Front-office manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Front-office manager? Lees de functieomschrijving.

Een front-office manager is werkzaam op een kantoor en fungeert dat als een rots in de branding. Hij geeft bij een grote organisatie leiding aan een secretariaat en bij een kleinere organisatie aan alle werknemers die onder de directie werken. Kort gezegd komt het er op neer dat een front-office manager zorg draagt voor de organisatie binnen een bedrijf. De werkzaamheden zijn divers: plannen en organiseren van diverse activiteiten, beheren van de agenda, leidinggeven aan personeelsleden, afhandelen van klachten en correspondentie met externe partijen behoren tot het takenpakket van een front-office manager.

Wil je werken als Front-office manager?

Werk je al als Front-office manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Front-office manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Front-office manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Front-office manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Front-office manager

Wat verdient een Front-office manager?

Het salaris van gemiddeld 3000,- bruto per maand is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 38 uur per week. Een front-office manager maakt echter vaak meer uren dan de 38-urige werkweek. Deze overuren worden met toeslag betaald. Iemand met een 9-tot-5 mentaliteit zal hierdoor niet geschikt zijn voor het werk als front-office manager.

De cao waar een front-office medewerker onder valt hangt af van de branche waar deze werkzaam in is. Zo valt bijvoorbeeld een front-office manager die voor een horecabedrijf werkzaam is onder de horeca cao.
 

Salarisschaal Front-office manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Front-office manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Front-office manager

Hoe goed is de toekomst voor de Front-office manager? 

Vrijwel elke kantoor heeft een front-office manager in dienst. Hierdoor is de arbeidsmarkt voor een (aankomende) front-office manager gunstig.

Doorgroeimogelijkheden zijn er voor een front-office manager weinig, omdat hij al een hoge functie binnen een organisatie bekleed. Mensen van de directie zijn de enige personen die een front-office manager boven zich heeft staan. Dit is dan ook de enige doorgroeimogelijkheid binnen dezelfde organisatie. De werkzaamheden van een directie sluiten echter niet volledig aan bij die van een front-office manager, waardoor het alleen zinvol is om deze overstap te maken als de ambitie ligt bij het deel uit maken van de directie en niet louter bij het organiseren van een secretariaat.

Om naar de functie front office manager te groeien is vaak het beroep front office medewerker de opstapfunctie. Dus wil je uiteindelijk frontoffice manager worden, dan is het een goede stap om eerst ervaring als front office medewerker op te doen.

Baankans Front-office manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Front-office manager worden: Opleidingen tot Front-office manager

Hoe word je een Front-office manager? 

Om front-office manager te worden is de hbo-opleiding ‘office management’ vereist. Tijdens deze, in principe, fulltime opleiding wordt een student in vier jaar klaargestoomd voor het vak van onder andere front-office manager. Omdat de werkzaamheden van een front-office manager divers zijn, wordt er tijdens de opleiding zoveel mogelijk rekening gehouden met alle aspecten van het vak.  

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Front-office manager

Focus Management: Werk met meer concentratie en met minder stress || Door resultaatgericht- en slimmer werken, verhoogt de productiviteit.
Focus Management  Hoe zorg je ervoor dat je niet meer afgeleid raakt? Hoe ga je om met de werkdruk? En hoe zorg je ervoor dat je op een prettige manier …
Officemanager
In deze erkende opleiding word je in no-time opgeleid tot een veelzijdige officemanager. Je zult na het afronden van deze cursus in staat zijn om een kantoor of afdeling perfect …
Officemanager
Een officemanager heeft een veelzijdige functie: hij/zij moet ervoor zorgen dat de werkzaamheden van de ondersteunende organisatie soepel verlopen. De officemanager coördineert de uitvoering van de kantoortaken in de organisatie …
(specialisatie) Office Manager
De functie Office Manager Werk je graag ondersteunend aan het management van een organisatie? Vind je het leuk een secretariaat aan te sturen? Houd je van organiseren en plannen? En …
Management
Management, Leidinggeven, Coachend leidinggeven, Delegeren, Motiveren, Situationeel Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Zelfsturing. Inclusief een persoonlijk Coachings traject! "Prikkelend, uitdagend en errrg goed!"  "Een toptrainer en een top coach die je uitdagen …
Meer opleidingen Front-office manager

Weet je nog niet of je Front-office manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Front-office manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Front-office manager

Met wie werkt een Front-office manager samen? 

Tijdens de werkzaamheden staat een front-office manager met veel mensen in contact. Direct stuurt hij een secretariaat aan en hij zal hier dan ook een groot deel van de tijd mee bezig zijn, maar hiernaast heeft een front-office manager ook dagelijks contact met de directie, leveranciers en klanten. Hij fungeert als een spin in het web om deze mensen aan elkaar te verbinden om uiteindelijk het doel te bereiken: een goed georganiseerde organisatie.


Front-office manager


Organisaties waar een Front-office manager werkzaam is

Waar werkt een Front-office manager meestal? 

Een front-office manager is werkzaam voor een profit organisatie. Het takenpakket is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Bij een grote organisatie is een front-office manager werkzaam voor een deel van het secretariaat, terwijl hij bij een kleine organisatie vaak het gehele kantoor met de daarbij behorende werkzaamheden tot zijn verantwoording behoort.
De sector waar een front-office manager werkzaam is, is erg verschillend, maar betreft vaak de financiële sector, horeca of recreatie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Front-office manager

Waar kun je het beste werken als Front-office manager? Hieronder vindt je de best door de Front-office manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Front-office manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Front-office manager:

Welke competenties heeft een een Front-office manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Front-office manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Front-office manager nodig? 

Een front-office manager stuurt een secretariaat aan en wordt daarom gezien als een baas. Samenhangend met zijn persoonlijkheid als baas, moet de front-office manager ook een waarnemer zijn. Zijn werkzaamheden zijn zo uiteenlopend dat hij goed het overzicht van alle processen moet houden zodat hij zo vlot mogelijk bij problemen kan handelen.
Naast waarnemer en in het verlengde daarvan baas, moet een front-office manager een perfectionist zijn. De werkzaamheden van een front-office medewerker zijn zo dusdanig belangrijk dat de hele organisatie staat of valt met de resultaten van een front-office medewerker.  Een front-office manager die geen perfectionist is, is dan ook geen aanwinst voor een kantoor en zal meer slecht dan goed doen.
 

Bekijk de persoonstypen voor Front-office manager


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Front-office manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Front-office manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Front-office manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Front-office manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Front-office manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Front-office manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Front-office manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Front-office manager iets voor je?

Zou je graag Front-office manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Front-office manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Front-office manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar