HR Assistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Assistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hr assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hr assistent wordt.

 

Wat is een HR Assistent?

Als HR Assistent word je ingezet op diverse deelgebieden van Human Resources in het bedrijf waar je werkt. De taken die je als HR Assistent uitvoert zijn voornamelijk administratief en operationeel van aard.

Zoals de functienaam al doet vermoeden assisteer je anderenbij hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld op gebied van beleidsontwikkeling, verzuimbeleid, werving en selectie of communicatie met de arbeidsmarkt.

Administratieve werkzaamheden zijn onder andere het opmaken van arbeidsovereenkomsten, vergaderingen notuleren en meer algemene rapportage.

Daarnaast kun je nog andere taken uitvoeren binnen de functie van HR Assistent. Zo komt het voor dat je de verdere ontwikkeling van werknemers faciliteert door trainingen te organiseren of dat je veiligheid, welzijn en ziekte in de gaten houdt en de werknemersdossiers up-to-date. Vaak vorm je ook de schakel met het personeel en fungeer je als contactpersoon van HR voor de medewerkers van het bedrijf.Wil je werken als HR Assistent?

Werk je al als HR Assistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Assistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor HR Assistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HR Assistent in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Assistent

Wat verdient een HR Assistent?

De gemiddelde verdiensten voor een functie als HR Assistent liggen ergens tussen de €1400 en de €2800 bruto per maand. De verdere arbeidsvoorwaarden verschillen sterk per bedrijf en vooral ook heel sterk per sector.

Salarisschaal HR Assistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures HR Assistent

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Assistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Assistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 HR Assistent vacatures

Vacature HR Assistent - Omgeving Arnhem
EN HR solutions
FunctieWil jij graag de regie voeren over een optimale ‘ candidate experience’ tot aan de eerste werkdag? Word jij blij van een goed lopende administratie? Ken jij alle geheimen …
Vacature HR Assistent
Centraal Invorderings Bureau B.V.
Centraal Invorderings Bureau B.V. zoekt een HR Assistent te Rotterdam MBO geplaatst op 07-07-2020 HR Assistent bij Centraal Invorderings Bureau Minimaal mbo werk- en denkniveau | Per direct | 24 …
Vacature HR Assistent
EN Holding B.V.
Wil jij graag de regie voeren over een optimale ‘ candidate experience’ tot aan de eerste werkdag? Word jij blij van een goed lopende administratie? Ken jij alle geheimen van …
Vacature HR Assistent
EN Holding B.V.
Wil jij graag de regie voeren over een optimale ‘ candidate experience’ tot aan de eerste werkdag? Word jij blij van een goed lopende administratie? Ken jij alle geheimen van …
Vacature HR Assistent / medewerker
Olympia Uitzendbureau
Ben jij de zelfsturende professional die de juiste ondersteuning weet te bieden bij het verder optimaliseren van de afdeling HR? Creëer je daarnaast graag structuur binnen de administratieve processen en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Assistent

Wat is de toekomst van HR Assistent?

Er zijn ruim voldoende vacatures aanwezig voor wie aan de slag wil als HR assistent. Ieder bedrijf heeft immers te maken met HRM en heeft daarvoor een HR manager en vaak ook een HR Assistent voor in dienst.

HR Assistent is vaak een startersfunctie waarna doorgroei mogelijk is. Afhankelijk van je opleiding en eigen interesses kun je doorstromen naar de functie van HR adviseur. In eerste instantie zul je dan nog redelijk wat administratie voor je rekening nemen. Pas wanneer je senior HR adviseur wordt krijg je ook meer verantwoordelijkheden.

Uiteindelijk kun je tevens HR manager of directeur worden en geef je dus ook leiding aan meer mensen op de HRM afdeling.

Baankans HR Assistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

HR Assistent worden: Opleidingen tot HR Assistent

Wil je HR Assistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de HR Assistent.

Hoe word je een HR Assistent? 

Om als HR Assistent aan de slag te kunnen heb je minimaal een MBO opleiding nodig. Op MBO niveau kun je denken aan Schoevers of Personeel & Arbeid dan wel Personeel & Organisatie. 

Je kunt voor de functie van HR Assistent ook een Bachelor volgen richting HRM of Personeel & Arbeid.

Vaak wordt kennis van het Officepakket op prijs gesteld evenals kennis van de Engelse taal.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot HR Assistent

Opleiding HR Assistent
Opleiding HR Assistent: gedegen inzicht in personeelsmanagement Het ondersteunen van de afdeling HR vergt extra kennis en vaardigheden naast jouw reguliere secretariële werkzaamheden. Van jou wordt verwacht dat je processen en systemen kent en …
Opleiding HR Assistent

Omscholen of doorgroeien tot HR Assistent

Als je HR Assistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar HR Assistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie HR Assistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een HR Assistent?

Competenties en Vaardigheden HR Assistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een HR Assistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een HR Assistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de HR Assistent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een HR Assistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep HR Assistent. Als HR Assistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen HR Assistent:


zie volledige beschrijving persoonstype HR Assistent

Vakkennis voor een HR Assistent

Het is voor een HR Assistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot HR Assistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen HR Assistent


Werkervaring HR Assistent

Het is voor een startend HR Assistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot HR Assistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is HR Assistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk HR Assistent

Met wie werkt een HR Assistent samen? 

Een HR assistent heeft een leidinggevende op gebied van HR. Er is dus altijd een HR Manager of Directeur aan wie de HR Assistent verantwoording af moet leggen en voor wie de ondersteunende taken worden uitgevoerd.

Daarnaast onderhoudt de HR assistent contacten met het personeel op de werkvloer voor wie hij een aanspreekpunt is. Je vormt in je werk dus een schakel tussen het management en de werknemers.


HR Assistent


Organisaties waar een HR Assistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een HR Assistent meestal werkt.

Waar werkt een HR Assistent?

In beide sectoren, zowel profit als non-profit, hebben organisaties te maken met personeel en dus met Human Resources. Dat betekent dat je als HR Assistent ook in beide sectoren aan de slag kunt gaan.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers HR Assistent

Waar kun je het beste werken als HR Assistent? Hieronder vind je de best door de HR Assistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Allinq

Locatie: Gelderland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden HR Assistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een HR Assistent.

Welke competenties heeft een HR Assistent nodig?

Een HR Assistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen HR Assistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij HR Assistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een HR Assistent nodig? 

Als HR Assistent ben je altijd in een helpende functie. Je ondersteunt anderen bij hun werk en bent aan de andere kant aanspreekpunt voor medewerkers. Het willen helpen en ondersteunen moet in je zitten om deze functie te vervullen (Gever).

Omdat mensen in hun projecten van jouw hulp en administratie afhankelijk zijn moet een HR Assistent ordelijk en betrouwbaar werk afleveren. Gedisciplineerd werken en eerlijk bijhouden van personeelsgerelateerde administratie moet beide kanten tevrenden stellen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor HR Assistent


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een HR Assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Assistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Assistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Assistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Assistent iets voor je?

Zou je graag HR Assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Assistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als HR Assistent?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures HR Assistent

Vacature HR Assistent / salarisadministrateur (- uur)
BAUHAUS Nederland
FunctieomschrijvingBen jij een talent in administratie, plannen en organiseren en heb jij daarnaast kennis van de actuele HR wet- en regelgeving en heb je wellicht ervaring met salarisadministratie? Reageer …
Vacature HR Assistent
Olympia Uitzendbureau
Als HR Assistent ben je samen met jouw collega’s van de afdeling HR Flex hét aanspreekpunt voor de organisatie op het gebied van het HR beleid richting onze flexkrachten. De …
Vacature HR Assistent (tijdelijk)
EN-People
Als (tijdelijke, FT) HR Assistent bied je ondersteuning aan de HR-afdeling, ondersteun je processen en verstrek je informatie aan medewerkers. Benieuwd? Lees dan snel verder! Wat ga je doen

Actuele blogposts


reacties op HR Assistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar