Inside sales executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inside sales executive? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inside sales executive. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inside sales executive wordt.

 

Wat is een Inside sales executive?

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

Een inside sales executive heeft in dit proces een leidinggevende functie, zijn rol is niet precies die van Inside Sales Accountmanager, maar ligt daar wel dicht in de buurt: de termen worden tamelijk ambigu gebruikt, en de taakomschrijvingen zijn vaak hetzelfde. In het algemeen staan “executive” beroepen vaak wel hoger aangeschreven, en zit er vaak ook een hoger salaris aan vast, maar dit hangt natuurlijk ook van de specifieke functie en de sector af. In veel gevallen zal het vooral zo zijn dat het mooier klinkt, maar dat de inhoudelijke taken hetzelfde zijn. De accountmanager/executive is in het verkoopproces de leidinggevende die een team aanstuurt in het opbouwen en onderhouden van klantcontacten. Meestal is hij of zij ook eindverantwoordelijke. Hij of zij neemt vaak een beperkt aantal klanten voor zijn rekenening, omdat het contact in deze gevallen meestal van intensieve aard is. De accountmanager/executive kan zijn werk dan ook op veel manieren invullen, het is maar net hoe de hij of zij tot de beste deal met de klant komt. Een inside sales accountmanager/executive is echter wel vaak gebonden aan de locatie waar hij werkt, waar andere accountmanagers ook wel de deur uitgaan, om bijvoorbeeld persoonlijk contact te hebben met de klant.Wil je werken als Inside sales executive?

Werk je al als Inside sales executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inside sales executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inside sales executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inside sales executive in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inside sales executive

Wat verdient een Inside sales executive?

Accountmanagers/executives in het bedrijfsleven verdienen over het algemeen minstens 3000 per maand. Uitzonderingen naar beneden zijn zeldzaam. Uitzonderingen naar boven niet. Een accountmanager met ervaring en de nodige specifieke kennis kan zomaar naar de 5000 of 6000 per maand groeien. Daarnaast kennen veel bedrijven voor accountmanagers een bonusregeling.

Salarisschaal Inside sales executive

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inside sales executive

Er zijn geen vacatures Inside sales executive aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inside sales executive in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inside sales executive in werkt

Bekijk werken in Banken

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inside sales executive

Wat is de toekomst van Inside sales executive?

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer. Doorgroeien als inside sales executive zal vooral inhouden dat hij of zij leiding gaat geven over een grotere afdeling. Verdere doorgroeimogelijkheden zijn andere managementfuncties, bijvoorbeeld die van sales manager.

Baankans Inside sales executive

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inside sales executive worden: Opleidingen tot Inside sales executive

Wil je Inside sales executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inside sales executive.

Hoe word je een Inside sales executive? 

Veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. In veel gevallen zal dus voorkennis van de betreffende sector gewenst zijn, bovenop de ervaring/vaardigheden die de inside sales engineer nodig heeft. Hbo of wo is vaak het minimale niveau, maar een mbo’er met voldoende relevante ervaring en vaardigheden heeft evenveel kans om als “executive” of accountmanager aan het werk te gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inside sales executive

Er zijn geen opleidingen Inside sales executive aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inside sales executive in werkt

Bekijk alle opleidingen Banken

Omscholen of doorgroeien tot Inside sales executive

Als je Inside sales executive wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inside sales executive zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inside sales executive

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inside sales executive?

Competenties en Vaardigheden Inside sales executive

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inside sales executive nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inside sales executive nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inside sales executive

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Inside sales executive

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inside sales executive. Als Inside sales executive wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inside sales executive:


zie volledige beschrijving persoonstype Inside sales executive

Vakkennis voor een Inside sales executive

Het is voor een Inside sales executive ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inside sales executive zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inside sales executive


Werkervaring Inside sales executive

Het is voor een startend Inside sales executive die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inside sales executive is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Sales Manager, Inside Sales Engineer, Inside Sales Accountmanager .

Iets anders leren?

Is Inside sales executive het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inside sales executive

Met wie werkt een Inside sales executive samen? 

Een inside sales executive werkt met een team medewerkers die bij verschillende bedrijven anders heten. ‘Inside sales engineer’ wordt veel gebruikt. Naast deze medewerkers staat hij of zij vaak in contact met de sales manager en marketingmedewerkers. Het is inherent aan het beroep dat de inside sales accountmanager veel contact heeft met klanten, maar ook binnen het bedrijf, bijvoorbeeld met de productie- of communicatiemedewerkers.


 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager
Inside sales executive


Organisaties waar een Inside sales executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inside sales executive meestal werkt.

Waar werkt een Inside sales executive?

Inside sales accountmanagers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Inside sales executive

Waar kun je het beste werken als Inside sales executive? Hieronder vind je de best door de Inside sales executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inside sales executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inside sales executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inside sales executive.

Welke competenties heeft een Inside sales executive nodig?

Een Inside sales executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inside sales executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inside sales executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inside sales executive nodig? 

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een Bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype Succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Bekijk de persoonstypen voor Inside sales executive


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inside sales executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inside sales executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inside sales executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inside sales executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inside sales executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inside sales executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inside sales executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inside sales executive iets voor je?

Zou je graag Inside sales executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inside sales executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inside sales executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar