Docent toerisme en recreatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent toerisme en recreatie? Lees de functieomschrijving.

De docent toerisme en recreatie geeft les in het vak toerisme en recreatie.

De docent toerisme en recreatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting toerisme, recreatie, cultuur of een andere soortgelijke opleiding. De docent toerisme en recreatie geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak toerisme en recreatie. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten (afhankelijk van de opleiding waar hij les geeft) onder andere alles over toerisme, cultuur, reizen en sport door middel van lessen in/als/over communicatie (omgaan met klanten/reizigers), problemen oplossen, de verkoop van reisproducten, leisure management, marketing en taalonderwijs. De voornaamste taak van de docent toerisme en recreatie is zijn leerlingen/studenten voorbereiden en opleiden naar een beroep binnen de sector toerisme en recreatie of de vrijetijdssector.

De docent toerisme en recreatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Door middel van deze opdrachten en de lessen kijkt de docent toerisme en recreatie naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en kijkt hij wie eventueel extra begeleiding nodig heeft.

De docent toerisme en recreatie heeft zelf verstand van het vak toerisme en recreatie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is een verantwoordelijke werker en heeft affiniteit met de doelgroep. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich niet goed gedragen om zo de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent toerisme en recreatie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleiding, de school en de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten van de opleiding en de school en deze eventueel doorvoert) en zal hij op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen stage lopen.

Wil je werken als Docent toerisme en recreatie?

Werk je al als Docent toerisme en recreatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent toerisme en recreatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent toerisme en recreatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent toerisme en recreatie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van de leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent toerisme en recreatie

Wat verdient een Docent toerisme en recreatie?

De docent toerisme en recreatie verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent toerisme en recreatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent toerisme en recreatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent toerisme en recreatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent toerisme en recreatie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent toerisme en recreatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent toerisme en recreatie met voldoende praktijkervaring of relevante diploma's. Naast lesgeven als docent toerisme en recreatie kan de docent toerisme en recreatie zich ook in een ander vak specialiseren (bijvoorbeeld eventmanagement) en ook daarin les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol). Soms is er ook buiten het onderwijs werk. Denk aan voorlichting geven voor bijv. mensen die in de toerismebranche gaan werken, bijv. op cruise vakanties, rondreizen of aanbieders van vakantiehuizen

Baankans Docent toerisme en recreatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent toerisme en recreatie worden: Opleidingen tot Docent toerisme en recreatie

Hoe word je een Docent toerisme en recreatie? 

De docent toerisme en recreatie heeft een opleiding ''Leisure, Tourism and Enviroment'' (WO, vierjarig) of ''Toerisme en Recreatie'' (hbo, vierjarig) gevolgd. De docent toerisme en recreatie is meestal na enkele jaren werkervaring binnen de toerismebranche als docent gaan werken om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen. De docent toerisme en recreatie heeft eventueel een onderwijsbevoegdheid behaald, maar dit is niet voor alle opleidingen en scholen vereist (praktijkervaring is dan voldoende).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent toerisme en recreatie

Meer opleidingen Docent toerisme en recreatie

Weet je nog niet of je Docent toerisme en recreatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent toerisme en recreatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent toerisme en recreatie

Met wie werkt een Docent toerisme en recreatie samen? 

Het netwerk van de docent toerisme en recreatie bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, de stagebeleiders van de stagebedrijven, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van de leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent toerisme en recreatie


Organisaties waar een Docent toerisme en recreatie werkzaam is

Waar werkt een Docent toerisme en recreatie meestal? 

De docent toerisme en recreatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent toerisme en recreatie

Waar kun je het beste werken als Docent toerisme en recreatie? Hieronder vindt je de best door de Docent toerisme en recreatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent toerisme en recreatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent toerisme en recreatie:

Welke competenties heeft een een Docent toerisme en recreatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent toerisme en recreatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent toerisme en recreatie nodig? 

De docent toerisme en recreatie is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de reis, toerisme en vrijetijdsbranche en let daarnaast goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent toerisme en recreatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak toerisme en recreatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent toerisme en recreatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent toerisme en recreatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent toerisme en recreatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent toerisme en recreatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent toerisme en recreatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent toerisme en recreatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent toerisme en recreatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent toerisme en recreatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent toerisme en recreatie iets voor je?

Zou je graag Docent toerisme en recreatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent toerisme en recreatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent toerisme en recreatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar