Docent Roemeens Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Roemeens? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent roemeens. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent roemeens wordt.

 

Wat is een Docent Roemeens?

De docent Roemeens geeft les in het vak Roemeens.

De docent Roemeens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Roemeens freelance cursussen/workshops/lessen Roemeens geven. De docent Roemeens geeft les in alle facetten van het vak Roemeens. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Roemeens kunnen communiceren, leert ze in het Roemeens schrijven, leert ze Roemeens lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Roemeens van pas zijn. De docent Roemeens ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Roemeens de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Roemeens heeft zelf veel verstand van de Roemeense taal, kan vloeiend Roemeens spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Roemeens op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Roemeens ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Roemeens?

Werk je al als Docent Roemeens en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Roemeens worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Roemeens, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Roemeens in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Roemeens

Wat verdient een Docent Roemeens?

De docent Roemeens die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Roemeens die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Roemeens

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Roemeens

Er zijn geen vacatures Docent Roemeens aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Roemeens in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Roemeens in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Roemeens

Wat is de toekomst van Docent Roemeens?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Roemeens is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Roemeens wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Roemeens de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Roemeens te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Roemeens

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Roemeens worden: Opleidingen tot Docent Roemeens

Wil je docent roemeens worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent Roemeens? 

De docent Roemeens heeft de WO opleiding Roemeense Taal en Cultuur gevolgd en is, na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid, les gaan geven in het vak Roemeens.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Roemeens

Blended Learning Roemeens (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
Individuele Taaltraining Roemeens - Online Live
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Meer opleidingen Docent Roemeens

Weet je nog niet of je Docent Roemeens wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Roemeens of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent Roemeens

Met wie werkt een Docent Roemeens samen? 

Het netwerk van de docent Roemeens bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Roemeens


Organisaties waar een Docent Roemeens werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Roemeens meestal werkt.

Waar werkt een Docent Roemeens?

De docent Roemeens werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Roemeens freelance cursussen/lessen/workshops Roemeens geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Roemeens

Waar kun je het beste werken als Docent Roemeens? Hieronder vind je de best door de Docent Roemeens beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Roemeens.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Roemeens:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Roemeens.

Welke competenties heeft een Docent Roemeens nodig?

Een Docent Roemeens heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Roemeens

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Roemeens passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Roemeens nodig? 

De docent Roemeens is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Roemeens over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Roemeens een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Roemeens


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Roemeens

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Roemeens

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Roemeens

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Roemeens

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Roemeens dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Roemeens belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Roemeens. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Roemeens iets voor je?

Zou je graag Docent Roemeens willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Roemeens bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Roemeens

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar