Database manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Database manager? Lees de functieomschrijving.

De Database manager identificeert de manier van informatiemanagement die een bedrijf nodig heeft en creëert een database om in hun behoeften te voorzien. Ook kan de Database manager oude en nieuwe systemen samenvoegen, zorgen voor een goede werking van de database en eventuele problemen oplossen.

 

Een database is een gegevensbank. Het is een digitaal opgeslagen archief. Het is ingericht om te kunnen gebruiken en gemakkelijk informatie en gegevens te kunnen raadplegen. Voor verschillende bedrijven waaronder overheidsinstanties en financiële instellingen zijn databases onmisbaar. De Database manager houdt zich bezig met deze gegevensbank, maar ook met de wijze waarop de gegevens worden opgeslagen en de software waarmee deze wordt opgeslagen en wordt gebruikt. Dit laatste wordt een databasemanagementsysteem genoemd.

 

De belangrijkste taak van de Database manager is om de database zo in te richten dat de gebruiker hier gemakkelijk en snel de benodigde informatie in kan vinden. De Database manager stelt zelf de database samen, vaak met behulp van een database architect. Ook zorgt de Database manager voor regelmatige back ups van het systeem en helpt de gebruikers bij problemen en veranderingen. De Database manager is de vraagbaak voor de database.

Wil je werken als Database manager?

Werk je al als Database manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Database manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Database manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Database manager in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Database architect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Database manager

Wat verdient een Database manager?

De Database manager verdient gemiddeld tussen de €2500,- en €5000,- per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Database manager werkzaam is. 

Salarisschaal Database manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Database manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Database manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Database manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Database manager vacatures

Database Manager | Finance | 2.600 - 4.500
WR.nl Werving en Selectie
Database Manager | Finance | 2.600 - 4.500 | Database ManagerVoor de vacature als Database Manager Oudewater Finance ga je het volgende doen: Als Database Manager zorg je ervoor dat alle …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Database manager

Hoe goed is de toekomst voor de Database manager? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de Database manager is gunstig. Er is voldoende vraag naar geschikte Database managers. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden naar meer leidinggevende functies.

Baankans Database manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Database manager worden: Opleidingen tot Database manager

Hoe word je een Database manager? 

De meeste Database managers hebben een WO-opleiding gevolgd op het gebied van informatica of ICT. Er zijn verschillende opleidingen in deze branche mogelijk. De meeste Database managers hebben eerste een bachelor opleiding gedaan en vervolgens nog een masteropleiding afgerond. De opleiding duurt in totaal ongeveer vier jaar.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Database manager

Oracle Database 11g: Security
Het beveiligen van uw IT systemen is cruciaal. Met deze training leert u uw Oracle 11g databases optimaal te beveiligen. Tevens leert u hoe u security audits kan uitvoeren op …
Oracle Database 11g: SQL Statement tuning
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : In deze cursus wordt allereerst inzicht verschaft in de interne verwerking van statements door Oracle. Vervolgens wordt stil gestaan bij statistieken en het execution plan. …
Oracle Database 12c: Recovery Manager
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Recovery Manager (RMAN) is een Oracle tool voor het uitvoeren van backup & recovery werkzaamheden. Met RMAN zijn veel handmatige backup & recovery taken te …
Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning (exam 1Z0-064)
In deze Oracle training doe je de kennis en vaardigheden op die nodig zijn voor het behalen van het Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning 1Z0-064 examen. Je leert …
Oracle Database Operator met Oracle Enterprise Manager
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Deze cursus richt zich op personen die operationele taken op een Oracle database gaan uitvoeren met behulp van de Oracle Enterprise Manager. Er wordt gestart …
Meer opleidingen Database manager

Weet je nog niet of je Database manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Database manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Database manager

Met wie werkt een Database manager samen? 

De Database manager werkt vaak samen in een team van informatiespecialisten. De Database manager ontwerpt de database vaak samen met een database architect.


  • Database architect
Database manager


Organisaties waar een Database manager werkzaam is

Waar werkt een Database manager meestal? 

De Database manager kan bij verschillende typen organisaties werkzaam zijn. Zo kan de Database manager bij overheidsinstellingen en financiële bedrijven werken. De Database manager kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Database manager

Waar kun je het beste werken als Database manager? Hieronder vindt je de best door de Database manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Database manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Database manager:

Welke competenties heeft een een Database manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Database manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Database manager nodig? 

De Database manager moet goed informatie tot zich kunnen nemen en met deze informatie om kunnen gaan. De Database manager moet de informatie in een database kunnen zetten en problemen deskundig oplossen (Waarnemer). De Database manager moet zorgen dat de database perfect werk (Perfectionist) en nagenoeg geen problemen en fouten geeft.

Bekijk de persoonstypen voor Database manager


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Database manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Database manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Database manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Database manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Database manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Database manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Database manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Database manager iets voor je?

Zou je graag Database manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Database manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Database manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar