Hypotheekadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hypotheekadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hypotheekadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hypotheekadviseur wordt.

 

Wat is een Hypotheekadviseur?

De Hypotheekadviseur geeft (potentiële) cliënten advies over hypotheken.

Cliënten komen bij de Hypotheekadviseur, omdat ze bijvoorbeeld op hun huis een hypotheek willen aanvragen. De Hypotheekadviseur bekijkt en onderzoekt dan de financiële situtatie van de cliënt, zoals zijn maandlasten. Op basis van deze financiële gegevens bepaalt de Hypotheekadviseur de kredietwaardigheid van de cliënt en maakt hij een passend financieringsplan.

De Hypotheekadviseur moet hiervoor over veel kennis beschikken. Zo zijn wet- en regelgeving en belastingen bijvoorbeeld van invloed op de financiële situatie van cliënten. Daarnaast verandert de hypotheekmarkt voortdurend, omdat er constant ontwikkelingen zijn in de financiële markt. De Hypotheekadviseur moet altijd actuele kennis hebben van de ontwikkelingen op zijn vakgebied, zodat hij tijdig op de hoogte is van nieuwe financiëringsconcepten en veranderingen in de regelgevingen op het gebied van hypotheken. Dit is niet alleen noodzakelijk om zijn werk goed te kunnen uitvoeren, maar kan hem ook helpen concurrentie achter zich te houden.

De Hypotheekadviseur kan bij verschillende organisaties werken, zoals een bank, makelaar, intermediair, zelfstandige bemiddelaar of een assurantiekantoor.Wil je werken als Hypotheekadviseur?

Werk je al als Hypotheekadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hypotheekadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hypotheekadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hypotheekadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Hypotheekadviseur
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hypotheekadviseur

Wat verdient een Hypotheekadviseur?

De Hypotheekadviseur verdient ongeveer €2000 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot €5000 bruto per maand. Wergever, opleidingsniveau en werkervaring zijn van invloed op de hoogte van het salaris.

Een eventuele secundaire voorwaarden is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Hypotheekadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hypotheekadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Hypotheekadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hypotheekadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hypotheekadviseur vacatures

Vacature Hypotheekadviseur m/ v fulltime met mogelijkheid tot mede eigenaarschap
Hypotheekshop Utrecht Zuilen
Vacature De Hypotheekshop in Utrecht Zuilen De Hypotheekshop is de grootste financiële adviesketen. Iedereen kan terecht bij een vestiging van De Hypotheekshop voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en …
Vacature Hypotheekadviseur m/ v fulltime met mogelijkheid tot mede eigenaarschap
Hypotheekshop Utrecht Zuilen
Vacature De Hypotheekshop in Utrecht Zuilen De Hypotheekshop is de grootste financiële adviesketen. Iedereen kan terecht bij een vestiging van De Hypotheekshop voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en …
Vacature Hypotheekadviseur
Work-On
VacaturebeschrijvingJij bent cijfermatig erg sterk en op een vakantie met vrienden ben jij degene die de pot bewaakt. In deze fulltime functie als Hypotheekadviseur breng jij de financiële situatie …
Vacature Assistent hypotheekadviseur
Work-On
VacaturebeschrijvingDe huizenmarkt staat volledig op zijn kop! Hypotheekadviseurs kunnen jouw ondersteuning dus wel gebruiken! In deze fulltime functie ben jij dé helpende hand van de hypotheekadviseurs. Jij ondersteunt met …
Vacature Hypotheekadviseur
Personato Werving en Selectie
Als Hypotheekadviseur bestaat je primaire taak uit het geven van onafhankelijk hypotheekadvies. Je komt te werken in het hypotheekteam wat bestaat uit collega’s. Jij staat dagelijks klaar voor de klant …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hypotheekadviseur

Wat is de toekomst van Hypotheekadviseur?

Het aantal open posities voor Hypotheekadviseurs is vrij groot. Maar doordat de Hypotheekadviseur in principe alleen maar een SEH diploma nodig heeft om geregistreerd te staan als erkend Hypotheekadviseur geldt dat ook voor het aantal potentiële sollicitanten.

De doorgoeimogelijkheden van een Hypotheekadviseur zijn afhankelijk van zijn persoonlijke kwaliteiten, opleiding en ervaring. Met de juiste combinatie kan hij bedrijfsleider worden en later franchisenemer.

Baankans Hypotheekadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hypotheekadviseur worden: Opleidingen tot Hypotheekadviseur

Wil je Hypotheekadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hypotheekadviseur.

Hoe word je een Hypotheekadviseur? 

Werkgevers vragen voornamelijk om een afgeronde HBO en soms om een MBO opleiding in financieel-economische of commerciële richting, bijvoorbeeld Financial Services Management (HBO). Daarnaast is werkervaring in de financiële wereld of dienstverlening vaak een eis.

Daarnaast moet de Hypotheekadviseur een opleiding tot Erkend Hypotheekadviseur (SEH) doen, zodat hij kan worden geregistreerd.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Hypotheekadviseur

Opleiding Estate Planner
Over deze opleiding Ben jij financieel adviseur, hypotheekadviseur, echtscheidingsadviseur, financieel planner of fiscalist (particulier gericht) en wil jij jezelf onderscheiden als specialist in advisering over vermogensverschuiving bij leven en/of overlijden? …
Opleiding Estate Planner
Virtual Classroom Estate Planner
Over deze digitale training Ben jij financieel adviseur, hypotheekadviseur, echtscheidingsadviseur, financieel planner of fiscalist (particulier gericht) en wil jij jezelf onderscheiden als specialist in advisering over vermogensverschuiving bij leven en/of …
Virtual Classroom Estate Planner
Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) iets voor jou. …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet
Training Financieel Planner (FFP) Praktijk
Over de training Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Training Financieel Planner (FFP) Praktijk iets voor …
Training Financieel Planner (FFP) Praktijk
Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie iets voor …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie

Omscholen of doorgroeien tot Hypotheekadviseur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Hypotheekadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hypotheekadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hypotheekadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hypotheekadviseur?

Competenties en Vaardigheden Hypotheekadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hypotheekadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hypotheekadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hypotheekadviseur

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Hypotheekadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hypotheekadviseur. Als Hypotheekadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hypotheekadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Hypotheekadviseur

Vakkennis voor een Hypotheekadviseur

Het is voor een Hypotheekadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hypotheekadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hypotheekadviseur


Werkervaring Hypotheekadviseur

Het is voor een startend Hypotheekadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hypotheekadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Hypotheekadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hypotheekadviseur

Met wie werkt een Hypotheekadviseur samen? 

De Hypotheekadviseur heeft contact met andere Hypotheekadviseurs, omdat klanten vaak naar meerdereHypotheekadviseurs gaan om advies te vragen. Het is van belang dat de Hypotheekadviseur een goed netwerk van Hypotheekadviseurs, zodat deze hem kunnen aanbevelen voor bijvoorbeeld second opinions.


 • Hypotheekadviseur
 • Cliënt
Hypotheekadviseur


Organisaties waar een Hypotheekadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hypotheekadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Hypotheekadviseur?

 • Verzekeraars
 • Banken
 • Makelaars
 • Intemediars
 • Assurantiekantoren

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Hypotheekadviseur

Waar kun je het beste werken als Hypotheekadviseur? Hieronder vind je de best door de Hypotheekadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hypotheekadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hypotheekadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hypotheekadviseur.

Welke competenties heeft een Hypotheekadviseur nodig?

Een Hypotheekadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hypotheekadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hypotheekadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hypotheekadviseur nodig? 

De Hypotheekadviseur moet leergierig zijn, omdat hij constant op de hoogte moet blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied. Hij moet de kennis die hij heeft opgedaan goed op een rijtje kunnen zetten en niet alleen kunnen onthouden, maar er ook iets mee kunnen doen (Waarnemer).

De Hypotheekadviseur moet zelfverzekerd zijn. De cliënten van de Hypotheekadviseur hebben dan eerder de neiging om vertrouwen in hem te krijgen. Hij werkt zeer doelgericht en weet zo meerdere opdrachten tegelijk te verwerken en meerdere deadlines te halen. Ook is het van belang dat hij goed kan plannen en geordend is (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hypotheekadviseur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hypotheekadviseur

Roland Romeijn is hypotheekadviseur.

Ben je benieuwd wat een hypotheekadviseur allemaal doet op een dag? Roland Romeijn vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Hypotheekadviseur

Beoordeling van het beroep Hypotheekadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hypotheekadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hypotheekadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hypotheekadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hypotheekadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hypotheekadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hypotheekadviseur iets voor je?

Zou je graag Hypotheekadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hypotheekadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Hypotheekadviseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Hypotheekadviseur

Vacature Hypotheekadviseur
Olympia
Voor een klant van Olympia Veenendaal zijn wij per direct opzoek naar een enthousiaste en gedreven hypotheekadviseur. Dit betreft een fulltime functie voor uur in de week. Als hypotheekadviseur ben …
Vacature Junior Buitendienstadviseur
Kamphorst Personeelsdiensten
Onze opdrachtgever is als assurantie tussenpersoon actief in de regio en zoekt jou om verder te kunnen groeien. Met jouw ervaring in de binnendienst en interesse voor de buitendienst ben …
Vacature Hypotheekadviseur
Kamphorst Personeelsdiensten
Als Hypotheekadviseur ben je een betrouwbare partner voor de klanten in de aankoop van een woning. Een belangrijke beslissing waarin jij met je expertise en flair zorgt voor een persoonlijke …
Vacature Assistent Hypotheken
Antenna
Het is een % onafhankelijk financieel adviesbureau met ruime jaar ervaring in de wereld van hypotheken, pensioenen, vermogensopbouw en assurantiën. Hun motto is niet voor niks; “wij adviseren en u …
Vacature Accountmanager zakelijke hypotheken
Mogelijk Vastgoedfinancieringen
Functiebeschrijving:Als accountmanager heb je een belangrijke rol. Jij bent het die de financiering regelt. Je beoordeelt financieringsaanvragen en voert alle gesprekken. Ook onderhoud je contact met de investeerders en …

Actuele blogposts


reacties op Hypotheekadviseur

Jerry

Deze informatie heeft mij zeer geholpen met het maken van mijn sectorwerkstuk. ik ben 15 jaar. bedankt!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar