Gevelreiniger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gevelreiniger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gevelreiniger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gevelreiniger wordt.

 

Wat is een Gevelreiniger?

 

Een gevelreiniger reinigt de gevels van veelal grote bedrijfspanden. Deze gevels kunnen zijn aangetast door bijvoorbeeld het weer of graffiti. De gevels worden gereinigd met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Er bestaan verschillende technieken om de gevels van gebouwen te reinigen, namelijk stralen, stoomreinigen, chemisch reinigen en laserreinigen. Bij de straalmethode wordt een dun laagje van de gevel weggeschuurd. Dit kan met water, maar ook met bijvoorbeeld zand, soda of katoenvezels. Bij de stoommethode wordt de gevel gereinigd met behulp van heet stoom. Bij het chemisch reinigen wordt een mengsel van stoffen gebruikt om het vuil van de ondergrond los te weken of op te lossen. Bij de lasermethode wordt het vuil door middel van heel sterk licht verdampt.

Bij beschermde monumenten in Nederland moet de gevelreiniger in het bezit zijn van een monumentenvergunning om de gevels te kunnen reinigen. Dit omdat gevels soms verkeerd worden schoongemaakt en de gebouwen dus juist aantast. Meestal komt dit doordat de gevels na het schoonmaken niet zijn geïmpregneerd. Ze brokkelen dan bijvoorbeeld eerder af. Wel biedt de gevelreiniger vaak aan om de gevel waterafstotend te maken (hydrofoberen), ervoor te zorgen dat er geen graffiti meer op de gevel kan worden gespoten en/of om het voegwerk te herstellen. Wil je werken als Gevelreiniger?

Werk je al als Gevelreiniger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gevelreiniger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gevelreiniger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gevelreiniger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bedrijven
 • Gemeentes
 • Collega's
 • Glazenwassers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gevelreiniger

Wat verdient een Gevelreiniger?

Een gevelreiniger in loondienst verdient gemiddeld tussen de 1700 en 2700 euro bruto per maand. Als een gevelreiniger als zelfstandige werkt, hangt het bedrag dat hij verdient af van onder andere het aantal klanten dat hij heeft en de kosten die hij berekent voor de werkzaamheden.

Hij valt onder de cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Hij heeft bijvoorbeeld recht op een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

Salarisschaal Gevelreiniger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gevelreiniger

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelreiniger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelreiniger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gevelreiniger vacatures

Vacature Gevelreiniger
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Houd jij van nette en schone gevels? Voor onze opdrachtgever die is gespecialiseerd in gevelreiniging door middel van onder andere warmwater reiniging en het verwijderen en aanbrengen van voegwerk, …
Vacature Gevelreiniger
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Houd jij van nette en schone gevels? Voor onze opdrachtgever die is gespecialiseerd in gevelreiniging door middel van onder andere warmwater reiniging en het verwijderen en aanbrengen van voegwerk, …
Vacature Allround glazenwasser
Olympia
Heb jij ervaring opgedaan als glazenwasser, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging met doorgroeimogelijkheden? Dan hebben wij de ideale baan voor jou! Onze opdrachtgever richt zich voornamelijk …
Vacature Schoonmaker / Reiniger
Olympia
Voor onze opdrachtgever in Almelo zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en gedreven schoonmaker die bereid is om te willen werken op locatie door heel Nederland. Dus zie jij …
Vacature Parttime Glazenwasser
Olympia
Vaak is het voor mensen goed nieuws als de glazenwasser weer langs komt, want eindelijk worden ze dan verlost van hun vieze ramen. Ben jij degene die deze mensen blij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gevelreiniger

Wat is de toekomst van Gevelreiniger?

Een gevelreiniger kan redelijk goed aan een baan komen. Bedrijven zien in dat de uitstraling van het gebouw waar hun bedrijf is gevestigd van belang is en steken daarom geld in het onderhoud er van. Een gevelreiniger kan zich in meerdere onderhoudswerkzaamheden specialiseren, zodat hij ook aan de slag kan als bijvoorbeeld glazenwasser. Eventueel kan hij binnen het bedrijf doorgroeien en steeds meer leiding krijgen.

Baankans Gevelreiniger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gevelreiniger worden: Opleidingen tot Gevelreiniger

Wil je Gevelreiniger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gevelreiniger.

Hoe word je een Gevelreiniger? 

Om gevelreiniger te worden, dien je veel kennis te hebben van de verschillende technieken, materialen, veiligheidsnormen en de gevolgen van de reiniging voor het milieu. Hiervoor kan de MBO-opleiding Glazenwasser/gevelreiniger gedaan worden. In elk geval is een hoogwerkerscertificaat een pré, evenals een B- of BE-rijbewijs en een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) -certificaat.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gevelreiniger

Er zijn geen opleidingen Gevelreiniger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gevelreiniger in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Gevelreiniger

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Gevelreiniger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gevelreiniger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gevelreiniger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gevelreiniger?

Competenties en Vaardigheden Gevelreiniger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gevelreiniger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gevelreiniger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gevelreiniger

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Gevelreiniger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gevelreiniger. Als Gevelreiniger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gevelreiniger:


zie volledige beschrijving persoonstype Gevelreiniger

Vakkennis voor een Gevelreiniger

Het is voor een Gevelreiniger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gevelreiniger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gevelreiniger


Werkervaring Gevelreiniger

Het is voor een startend Gevelreiniger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gevelreiniger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schoonmaker, Voeger, Glazenwasser .

Iets anders leren?

Is Gevelreiniger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gevelreiniger

Met wie werkt een Gevelreiniger samen? 

Een gevelreiniger komt voornamelijk in aanraking met klanten en collega’s. Hij neemt met de klant, vaak een groot bedrijf of de gemeente, de plannen en technieken door en maakt afspraken. Met collega’s, zoals andere gevelreinigers en glazenwassers, pleegt hij overleg en werkt hij samen.


 • Bedrijven
 • Gemeentes
 • Collega's
 • Glazenwassers
Gevelreiniger


Organisaties waar een Gevelreiniger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gevelreiniger meestal werkt.

Waar werkt een Gevelreiniger?

Een gevelreiniger kan in loondienst gaan werken bij een gevelreinigings- of glazenwassersbedrijf, of hij kan zelf een eigen bedrijf oprichten. Dit zijn profit-organisaties.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Gevelreiniger

Waar kun je het beste werken als Gevelreiniger? Hieronder vind je de best door de Gevelreiniger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gevelreiniger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gevelreiniger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gevelreiniger.

Welke competenties heeft een Gevelreiniger nodig?

Een Gevelreiniger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gevelreiniger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gevelreiniger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gevelreiniger nodig? 

De gevelreiniger is gedreven, zelfverzekerd en gaat efficiënt en doelgericht te werk (succesvolle werker). Tevens is een gevelreiniger iemand die zelfstandig zijn werkzaamheden uit kan voeren en niet onzeker is. Dit maakt hem tevens een baas.

Bekijk de persoonstypen voor Gevelreiniger


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gevelreiniger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gevelreiniger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gevelreiniger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gevelreiniger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gevelreiniger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gevelreiniger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gevelreiniger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gevelreiniger iets voor je?

Zou je graag Gevelreiniger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gevelreiniger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Gevelreiniger?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Gevelreiniger

Vacature Allround glazenwasser
Olympia
Heb jij ervaring opgedaan als glazenwasser, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging met doorgroeimogelijkheden? Dan hebben wij de ideale baan voor jou! Onze opdrachtgever richt zich voornamelijk …
Vacature Medewerker specialistische reiniging
Olympia
Als medewerker specialistische reiniging / facilitair medewerker kom je via onze opdrachtgever op bijzondere locaties waar samen met één of meerdere collega’s de reiniging verzorgt. Het zijn veelal specialistische werkzaamheden …
Vacature Gevelreiniger / Voegenhakker
Lunenburg Groep via Steamz
Heb je geen last van hoogtevrees? Heb je ervaring als gevelreiniger en/of voegenhakker en wil jij heel het jaar door werk hebben? Ben je graag bezig in de buitenlucht en
Vacature Gevelreiniger Franeker
Timing Uitzendteam
Ben jij een echte aanpakker? Hou je ervan om dagelijks met je collega’s op pad te zijn? En heb je enige ervaring met het renoveren, restaureren en reinigen van gevels, …
Vacature Gevelreiniger
Vallei Personeel
Voor onze opdrachtgever in de regio Veenendaal zijn we per direct op zoek naar een Gevelreiniger. Onze opdrachtgever is al bijna jaar gespecialiseerd in gevelonderhoud en zijn vooral regionaal actief. 

Actuele blogposts


reacties op Gevelreiniger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar