Correpetitor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Correpetitor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Correpetitor. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Correpetitor nodig heeft.Wat doet een Correpetitor? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Correpetitor?

Een correpetitor is een muzikant die een muzikant of zanger(es) ondersteunt bij het instuderen van een partituur, deels als begeleider, deels als coach en ook deels als docent (hoewel de correpetitor in principe geen docent is).

De correpetitor is dus iemand die veelzijdige muziekkennis heeft, bekwaam is in het spelen van een begeleidend instrument (meestal de piano), en daarnaast veel kennis heeft van andere instrumenten. De correpetitor kan makkelijk muziek van blad lezen, maar kan ook goed improviseren en zich makkelijk aanpassen aan het spel van anderen. Hij of zij heeft veel kennis van muziek en partituren, en past deze toe in het begeleiden van muzikanten. De correpetitor kent voor de repetities het stuk beter dan de muzikant(en), en het is zijn of haar taak dit stuk met de muzikant(en) te spelen totdat deze het stuk zo goed mogelijk spelen. De correpetitor (in een conservatorium) werkt doorgaans in samenwerking met docenten, die bepalen wat er bestudeerd moet worden: het is aan de correpetitor de muzikant zo goed mogelijk te begeleiden en te coachen in het leren hiervan.

Past het beroep Correpetitor bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Correpetitor

Op zoek naar een nieuwe baan als Correpetitor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Correpetitor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Correpetitor per ervaringsniveau

junior Correpetitor vacatures startend Correpetitor vacatures senior Correpetitor vacatures beginnend Correpetitor vacatures trainee Correpetitor vacatures leidinggevend Correpetitor vacatures medior Correpetitor vacatures aankomend Correpetitor vacatures ervaren Correpetitor vacatures leerling Correpetitor vacatures vacatures omscholen tot Correpetitor vacatures opleiding tot Correpetitor

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Correpetitor

Wat verdient een Correpetitor?

Het startsalaris van een correpetitor zal zo rond de 2000 euro per maand liggen. Over het salaris is verder weinig bekend. Muziekdocenten groeien doorgaans door naar een bedrag tussen de 2700 en de 3500, voor het beroep van correpetitor is het waarschijnlijk dat iets vergelijkbaars geldt.

Salarisschaal Correpetitor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Correpetitor

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Correpetitor


Bekijk het salaris Correpetitor per ervaringsniveau

Salaris junior Correpetitor Wat verdient een startend Correpetitor? Wat is het loon senior Correpetitor? beginnend Correpetitor salaris Maximaal salaris trainee Correpetitor Hoeveel verdient een leidinggevend Correpetitor? Wat is het salaris van een medior Correpetitor? Salaris aankomend Correpetitor Wat verdient een ervaren Correpetitor? Welk salaris krijgt een leerling Correpetitor?


Correpetitor worden: Opleidingen tot Correpetitor

Wil je Correpetitor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Correpetitor.

Hoe word je een Correpetitor? 

Voor het beroep van correpetitor is een muzikale opleiding vereist. Een correpetitor is bijna uitsluitend werkzaam voor een conservatorium of andere muziekschool, en deze zullen dan ook vaak om minimaal een conservatorium-diploma vragen. Sommige conservatoria hebben een speciale opleiding correpetitie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Correpetitor

Er zijn geen opleidingen Correpetitor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Correpetitor in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Correpetitor worden: Omscholen tot Correpetitor

Als je je wilt omscholen tot Correpetitor is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Correpetitor zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Correpetitor dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Correpetitor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Correpetitor

Als je Correpetitor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Correpetitor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Correpetitor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Correpetitor?


Competenties en Vaardigheden Correpetitor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Correpetitor.

Welke competenties heeft een Correpetitor nodig?

Een Correpetitor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Vaardigheden Correpetitor

 • Inlevingsvermogen
 • Flexibel gedrag
 • Stimuleren
 • Overtuigingskracht
 • Wendbaarheid
 • Positiviteit
 • Luisteren
 • Feedback geven
 • Omgaan met veranderingen
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Oplossingsgericht
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Methodisch werken
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Correpetitor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Correpetitor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Correpetitor nodig? 

De correpetitor is enerzijds een Romanticus; hij of zij kan goed anderen aanvoelen en is scherpzinnig. Anderzijds moet de correpetitor ook kritiek kunnen geven zonder beledigend over te komen; hij of zij moet zelfverzekerd en direct zijn, en moet mensen kunnen motiveren. Dit past bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Correpetitor


Eigenschappen Correpetitor

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • GepassioneerdArbeidsmarktperspectief Correpetitor

Wat zijn de baankansen voor een Correpetitor?

Het arbeidsmarktperspectief voor correpetitoren is  ongunstig. Muziekopleidingen zijn populair, en doorgaans komt slechts een klein deel van de geïnteresseerden binnen. Vervolgens is het voor een groot deel van de afgestudeerden moeilijk om aan het werk te komen, doordat er vrijwel altijd (veel) meer mensen zijn die voor de functie in aanmerking komen dan dat er daadwerkelijk vacatures zijn. Dit geldt zelfs voor de functie van muziekdocent op een reguliere muziekschool.

De actuele kans op werk voor een Correpetitor

De kans op werk voor het beroep Correpetitor is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Correpetitor

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Correpetitor

Je kunt als Correpetitor een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Correpetitor is onderdeel van de beroepsfamilie Muziekleraren (particulier). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Correpetitor


Organisaties waar een Correpetitor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Correpetitor meestal werkt.

Waar werkt een Correpetitor?

Correpetitoren werken bijna altijd bij conservatoria. Sommige grote orkesten, koren of musicals hebben ook een correpetitor in dienst.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Netwerk Correpetitor

Met wie werkt een Correpetitor samen? 

De correpetitor staat veel in contact met de (hoofd)docenten, die de muzikanten in opleiding begeleiden. In algemene zin bestaat het netwerk van de correpetitor bijna volledig uit muzikanten; iedereen met wie hij of zij werkt heeft een muziekopleiding voltooid. In het geval van een musical zal de correpetitor ook in contact staan met de regisseur en leden van de crew, bij een orkest zal deze veel contact hebben met de dirigent.


 • Muziekdocent
 • Regisseur
 • Dirigent
 • Zanger
 • Pianist
Correpetitor

Interview met een Correpetitor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Correpetitor:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Correpetitor verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Correpetitor?

De beroepen die verwant zijn aan Correpetitor zijn:
Dirigent
Salaris: €2400 tot €3800
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Piano leraar
Salaris: €1000 tot €4000
Opleiding: Geen
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Correpetitor in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Muziekdocent
 • Regisseur
 • Dirigent
 • Zanger
 • Pianist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar