Rechter-commissaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rechter-commissaris? Lees de functieomschrijving.

Als Rechter-commissaris ben je in strafzaken bezig met het onderzoek naar strafbare feiten op verzoek van de Officier van Justitie. Dit heet het gerechterlijk vooronderzoek. Je hebt hierbij speciale bevoegdheden die de Officier van Justitie niet heeft in het opsporingsonderzoek. Je kunt hierbij denken aan het laten aftappen van telefoonlijnen, het inbewaringstellen van verdachten en bijvoorbeeld ook het laten doorzoeken van woningen. Ook hoor je getuigen en verdachten en maak je daarvan een verslag.

Je hebt als Rechter-commissaris ook een belangrijke taak in faillissementen; je houdt bijvoorbeeld toezicht op de curator en je kan ook machtigingen verlenen.

Wil je werken als Rechter-commissaris?

Werk je al als Rechter-commissaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rechter-commissaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rechter-commissaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rechter-commissaris in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Rechterlijke instanties
  • Openbaar Aanklager
  • Rechter
  • Advocaat
  • Curator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rechter-commissaris

Wat verdient een Rechter-commissaris?

Over het salaris van de Rechter-commissaris is niks bekend. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Waarschijnlijk verschilt het per gerechtelijke instantie. 

Salarisschaal Rechter-commissaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rechter-commissaris

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rechter-commissaris

Hoe goed is de toekomst voor de Rechter-commissaris? 

Over het arbeidsmarktperspectief van de Rechter-commissaris is weinig bekend. De doorgroeimogelijkheden van een Rechter-commissaris zijn beperkt, want het is een functie die vaak maar voor twee tot drie jaar wordt uitgevoerd. Daarna gaan veel Rechter-commissarissen weer terug naar hun vorige functie, als rechter of advocaat

Baankans Rechter-commissaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rechter-commissaris worden: Opleidingen tot Rechter-commissaris

Hoe word je een Rechter-commissaris? 

De vereisten zijn in ieder geval dat je rechter bent geweest en dat je daarin ook een zekere ervaring hebt of dat je een langdurige ervaring hebt in de advocatuur, waarbij je in ieder geval enkele maanden in de strafkamer bij de rechtbank hebt gewerkt. Elke beginnend Rechter-commissaris volgt voor dat hij begint de cursus Rechter-commissaris in Strafzaken waarin je praktische ervaring  opdoet met de opsporingstechnieken en politiewerk. Na deze cursus kun je aan de slag als Rechter-commissaris. Meestal wordt door de hoge werkdruk deze functie maar voor twee tot drie jaar uitgevoerd. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rechter-commissaris

Basisopleiding Mediation (geaccrediteerd)
Geaccrediteerde basisopleiding tot mediator: Mediation voor professionals De 6- tot 12-daagse erkende en geaccrediteerde MfN - ADR - SKJ opleiding tot mediator. Korte beschrijvingBekleedt u een functie waarin u …
Opleiding voor de Commissaris nieuwe stijl: Leergang Board Potentials
Commissaris Nieuwe StijlEen commissariaat of functie als toezichthouder is een verrijkende ervaring. Zeker nu raden steeds diverser van samenstelling worden en er meer belang wordt gegeven aan het niveau en …
2Xplain Arbeidsrecht Update
Arbeidsrecht op aantrekkelijke wijze besproken Deelnemers aan deze training beoordeelden deze gemiddeld met een 8. Uit de evaluaties: ”Fantastische update gehad" “Goede afstemming met recente jurisprudentie en praktijk” Vindt u …
Civiel vonnis voor advocaten (gezien vanuit de invalshoek van de rechter)
Door te weten wat een rechter van procespartijen verwacht, kunnen advocaten en andere procesdeelnemers effectiever procederen. Van mr. J.C. Halk (senior rechter Rechtbank Rotterdam) krijgt u - in theorie en …
Training Juridische aspecten en insolventie
Training Juridische aspecten en insolventie Wanneer een onderneming niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, kan een financier haar zekerheden uitwinnen (de ‘ second way out’) en in het slechtste …
Meer opleidingen Rechter-commissaris

Weet je nog niet of je Rechter-commissaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rechter-commissaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rechter-commissaris

Met wie werkt een Rechter-commissaris samen? 

Als Rechter-commissaris kom je vooral in aanraking met verdachten, het Openbaar Ministerie en de politie. Als Rechter-commissaris in faillissementszaken kom je vooral in aanraking met curatoren en onder curatele gestelden


  • Rechterlijke instanties
  • Openbaar Aanklager
  • Rechter
  • Advocaat
  • Curator
Rechter-commissaris


Organisaties waar een Rechter-commissaris werkzaam is

Waar werkt een Rechter-commissaris meestal? 

Het type organisatie waarbinnen je werkt is de rechterlijke macht. Je werkt bij een van de 19 rechtbanken in Nederland. De rechterlijke macht is onderdeel van de overheid en is dus een non-profit organisatie. 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Rechter-commissaris

Waar kun je het beste werken als Rechter-commissaris? Hieronder vindt je de best door de Rechter-commissaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rechter-commissaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rechter-commissaris:

Welke competenties heeft een een Rechter-commissaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rechter-commissaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rechter-commissaris nodig? 

Als Rechter-commissaris is het belangrijk dat je energiek bent omdat je vaak veel verschillende werkzaamheden hebt en vaak veel tegelijk moet uitzoeken (Succesvolle werker). Je moet ook een goed analytisch vermogen hebben om uit alle feiten de meest relevante te kunnen halen en te zorgen dat je onderzoek goed verloopt. Ook ben je volhardend want vaak duurt het een tijd voordat je tot een resultaat komt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Rechter-commissaris


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rechter-commissaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rechter-commissaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rechter-commissaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rechter-commissaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rechter-commissaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rechter-commissaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rechter-commissaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rechter-commissaris iets voor je?

Zou je graag Rechter-commissaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rechter-commissaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rechter-commissaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar