Hypotheekadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hypotheekadviseur worden: Opleidingen tot Hypotheekadviseur

Wil je Hypotheekadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hypotheekadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hypotheekadviseur.

Hoe word je een Hypotheekadviseur? 

Werkgevers vragen voornamelijk om een afgeronde HBO en soms om een MBO opleiding in financieel-economische of commerciële richting, bijvoorbeeld Financial Services Management (HBO). Daarnaast is werkervaring in de financiële wereld of dienstverlening vaak een eis.

Daarnaast moet de Hypotheekadviseur een opleiding tot Erkend Hypotheekadviseur (SEH) doen, zodat hij kan worden geregistreerd.

De 5 best beoordeelde opleidingen Hypotheekadviseur

bijgewerkt op 16-09-2021

Opleiding Estate Planner
Over deze opleiding Ben jij financieel adviseur, hypotheekadviseur, echtscheidingsadviseur, financieel planner of fiscalist (particulier gericht) en wil jij jezelf onderscheiden als specialist in advisering over vermogensverschuiving bij leven en/of overlijden? …
Opleiding Estate Planner
Virtual Classroom Estate Planner
Over deze digitale training Ben jij financieel adviseur, hypotheekadviseur, echtscheidingsadviseur, financieel planner of fiscalist (particulier gericht) en wil jij jezelf onderscheiden als specialist in advisering over vermogensverschuiving bij leven en/of …
Virtual Classroom Estate Planner
PE SEH 2021
Word je als hypotheekadviseur regelmatig geconfronteerd met relatieontbindingen? Wil je gesprekspartner zijn bij scheidingen? Als enige gespecialiseerde opleider op dit terrein bieden wij een uniek programma. Een programma dat jou …
PE SEH 2021
PE SEH 2021 - Adviseren in een veranderende omgeving
De ontwikkelingen in de wereld zijn continu van invloed op jouw werk als financieel adviseur of als hypotheekadviseur. Zo zijn er zaken die het krijgen van een hypothecaire lening voor …
PE SEH 2021 - Adviseren in een veranderende omgeving
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk
Over de examentraining Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Examentraining Certified Financial Planner (CFP) Praktijk iets …
Examentraining CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Praktijk

Is het verstandig om Hypotheekadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Hypotheekadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hypotheekadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hypotheekadviseur?

Het aantal open posities voor Hypotheekadviseurs is vrij groot. Maar doordat de Hypotheekadviseur in principe alleen maar een SEH diploma nodig heeft om geregistreerd te staan als erkend Hypotheekadviseur geldt dat ook voor het aantal potentiële sollicitanten.

De doorgoeimogelijkheden van een Hypotheekadviseur zijn afhankelijk van zijn persoonlijke kwaliteiten, opleiding en ervaring. Met de juiste combinatie kan hij bedrijfsleider worden en later franchisenemer.

De actuele kans op werk voor een Hypotheekadviseur

Het beroep Hypotheekadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs subsidies, kredieten en leningen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs subsidies, kredieten en leningen is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

64

Baankans Hypotheekadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hypotheekadviseur

Als je je wilt omscholen tot Hypotheekadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hypotheekadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hypotheekadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hypotheekadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hypotheekadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Hypotheekadviseur (traineeship)
Administratie- en Belastingadvieskantoor Strijker
Vacature Hypotheekadviseur (traineeship) In het kortParttime of fulltime mogelijkhedenMooie instap naar volwaardig Verzekerings- en HypotheekadviseurOp onze kosten behaal jij je WFT diploma’sGoede begeleiding, training en doorgroeimogelijkhedenEen gezellige werksfeer met leuke …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hypotheekadviseur

Als je Hypotheekadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hypotheekadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hypotheekadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hypotheekadviseur?

Competenties en Vaardigheden Hypotheekadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hypotheekadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hypotheekadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hypotheekadviseur

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Hypotheekadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hypotheekadviseur. Als Hypotheekadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hypotheekadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Hypotheekadviseur

Vakkennis voor een Hypotheekadviseur

Het is voor een Hypotheekadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hypotheekadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hypotheekadviseur

E-learning Adviseur Duurzaam Wonen
PE-punten Het volledig afronden van deze e-learning levert je de volgende PE-punten op: * SEH: 3 punten PE SEH categorie B * FFP: 3 punten PE FFP Kennis & Actualiteit …
E-learning Adviseur Duurzaam Wonen

Werkervaring Hypotheekadviseur

Het is voor een startend Hypotheekadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hypotheekadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hypotheekadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Hypotheekadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hypotheekadviseur te werken? Lees het interview

Roland Romeijn (48) is Hypotheekadviseur. Hoe bent u aan deze baan gekomen? “Via internet is mijn interesse gewekt.”
Welke opleiding heeft u gevolgd om Hypotheekadviseur te worden?
“Ik heb de opleidingen gevolgd die nodig zijn om erkend hypotheekadviseur te worden. Mijn behaalde diploma's zijn SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur), WFT (Wet Financieel Toezicht) hypothecair krediet, WFT basis en WFT vermogen.”
Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“De dag begint omstreeks 10:00 uur met het uitwerken van de adviezen van de vorige dag. Tevens worden de lopende dossiers gecontroleerd en zo nodig gecompleteerd. 's Avonds ga ik op pad om eventueel offertes …


Ben jij geschikt om Hypotheekadviseur te worden?

Zou je graag Hypotheekadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hypotheekadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Hypotheekadviseur

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Compleet

Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte …

 • Onderwerp opleiding Hypotheekadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.859,45
 • Duur 11 dagen
Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie

Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een …

 • Onderwerp opleiding Hypotheekadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.339,55
 • Duur 9 dagen
WFT Hypothecair krediet

WFT Hypothecair krediet

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke financiële beslissing die veel mensen moeten maken. Maar een hypotheek is een ingewikkeld financieel product. Het begrijpen van de nieuwste wetten en regels, het uitzoeken van de beste mogelijkheden en het berekenen …

 • Onderwerp opleiding Hypotheekadviseur
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 179,00
 • Duur 5 maanden
E-learning Adviseur Duurzaam Wonen

E-learning Adviseur Duurzaam Wonen

PE-punten Het volledig afronden van deze e-learning levert je de volgende PE-punten op: * SEH: 3 punten PE SEH categorie B * FFP: 3 punten PE FFP Kennis & Actualiteit In deze e-learning Adviseur Duurzaam Wonen gaan we nader in …

 • Onderwerp opleiding Hypotheekadviseur
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 63,16
 • Duur 3 uren
Wft Hypothecair Krediet - Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Wft Hypothecair Krediet - Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen. Na de examentraining is er een korte pauze waarna je direct …

 • Onderwerp opleiding Hypotheekadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 297,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar