Fokker Gezelschapsdieren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fokker Gezelschapsdieren? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fokker gezelschapsdieren. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fokker gezelschapsdieren wordt.

 

Wat is een Fokker Gezelschapsdieren?

Als Fokker houd je je beroepsmatig bezig met het gestuurd voortplanten van dieren. Dat kunnen allerlei dieren zijn zoals paarden, honden, katten, kleine huisdieren of - tropische - vissen.

Voor een Fokker is kennis van biologie, ziektes en afwijkingen die voorkomen bij de dieren van groot belang.

De Fokker kiest het moederdier en het vaderdier. Meestal woont het moederdier permanent bij de Fokker en kiest hij steeds andere vaderdieren om mee te fokken. Hij selecteert o.a. op uiterlijke kenmerken en eigenschappen en zal een match proberen te maken waarbij de kans op (genetische) afwijkingen zo klein mogelijk is. Mannetje en vrouwtje worden op een vastgesteld, geschikt moment bij elkaar gebracht en daarna weer gescheiden. Bij sommige dieren, bijvoorbeeld paarden, zal de voortplanting heel vaak via kunstmatige inseminatie plaatsvinden.

De verantwoordelijkheden van een Fokker houden niet op bij het faciliteren van voortplanting. Ook tijdens de periode van dracht en tijdens en na de geboorte is de zorg van de dieren in zijn handen. De socialisatie en eerste training, evenals inentingen, chippen, etc. behoren allemaal tot de verantwoordelijkheden van de Fokker van Gezelschapsdieren.

Tot slot moet hij de dieren ook verkopen. Bij paarden en vissen zal een Fokker de dieren veelal verkopen aan een handelaar die de dieren doorverkoopt. Voor de meeste andere diersoorten geldt dat de klant meestal direct bij de Fokker langs gaat voor de aankoop.Wil je werken als Fokker Gezelschapsdieren?

Werk je al als Fokker Gezelschapsdieren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fokker Gezelschapsdieren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fokker Gezelschapsdieren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fokker Gezelschapsdieren in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Fokker
 • Klant
 • Leverancier
 • Dierenarts
 • Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fokker Gezelschapsdieren

Wat verdient een Fokker Gezelschapsdieren?

Het is vrijwel niet te zeggen hoeveel een Fokker verdient. Begrijpelijk is dat in de kleine huisdieren veel minder geld omgaat dan in een professionele paardenfokkerij. Daarbij verschilt het binnen de diersoorten ook welk ras je kiest. Er zijn maar weinig mensen zijn die van de fokkerij alleen kunnen leven. Er zijn veel kosten die een Fokker moet maken gedurende het traject van bevruchting tot verkoop.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn eigenlijk niet van toepassing binnen deze sector omdat een Fokker vrijwel altijd zelfstandig werkt.

Salarisschaal Fokker Gezelschapsdieren

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Fokker Gezelschapsdieren

Op zoek naar een nieuwe baan als Fokker Gezelschapsdieren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fokker Gezelschapsdieren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Fokker Gezelschapsdieren vacatures

Salesmanager Fokkerij
Métier B.V.
Als salesmanager bij Diamond Genetics heb je een brede en zelfstandige rol met veel vrijheid in de wijze waarop je jouw targets behaalt. Je wordt aangestuurd door de directeur. Je werkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fokker Gezelschapsdieren

Wat is de toekomst van Fokker Gezelschapsdieren?

De meeste Fokkers werken zelfstandig en het is goed mogelijk om voor jezelf werk te creëren. Echter kijkend naar de mogelijkheid om als Fokker een dusdanig winstgevende fokkerij op te zetten dat er van te leven is, wordt het een stuk moeilijker.  Er zijn vrij weinig fulltime Fokkers.

De doorgroei is ook beperkt. Stel dat je als Fokker terecht komt op een grotere fokkerij dan kun je mogelijk groeien van tweede man naar leidinggevende. Echter zoals eerder gezegd zijn de meeste Fokkers zelfstandigen en dus sta je dan al bovenaan op de ladder.

Baankans Fokker Gezelschapsdieren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fokker Gezelschapsdieren worden: Opleidingen tot Fokker Gezelschapsdieren

Wil je fokker gezelschapsdieren worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Fokker Gezelschapsdieren? 

Voor sommige takken van sport heeft de Fokker geen enkele opleiding nodig. Alleen de zelf verworven kennis op gebied van het gekozen dier en ras zijn voldoende om bij een vereniging aan te sluiten.

Een voorbeeld van een Fokker die veelal geen echte opleiding heeft gevolgd is in de kattensector te vinden. Veel catteries ontstaan als hobby en uit een sterke voorliefde voor een specifiek ras.

Daarentegen zullen de meeste paardenfokkers wel een opleiding in de richting van verzorging of management hebben gevolgd. Deze vaak grootschaliger bedrijven vragen een meer specifieke kennis. Een MBO opleiding Paardenhouderij of Dierverzorging is een mogelijke opstap tot dit beroep of een HBO opleiding Diermanagement met specialisatie richting paarden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fokker Gezelschapsdieren

Er zijn geen opleidingen Fokker Gezelschapsdieren aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fokker Gezelschapsdieren in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging


Netwerk Fokker Gezelschapsdieren

Met wie werkt een Fokker Gezelschapsdieren samen? 

Als Fokker moet je op zoek naar andere partijen met genetisch interessante dieren waar je tegen betaling gebruik van mag maken. Je hebt in het voorstadium dus al contacten met derden.

Vervolgens heb je ook contacten met de dierenarts die de dieren onderzoekt, test en ent en eventuele specialisten. Een voorbeeld van een specialist in de paardenfokkerij is de hoefsmid. Daarnaast zul je ook contacten  onderhouden met de leveranciers van benodigdheden en voeding.

Tot slot zij er ook nog de klanten. Tijdens de verkoop, het adviseren en de eventuele nazorg heb je contact met hen.


 • Fokker
 • Klant
 • Leverancier
 • Dierenarts
 • Specialist
Fokker Gezelschapsdieren


Organisaties waar een Fokker Gezelschapsdieren werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fokker Gezelschapsdieren meestal werkt.

Waar werkt een Fokker Gezelschapsdieren?

Het fokken van dieren is voor de meeste mensen een hobby. Echter zodra het bedrijfsmatiger wordt is fokken wel degelijk bedoeld om geld mee te verdienen en dus onderdeel van de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Fokker Gezelschapsdieren

Waar kun je het beste werken als Fokker Gezelschapsdieren? Hieronder vind je de best door de Fokker Gezelschapsdieren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fokker Gezelschapsdieren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fokker Gezelschapsdieren:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fokker Gezelschapsdieren.

Welke competenties heeft een Fokker Gezelschapsdieren nodig?

Een Fokker Gezelschapsdieren heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fokker Gezelschapsdieren

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fokker Gezelschapsdieren passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fokker Gezelschapsdieren nodig? 

De wil om een perfect ras te creëren is natuurlijk Fokker eigen. Je moet niet alleen oog hebben voor uiterlijk maar voor alle aspecten van het dier en dat totaalplaatje moet je zo goed mogelijk samen zien te brengen in de volgende generatie. Veel Fokkers werken vanuit het oogpunt van idealisme, omdat er meestal geen dikke boterham mee te verdienen valt (Perfectionist).

Uiteindelijk gaat het de Fokker dus om het ideale dier, maar ook om de perfecte match tussen eigenaar en dier. Wanneer je als Fokker je dieren aan een handelaar verkoopt  weet je niet wie de uiteindelijke eigenaar zal zijn, maar maak je toch ook de keuze voor de handelaar. Je moet gedreven zijn om klanten tevreden te stellen en op die manier een goede naam verwerven zodat mond-op-mond reclame je nieuwe klanten oplevert (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Fokker Gezelschapsdieren


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Fokker Gezelschapsdieren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fokker Gezelschapsdieren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fokker Gezelschapsdieren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fokker Gezelschapsdieren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fokker Gezelschapsdieren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fokker Gezelschapsdieren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fokker Gezelschapsdieren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fokker Gezelschapsdieren iets voor je?

Zou je graag Fokker Gezelschapsdieren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fokker Gezelschapsdieren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fokker Gezelschapsdieren

Ikke

Ikke zou zo graag Fokker willlen worden. Dit is mijn droombaan. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar