Inside Sales Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inside Sales Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inside sales engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inside sales engineer wordt.

 

Wat is een Inside Sales Engineer?

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

De inside sales engineer is de werknemer die binnen dit proces de nieuwe aanvragen binnenkrijgt, hier offertes voor uitwerkt en de kleinere problemen opspoort en oplost. De inside sales engineer staat meestal onder leiding van een inside sales executive of inside sales accountmanager. Hij of zij heeft in het proces het meeste contact met de klant, en bekijkt ook alle details van de aanvraag.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Inside Sales Engineer?

Werk je al als Inside Sales Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inside Sales Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inside Sales Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inside Sales Engineer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inside Sales Accountmanager
 • Inside Sales Executive
 • Communicatiemedewerker
 • Marketingmedewerker
 • Sales Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

88


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inside Sales Engineer

Wat verdient een Inside Sales Engineer?

Een inside sales engineer zal naar verwachting starten met een salaris tussen de 1600 en de 2000 per maand. Naarmate de inside sales engineer meer ervaring opdoet, staat hier ook een beter salaris tegenover. Hoe ver dit doorgroeit hangt zeer af van hoeveel specifieke kennis er vereist is voor de verkoop van een product, het kan ophouden bij de 2400, maar evengoed doorgroeien tot 3500.

Salarisschaal Inside Sales Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inside Sales Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Inside Sales Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inside Sales Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Inside Sales Engineer vacatures

Vacature Inside Sales Engineer Binnendienst - Rotterdam
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Binnendienst - Rotterdam Wat ga je doen? Als Sales engineer zal jij een positie gaan bekleden op de binnendienst afdeling. Het een bedrijf dat zich richt op …
Vacature Inside Sales Engineer Industriele Automatisering
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Industriele Automatisering Wat ga je doen? Een technische HBO diploma? Aan het begin van je carrière? (Junior) Sales Engineer!? Heb je al eens gedacht om jouw (nog …
Vacature Inside Sales Engineer Specialist / Proces Industrie
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Specialist | Proces Industrie Wat ga je doen? In tegenstelling tot de meeste Inside Sales functies biedt deze functie heel wat diversiteit. Dagdagelijks heb jij contact met …
Vacature Inside Sales Engineer - €50K - Utrecht
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer – €50K - Utrecht Wat ga je doen? Als verkoper in de technische wereld zal jij de functie gaan bekleden als Inside Sales Engineer. Jij zal het …
Vacature Inside Sales Engineer Mechatronica - Regio Rotterdam/ Utrecht
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Mechatronica – Regio Rotterdam/ Utrecht Wat ga je doen? Ben jij net klaar met je studie HBO/MBO Elektrotechniek, Mechatronica of WTB en sta jij te popelen om …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inside Sales Engineer

Wat zijn de baankansen voor een Inside Sales Engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer.

De actuele kans op werk voor een Inside Sales Engineer

Het beroep Inside Sales Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Commercieel medewerkers binnendienst. De kans op werk voor de beroepsfamilie Commercieel medewerkers binnendienst is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

88

Baankans Inside Sales Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inside Sales Engineer worden: Opleidingen tot Inside Sales Engineer

Wil je Inside Sales Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inside Sales Engineer.

Hoe word je een Inside Sales Engineer? 

Veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. In veel gevallen zal dus voorkennis van de betreffende sector gewenst zijn, bovenop de ervaring/vaardigheden die de inside sales engineer nodig heeft. Deze voorkennis, maar ook de algemene vaardigheden voor een inside sales engineer kan opgedaan worden met veel mbo- en hbo-opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inside Sales Engineer

Er zijn geen opleidingen Inside Sales Engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inside Sales Engineer in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Inside Sales Engineer

Als je je wilt omscholen tot Inside Sales Engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Inside Sales Engineer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Inside Sales Engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Inside Sales Engineer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inside Sales Engineer

Als je Inside Sales Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inside Sales Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inside Sales Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inside Sales Engineer?

Competenties en Vaardigheden Inside Sales Engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inside Sales Engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inside Sales Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inside Sales Engineer

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Inside Sales Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inside Sales Engineer. Als Inside Sales Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inside Sales Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Inside Sales Engineer

Vakkennis voor een Inside Sales Engineer

Het is voor een Inside Sales Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inside Sales Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inside Sales Engineer


Werkervaring Inside Sales Engineer

Het is voor een startend Inside Sales Engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inside Sales Engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Telemarketeer, Inside sales executive, Inside Sales Accountmanager .

Iets anders leren?

Is Inside Sales Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inside Sales Engineer

Met wie werkt een Inside Sales Engineer samen? 

Het netwerk van de inside sales engineer beslaat vooral veel andere inside sales engineers en de leidinggevende, de inside sales accountmanger of inside sales executive, maar hij of zij heeft ook veel contact met andere afdelingen van een bedrijf, bijvoorbeeld de afdelingen communicatie, marketing en productie.


 • Inside Sales Accountmanager
 • Inside Sales Executive
 • Communicatiemedewerker
 • Marketingmedewerker
 • Sales Manager
Inside Sales Engineer


Organisaties waar een Inside Sales Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inside Sales Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Inside Sales Engineer?

Inside sales engineers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Inside Sales Engineer

Waar kun je het beste werken als Inside Sales Engineer? Hieronder vind je de best door de Inside Sales Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inside Sales Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inside Sales Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inside Sales Engineer.

Welke competenties heeft een Inside Sales Engineer nodig?

Een Inside Sales Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inside Sales Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inside Sales Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inside Sales Engineer nodig? 

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Bekijk de persoonstypen voor Inside Sales Engineer


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inside Sales Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inside Sales Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inside Sales Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inside Sales Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inside Sales Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inside Sales Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inside Sales Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inside Sales Engineer iets voor je?

Zou je graag Inside Sales Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inside Sales Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Inside Sales Engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Inside Sales Engineer

Vacature Inside Sales Engineer Elektrotechniek - Rotterdam - €55K
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Elektrotechniek – Rotterdam - €55K Wat ga je doen? Als Sales Engineer zal geen dag het zelfde zijn binnen deze organisatie. Op dagelijkse basis zal jij de …
Vacature Inside Sales Engineer Elektrotechniek - Regio Breda €40K
SAM Recruitment
Inside Sales Engineer Elektrotechniek – Regio Breda 40K Wat ga je doen? Ben jij net klaar met je studie MBO Elektrotechniek en sta jij te popelen om te beginnen …
Vacature Inside Sales Engineer Kleppen en Afdichtingen
LMH Engineering
Wat ga je doen als Inside Sales Engineer Kleppen en Afdichtingen? In deze rol als Inside Sales Engineer Kleppen en Afdichtingen ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Jij bent …
Vacature Inside Sales Engineer
LMH Engineering
Wat houdt jouw functie in? In deze uitdagende rol als Inside Sales Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Jij bent intrinsiek gemotiveerd om "de oplossing te bieden" en …
Vacature Inside Sales Engineer Industrial Applications
Teesing B.V.
We Engineer from Source to Process Wegens uitbreiding van ons Sales teamzijn we op zoek naar een ervaren enenthousiaste collega: Inside Sales Engineer Industrial Applicationsm/v– fulltimeDe focus ligt op Industrial …

Actuele blogposts


reacties op Inside Sales Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar