Docent grime Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent grime? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent grime. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent grime wordt.

 

Wat is een Docent grime?

De docent grime geeft les in het vak grime.

De docent grime geeft les op een MBO of HBO opleiding theater, een kap en grime opleiding of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent grime ook werkzaam zijn in een centrum voor de kunsten of kan hij freelance cursussen/workshops/lessen grimeren geven.

De docent grime geeft les in het vak grime. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe zij mensen het beste kunnen grimeren, met welke materialen zij het beste kunnen werken, leert ze met deze verschillende materialen omgaan, laat ze proefpersonen grimeren en opmaken en geeft les in de verschillende vormen en soorten van grimeren die er mogelijk zijn zoals het plakken van nepneuzen en neporen, het plakken van baarden, het schminken van dierengezichten (op mensen) of het ouder maken van een jong gezicht.

De docent grime ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, en examineringsopdrachten die hij vervolgens ook zelf nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en eventueel een cijfer geeft. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent grime kijken naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Zijn voornaamste taak is het opleiden van zijn leerlingen/studenten en ze voorbereiden op een beroep als grimeur of een ander soortgelijk beroep.

De docent grime heeft verstand van het vak grime en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent grime ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de school, de leerlingen/studenten en de opleiding met zijn collega's te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school of opleiding.Wil je werken als Docent grime?

Werk je al als Docent grime en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent grime worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent grime, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent grime in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Proefpersonen
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent grime

Wat verdient een Docent grime?

Het salaris van de docent grime ligt tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand wanneer hij werkzaam is op een school. De docent grime die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen prijs bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent grime

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent grime

Er zijn geen vacatures Docent grime aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent grime in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent grime in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent grime

Wat zijn de baankansen voor een Docent grime?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent grime is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid binnen de verschillende opleidingen en scholen. Daarnaast kan de docent grime ook freelance cursussen/lessen/workshops geven.

Als de docent grime werkzaam is als docent op een school kan hij ook een andere taak binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent grime

De kans op werk voor het beroep Docent grime is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent grime

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent grime worden: Opleidingen tot Docent grime

Wil je Docent grime worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent grime.

Hoe word je een Docent grime? 

De docent grime heeft een opleidingen ''Docent beeldende kunst en vormgeving'' gevolgd, heeft een ''kap en grime opleiding'' gevolgd of heeft zelf workshops en cursussen grime gevolgd of als grimeur gewerkt en is daarna zelf les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent grime

Er zijn geen opleidingen Docent grime aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent grime in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling

Omscholen of doorgroeien tot Docent grime

Als je Docent grime wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent grime zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent grime

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent grime?

Competenties en Vaardigheden Docent grime

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent grime nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent grime nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent grime

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent grime

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent grime. Als Docent grime wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent grime:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent grime

Vakkennis voor een Docent grime

Het is voor een Docent grime ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent grime zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent grime


Werkervaring Docent grime

Het is voor een startend Docent grime die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent grime is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Grimeur, Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent kappersopleiding .

Iets anders leren?

Is Docent grime het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent grime

Met wie werkt een Docent grime samen? 

Het netwerk van de docent grime bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school (wanneer hij op een school werkzaam is), proefpersonen die door zijn leerlingen/studenten worden opgemaakt/gegrimeerd en zijn leerlingen/studenten en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Proefpersonen
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent grime


Organisaties waar een Docent grime werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent grime meestal werkt.

Waar werkt een Docent grime?

De docent grime is werkzaam op een school, centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen grime.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent grime

Waar kun je het beste werken als Docent grime? Hieronder vind je de best door de Docent grime beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent grime.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent grime:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent grime.

Welke competenties heeft een Docent grime nodig?

Een Docent grime heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent grime

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent grime passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent grime nodig? 

De docent grime is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Ook is de docent grime een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak grime over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent grime


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent grime

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent grime

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent grime

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent grime

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent grime dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent grime belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent grime. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent grime iets voor je?

Zou je graag Docent grime willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent grime bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent grime

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar