HR Assistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Assistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hr assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hr assistent wordt.

 

Wat is een HR Assistent?

Als HR Assistent word je ingezet op diverse deelgebieden van Human Resources in het bedrijf waar je werkt. De taken die je als HR Assistent uitvoert zijn voornamelijk administratief en operationeel van aard.

Zoals de functienaam al doet vermoeden assisteer je anderenbij hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld op gebied van beleidsontwikkeling, verzuimbeleid, werving en selectie of communicatie met de arbeidsmarkt.

Administratieve werkzaamheden zijn onder andere het opmaken van arbeidsovereenkomsten, vergaderingen notuleren en meer algemene rapportage.

Daarnaast kun je nog andere taken uitvoeren binnen de functie van HR Assistent. Zo komt het voor dat je de verdere ontwikkeling van werknemers faciliteert door trainingen te organiseren of dat je veiligheid, welzijn en ziekte in de gaten houdt en de werknemersdossiers up-to-date. Vaak vorm je ook de schakel met het personeel en fungeer je als contactpersoon van HR voor de medewerkers van het bedrijf.

Wil je werken als HR Assistent?

Werk je al als HR Assistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Assistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor HR Assistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HR Assistent in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Assistent

Wat verdient een HR Assistent?

De gemiddelde verdiensten voor een functie als HR Assistent liggen ergens tussen de €1400 en de €2800 bruto per maand. De verdere arbeidsvoorwaarden verschillen sterk per bedrijf en vooral ook heel sterk per sector.

Salarisschaal HR Assistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures HR Assistent

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Assistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Assistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 HR Assistent vacatures

HR Assistent
Antenna Groep
Als HR assistent verricht jij graag hand- en spandiensten ter ondersteuning van de HR manager. Het gaat jou gemakkelijk af om de administratie van alle HR zaken op orde te …
HR Assistent
Page Personnel
Een afwisselende en brede HR functie waarbij je in een klein team ondersteuning bied.OmschrijvingBijhouden van alle personeelsbestanden;Opmaken van arbeidscontracten;Bijhouden van de verzuimregistratie;Verwerken van de salarisadministratie;Regelen van in- en …
Backoffice Medewerker
Eminent Groep
Je stelt (digitale) arbeidscontracten en opdrachtbevestigingen op en je zorgt ervoor dat alle documenten tijdig worden verstuurd.    Je verwerkt alle gegevens met betrekking tot nieuwe detacheringsmedewerkers, zzp’ers en opdrachtgevers …
HR Assistent (tijdelijk)
Page Personnel
Als HR Assistent (tijdelijk) ben jij verantwoordelijk voor de ondersteuning in het HR team. In deze functie ben jij verantwoordelijk operationele taken, voor het team en de organisatie. OmschrijvingAls …
HR assistent
Luba Uitzendbureau Noordwijk
 Vind jij het leuk om de HR administratie op rolletjes te laten lopen en bezig te zijn met diverse HR taken? En je daarnaast bij afwezigheid van de recruiter ook …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Assistent

Wat is de toekomst van HR Assistent?

Er zijn ruim voldoende vacatures aanwezig voor wie aan de slag wil als HR assistent. Ieder bedrijf heeft immers te maken met HRM en heeft daarvoor een HR manager en vaak ook een HR Assistent voor in dienst.

HR Assistent is vaak een startersfunctie waarna doorgroei mogelijk is. Afhankelijk van je opleiding en eigen interesses kun je doorstromen naar de functie van HR adviseur. In eerste instantie zul je dan nog redelijk wat administratie voor je rekening nemen. Pas wanneer je senior HR adviseur wordt krijg je ook meer verantwoordelijkheden.

Uiteindelijk kun je tevens HR manager of directeur worden en geef je dus ook leiding aan meer mensen op de HRM afdeling.

Baankans HR Assistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

HR Assistent worden: Opleidingen tot HR Assistent

Wil je hr assistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een HR Assistent? 

Om als HR Assistent aan de slag te kunnen heb je minimaal een MBO opleiding nodig. Op MBO niveau kun je denken aan Schoevers of Personeel & Arbeid dan wel Personeel & Organisatie. 

Je kunt voor de functie van HR Assistent ook een Bachelor volgen richting HRM of Personeel & Arbeid.

Vaak wordt kennis van het Officepakket op prijs gesteld evenals kennis van de Engelse taal.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot HR Assistent

Opleiding HR Assistent
Opleiding HR Assistent: gedegen inzicht in personeelsmanagement Het ondersteunen van de afdeling HR vergt extra kennis en vaardigheden naast jouw reguliere secretariële werkzaamheden. Van jou wordt verwacht dat je processen en systemen kent en …
Meer opleidingen HR Assistent

Weet je nog niet of je HR Assistent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding HR Assistent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk HR Assistent

Met wie werkt een HR Assistent samen? 

Een HR assistent heeft een leidinggevende op gebied van HR. Er is dus altijd een HR Manager of Directeur aan wie de HR Assistent verantwoording af moet leggen en voor wie de ondersteunende taken worden uitgevoerd.

Daarnaast onderhoudt de HR assistent contacten met het personeel op de werkvloer voor wie hij een aanspreekpunt is. Je vormt in je werk dus een schakel tussen het management en de werknemers.


HR Assistent


Organisaties waar een HR Assistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een HR Assistent meestal werkt.

Waar werkt een HR Assistent?

In beide sectoren, zowel profit als non-profit, hebben organisaties te maken met personeel en dus met Human Resources. Dat betekent dat je als HR Assistent ook in beide sectoren aan de slag kunt gaan.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers HR Assistent

Waar kun je het beste werken als HR Assistent? Hieronder vind je de best door de HR Assistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Allinq

Locatie: Gelderland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden HR Assistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een HR Assistent.

Welke competenties heeft een HR Assistent nodig?

Een HR Assistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen HR Assistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij HR Assistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een HR Assistent nodig? 

Als HR Assistent ben je altijd in een helpende functie. Je ondersteunt anderen bij hun werk en bent aan de andere kant aanspreekpunt voor medewerkers. Het willen helpen en ondersteunen moet in je zitten om deze functie te vervullen (Gever).

Omdat mensen in hun projecten van jouw hulp en administratie afhankelijk zijn moet een HR Assistent ordelijk en betrouwbaar werk afleveren. Gedisciplineerd werken en eerlijk bijhouden van personeelsgerelateerde administratie moet beide kanten tevrenden stellen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor HR Assistent


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een HR Assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Assistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Assistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Assistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Assistent iets voor je?

Zou je graag HR Assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Assistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op HR Assistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar