Correpetitor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Correpetitor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep correpetitor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je correpetitor wordt.

Wat is een Correpetitor?

Een correpetitor is een muzikant die een muzikant of zanger(es) ondersteunt bij het instuderen van een partituur, deels als begeleider, deels als coach en ook deels als docent (hoewel de correpetitor in principe geen docent is).

De correpetitor is dus iemand die veelzijdige muziekkennis heeft, bekwaam is in het spelen van een begeleidend instrument (meestal de piano), en daarnaast veel kennis heeft van andere instrumenten. De correpetitor kan makkelijk muziek van blad lezen, maar kan ook goed improviseren en zich makkelijk aanpassen aan het spel van anderen. Hij of zij heeft veel kennis van muziek en partituren, en past deze toe in het begeleiden van muzikanten. De correpetitor kent voor de repetities het stuk beter dan de muzikant(en), en het is zijn of haar taak dit stuk met de muzikant(en) te spelen totdat deze het stuk zo goed mogelijk spelen. De correpetitor (in een conservatorium) werkt doorgaans in samenwerking met docenten, die bepalen wat er bestudeerd moet worden: het is aan de correpetitor de muzikant zo goed mogelijk te begeleiden en te coachen in het leren hiervan.

Wil je werken als Correpetitor?

Werk je al als Correpetitor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Correpetitor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Correpetitor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Correpetitor in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Muziekdocent
 • Regisseur
 • Dirigent
 • Zanger
 • Pianist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Correpetitor

Wat verdient een Correpetitor?

Het startsalaris van een correpetitor zal zo rond de 2000 euro per maand liggen. Over het salaris is verder weinig bekend. Muziekdocenten groeien doorgaans door naar een bedrag tussen de 2700 en de 3500, voor het beroep van correpetitor is het waarschijnlijk dat iets vergelijkbaars geldt.

Salarisschaal Correpetitor

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Correpetitor

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Correpetitor

Wat is de toekomst van Correpetitor?

Het arbeidsmarktperspectief voor correpetitoren is  ongunstig. Muziekopleidingen zijn populair, en doorgaans komt slechts een klein deel van de geïnteresseerden binnen. Vervolgens is het voor een groot deel van de afgestudeerden moeilijk om aan het werk te komen, doordat er vrijwel altijd (veel) meer mensen zijn die voor de functie in aanmerking komen dan dat er daadwerkelijk vacatures zijn. Dit geldt zelfs voor de functie van muziekdocent op een reguliere muziekschool.

Baankans Correpetitor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Correpetitor worden: Opleidingen tot Correpetitor

Wil je correpetitor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Correpetitor? 

Voor het beroep van correpetitor is een muzikale opleiding vereist. Een correpetitor is bijna uitsluitend werkzaam voor een conservatorium of andere muziekschool, en deze zullen dan ook vaak om minimaal een conservatorium-diploma vragen. Sommige conservatoria hebben een speciale opleiding correpetitie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Correpetitor

Meer opleidingen Correpetitor

Weet je nog niet of je Correpetitor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Correpetitor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Correpetitor

Met wie werkt een Correpetitor samen? 

De correpetitor staat veel in contact met de (hoofd)docenten, die de muzikanten in opleiding begeleiden. In algemene zin bestaat het netwerk van de correpetitor bijna volledig uit muzikanten; iedereen met wie hij of zij werkt heeft een muziekopleiding voltooid. In het geval van een musical zal de correpetitor ook in contact staan met de regisseur en leden van de crew, bij een orkest zal deze veel contact hebben met de dirigent.


 • Muziekdocent
 • Regisseur
 • Dirigent
 • Zanger
 • Pianist
Correpetitor


Organisaties waar een Correpetitor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Correpetitor meestal werkt.

Waar werkt een Correpetitor?

Correpetitoren werken bijna altijd bij conservatoria. Sommige grote orkesten, koren of musicals hebben ook een correpetitor in dienst.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Correpetitor

Waar kun je het beste werken als Correpetitor? Hieronder vind je de best door de Correpetitor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Correpetitor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Correpetitor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Correpetitor.

Welke competenties heeft een Correpetitor nodig?

Een Correpetitor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Correpetitor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Correpetitor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Correpetitor nodig? 

De correpetitor is enerzijds een Romanticus; hij of zij kan goed anderen aanvoelen en is scherpzinnig. Anderzijds moet de correpetitor ook kritiek kunnen geven zonder beledigend over te komen; hij of zij moet zelfverzekerd en direct zijn, en moet mensen kunnen motiveren. Dit past bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Correpetitor


Baas


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Correpetitor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Correpetitor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Correpetitor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Correpetitor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Correpetitor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Correpetitor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Correpetitor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Correpetitor iets voor je?

Zou je graag Correpetitor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Correpetitor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Correpetitor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar