Glasslijper Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Glasslijper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Glasslijper, zoals: "Wat doet een Glasslijper?", of "Wat verdient een Glasslijper? of "Hoe word je een Glasslijper?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Glasslijper nodig heeft.Wat is een Glasslijper?

Glasslijper was vroeger een veelvoorkomend beroep, doordat alle glasproducten met de hand werden vervaardigd. Tegenwoordig komt het veel minder voor, doordat de productie van veel glazen objecten is overgenomen door machines.

Glasslijpen is bovendien geen bijzonder moeilijk werk, bedrijven hoeven er dus niet per se een nieuwe functie “glasslijper” voor in het leven te roepen wanneer er al werknemers beschikbaar zijn die kunnen glasslijpen. Bij sommige grootschalige bedrijven is er een functie glasslijper, bij veel andere bedrijven is die er simpelweg niet. Wanneer een bedrijf wel een glasslijper in dienst heeft, is het meestal niet alleen diens taak om het glas te slijpen, maar ook om aanverwante taken te verrichten, zoals het klaarmaken van het glas voor vervoer, het controleren op de naleving van veiligheidseisen en andere dingen.

Past het beroep Glasslijper bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Glasslijper

Op zoek naar een nieuwe baan als Glasslijper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glasslijper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Glasslijper vacatures

Vacature Productiemedewerker Glasslijperij
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze klant is actief sinds 1938 en uitgegroeid tot een van de grootste, onafhankelijke bedrijven binnen de glasbranche in Nederland. Er werken rond de 180 mensen echter gaat het …
Vacature Productiemedewerker Glasslijperij
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze klant is actief sinds 1938 en uitgegroeid tot een van de grootste, onafhankelijke bedrijven binnen de glasbranche in Nederland. Er werken rond de 180 mensen echter gaat het …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Glasslijper

Wat verdient een Glasslijper?

De glasslijper verdient gemiddeld zo’n 1800 euro per maand als startsalaris, een bedrag dat kan groeien richting de 2500 euro per maand.

Salarisschaal Glasslijper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Glasslijper

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Glasslijper


Glasslijper worden: Opleidingen tot Glasslijper

Wil je Glasslijper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Glasslijper.

Hoe word je een Glasslijper? 

Voor het slijpen van glas is geen opleiding vereist. Een bedrijf dat een glasslijper in dienst neemt zal wel minimaal vragen om een diploma van de middelbare school, en mogelijk enkele jaren ervaring in de glasbranche.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Glasslijper

Er zijn geen opleidingen Glasslijper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Glasslijper in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Glasslijper worden: Omscholen tot Glasslijper

Als je je wilt omscholen tot Glasslijper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Glasslijper zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Glasslijper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Glasslijper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glasslijper

Als je Glasslijper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glasslijper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glasslijper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glasslijper?


Competenties en Vaardigheden Glasslijper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Glasslijper.

Welke competenties heeft een Glasslijper nodig?

Een Glasslijper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Vaardigheden Glasslijper

 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Zelfmanagement
 • Vasthoudendheid
 • Eigen mening

Persoonlijkheid en Eigenschappen Glasslijper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Glasslijper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Glasslijper nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor Glasslijper

Arbeidsmarktperspectief Glasslijper

Wat zijn de baankansen voor een Glasslijper?

Het arbeidsmarktperspectief voor de glasslijper is karig. Hierboven is al beschreven waarom het beroep weinig voorkomt, en het feit dat er geen diploma nodig is verder dan dat voor de middelbare school zorgt ervoor dat er vele malen meer aanbod dan vraag is op deze specifieke arbeidsmarkt. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook weinig, al zijn glaszetter of glazenier voorbeelden.

De actuele kans op werk voor een Glasslijper

De kans op werk voor het beroep Glasslijper is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Glasslijper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Glasslijper

Je kunt als Glasslijper een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Glasslijper is onderdeel van de beroepsfamilie Machinebedieners vervaardiging glas- en aardewerk. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Glasslijper

Verwante beroepen Glasslijper


Organisaties waar een Glasslijper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Glasslijper meestal werkt.

Waar werkt een Glasslijper?

De glasslijper werkt voor een glasbedrijf (profit-sector).

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Netwerk Glasslijper

Met wie werkt een Glasslijper samen? 

Een glasslijper zal vooral contacten hebben in de glasbranche. Voorbeelden zijn de glazenier, de glassnijder, de glaszetter, de glasgraveur of de glasblazer.


 • Glazenier
 • Glassnijder
 • Glaszetter
 • Glasgraveur
 • Glasblazer
Glasslijper

Interview met een Glasslijper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Glasslijper:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Glasslijper verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Glasslijper?

De beroepen die verwant zijn aan Glasslijper zijn:
Glaszetter
Salaris: €1600 tot €2400
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Glazenier
Salaris: €1300 tot €2500
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Glasblazer
Salaris: €1600 tot €2500
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Glasslijper in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Glazenier
 • Glassnijder
 • Glaszetter
 • Glasgraveur
 • Glasblazer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar