Hoofd Binnendienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd binnendienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd binnendienst wordt.

 

Wat is een Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst geeft leiding aan de verkopers in de binnendienst binnen de verkoopafdeling van een bedrijf.

Binnen de verkoopafdeling is er een onderscheid tussen verkopers in de binnendienst en verkopers in de buitendienst. De verkopers in de binnendienst richten zich op het voorbereidende werk voor de verkoper in de buitendienst. Zo voert hij de eerste verkoopgesprekken met klanten, zodat de verkoper van de buitendienst in een tweede gesprek meteen ter zake kan komen. Na de verkoop door de verkopers van de buitendienst is de verkoper binnendienst het aanspreekpunt voor klanten met vragen of klachten. Tevens onderhoudt hij contact met leveranciers, registreert hij afspraken met klanten en regelt de logistiek. Ook neemt een verkoper binnendienst administratieve taken op zich, zoals het verwerken van orders en offertes.

Het Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers in de binnendienst. Hij stuurt hen aan en zorgt voor een prettige werkomgeving. Het Hoofd Binnendienst maakt offertes, controleert administratieve processen, voert werkoverleg en informeert de buitendienst over relevante klant- en marktinformatie. Het Hoofd Binnendienst is tevens degene die zorg draagt voor de rapportages aan de Sales Manager of Marketing Manager. 

Past het beroep Hoofd Binnendienst bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Hoofd Binnendienst

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Manager Binnendienst, Teamleider Binnendienst

Wil je werken als Hoofd Binnendienst?

Werk je al als Hoofd Binnendienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Binnendienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Binnendienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Binnendienst in één oogopslag

Netwerk:

 • Verkopers Binnendienst
 • Verkopers Buitendienst
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Leveranciers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

97


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Binnendienst

Wat verdient een Hoofd Binnendienst?

Een beginnend Hoofd Binnendienst kan rekenen op zo’n €2200,- bruto per maand. Na jaren van ervaring kan dit bedrag oplopen tot zo’n €4800,-. Het salaris hangt af van de jaren werkervaring, de genoten opleiding en de leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waarin het Hoofd Binnendienst werkzaam is. 

Salarisschaal Hoofd Binnendienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Hoofd Binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Binnendienst vacatures

Vacature Junior Accountmanager Binnendienst - €32.500 + Bonus - Utrecht
SAM Recruitment
Junior Accountmanager Binnendienst – € + Bonus - Utrecht Wat ga je doen? Als verkoper in de technische wereld zal jij de functie gaan bekleden als junior accountmanager. Jij zal …
Vacature Accountmanager binnendienst
LMH Engineering
Wat ga je doen als? Als Accountmanager binnendienst Elektro ben je verantwoordelijk voor de verkoop en het geven van technisch advies en bestaande business uitbouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in …
Vacature Accountmanager binnendienst
Arval B.V.
Ben jij een commerciële en enthousiaste topper? Weet jij klanten te verrassen door goed te luisteren en actief mee te denken met de wensen en verwachtingen van de klant? Vind …
Vacature Accountmanager binnendienst
Luba
Ben jij commercieel ingesteld en heb je een hbo-opleiding in de richting van sales of technische bedrijfskunde afgerond?Over het werkIn deze functie maak je onderdeel uit van zes enthousiaste collega’s. …
Vacature Accountmanager binnendienst - Horeca
Page Personnel
Ben je op zoek naar een accountmanagementfunctie in de binnen de horeca branche? Werk je graag bij een inspirerend, internationaal bedrijf? Zoek niet verder, en solliciteer naar de vacature als …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Binnendienst

Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst kan redelijk goed aan een baan komen. Elk bedrijf dat iets verkoopt, heeft over het algemeen een Hoofd Binnendienst nodig.

Een Hoofd Binnendienst heeft al een behoorlijk hoge functie, maar kan doorgroeien naar de functie van Sales Manager/Marketing Manager, Regiomanager of Commercieel Directeur

De actuele kans op werk voor een Hoofd Binnendienst

Het beroep Hoofd Binnendienst is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

97

Baankans Hoofd Binnendienst

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Hoofd Binnendienst worden: Opleidingen tot Hoofd Binnendienst

Wil je Hoofd Binnendienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Binnendienst.

Hoe word je een Hoofd Binnendienst? 

Om Hoofd Binnendienst te worden, is de HBO-opleiding Commerciële Economie erg geschikt. Dit is echter niet noodzakelijk; ook mensen met een andere opleiding kunnen soms na een aantal cursussen aan de slag als Hoofd Binnendienst. Zij hebben vaak een technische opleiding gevolgd, zoals Werktuigbouwkunde. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Binnendienst

Er zijn geen opleidingen Hoofd Binnendienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Binnendienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen tot Hoofd Binnendienst

Als je je wilt omscholen tot Hoofd Binnendienst is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Hoofd Binnendienst zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoofd Binnendienst dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofd Binnendienst

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofd Binnendienst

Als je Hoofd Binnendienst wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Binnendienst zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Binnendienst

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Binnendienst?

Competenties en Vaardigheden Hoofd Binnendienst

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoofd Binnendienst nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoofd Binnendienst nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoofd Binnendienst

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Hoofd Binnendienst

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoofd Binnendienst. Als Hoofd Binnendienst wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoofd Binnendienst:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoofd Binnendienst

Vakkennis voor een Hoofd Binnendienst

Het is voor een Hoofd Binnendienst ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoofd Binnendienst zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoofd Binnendienst


Werkervaring Hoofd Binnendienst

Het is voor een startend Hoofd Binnendienst die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoofd Binnendienst is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Inkoper, Sales Manager, Marketing Manager .

Iets anders leren?

Is Hoofd Binnendienst het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Hoofd Binnendienst

Je kunt als Hoofd Binnendienst een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Hoofd Binnendienst is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Hoofd Binnendienst


Hoofd beroepsgroep Hoofd Binnendienst

Het beroep Hoofd Binnendienst valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers plannen, leiden, coördineren en evalueren de algemene activiteiten van ondernemingen, overheden en andere organisaties en afdelingen. Ze formuleren en herzien beleid, wetten, regels en voorschriften. Ze zijn vaak de eindverantwoordelijke van de betreffende organisatie of afdeling en dragen zorg voor het behalen van de doelstellingen.

 
Netwerk Hoofd Binnendienst

Met wie werkt een Hoofd Binnendienst samen? 

Een Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers van de binnendienst en komt dus vaak met hen in aanraking. Ook stelt hij de verkopers Buitendienst op de hoogte van relevante klant- en marktinformatie. De vooruitgangen rapporteert hij aan de Sales Manager of de Marketing Manager van het bedrijf. Bovendien onderhoudt het Hoofd Binnendienst contact met de leveranciers en de klanten.


 • Verkopers Binnendienst
 • Verkopers Buitendienst
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Leveranciers
 • Klanten
Hoofd Binnendienst


Organisaties waar een Hoofd Binnendienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Binnendienst meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst kan aan de slag in zeer verschillende branches, zoals reclame, financiën en de detailhandel. Over het algemeen kan een Hoofd Binnendienst bij elk bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van bepaalde producten of diensten werkzaam zijn. Dit zijn bedrijven in de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Binnendienst

Waar kun je het beste werken als Hoofd Binnendienst? Hieronder vind je de best door de Hoofd Binnendienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Binnendienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Binnendienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Binnendienst.

Welke competenties heeft een Hoofd Binnendienst nodig?

Een Hoofd Binnendienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Binnendienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Binnendienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Binnendienst nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Binnendienst zijn Succesvolle Werker, Baas en Bemiddelaar.

Een Hoofd Binnendienst is zelfverzekerd en werkt op een efficiënte manier toe naar zijn doel (Succesvolle Werker). Ook staat hij stevig in zijn schoenen, durft hij beslissingen te nemen en mensen aan te sturen (Baas). Tevens is hij streng, maar rechtvaardig. Hij draagt zorg voor een prettige werkomgeving en biedt ondersteuning (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Binnendienst


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Binnendienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Binnendienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Binnendienst iets voor je?

Zou je graag Hoofd Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Binnendienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Binnendienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar