Hoofd Binnendienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd binnendienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd binnendienst wordt.

 

Wat is een Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst geeft leiding aan de verkopers in de binnendienst binnen de verkoopafdeling van een bedrijf.

Binnen de verkoopafdeling is er een onderscheid tussen verkopers in de binnendienst en verkopers in de buitendienst. De verkopers in de binnendienst richten zich op het voorbereidende werk voor de verkoper in de buitendienst. Zo voert hij de eerste verkoopgesprekken met klanten, zodat de verkoper van de buitendienst in een tweede gesprek meteen ter zake kan komen. Na de verkoop door de verkopers van de buitendienst is de verkoper binnendienst het aanspreekpunt voor klanten met vragen of klachten. Tevens onderhoudt hij contact met leveranciers, registreert hij afspraken met klanten en regelt de logistiek. Ook neemt een verkoper binnendienst administratieve taken op zich, zoals het verwerken van orders en offertes.

Het Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers in de binnendienst. Hij stuurt hen aan en zorgt voor een prettige werkomgeving. Het Hoofd Binnendienst maakt offertes, controleert administratieve processen, voert werkoverleg en informeert de buitendienst over relevante klant- en marktinformatie. Het Hoofd Binnendienst is tevens degene die zorg draagt voor de rapportages aan de Sales Manager of Marketing Manager. Wil je werken als Hoofd Binnendienst?

Werk je al als Hoofd Binnendienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Binnendienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Binnendienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Binnendienst in één oogopslag

Netwerk:

 • Verkopers Binnendienst
 • Verkopers Buitendienst
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Leveranciers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Binnendienst

Wat verdient een Hoofd Binnendienst?

Een beginnend Hoofd Binnendienst kan rekenen op zo’n €2200,- bruto per maand. Na jaren van ervaring kan dit bedrag oplopen tot zo’n €4800,-. Het salaris hangt af van de jaren werkervaring, de genoten opleiding en de leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waarin het Hoofd Binnendienst werkzaam is. 

Salarisschaal Hoofd Binnendienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Binnendienst vacatures

Hoofd binnendienst
Actief Werkt! Rotterdam
Heb jij ervaring binnen een leidinggevende functie? Ben jij commercieel gericht? Heb jij affiniteit met techniek? Dan ben jij misschien wel de hoofd binnendienst die wij zoeken! Voor één van …
Hoofd binnendienst
Actief Werkt! Rotterdam
Heb jij ervaring binnen een leidinggevende functie? Ben jij commercieel gericht? Heb jij affiniteit met techniek? Dan ben jij misschien wel de hoofd binnendienst die wij zoeken! Voor één van …
Hoofd Binnendienst Utiliteit
Headhuntersteam Amsterdam
Als Hoofd Binnendienst geef je leiding aan de Tekenaars/Werkvoorbereiders/Engineers op kantoor en rapporteer je aan de Bedrijfsleider Utiliteit. Op deze afdeling houden zij zich bezig met het ontwerpen en installeren van …
Hoofd Binnendienst Utiliteit
Headhuntersteam Amsterdam
Als Hoofd Binnendienst geef je leiding aan de Tekenaars/Werkvoorbereiders/Engineers op kantoor en rapporteer je aan de Bedrijfsleider Utiliteit. Op deze afdeling houden zij zich bezig met het ontwerpen en installeren …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Binnendienst

Wat is de toekomst van Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst kan redelijk goed aan een baan komen. Elk bedrijf dat iets verkoopt, heeft over het algemeen een Hoofd Binnendienst nodig.

Een Hoofd Binnendienst heeft al een behoorlijk hoge functie, maar kan doorgroeien naar de functie van Sales Manager/Marketing Manager, Regiomanager of Commercieel Directeur

Baankans Hoofd Binnendienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Binnendienst worden: Opleidingen tot Hoofd Binnendienst

Wil je hoofd binnendienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoofd Binnendienst? 

Om Hoofd Binnendienst te worden, is de HBO-opleiding Commerciële Economie erg geschikt. Dit is echter niet noodzakelijk; ook mensen met een andere opleiding kunnen soms na een aantal cursussen aan de slag als Hoofd Binnendienst. Zij hebben vaak een technische opleiding gevolgd, zoals Werktuigbouwkunde. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Binnendienst

Er zijn geen opleidingen Hoofd Binnendienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Binnendienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Hoofd Binnendienst

Met wie werkt een Hoofd Binnendienst samen? 

Een Hoofd Binnendienst heeft de leiding over de verkopers van de binnendienst en komt dus vaak met hen in aanraking. Ook stelt hij de verkopers Buitendienst op de hoogte van relevante klant- en marktinformatie. De vooruitgangen rapporteert hij aan de Sales Manager of de Marketing Manager van het bedrijf. Bovendien onderhoudt het Hoofd Binnendienst contact met de leveranciers en de klanten.


 • Verkopers Binnendienst
 • Verkopers Buitendienst
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Leveranciers
 • Klanten
Hoofd Binnendienst


Organisaties waar een Hoofd Binnendienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Binnendienst meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Binnendienst?

Een Hoofd Binnendienst kan aan de slag in zeer verschillende branches, zoals reclame, financiën en de detailhandel. Over het algemeen kan een Hoofd Binnendienst bij elk bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van bepaalde producten of diensten werkzaam zijn. Dit zijn bedrijven in de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Binnendienst

Waar kun je het beste werken als Hoofd Binnendienst? Hieronder vind je de best door de Hoofd Binnendienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Binnendienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Binnendienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Binnendienst.

Welke competenties heeft een Hoofd Binnendienst nodig?

Een Hoofd Binnendienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Binnendienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Binnendienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Binnendienst nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Binnendienst zijn Succesvolle Werker, Baas en Bemiddelaar.

Een Hoofd Binnendienst is zelfverzekerd en werkt op een efficiënte manier toe naar zijn doel (Succesvolle Werker). Ook staat hij stevig in zijn schoenen, durft hij beslissingen te nemen en mensen aan te sturen (Baas). Tevens is hij streng, maar rechtvaardig. Hij draagt zorg voor een prettige werkomgeving en biedt ondersteuning (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Binnendienst


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Binnendienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Binnendienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Binnendienst iets voor je?

Zou je graag Hoofd Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Binnendienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Binnendienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar