen tot ongeveer €2661 bruto per maand.

Salarisschaal Chef Werkplaats

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Chef Werkplaats

Op zoek naar een nieuwe baan als Chef Werkplaats? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chef Werkplaats. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Chef Werkplaats vacatures

Vacature Chef Werkplaats
LMH Engineering
Monteur grondverzet Wat ga je doen? Voor dit bedrijf ga je bij hun in de werkplaats sleutelen aan grondverzet machines, kranen, shovels en nog veel meer. Zij onderhouden en repareren …
Vacature Chef Werkplaats / Werkplaatsmanager / Werkplaatschef
ERclassics.com
Bedrijfsprofiel E&R Classics is één van de grootste oldtimer bedrijven in Europa en gespecialiseerd in inkoop, verkoop en reparatie van oldtimers en klassieke sportauto’s. Door passie ontstaan en door succes …
Vacature Chef Werkplaats
Kleyweg Bedrijfsauto's B.V.
Kleyweg Bedrijfsauto’s in Den Hoorn is een bedrijfsautospecialist met een rijke historie van 66 jaar. Met een voorraad van 100 bestelauto’s, pick-up’s en kleine vrachtauto’s bedienen wij voornamelijk de Nederlandse …
Vacature Chef Werkplaats, Rotterdam
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een Chef Werkplaats die met een glimlach de gehele werkplaats kan aansturen en weet wat de servicecapaciteiten zijn van zijn medewerkers. …
Vacature Chef Werkplaats
De Groot Personeel in Techniek
Jij bent van nature een leider en kan gemakkelijk overzicht houden over diverse projecten. Je stuurt op een motiverende manier je team in de werkplaats aan en door je kennis …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chef Werkplaats

Wat is de toekomst van Chef Werkplaats?


Baankans Chef Werkplaats

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

37


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Chef Werkplaats worden: Opleidingen tot Chef Werkplaats

Wil je Chef Werkplaats worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Chef Werkplaats.

Hoe word je een Chef Werkplaats? 

Aangezien het takenpakket van de Chef Technische Werkplaats erg breed is, is er ook een breed aanbod opleidingen op verschillende niveaus. Iemand kan kiezen voor het  MBO (driejarige opleiding), bijvoorbeeld Autotechnicus of Bedrijfsautotechnicus en daarna door werkervaring op te doen de functie van Chef krijgen. Daarnaast is het mogelijk om een vierjarige technische HBO opleiding te volgen en van daarmee hoger in te stappen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Chef Werkplaats

Er zijn geen opleidingen Chef Werkplaats aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Chef Werkplaats in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Chef Werkplaats

Als je Chef Werkplaats wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Chef Werkplaats zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Chef Werkplaats

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Chef Werkplaats?

Competenties en Vaardigheden Chef Werkplaats

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Chef Werkplaats nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Chef Werkplaats nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Chef Werkplaats

Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Chef Werkplaats

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Chef Werkplaats. Als Chef Werkplaats wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Chef Werkplaats:


zie volledige beschrijving persoonstype Chef Werkplaats

Vakkennis voor een Chef Werkplaats

Het is voor een Chef Werkplaats ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Chef Werkplaats zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Chef Werkplaats


Werkervaring Chef Werkplaats

Het is voor een startend Chef Werkplaats die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Chef Werkplaats is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Chef Werkplaats het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Chef Werkplaats

Met wie werkt een Chef Werkplaats samen? Chef Werkplaats


Organisaties waar een Chef Werkplaats werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chef Werkplaats meestal werkt.

Waar werkt een Chef Werkplaats?


Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Chef Werkplaats

Waar kun je het beste werken als Chef Werkplaats? Hieronder vind je de best door de Chef Werkplaats beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chef Werkplaats.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chef Werkplaats:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chef Werkplaats.

Welke competenties heeft een Chef Werkplaats nodig?

Een Chef Werkplaats heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chef Werkplaats

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chef Werkplaats passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chef Werkplaats nodig? 

De Chef stuurt een afdeling en is daarom direct, zelfverzekerd en werkt zelfstandig. Hij weet het team aan zich te binden, waardoor er een prettige sfeer ontstaat op de werkvloer en medewerkers gemotiveerd zijn om hard te werken (Baas). Hiernaast is heeft hij uitvoerende taken waarvoor oog voor detail onontbeerlijk is, evenals het vermogen kennis om te zetten in handelingen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Chef Werkplaats


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Chef Werkplaats

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chef Werkplaats

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chef Werkplaats

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chef Werkplaats

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chef Werkplaats dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chef Werkplaats belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chef Werkplaats. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chef Werkplaats iets voor je?

Zou je graag Chef Werkplaats willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chef Werkplaats bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Chef Werkplaats?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Chef Werkplaats

Vacature Chef Werkplaats Hydrauliek, Vlaardingen
VNOM
Wat ga je doen? Is het leidinggeven, adviseren en ondersteunen van hardwerkende monteurs jou op het lijf geschreven? Beschik jij over hydraulische kennis op niveau? Ben jij bereid om samen …
Vacature Voorman/ Chef Werkplaats, Den Haag
VNOM
Wat ga je doen? Heb jij passie voor houtbewerking? En heb jij ervaring met het aansturen van een team? Lees dan gauw verder Voor een gerenommeerd bouwbedrijf uit Den Haag …
Vacature Chef Werkplaats
A.Hak P&F MEV
Weet jij als geen ander hoe je jouw medewerkers kunt motiveren en inspireren. Beschik je over goede sociale, communicatieve en coördinerende vaardigheden en hebt je sterke affiniteit met zwaar materieel?
Vacature Chef werkplaats
Independent Recruiters
Dit bedrijf is een internationaal opererende trailerfabrikant met servicepunt en is op zoek naar een enthousiast technisch talent voor de installatie van hydraulische-, pneumatische en elektrische systeemtechnieken op de trailers. …
Vacature Chef Werkplaats Grondverzet Machines Hydrauliek | Dieselmotoren | . - .
WR.nl Solliciteren
Chef Werkplaats Grondverzet Machines Hydrauliek | DieselmotorenLopikerkapel€ - € Voor wie je gaat werkenWij zijn een verhuur- en handelsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouwsector.Ben jij een Chef …

Actuele blogposts


reacties op Chef Werkplaats

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar