Directeur Speciaal Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Speciaal Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

In het primair (en speciaal) onderwijs wordt de functie van Directeur, of Schoolleider, op verscheidene manieren ingevuld. Er zijn twee criteria op basis waarvan onderscheid wordt gemaakt; de rol van het bestuur en het mandaat van de Directeur en de complexiteit van de organisatie (omvang personeelsbestand, scholenaantal). Zo zijn er verschillende bestuurlijke niveaus met bijpassende inschaling.

Een Directeur die werkt in het primair (of voortgezet) speciaal onderwijs heeft een uitgebreider takenpakket dan de directeur in het reguliere primair onderwijs. Bovendien staat deze directeur niet voor de klas. Tot zijn taken horen wel het sturen en leiden van onderwijs en organisatie, beleidsontwikkeling binnen de school, toezien op de uitvoering van het onderwijsproces en het personeelsbeleid. Zijn functie heeft zowel een theoretische, beleidsmatige kant als een communicatieve persoonlijke.  Zo waarborgt hij de kwaliteit van het onderwijs, implementeert onderwijsbeleid en vertaalt  relevante ontwikkelingen in onderwijs of organisatie naar nieuw beleid, en stelt hij de begroting op. Aan de andere kant is hij aanspreekpunt voor bestuur en collega's, onderhoudt hij contacten met ouders en collega's bij andere instellingen in het onderwijsveld en stimuleert en motiveert hij leraren.

De Directeur Speciaal Onderwijs geeft leiding aan meerdere typen leraren en ondersteunend personeel.

Deze functie kan in een grotere organisatie voor (voortgezet) speciaal onderwijs voorkomen onder bijvoorbeeld de naam Afdelingsdirecteur.

(FUWA-PO)

Wil je werken als Directeur Speciaal Onderwijs?

Werk je al als Directeur Speciaal Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Speciaal Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Speciaal Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Directeur Speciaal Onderwijs in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Ouders
  • Maatschappelijk Werker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2589 tot €4160

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Speciaal Onderwijs

Wat verdient een Directeur Speciaal Onderwijs?

De Directeur Speciaal Onderwijs zit in schaal DB (vroeger schaal 11). Naast een brutomaandloon van tussen de €2589 en €4160 ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten. In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Directeur Speciaal Onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Speciaal Onderwijs

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Speciaal Onderwijs

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Speciaal Onderwijs? 

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe en ook is er een toename van de vacatures in het speciaal onderwijs zichtbaar. Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de onderwijsinstelling waar de Directeur werkt. In dit geval ligt het voor de hand dat de Directeur het hogerop zoekt in management, wat hem brengt bij een scholenoverkoepelende instelling met een grotere nadruk op het maken van beleid.

Baankans Directeur Speciaal Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Speciaal Onderwijs worden: Opleidingen tot Directeur Speciaal Onderwijs

Hoe word je een Directeur Speciaal Onderwijs? 

In veel gevallen zal de Directeur eerst leraar geweest zijn en dus een lesbevoegdheid hebben voor primair speciaal onderwijs.

Voor mensen met een dergelijk HBO diploma bestaat de Masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

Aangezien de Directeur geen onderwijzende taken uitvoert is het denkbaar dat iemand zonder lesbevoegdheid, maar met leidinggevende ervaring, de eenjarige Opleiding tot Schoolleider voor zij-instromers uit het bedrijfsleven doet en zo het onderwijs in stroomt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Speciaal Onderwijs

Meer opleidingen Directeur Speciaal Onderwijs

Weet je nog niet of je Directeur Speciaal Onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Speciaal Onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Speciaal Onderwijs

Met wie werkt een Directeur Speciaal Onderwijs samen? 

De Directeur is degene die alle contacten onderhoudt en alle betrokkenen met elkaar verbindt. Hij rapporteert aan de leiding, staat dicht bij de werkvloer, communiceert met collega's, voert overleg met de medenzeggenschapsraad en communiceert met anderen werkzaam in het speciaal onderwijs.


  • Leraar
  • Ouders
  • Maatschappelijk Werker
Directeur Speciaal Onderwijs


Organisaties waar een Directeur Speciaal Onderwijs werkzaam is

Waar werkt een Directeur Speciaal Onderwijs meestal? 

De Directeur werkt bij een onderwijsinstelling in het primair (of voortgezet) speciaal onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Speciaal Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Directeur Speciaal Onderwijs? Hieronder vindt je de best door de Directeur Speciaal Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Speciaal Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Speciaal Onderwijs:

Welke competenties heeft een een Directeur Speciaal Onderwijs nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Speciaal Onderwijs

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Speciaal Onderwijs nodig? 

De Directeur Speciaal Onderwijs weet wat er speelt, zowel op de werkvloer als in de kringen van beleidsmakers. Hij maakt gemakkelijk contact met mensen, is betrokken en loyaal (Waarnemer). Ook weet hij van aanpakken. Hij is gemotiveerd en idealistisch,  voortdurend op zoek naar verbetering en heeft helderde doelen voor ogen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Speciaal Onderwijs


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur Speciaal Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Speciaal Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Speciaal Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Speciaal Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Speciaal Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Speciaal Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Speciaal Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Speciaal Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Directeur Speciaal Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Speciaal Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Speciaal Onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar