Inside sales executive: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Inside sales executive: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Inside sales executive. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Inside sales executive nodig heeft.Wat doet een Inside sales executive? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Inside sales executive?

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

Een inside sales executive heeft in dit proces een leidinggevende functie, zijn rol is niet precies die van Inside Sales Accountmanager, maar ligt daar wel dicht in de buurt: de termen worden tamelijk ambigu gebruikt, en de taakomschrijvingen zijn vaak hetzelfde. In het algemeen staan “executive” beroepen vaak wel hoger aangeschreven, en zit er vaak ook een hoger salaris aan vast, maar dit hangt natuurlijk ook van de specifieke functie en de sector af. In veel gevallen zal het vooral zo zijn dat het mooier klinkt, maar dat de inhoudelijke taken hetzelfde zijn. De accountmanager/executive is in het verkoopproces de leidinggevende die een team aanstuurt in het opbouwen en onderhouden van klantcontacten. Meestal is hij of zij ook eindverantwoordelijke. Hij of zij neemt vaak een beperkt aantal klanten voor zijn rekenening, omdat het contact in deze gevallen meestal van intensieve aard is. De accountmanager/executive kan zijn werk dan ook op veel manieren invullen, het is maar net hoe de hij of zij tot de beste deal met de klant komt. Een inside sales accountmanager/executive is echter wel vaak gebonden aan de locatie waar hij werkt, waar andere accountmanagers ook wel de deur uitgaan, om bijvoorbeeld persoonlijk contact te hebben met de klant.

Past het beroep Inside sales executive bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Inside sales executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Inside sales executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inside sales executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Inside sales executive per ervaringsniveau

junior Inside sales executive vacatures startend Inside sales executive vacatures senior Inside sales executive vacatures beginnend Inside sales executive vacatures trainee Inside sales executive vacatures leidinggevend Inside sales executive vacatures medior Inside sales executive vacatures aankomend Inside sales executive vacatures ervaren Inside sales executive vacatures leerling Inside sales executive vacatures vacatures omscholen tot Inside sales executive vacatures opleiding tot Inside sales executive

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inside sales executive

Wat verdient een Inside sales executive?

Accountmanagers/executives in het bedrijfsleven verdienen over het algemeen minstens 3000 per maand. Uitzonderingen naar beneden zijn zeldzaam. Uitzonderingen naar boven niet. Een accountmanager met ervaring en de nodige specifieke kennis kan zomaar naar de 5000 of 6000 per maand groeien. Daarnaast kennen veel bedrijven voor accountmanagers een bonusregeling.

Salarisschaal Inside sales executive

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Inside sales executive

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Inside sales executive


Bekijk het salaris Inside sales executive per ervaringsniveau

Salaris junior Inside sales executive Wat verdient een startend Inside sales executive? Wat is het loon senior Inside sales executive? beginnend Inside sales executive salaris Maximaal salaris trainee Inside sales executive Hoeveel verdient een leidinggevend Inside sales executive? Wat is het salaris van een medior Inside sales executive? Salaris aankomend Inside sales executive Wat verdient een ervaren Inside sales executive? Welk salaris krijgt een leerling Inside sales executive?


Inside sales executive worden: Opleidingen tot Inside sales executive

Wil je Inside sales executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inside sales executive.

Hoe word je een Inside sales executive? 

Veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. In veel gevallen zal dus voorkennis van de betreffende sector gewenst zijn, bovenop de ervaring/vaardigheden die de inside sales engineer nodig heeft. Hbo of wo is vaak het minimale niveau, maar een mbo’er met voldoende relevante ervaring en vaardigheden heeft evenveel kans om als “executive” of accountmanager aan het werk te gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inside sales executive

Er zijn geen opleidingen Inside sales executive aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inside sales executive in werkt

Bekijk alle opleidingen Banken


Inside sales executive worden: Omscholen tot Inside sales executive

Als je je wilt omscholen tot Inside sales executive is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Inside sales executive zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Inside sales executive dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Inside sales executive

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inside sales executive

Als je Inside sales executive wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inside sales executive zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inside sales executive

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inside sales executive?


Competenties en Vaardigheden Inside sales executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inside sales executive.

Welke competenties heeft een Inside sales executive nodig?

Een Inside sales executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Delegeren
Delegeren

Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.

Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak. 

Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Vaardigheden Inside sales executive

 • Effectief communiceren
 • Taken overdragen
 • Enthousiasme
 • Improvisatie
 • Leiderschap
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Analytisch vermogen
 • Beoordelen
 • Klantvriendelijkheid
 • Overtuigingskracht
 • Creativiteit
 • Bemiddelen
 • Voorbereiden
 • Methodisch werken
 • Prioriteiten stellen
 • Aandacht voor details
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Inside sales executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inside sales executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inside sales executive nodig? 

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een Bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype Succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Bekijk de persoonstypen voor Inside sales executive


Eigenschappen Inside sales executive

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Inside sales executive

Wat zijn de baankansen voor een Inside sales executive?

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer. Doorgroeien als inside sales executive zal vooral inhouden dat hij of zij leiding gaat geven over een grotere afdeling. Verdere doorgroeimogelijkheden zijn andere managementfuncties, bijvoorbeeld die van sales manager.

De actuele kans op werk voor een Inside sales executive

Het beroep Inside sales executive is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Inside sales executive

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Inside sales executive

Je kunt als Inside sales executive een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Inside sales executive is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Inside sales executive


Organisaties waar een Inside sales executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inside sales executive meestal werkt.

Waar werkt een Inside sales executive?

Inside sales accountmanagers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Netwerk Inside sales executive

Met wie werkt een Inside sales executive samen? 

Een inside sales executive werkt met een team medewerkers die bij verschillende bedrijven anders heten. ‘Inside sales engineer’ wordt veel gebruikt. Naast deze medewerkers staat hij of zij vaak in contact met de sales manager en marketingmedewerkers. Het is inherent aan het beroep dat de inside sales accountmanager veel contact heeft met klanten, maar ook binnen het bedrijf, bijvoorbeeld met de productie- of communicatiemedewerkers.


 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager
Inside sales executive

Interview met een Inside sales executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Inside sales executive:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Inside sales executive verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Inside sales executive?

De beroepen die verwant zijn aan Inside sales executive zijn:
Sales Manager
Salaris: €2500 tot €6500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Inside Sales Accountmanager
Salaris: €3000 tot €5500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Inside Sales Engineer
Salaris: €1600 tot €3500
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Inside sales executive in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7Ga direct naar