Huidtherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Huidtherapeut? Lees de functieomschrijving.

Een Huidtherapeut werkt met patiënten met huidproblemen of huidbeschadigingen. Hij komt patiënten tegen met bijvoorbeeld vochtophopingen, acne, overbeharing, littekens en brandwonden. De meeste patiënten zijn doorverwezen door een huisarts of specialist. Een Huidtherapeut voert eerst gesprekken met de patiënt over de klachten, waarna hij de patiënt onderzoekt. Als de resultaten van eventueel onderzoek binnen zijn wordt er met de patiënt overlegd wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling.

Omdat een huidaandoening ook psychische gevolgen kan hebben (bijvoorbeeld m.b.t. zelfbeeld) heeft de Huidtherapeut veel aandacht voor de wensen van de patiënt. Mogelijke behandelingen die een Huidtherapeut kan geven zijn: ontharingsbehandelingen, acnebehandelingen, camouflagebehandelingen, oedeemtherapie, laserbehandeling en littekenbehandeling (masseren). Ook kan een Huidtherapeut therapeutisch-elastische kousen en borstprothesen aanmeten of medische tatoeages zetten. Voor veel van deze behandelingen moet een Huidtherapeut nauwkeurig kunnen werken. Naast het geven van deze behandelingen, geeft een Huidtherapeut ook adviezen om herhaling te voorkomen of over hoe een patiënt zijn huid het beste kan behandelen.

Een Huidtherapeut werkt meestal in een zelfstandige of gedeelde praktijk en moet daarom zelf zorgen dat de administratie wordt bijgehouden. Hij voert regelmatig overleg met artsen en specialisten over de behandeling van patiënten. Zo wordt informatie over de vordering van de behandeling bijvoorbeeld doorgegeven aan de verwijzende huisarts.

Wil je werken als Huidtherapeut?

Werk je al als Huidtherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Huidtherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Huidtherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Huidtherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Dermatoloog
 • Psycholoog
 • Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1950 tot €3150

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Huidtherapeut

Wat verdient een Huidtherapeut?

Een Huidtherapeut verdient tussen de €1950 en €3150 per maand. Het is niet ondenkbaar dat Huidtherapeuten met een eigen praktijk een hoger inkomen hebben.

Salarisschaal Huidtherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Huidtherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Huidtherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Huidtherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Huidtherapeut vacatures

Huidtherapeut - Cosmetische Kliniek
Independent Recruiters Groep
Voor een vooraanstaande kliniek in Amsterdam Zuid zijn we op zoek naar een ervaren huidtherapeut voor minimaal 3 dagen per week.Deze kliniek is leidend in de Benelux en volledig gespecialiseerd …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Huidtherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Huidtherapeut? 

Er is op het moment genoeg werk te vinden voor Huidtherapeuten en naar verwachting zal de vraag alleen maar groeien.

Verder kan je een eigen bedrijf beginnen of je aansluiten bij een groepspraktijk. Als je in loondienst werken kun je een meer leidinggevende functie op je nemen of je werkzaamheden verbreden.

Baankans Huidtherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Huidtherapeut worden: Opleidingen tot Huidtherapeut

Hoe word je een Huidtherapeut? 

Om Huidtherapeut te worden moet je de HBO opleiding Huidtherapie hebben afgerond. Deze opleiding duurt vier jaar.

Een Huidtherapeut moet zich laten registreren als erkende specialist. Dit geeft recht op een beschermde titel.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Huidtherapeut

Meer opleidingen Huidtherapeut

Weet je nog niet of je Huidtherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Huidtherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Huidtherapeut

Met wie werkt een Huidtherapeut samen? 

Een Huidtherapeut voert regelmatig overleg met artsen en specialisten over de behandeling van patiënten. Zo wordt informatie over de vordering van de behandeling bijvoorbeeld doorgegeven naar de verwijzende huisarts. Een psycholoog helpt bij het behandelen van de psychische klachten die de patiënt mogelijk ondervindt door zijn huidaandoening.


 • Huisarts
 • Dermatoloog
 • Psycholoog
 • Specialist
Huidtherapeut


Organisaties waar een Huidtherapeut werkzaam is

Waar werkt een Huidtherapeut meestal? 
 • Eigen bedrijf
 • Groepspraktijk
 • Ziekenhuis
 • Polikliniek
 • Medisch centrum

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Huidtherapeut

Waar kun je het beste werken als Huidtherapeut? Hieronder vindt je de best door de Huidtherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Huidtherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Huidtherapeut:

Welke competenties heeft een een Huidtherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Huidtherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Huidtherapeut nodig? 

Een Huidtherapeut is warm, betrokken en zorgzaam naar zijn patiënten toe en houdt rekening met de behoeften van anderen (Gever).

Ook moet je analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Huidtherapeut


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Huidtherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Huidtherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Huidtherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Huidtherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Huidtherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Huidtherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Huidtherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Huidtherapeut iets voor je?

Zou je graag Huidtherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Huidtherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Huidtherapeut

R.Brugman

Het is natuurlijk een prachtig beroep waarbij heel veel mogelijkheden zijn. ik denk dat bij bij de betere huidverzorgingsinstituten met personeel die goed zijn opgeleid met specialisaties als Permanent make up,acne  ontharingstechnieken enz. huidtherapie een prima aanvulling is voor deze beroepsgroep. Zeker betreffende kennis , vertrouwen en aanzien. Op dit moment hebben wij drie medewerksters die de opleiding volgen aan de Haagsche Hogeschool. Rob Brugman. eigenaar Instituut Jossy van der Zwan VOF. Zoetermeer    

R.Brugman

Het is natuurlijk een prachtig beroep waarbij heel veel mogelijkheden zijn. ik denk dat bij bij de betere huidverzorgingsinstituten met personeel die goed zijn opgeleid met specialisaties als Permanent make up,acne  ontharingstechnieken enz. huidtherapie een prima aanvulling is voor deze beroepsgroep. Zeker betreffende kennis , vertrouwen en aanzien. Op dit moment hebben wij drie medewerksters die de opleiding volgen aan de Haagsche Hogeschool. Rob Brugman. eigenaar Instituut Jossy van der Zwan VOF. Zoetermeer    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar