Financieel Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Financieel Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep financieel adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je financieel adviseur wordt.

 

Wat is een Financieel Adviseur?

Een financieel adviseur verkoopt een breed scala aan financiële producten zoals betaal- en spaarrekeningen. De financieel adviseur doet dit door de financiële situatie van zijn klanten te analyseren om hier vervolgens op in te spelen. Een financieel adviseur is vaak in dienst van een financiële instelling zoals een bank maar kan ook zelfstandig werken. 

Als de financieel adviseur in dienst is bij een financiële instelling dan verkoopt de financieel adviseur alleen de producten van de desbetreffende instelling. Een zelfstandige financieel adviseur kan van meerdere aanbieders financiële producten aanbieden. In dit geval fungeert de financieel adviseur als tussenpersoon. Het adviseren en verkopen kan face to face maar gebeurd in veel gevallen ook via de telefoon. Als het gaat om de wat complexere financiële producten zoals hypotheken dan spreekt de financieel adviseur de klanten vaak persoonlijk. Minder complexe producten zoals betaalrekeningen kunnen aan de balie van de bankkantoren of via de telefoon verkocht worden.

Het achterliggende doel van het geven van advies is het verkopen van de financiële producten. Een financieel adviseur moet daarom commercieel ingesteld zijn, kennis hebben van financiën en deze kennis goed kunnen overbrengen.  Omdat een financieel adviseur veel direct contact heeft met klanten moet de financieel adviseur ook communicatief vaardig zijn, verzorgd overkomen en zichzelf goed kunnen presenteren.

 

Opleiding

 


Wil je werken als Financieel Adviseur?

Werk je al als Financieel Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Financieel Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Financieel Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Financieel Adviseur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Financieel Adviseur

Wat verdient een Financieel Adviseur?

De financieel adviseur verdient rond 1800 euro bruto per maand. Op het moment dat een adviseur zich gaat specialiseren in meer complexere financiële producten kan het maandsalaris oplopen tot circa 3000 euro bruto per maand.

 

Eventuele secundaire voorwaarden zijn vakantietoeslag en korting op het assortiment van de instelling waar de financieel adviseur voor werkt. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de werkgever van de financieel adviseur.

 
 

Salarisschaal Financieel Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Financieel Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Financieel Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Financieel Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Financieel Adviseur vacatures

Senior Financieel Adviseur
Yacht
Functieomschrijving Voor onze klant binnen de Rijksoverheid zijn wij op zoek naar een Senior Financieel Adviseur om het team op de afdeling Planning & Control te versterken. Functie-eisen Je beschikt …
Financieel Adviseur
Yacht
Het werk van de Financieel Adviseur wordt gekenmerkt door het onderhouden van contacten met stakeholders intern van het Control team. Daarnaast zijn de werkzaamheden gericht op de coördinatie van en …
Senior Financieel Adviseur (inkoop)
Yacht
Jij bent een zeer ervaren Financieel Adviseur die probleemloos schakelt tussen strategisch adviseren en ambachtelijk handwerk. Je hebt direct contact met alle behoeftestellers binnen deze organisatie en je bent het …
Financieel Adviseur
Maandag Eindhoven
In de regio's Brabant en Limburg zoeken wij gemotiveerde financieel adviseurs. Die graag een adviserende rol aannemen om zo te kunnen ondersteunen bij het oplossen en beantwoorden van financiële vraagstukken. …
Financieel adviseur bij de Consumentenbond
Timing Uitzendbureau
Ben jij de spin in het web die wij zoeken? In deze functie ben je verantwoordelijk voor het helpen en begeleiden van je directe collega’s en zul je ook waar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Financieel Adviseur

Wat is de toekomst van Financieel Adviseur?

 

Financieel adviseur worden is relatief eenvoudig als er aan de gestelde eisen voldaan wordt. Er zijn veel financiële instellingen die altijd op zoek zijn naar nieuw personeel om hun producten te verkopen. De financiële sector is altijd groeiende en er zal altijd behoefte zijn aan financieel adviseurs.

 

Doorgroeien binnen een organisatie kan echter moeilijk zijn omdat er vaak vele financiële adviseurs zijn per instelling. Alleen diegene die zich constant onderscheiden en hun targets halen of zich specialiseren kunnen door groeien.

 

 
 

Baankans Financieel Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Financieel Adviseur worden: Opleidingen tot Financieel Adviseur

Wil je financieel adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Financieel Adviseur? 

Een financieel adviseur dient ten minste MBO opgeleid te zijn. Bij voorkeur in de dienstverlening of economie. In veel vacatures wordt daarnaast gevraagd naar een commerciële instelling en goede communicatieve vaardigheden van de kandidaat.

In veel financiële instellingen wordt de financieel adviseur nog extra intern opgeleid om het assortiment van de instelling te leren kennen. Verder is elke financieel adviseur wettelijk verplicht om een WFT ( Wet Financieel Toezicht) diploma te hebben. Doorgaans is het behalen van het WFT diploma een onderdeel van de interne opleiding bij een financiële instelling. 

 
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Financieel Adviseur

WFT Adviseur Basis Thuisstudie
Toegang tot financieel werk: volg deopleiding Wft Adviseur BasisWft basiskennis nodig? Klanten adviseren over financiële producten? Zoals verzekeringen, pensioenen of hypotheken? En wil je blijven adviseren in de toekomst? Dan …
Master of Science Finance & Control
NVAO geaccrediteerde Master of Science Finance & Control. Waarom deze opleiding volgen? De term ‘control’, vertaald uit het Engels, geeft in het Nederlands de term ‘beheersing’ weer. Het beroep van …
ESMA Adviseur voor adviseurs Wft Vermogen
Deze e-learning behandelt alleen de MiFID II / ESMA richtsnoeren die niet gedekt worden door de eindtermen van Wft Vermogen. Samen met je diploma Wft Vermogen voldoe je na het …
WFT Adviseur Basis E-Learning
Toegang tot financieel werk: volg deopleiding Wft Adviseur BasisWft basiskennis nodig? Klanten adviseren over financiële producten? Zoals verzekeringen, pensioenen of hypotheken? En wil je blijven adviseren in de toekomst? Dan …
Opleiding Wft Adviseur Zorgverzekering
De digitale opleiding Wft Adviseur Zorgverzekering van Hoffelijk helpt je om van A tot Z snel en makkelijk je modulecertificaat Wft Adviseur Zorgverzekering te halen. Wij bieden je met onze …
Meer opleidingen Financieel Adviseur

Weet je nog niet of je Financieel Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Financieel Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Financieel Adviseur

Met wie werkt een Financieel Adviseur samen? 

Afhankelijk van de organisatie waarin de financieel adviseur werkt staat deze doorgaans onder de kantoormanager (als balie adviseur) of centrale supervisor (als telefonische adviseur). Buiten de organisatie heeft de financieel adviseur contact met de klanten van de organisatie.  Een ervaren financieel adviseur die complexe producten aanbied kan mensen onder zich hebben werken die voorwerk doen en leads voor de financieel adviseur generen. Hierbij gaat het vaak om grote (zakelijke) klanten met veel vermogen.

 
 

Financieel Adviseur


Organisaties waar een Financieel Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Financieel Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Financieel Adviseur?

Een financieel adviseur werkt doorgaans bij financiële instellingen zoals banken. 

 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Financieel Adviseur

Waar kun je het beste werken als Financieel Adviseur? Hieronder vind je de best door de Financieel Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Financieel Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Financieel Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Financieel Adviseur.

Welke competenties heeft een Financieel Adviseur nodig?

Een Financieel Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Financieel Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Financieel Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Financieel Adviseur nodig? 

Een financieel adviseur moet zichzelf goed kunnen verplaatsen in de klant. Inlevingsvermogen is erg belangrijk (waarnemer). Doordat de financieel analist vaak met verschillende soorten klanten in aanmerking komt moet deze ook sociaal vaardig zijn.  Verder is het eerder genoemde aspect een commerciële instelling hebben van belang voor de financieel adviseur (succesvolle werker).

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Financieel Adviseur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Financieel Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Financieel Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Financieel Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Financieel Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Financieel Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Financieel Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Financieel Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Financieel Adviseur iets voor je?

Zou je graag Financieel Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Financieel Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Financieel Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar