Facturist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Facturist? Lees de functieomschrijving.

Een facturist is een kantoormedewerker die zich voornamelijk bezig houdt met financiële administratie van debiteuren (klanten met nog uitstaande betalingen) en de daarmee verwante taken zoals controle en dossierbeheer. De facturist is dus kundig met financiële gegevens, kan overzichtelijk en geordend werken, en kan ook meedenken over mogelijke verbeteringen in de werkwijzen van het bedrijf. De term ‘facturist’ komt voort uit het woord ‘factuur’, een facturist zal immers veelvuldig in aanraking komen met facturen voor de debiteuren van het bedrijf.

Wil je werken als Facturist?

Werk je al als Facturist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Facturist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Facturist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Facturist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Administratief medewerker
 • Accountmanager
 • Relatiebeheerder
 • Kantoormanager
 • Facturist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Facturist

Wat verdient een Facturist?

Het startsalaris van de beginnend facturist is te verwachten rond de 1700 euro per maand. Vervolgens kan er gesproken worden van een redelijk snelle salarisgroei richting de 2200, 2400 of zelfs 2600, maar is er zelden sprake van verdere doorgroei, en geeft bijvoorbeeld de loonwijzer geen gegevens van facturisten die boven de pakweg 2800 verdienen.

Salarisschaal Facturist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Facturist

Op zoek naar een nieuwe baan als Facturist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facturist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Facturist vacatures

Administratief medewerker facturatie
Antenna
Functieomschrijving Jij bent gek op cijfers en facturen! Export-, vervoer- en keuringsdocumenten hebben voor jou geen geheimen. Als facturist bij deze plantenexporteur voel jij je dan ook als een vis …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Facturist

Hoe goed is de toekomst voor de Facturist? 

Het arbeidsmarktperspectief is niet bijzonder gunstig voor de facturist: er zijn maar weinig vacatures voor het beroep te vinden. Over de doorgroeimogelijkheden is niet heel veel bekend, maar een goede facturist is vaardig op het gebied van administratie, controle en aanverwante werkzaamheden, en zou dit bijvoorbeeld goed kunnen toepassen in de functie van hoofd administratie of administrateur.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Facturist worden: Opleidingen tot Facturist

Hoe word je een Facturist? 

Voor het beroep van facturist ligt een hbo-opleiding in economische richting voor de hand. Vaak is specifieke kennis en/of ervaring van de werkwijzen van het betreffende bedrijf (bijvoorbeeld van de gebruikte software) gewenst.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Facturist

Meer opleidingen Facturist

Weet je nog niet of je Facturist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Facturist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Facturist

Met wie werkt een Facturist samen? 

Het netwerk van de facturist bestaat uit ander kantoorpersoneel. De facturist zal sowieso vaak samenwerken met een of meer andere facturisten, en zal dit vaak doen onder leiding van een manager, en staat mogelijk in contact met de accountmanager of relatiebeheerder, administratieve medewerkers en bijvoorbeeld de kantoormanager (deze functie verschilt op sommige plekken van naam).


 • Administratief medewerker
 • Accountmanager
 • Relatiebeheerder
 • Kantoormanager
 • Facturist
Facturist


Organisaties waar een Facturist werkzaam is

Waar werkt een Facturist meestal? 

Een facturist werkt voor een commerciëel bedrijf dat zodanig veel debiteuren (klanten met uitstaande betalingen) heeft dat voor de administratie daarvan een speciale medewerker in dienst genomen moet worden.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Facturist

Waar kun je het beste werken als Facturist? Hieronder vindt je de best door de Facturist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Facturist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Facturist:

Welke competenties heeft een een Facturist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Facturist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Facturist nodig? 

Voor de facturist is een nauwkeurige, kritische en onderzoekende werkwijze van groot belang, vanwege de grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens die tijdens het werk voorbij komen (persoonstype Waarnemer). Hierbij komen ook eigenschappen van de Perfectionist kijken, namelijk discipline, veeleisendheid en ook integriteit.

Bekijk de persoonstypen voor Facturist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Facturist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Facturist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Facturist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Facturist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Facturist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Facturist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Facturist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Facturist iets voor je?

Zou je graag Facturist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Facturist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Facturist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar