Hypotheekadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hypotheekadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hypotheekadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hypotheekadviseur wordt.

 

Wat is een Hypotheekadviseur?

De Hypotheekadviseur geeft (potentiële) cliënten advies over hypotheken.

Cliënten komen bij de Hypotheekadviseur, omdat ze bijvoorbeeld op hun huis een hypotheek willen aanvragen. De Hypotheekadviseur bekijkt en onderzoekt dan de financiële situtatie van de cliënt, zoals zijn maandlasten. Op basis van deze financiële gegevens bepaalt de Hypotheekadviseur de kredietwaardigheid van de cliënt en maakt hij een passend financieringsplan.

De Hypotheekadviseur moet hiervoor over veel kennis beschikken. Zo zijn wet- en regelgeving en belastingen bijvoorbeeld van invloed op de financiële situatie van cliënten. Daarnaast verandert de hypotheekmarkt voortdurend, omdat er constant ontwikkelingen zijn in de financiële markt. De Hypotheekadviseur moet altijd actuele kennis hebben van de ontwikkelingen op zijn vakgebied, zodat hij tijdig op de hoogte is van nieuwe financiëringsconcepten en veranderingen in de regelgevingen op het gebied van hypotheken. Dit is niet alleen noodzakelijk om zijn werk goed te kunnen uitvoeren, maar kan hem ook helpen concurrentie achter zich te houden.

De Hypotheekadviseur kan bij verschillende organisaties werken, zoals een bank, makelaar, intermediair, zelfstandige bemiddelaar of een assurantiekantoor.

Wil je werken als Hypotheekadviseur?

Werk je al als Hypotheekadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hypotheekadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hypotheekadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hypotheekadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Hypotheekadviseur
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hypotheekadviseur

Wat verdient een Hypotheekadviseur?

De Hypotheekadviseur verdient ongeveer €2000 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot €5000 bruto per maand. Wergever, opleidingsniveau en werkervaring zijn van invloed op de hoogte van het salaris.

Een eventuele secundaire voorwaarden is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Hypotheekadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hypotheekadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Hypotheekadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hypotheekadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hypotheekadviseur vacatures

Hypotheekadviseur
Personato Werving en Selectie
Je werft actief nieuwe klanten en begeleidt nieuwe en bestaande klanten bij het afsluiten van een passende hypotheek met bijbehorende overlijdensrisicoproducten en woonlastenbeschermers. Je inventariseert de daadwerkelijke klantbehoefte en geeft …
Hypotheekadviseur
YoungCapital
Wat ga je doen? Het gaat om een fulltime functie bij een hypotheekadviseur in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam. Je komt terecht in een team van 6 mensen …
ERKEND HYPOTHEEKADVISEUR OF HYPOTHECAIR PLANNER (JUNIOR & SENIOR)
Schieland Borsboom NVM Makelaars
Ga jij bij ons aan de slag als hypotheekadviseur of hypothecair planner? Dan kom je terecht in een open en informeel team. Als ervaren hypotheekadviseur werk je zelfstandig en kun …
Online Hypotheekadviseur
Status Pro B.V.
Onze opdrachtgever Als Hypotheekadviseur kom jij te werken voor een coöperatieve verzekeraar. Onze opdrachtgever maakt het verschil door haar klanten de optimale klantbeleving te bezorgen door snel, goed en proactief …
Hypotheekadviseur
Benevia
Benevia zoekt een Hypotheekadviseur te Heinenoord HBO geplaatst op 04-05-2020 Hypotheekadviseur BeneVia Adviesgroep is één van de grootste assurantiekantoren van Rotterdam en omstreken. BeneVia is een onafhankelijke, allround financiële dienstverlener. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hypotheekadviseur

Wat is de toekomst van Hypotheekadviseur?

Het aantal open posities voor Hypotheekadviseurs is vrij groot. Maar doordat de Hypotheekadviseur in principe alleen maar een SEH diploma nodig heeft om geregistreerd te staan als erkend Hypotheekadviseur geldt dat ook voor het aantal potentiële sollicitanten.

De doorgoeimogelijkheden van een Hypotheekadviseur zijn afhankelijk van zijn persoonlijke kwaliteiten, opleiding en ervaring. Met de juiste combinatie kan hij bedrijfsleider worden en later franchisenemer.

Baankans Hypotheekadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hypotheekadviseur worden: Opleidingen tot Hypotheekadviseur

Wil je hypotheekadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hypotheekadviseur? 

Werkgevers vragen voornamelijk om een afgeronde HBO en soms om een MBO opleiding in financieel-economische of commerciële richting, bijvoorbeeld Financial Services Management (HBO). Daarnaast is werkervaring in de financiële wereld of dienstverlening vaak een eis.

Daarnaast moet de Hypotheekadviseur een opleiding tot Erkend Hypotheekadviseur (SEH) doen, zodat hij kan worden geregistreerd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hypotheekadviseur

Opleiding Estate Planner
Over deze opleiding Ben jij financieel adviseur, hypotheekadviseur, echtscheidingsadviseur, financieel planner of fiscalist (particulier gericht) en wil jij jezelf onderscheiden als specialist in advisering over vermogensverschuiving bij leven en/of overlijden? …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) iets voor jou. …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie iets voor …
Wft Hypothecair Krediet - Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)
Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen. Na …
Training Financieel Planner (FFP) Praktijk
Over de training Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Training Financieel Planner (FFP) Praktijk iets voor …
Meer opleidingen Hypotheekadviseur

Weet je nog niet of je Hypotheekadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hypotheekadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Hypotheekadviseur

Met wie werkt een Hypotheekadviseur samen? 

De Hypotheekadviseur heeft contact met andere Hypotheekadviseurs, omdat klanten vaak naar meerdereHypotheekadviseurs gaan om advies te vragen. Het is van belang dat de Hypotheekadviseur een goed netwerk van Hypotheekadviseurs, zodat deze hem kunnen aanbevelen voor bijvoorbeeld second opinions.


 • Hypotheekadviseur
 • Cliënt
Hypotheekadviseur


Organisaties waar een Hypotheekadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hypotheekadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Hypotheekadviseur?

 • Verzekeraars
 • Banken
 • Makelaars
 • Intemediars
 • Assurantiekantoren

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Hypotheekadviseur

Waar kun je het beste werken als Hypotheekadviseur? Hieronder vind je de best door de Hypotheekadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hypotheekadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hypotheekadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hypotheekadviseur.

Welke competenties heeft een Hypotheekadviseur nodig?

Een Hypotheekadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hypotheekadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hypotheekadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hypotheekadviseur nodig? 

De Hypotheekadviseur moet leergierig zijn, omdat hij constant op de hoogte moet blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied. Hij moet de kennis die hij heeft opgedaan goed op een rijtje kunnen zetten en niet alleen kunnen onthouden, maar er ook iets mee kunnen doen (Waarnemer).

De Hypotheekadviseur moet zelfverzekerd zijn. De cliënten van de Hypotheekadviseur hebben dan eerder de neiging om vertrouwen in hem te krijgen. Hij werkt zeer doelgericht en weet zo meerdere opdrachten tegelijk te verwerken en meerdere deadlines te halen. Ook is het van belang dat hij goed kan plannen en geordend is (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hypotheekadviseur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hypotheekadviseur

Roland Romeijn is hypotheekadviseur.

Ben je benieuwd wat een hypotheekadviseur allemaal doet op een dag? Roland Romeijn vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Hypotheekadviseur

Beoordeling van het beroep Hypotheekadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hypotheekadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hypotheekadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hypotheekadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hypotheekadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hypotheekadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hypotheekadviseur iets voor je?

Zou je graag Hypotheekadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hypotheekadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hypotheekadviseur

Jerry

Deze informatie heeft mij zeer geholpen met het maken van mijn sectorwerkstuk. ik ben 15 jaar. bedankt!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar