Database manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Database manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep database manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je database manager wordt.

 

Wat is een Database manager?

De Database manager identificeert de manier van informatiemanagement die een bedrijf nodig heeft en creëert een database om in hun behoeften te voorzien. Ook kan de Database manager oude en nieuwe systemen samenvoegen, zorgen voor een goede werking van de database en eventuele problemen oplossen.

 

Een database is een gegevensbank. Het is een digitaal opgeslagen archief. Het is ingericht om te kunnen gebruiken en gemakkelijk informatie en gegevens te kunnen raadplegen. Voor verschillende bedrijven waaronder overheidsinstanties en financiële instellingen zijn databases onmisbaar. De Database manager houdt zich bezig met deze gegevensbank, maar ook met de wijze waarop de gegevens worden opgeslagen en de software waarmee deze wordt opgeslagen en wordt gebruikt. Dit laatste wordt een databasemanagementsysteem genoemd.

 

De belangrijkste taak van de Database manager is om de database zo in te richten dat de gebruiker hier gemakkelijk en snel de benodigde informatie in kan vinden. De Database manager stelt zelf de database samen, vaak met behulp van een database architect. Ook zorgt de Database manager voor regelmatige back ups van het systeem en helpt de gebruikers bij problemen en veranderingen. De Database manager is de vraagbaak voor de database.Wil je werken als Database manager?

Werk je al als Database manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Database manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Database manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Database manager in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Database architect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Database manager

Wat verdient een Database manager?

De Database manager verdient gemiddeld tussen de €2500,- en €5000,- per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Database manager werkzaam is. 

Salarisschaal Database manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Database manager

Er zijn geen vacatures Database manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Database manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Database manager in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Database manager

Wat is de toekomst van Database manager?

Het arbeidsmarktperspectief voor de Database manager is gunstig. Er is voldoende vraag naar geschikte Database managers. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden naar meer leidinggevende functies.

Baankans Database manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Database manager worden: Opleidingen tot Database manager

Wil je Database manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Database manager.

Hoe word je een Database manager? 

De meeste Database managers hebben een WO-opleiding gevolgd op het gebied van informatica of ICT. Er zijn verschillende opleidingen in deze branche mogelijk. De meeste Database managers hebben eerste een bachelor opleiding gedaan en vervolgens nog een masteropleiding afgerond. De opleiding duurt in totaal ongeveer vier jaar.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Database manager

Oracle Database 12c/18c/19c: Administration Workshop
Lesmethode : Persoonlijk begeleid Algemeen : De cursus verschaft inzicht in de architectuur en concepten van de Oracle database 12c. Daarnaast behandelen we de specifieke taken van een databasebeheerder in …
Oracle Database 12c/18c/19c: Administration Workshop
Oracle Database 12c: Recovery Manager
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Recovery Manager (RMAN) is een Oracle tool voor het uitvoeren van backup & recovery werkzaamheden. Met RMAN zijn veel handmatige backup & recovery taken te …
Oracle Database 12c: Recovery Manager
ServiceNow Configuration Management Database (CMDB) Fundamentals [SNCMDBF]
OVERVIEW Learn the basic skills required to effectively design, configure, populate, and maintain the health of the ServiceNow CMDB. This course has been designed to provide ServiceNow administrators, implementers, and …
ServiceNow Configuration Management Database (CMDB) Fundamentals [SNCMDBF]
Oracle Database 11g Operator
Installatie van een database en Oracle Enterprise Manager Data Opslag Privileges & beveiliging Backup & Recovery Signaleringen om problemen te voorzien Events en Jobs t.b.v. automatische beheerstaken Oplossen van Blocking …
Oracle Database 11g Operator
Oracle Database 10g Operator
OCICT Na afloop van deze module is de deelnemer in staat om, geheel met grafische tools, het onderhoud op complexe Oracle Database omgevingen uit te voeren en te automatiseren.DoelgroepDe module is …
Oracle Database 10g Operator

Omscholen of doorgroeien tot Database manager

Als je Database manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Database manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Database manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Database manager?

Competenties en Vaardigheden Database manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Database manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Database manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Database manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Database manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Database manager. Als Database manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Database manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Database manager

Vakkennis voor een Database manager

Het is voor een Database manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Database manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Database manager

Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning (exam 1Z0-064)
In deze Oracle training doe je de kennis en vaardigheden op die nodig zijn voor het behalen van het Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning 1Z0-064 examen. Je leert …
Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning (exam 1Z0-064)
Upgrade to Oracle Database 12c exam 1Z0-060
Bestel deze geweldige Elearning Training Upgrade to Oracle Database 12c exam 1Z0-060 online, 1 jaar 24/ 7 toegang tot rijke interactieve video’s, spraak, praktijkopdrachten, voortgangsbewaking door rapportages en testen per …
Upgrade to Oracle Database 12c exam 1Z0-060
Upgrade to Oracle Database 12c (exam 1Z0-060)
In deze online Oracle 12c training leer je de nieuwe en verbeterde functionaliteiten van Oracle 12c Database. Met Oracle 12c Database leer je hoe je snel, veilig, betrouwbaar en eenvoudig …
Upgrade to Oracle Database 12c (exam 1Z0-060)
Oracle: Oracle Database 11g Performance tuning exam 1Z0-054
Bestel deze geweldige Elearning Training Oracle Database 11g Performance tuning exam 1Z0-054 online, 1 jaar 24/ 7 toegang tot rijke interactieve video’s, spraak, praktijkopdrachten, voortgangsbewaking door rapportages en testen per …
Oracle: Oracle Database 11g Performance tuning exam 1Z0-054
Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure (exam 1Z0-068)
In deze Oracle® 12c training / cursus krijgt u een introductie over Oracle RAC. U leert onder andere te installeren, configureren en patchen. Daarnaast leert u over de backup and …
Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure (exam 1Z0-068)

Werkervaring Database manager

Het is voor een startend Database manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Database manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Database manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Database manager

Met wie werkt een Database manager samen? 

De Database manager werkt vaak samen in een team van informatiespecialisten. De Database manager ontwerpt de database vaak samen met een database architect.


  • Database architect
Database manager


Organisaties waar een Database manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Database manager meestal werkt.

Waar werkt een Database manager?

De Database manager kan bij verschillende typen organisaties werkzaam zijn. Zo kan de Database manager bij overheidsinstellingen en financiële bedrijven werken. De Database manager kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Database manager

Waar kun je het beste werken als Database manager? Hieronder vind je de best door de Database manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Database manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Database manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Database manager.

Welke competenties heeft een Database manager nodig?

Een Database manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Database manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Database manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Database manager nodig? 

De Database manager moet goed informatie tot zich kunnen nemen en met deze informatie om kunnen gaan. De Database manager moet de informatie in een database kunnen zetten en problemen deskundig oplossen (Waarnemer). De Database manager moet zorgen dat de database perfect werk (Perfectionist) en nagenoeg geen problemen en fouten geeft.

Bekijk de persoonstypen voor Database manager


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Database manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Database manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Database manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Database manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Database manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Database manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Database manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Database manager iets voor je?

Zou je graag Database manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Database manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Database manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar