Fijnbankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fijnbankwerker? Lees de functieomschrijving.

Een fijnbankwerker, ook wel gewoon bankwerker fijnmechanisch genoemd, bedient werkbanken en/of machines om aanpassingen aan bepaalde materialen (vooral metalen) te doen op kleiner niveau dan de “normale” bankwerker/machinebankwerker. Dit kan gaan om bijvoorbeeld onderdelen voor camera’s of dergelijke apparaten waar minuscule onderdelen voor nodig zijn, maar ook om kleine onderdelen van voertuigen. Ook kan een fijnbankwerker simpelweg objecten graveren of anderszins aanpassen zonder er iets nieuws van te maken. Het gaat slechts om dat de persoon weet hoe hij de werkbanken en/of machines waarmee het betreffende bedrijf werkt moet bedienen.

Doordat veel minuscule onderdelen (zoals die voor fotocamera's) tegenwoordig in fabrieken geproduceerd worden is het beroep van fijnbankwerker inmiddels behoorlijk beperkt. Graveren is iets wat nog steeds door fijnbankwerkers wordt gedaan, en sommige organisaties hebben nog wel fijnwerkers in dienst om andere redenen, maar veel van de andere taken die bij het beroep horen zijn inmiddels overgenomen door machines. De overige bankwerkers (constructiebankwerker, etc.) zijn vaker van toegevoegde waarde, zie daarvoor de specifieke pagina's van die beroepen (zie onderaan de pagina).

Wil je werken als Fijnbankwerker?

Werk je al als Fijnbankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fijnbankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Fijnbankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Fijnbankwerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Technisch tekenaar
  • Bankwerker
  • Technisch medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fijnbankwerker

Wat verdient een Fijnbankwerker?

Het salaris van de beginnende (fijn)bankwerker die niet gespecialiseerd is ligt op ongeveer 1000 euro per maand. Op het moment dat het om een gespecialiseerde fijnbankwerker met meer ervaring gaat kan het salaris oplopen naar een maximum van 2500 euro per maand (hoewel het voor velen al stopt rond de 2000). Het type werkzaamheden en de ervaring van de bankwerker zijn van belang bij het bepalen van het salaris.

Salarisschaal Fijnbankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fijnbankwerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fijnbankwerker

Hoe goed is de toekomst voor de Fijnbankwerker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor fijnbankwerkers is minder dan dat voor “algemene” machinebankwerkers (machinebankwerker, constructiebankwerker). Een fijnbankwerker doet er dan ook goed aan zich breed te oriënteren wanneer hij hier de kans voor krijgt, zodat hij ook andere soorten machines kan bedienen voor bijvoorbeeld grootschalige metaalbewerking, en hij voor meer functies geschikt is. Zo creëert hij ook meer doorgroeimogelijkheden voor zichzelf.

Baankans Fijnbankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fijnbankwerker worden: Opleidingen tot Fijnbankwerker

Hoe word je een Fijnbankwerker? 

De mbo-opleiding fijnmechanische techniek (niveaus 2, 3 en 4) wordt vrijwel altijd vereist in vacatures voor fijnbankwerkers. Deze opleiding behandelt alle relevante aspecten van het beroep. Het niveau bepaalt hoe makkelijk iemand later een leidinggevende functie krijgt, het salaris en het gemak van het vinden van een baan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fijnbankwerker

Meer opleidingen Fijnbankwerker

Weet je nog niet of je Fijnbankwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fijnbankwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fijnbankwerker

Met wie werkt een Fijnbankwerker samen? 

De fijnbankwerker die op een constructiewerkplaats in de bouw werkt krijgt te maken met zijn leidinggevende, collega-bankwerkers en opdrachtgevers die hem de opdracht uitleggen of hem tekeningen of schetsen geven. De fijnbankwerker die voor zichzelf werkt krijgt over het algemeen alleen te maken met opdrachtgevers en de mensen bij wie hij zijn materialen koopt.


  • Technisch tekenaar
  • Bankwerker
  • Technisch medewerker
Fijnbankwerker


Organisaties waar een Fijnbankwerker werkzaam is

Waar werkt een Fijnbankwerker meestal? 

Bankwerkers zijn doorgaands actief in de metaalbranche of bouw.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Fijnbankwerker

Waar kun je het beste werken als Fijnbankwerker? Hieronder vindt je de best door de Fijnbankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fijnbankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fijnbankwerker:

Welke competenties heeft een een Fijnbankwerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Fijnbankwerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Fijnbankwerker nodig? 

Het beroep van fijnbankwerker vereist precisie en aandachtigheid, en zonder twijfel bepaalde eigenschappen van het persoonstype Waarnemer. Daarnaast zijn voor de fijnbankwerker ook eigenschappen als doorwerken, gedrevenheid en energie, natuurlijk zonder hierbij de nauwkeurigheid uit het oog te verliezen, belangrijk. Hiermee is de fijnbankwerker eveneens een Succesvolle werker.

Bekijk de persoonstypen voor Fijnbankwerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Fijnbankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fijnbankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fijnbankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fijnbankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fijnbankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fijnbankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fijnbankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fijnbankwerker iets voor je?

Zou je graag Fijnbankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fijnbankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fijnbankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar