Huidtherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Huidtherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep huidtherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je huidtherapeut wordt.

 

Wat is een Huidtherapeut?

Een Huidtherapeut werkt met patiënten met huidproblemen of huidbeschadigingen. Hij komt patiënten tegen met bijvoorbeeld vochtophopingen, acne, overbeharing, littekens en brandwonden. De meeste patiënten zijn doorverwezen door een huisarts of specialist. Een Huidtherapeut voert eerst gesprekken met de patiënt over de klachten, waarna hij de patiënt onderzoekt. Als de resultaten van eventueel onderzoek binnen zijn wordt er met de patiënt overlegd wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling.

Omdat een huidaandoening ook psychische gevolgen kan hebben (bijvoorbeeld m.b.t. zelfbeeld) heeft de Huidtherapeut veel aandacht voor de wensen van de patiënt. Mogelijke behandelingen die een Huidtherapeut kan geven zijn: ontharingsbehandelingen, acnebehandelingen, camouflagebehandelingen, oedeemtherapie, laserbehandeling en littekenbehandeling (masseren). Ook kan een Huidtherapeut therapeutisch-elastische kousen en borstprothesen aanmeten of medische tatoeages zetten. Voor veel van deze behandelingen moet een Huidtherapeut nauwkeurig kunnen werken. Naast het geven van deze behandelingen, geeft een Huidtherapeut ook adviezen om herhaling te voorkomen of over hoe een patiënt zijn huid het beste kan behandelen.

Een Huidtherapeut werkt meestal in een zelfstandige of gedeelde praktijk en moet daarom zelf zorgen dat de administratie wordt bijgehouden. Hij voert regelmatig overleg met artsen en specialisten over de behandeling van patiënten. Zo wordt informatie over de vordering van de behandeling bijvoorbeeld doorgegeven aan de verwijzende huisarts.Wil je werken als Huidtherapeut?

Werk je al als Huidtherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Huidtherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Huidtherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Huidtherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Dermatoloog
 • Psycholoog
 • Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1950 tot €3150

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Huidtherapeut

Wat verdient een Huidtherapeut?

Een Huidtherapeut verdient tussen de €1950 en €3150 per maand. Het is niet ondenkbaar dat Huidtherapeuten met een eigen praktijk een hoger inkomen hebben.

Salarisschaal Huidtherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Huidtherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Huidtherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Huidtherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Huidtherapeut vacatures

Vacature Huidtherapeut
Aqua Mare Huidkliniek
Aqua Mare Huidkliniek zoekt een Huidtherapeut te HBO geplaatst op 10-09-2020 Wij zijn per direct opzoek naar een enthousiaste Huidtherapeut BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUWE UITDAGING EN AFWISSELEND WERK? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Huidtherapeut

Wat is de toekomst van Huidtherapeut?

Er is op het moment genoeg werk te vinden voor Huidtherapeuten en naar verwachting zal de vraag alleen maar groeien.

Verder kan je een eigen bedrijf beginnen of je aansluiten bij een groepspraktijk. Als je in loondienst werken kun je een meer leidinggevende functie op je nemen of je werkzaamheden verbreden.

Baankans Huidtherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Huidtherapeut worden: Opleidingen tot Huidtherapeut

Wil je Huidtherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Huidtherapeut.

Hoe word je een Huidtherapeut? 

Om Huidtherapeut te worden moet je de HBO opleiding Huidtherapie hebben afgerond. Deze opleiding duurt vier jaar.

Een Huidtherapeut moet zich laten registreren als erkende specialist. Dit geeft recht op een beschermde titel.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Huidtherapeut

Er zijn geen opleidingen Huidtherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Huidtherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Huidtherapeut

Als je Huidtherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Huidtherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Huidtherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Huidtherapeut?

Competenties en Vaardigheden Huidtherapeut

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Huidtherapeut nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Huidtherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Huidtherapeut

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Huidtherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Huidtherapeut. Als Huidtherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Huidtherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Huidtherapeut

Vakkennis voor een Huidtherapeut

Het is voor een Huidtherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Huidtherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Huidtherapeut


Werkervaring Huidtherapeut

Het is voor een startend Huidtherapeut die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Huidtherapeut is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Fysiotherapeut, Dermatoloog, Plastisch Chirurg .

Iets anders leren?

Is Huidtherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Huidtherapeut

Met wie werkt een Huidtherapeut samen? 

Een Huidtherapeut voert regelmatig overleg met artsen en specialisten over de behandeling van patiënten. Zo wordt informatie over de vordering van de behandeling bijvoorbeeld doorgegeven naar de verwijzende huisarts. Een psycholoog helpt bij het behandelen van de psychische klachten die de patiënt mogelijk ondervindt door zijn huidaandoening.


 • Huisarts
 • Dermatoloog
 • Psycholoog
 • Specialist
Huidtherapeut


Organisaties waar een Huidtherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Huidtherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Huidtherapeut?

 • Eigen bedrijf
 • Groepspraktijk
 • Ziekenhuis
 • Polikliniek
 • Medisch centrum

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Huidtherapeut

Waar kun je het beste werken als Huidtherapeut? Hieronder vind je de best door de Huidtherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Huidtherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Huidtherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Huidtherapeut.

Welke competenties heeft een Huidtherapeut nodig?

Een Huidtherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Huidtherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Huidtherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Huidtherapeut nodig? 

Een Huidtherapeut is warm, betrokken en zorgzaam naar zijn patiënten toe en houdt rekening met de behoeften van anderen (Gever).

Ook moet je analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Huidtherapeut


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Huidtherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Huidtherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Huidtherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Huidtherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Huidtherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Huidtherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Huidtherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Huidtherapeut iets voor je?

Zou je graag Huidtherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Huidtherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Huidtherapeut

R.Brugman

Het is natuurlijk een prachtig beroep waarbij heel veel mogelijkheden zijn. ik denk dat bij bij de betere huidverzorgingsinstituten met personeel die goed zijn opgeleid met specialisaties als Permanent make up,acne  ontharingstechnieken enz. huidtherapie een prima aanvulling is voor deze beroepsgroep. Zeker betreffende kennis , vertrouwen en aanzien. Op dit moment hebben wij drie medewerksters die de opleiding volgen aan de Haagsche Hogeschool. Rob Brugman. eigenaar Instituut Jossy van der Zwan VOF. Zoetermeer    

R.Brugman

Het is natuurlijk een prachtig beroep waarbij heel veel mogelijkheden zijn. ik denk dat bij bij de betere huidverzorgingsinstituten met personeel die goed zijn opgeleid met specialisaties als Permanent make up,acne  ontharingstechnieken enz. huidtherapie een prima aanvulling is voor deze beroepsgroep. Zeker betreffende kennis , vertrouwen en aanzien. Op dit moment hebben wij drie medewerksters die de opleiding volgen aan de Haagsche Hogeschool. Rob Brugman. eigenaar Instituut Jossy van der Zwan VOF. Zoetermeer    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar