Inside Sales Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inside Sales Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inside sales engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inside sales engineer wordt.

 

Wat is een Inside Sales Engineer?

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

De inside sales engineer is de werknemer die binnen dit proces de nieuwe aanvragen binnenkrijgt, hier offertes voor uitwerkt en de kleinere problemen opspoort en oplost. De inside sales engineer staat meestal onder leiding van een inside sales executive of inside sales accountmanager. Hij of zij heeft in het proces het meeste contact met de klant, en bekijkt ook alle details van de aanvraag.Wil je werken als Inside Sales Engineer?

Werk je al als Inside Sales Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inside Sales Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inside Sales Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inside Sales Engineer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inside Sales Accountmanager
 • Inside Sales Executive
 • Communicatiemedewerker
 • Marketingmedewerker
 • Sales Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inside Sales Engineer

Wat verdient een Inside Sales Engineer?

Een inside sales engineer zal naar verwachting starten met een salaris tussen de 1600 en de 2000 per maand. Naarmate de inside sales engineer meer ervaring opdoet, staat hier ook een beter salaris tegenover. Hoe ver dit doorgroeit hangt zeer af van hoeveel specifieke kennis er vereist is voor de verkoop van een product, het kan ophouden bij de 2400, maar evengoed doorgroeien tot 3500.

Salarisschaal Inside Sales Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inside Sales Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Inside Sales Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inside Sales Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Inside Sales Engineer vacatures

Inside Sales Engineer
Trinamics
Trinamics is op zoek naar een Inside Sales Engineer voor onderstaande organisatie in Breda. De organisatie is een van de 500 grootste bedrijven van Amerika. De organisatie is een gevarieerd …
Inside sales engineer @Rotor
TwenteXL werving & selectie
Heb je een technische achtergrond en ben je commercieel ingesteld? Al enige ervaring in de binnendienst en heb je de wens om je verder te ontwikkelen en door te groeien?
Inside Sales Engineer
Continu
Ben jij een gedreven techneut met een passie voor commercie? Dan is deze vacature een prachtige kans voor jou! Voor een internationale, industriële automatiseerder zijn wij op korte termijn op …
Inside Sales Engineer
Cargo Care Solutions B.V.
Cargo Care Solutions is looking for someone that fits in with our entrepreneuring and open mindset. Working in our sales department you will be responsible for handling incoming inquiries and …
Inside Sales Engineer
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Wij zijn op zoek naar een Inside Sales Engineer! Wat ga je doen als Inside Sales Engineer? Je biedt onder andere allround ondersteuning aan één van onze Regional Sales Managers …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inside Sales Engineer

Wat is de toekomst van Inside Sales Engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer.

Baankans Inside Sales Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Inside Sales Engineer worden: Opleidingen tot Inside Sales Engineer

Wil je inside sales engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Inside Sales Engineer? 

Veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. In veel gevallen zal dus voorkennis van de betreffende sector gewenst zijn, bovenop de ervaring/vaardigheden die de inside sales engineer nodig heeft. Deze voorkennis, maar ook de algemene vaardigheden voor een inside sales engineer kan opgedaan worden met veel mbo- en hbo-opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inside Sales Engineer

Er zijn geen opleidingen Inside Sales Engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inside Sales Engineer in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Inside Sales Engineer

Met wie werkt een Inside Sales Engineer samen? 

Het netwerk van de inside sales engineer beslaat vooral veel andere inside sales engineers en de leidinggevende, de inside sales accountmanger of inside sales executive, maar hij of zij heeft ook veel contact met andere afdelingen van een bedrijf, bijvoorbeeld de afdelingen communicatie, marketing en productie.


 • Inside Sales Accountmanager
 • Inside Sales Executive
 • Communicatiemedewerker
 • Marketingmedewerker
 • Sales Manager
Inside Sales Engineer


Organisaties waar een Inside Sales Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inside Sales Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Inside Sales Engineer?

Inside sales engineers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Inside Sales Engineer

Waar kun je het beste werken als Inside Sales Engineer? Hieronder vind je de best door de Inside Sales Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inside Sales Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inside Sales Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inside Sales Engineer.

Welke competenties heeft een Inside Sales Engineer nodig?

Een Inside Sales Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inside Sales Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inside Sales Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inside Sales Engineer nodig? 

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Bekijk de persoonstypen voor Inside Sales Engineer


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inside Sales Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inside Sales Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inside Sales Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inside Sales Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inside Sales Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inside Sales Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inside Sales Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inside Sales Engineer iets voor je?

Zou je graag Inside Sales Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inside Sales Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inside Sales Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar