Driller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Driller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep driller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je driller wordt.

Wat is een Driller?

Een driller werkt op een boorplatform, waar die de leiding heeft over het boorproces. De driller stuurt het boorpersoneel aan, houdt het proces en de materialen in de gaten, en zorgt ervoor dat de landelijke voorschriften qua milieu en veiligheid gevolgd worden.

Om het boorproces aan te kunnen sturen heeft de driller zelf ook intieme kennis van olie/gas boren nodig en een zeker technisch inzicht. Als men buiten land op een boorplatform werkt komt daarbij ook het feit dat men samen een week lang op dezelfde plek werkt, eet en slaapt. Een goed uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal, is hierbij cruciaal als leidinggevende.

Als driller werkt men samen met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Het is dan ook belangrijk dat de driller goed Engels spreekt en rekening houdt met de culturele achtergrond van diens werknemers, om ze zo op een succesvolle manier aan te kunnen sturen.

Wil je werken als Driller?

Werk je al als Driller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Driller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Driller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Driller in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Boormachinist
  • Manager
  • Toolpusher

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Driller

Wat verdient een Driller?

Een assistent driller begint met een salaris van ongeveer 2800 euro per maand, bruto, waarbij die natuurlijk al voldoende praktijkervaring opgebouwd heeft. Dit loon kan voor een volwaardig driller oplopen tot wel 5500 euro per maand.

Aangezien men weken weg van huis kan zijn, en zwaar werk doet, zijn de arbeidsvoorwaarden voor een driller daarop aangepast, met goede ziektekosten en ongemakkentoeslag.

Salarisschaal Driller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Driller

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Driller

Wat is de toekomst van Driller?

Bij een boorbedrijf begint men vaak op een lage positie, zoals boorplatform-schilder of na een opleiding mogelijk als boormachinist, waarna men zich geleidelijk aan ontwikkelt en zo een steeds hogere en zwaardere functie krijgt.

Men begint over het algemeen als assistent driller, waarna men na verloop van tijd doorstroomt tot de functie van driller, met een eigen team en eigen opdrachten, en natuurlijk een eigen assistent driller.

Verdere doorstroom is moeilijker, al kan men wel toolpusher worden, en zo de baas zijn over alles wat er op het boorplatform gebeurt.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Driller worden: Opleidingen tot Driller

Wil je driller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Driller? 

Men kan zich zonder opleiding opwerken tot een functie als driller. Dan begint men ten eerste wel onderaan de ladder wat betreft boorplatform-functies. Met een MBO-opleiding in de Techniek of Werktuigbouwkunde kan men al wat hoger op de ladder beginnen, maar men heeft echt eerst ervaring nodig om uiteindelijk driller te kunnen worden.

Omdat de voertaal op een boorplatform Engels is, kan het voor een toekomstige driller slim zijn om Engels te leren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Driller

Meer opleidingen Driller

Weet je nog niet of je Driller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Driller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Driller

Met wie werkt een Driller samen? 

De driller heeft de leiding over diens arbeiders, waaronder de boormachinist. Opdrachten krijgt die van de manager van het boorplatform. Over de materialen overlegt de driller met de toolpusher, vooral als er iets mis dreigt te gaan.


  • Boormachinist
  • Manager
  • Toolpusher
Driller


Organisaties waar een Driller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Driller meestal werkt.

Waar werkt een Driller?

Een driller werkt voor een boorbedrijf dat gespecialiseerd is op een bepaald soort boren. Dit bedrijf wordt dan door een andere organisatie ingehuurd om ergens te komen boren.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Driller

Waar kun je het beste werken als Driller? Hieronder vind je de best door de Driller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Driller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Driller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Driller.

Welke competenties heeft een Driller nodig?

Een Driller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Driller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Driller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Driller nodig? 

Een driller moet sterke leiderschapskwaliteiten weergeven om diens team in het gareel te kunnen houden, vooral als men een tijd lang op een boorplatform 'opgesloten' zit (Baas).

Om inzicht te hebben in de werkzaamheden zal een driller zelf intieme kennis van het boorproces nodig hebben, en deze kennis in kunnen zetten om elk onderdeel van het proces in de gaten te kunnen houden zonder in de details verzeilt te raken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Driller


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Driller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Driller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Driller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Driller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Driller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Driller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Driller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Driller iets voor je?

Zou je graag Driller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Driller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Driller

alexander

Het is niet perse nodig een diploma te hebben als je in de offshore wil werken.Je kan (onderaan) beginnen en groeien naar een heel goede functie.Wel heb je een VCA-certificaat nodig.Dit is een cursus van 1a2 dagen,v.w.b.veligheid e.d.

Jaccob

Nou bij redwave hadden liever iemand met een MBO-4 of hbo ..ook als beginner, vertel mij aub .. Bij welke bedrijf dat niet hoeft.. Heb een MBO opleiding 

Jaccob

Jammer dat je voor offshore een MBO 4 nodig hebt..

Jaccob

Jammer dat je voor offshore een MBO 4 nodig hebt..

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar