Installateur Smart Homes Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Installateur Smart Homes? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep installateur smart homes. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je installateur smart homes wordt.

 

Wat is een Installateur Smart Homes?

De Installateur Smart Homes legt bij mensen thuis smart homes aan. Smart homes zijn steeds meer in opkomst en worden in steeds meer huishoudens gebruikt. Het is een verzamelnaam voor technische gemakken in huis. Denk hierbij aan verbindingen tussen internet, televisie en telefoon, het vanaf afstand kunnen bedienen van zonneschermen en de kachel met je smartphone aan kunnen zetten nog voordat je thuis bent.

 

Slimme oplossingen

Door de technologische ontwikkelingen worden onze woningen steeds slimmer en krijgen slimmere oplossingen. Het is namelijk heerlijk om in een verwarmd huis thuis te komen in de winter zonder dat de kachel al de hele dag draait. Ook garagedeuren vanuit de auto kunnen openen en de lampen alvast aanzetten en zo niet in het donker op zoek te hoeven naar het lichtknopje zijn handige oplossingen. Daarnaast zijn steeds meer apparaten aangesloten op het internet en met elkaar verbonden. De installatie van al deze technologische oplossingen wordt gedaan door de Installateur Smart Homes.

 

Technologie

De Installateur Smart Homes moet daarom beschikken over voldoende technische kennis om de apparaten aan te kunnen sluiten en werkend te krijgen. Veel van deze oplossingen kunnen via een applicatie op de smartphone worden bediend. De Installateur Smart Homes installeert deze applicatie en zorgt dat alles goed werkt. Ook kan de Installateur Smart Homes de bewoners uitleggen hoe deze hun slimme woning het beste kunnen gebruiken. Bij problemen en klachten helpt de Installateur Smart Homes de klant en lost de problemen op.Wil je werken als Installateur Smart Homes?

Werk je al als Installateur Smart Homes en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Installateur Smart Homes worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Installateur Smart Homes, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Installateur Smart Homes in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1138


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Installateur Smart Homes

Wat verdient een Installateur Smart Homes?

De Installateur Smart Homes verdient gemiddeld tussen de €1600,- en €2300,-. Dit is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de apparaten en installaties die de installateur installeert. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Installateur Smart Homes

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Installateur Smart Homes

Op zoek naar een nieuwe baan als Installateur Smart Homes? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Installateur Smart Homes. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Installateur Smart Homes vacatures

Vacature Onderhoudstechnicus Elektrotechniek
Radboudumc
Onderhoudstechnicus Elektrotechniek Functie­omschrijving Als onderhoudstechnicus elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het correctieve onderhoud aan de installaties die onder je aandachtsgebied vallen. Samen met ons draag je op …
Vacature Elektromonteur | Monteur Elektrotechniek
MRO Elektrotechniek B.V.
Elektromonteur / Monteur elektrotechniek standplaats: Raamsdonksveer (Brabant) Ben jij een flexibele allround elektromonteur die in oplossingen denkt en streef je daarbij altijd naar een hoog kwaliteitsniveau? Dan zoeken wij jou!
Vacature Monteur elektrotechniek / Elektromonteur
Dynostar
Gezocht! Monteur elektrotechniek/Elektromonteur Met wereldwijde verkoop, een team van gedreven professionals en jaren ervaring is Dynostar een vooraanstaande speler op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van ;Ter versterking …
Vacature Tekenaar Elektrotechniek utiliteit
Xelvin B.V.
Organisatie Onze relatie creëert al meer dan 50 jaar altijd de beste oplossing voor opdrachtgevers op het gebied van elektrotechniek, HVAC en brandbeveiliging. Dagelijks werken er meer dan 800 medewerkers …
Vacature Accountmanager Elektrotechniek €60K OTE
SAM Amsterdam
Accountmanager Elektrotechniek €60K OTE Wat ga je doen? Als Accountmanager Elektrotechniek ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van LED Lighting, Verlichtingsoplossingen aan hoofdzakelijk bedrijven in de maritieme sector en offshore. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Installateur Smart Homes

Wat is de toekomst van Installateur Smart Homes?

Er is voldoende vraag naar Installateurs van Smart Homes. Smart homes worden steeds populairder en de vraag naar installateurs zal in de toekomst dan waarschijnlijk ook gaan stijgen. Door ervaring op te doen en op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen kan de Installateur Smart Homes doorgroeien.

Baankans Installateur Smart Homes

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1138


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Installateur Smart Homes worden: Opleidingen tot Installateur Smart Homes

Wil je Installateur Smart Homes worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Installateur Smart Homes.

Hoe word je een Installateur Smart Homes? 

Om aan de slag te kunnen als Installateur Smart Homes moet je een technische opleiding afgerond hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MBO opleiding Installatietechniek. Hier leer je alles over het aanleggen van uiteenlopende installaties, waaronder de apparaten die je tegenkomt bij smart phones.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Installateur Smart Homes

Elektrotechniek - basis (Dag)
Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties? Begin dan met de cursus Elektrotechniek - basis! Heb jij geen kennis van elektrotechniek en wil je je de …
Elektrotechniek - basis (Dag)
Cursus Elektrotechniek huisinstallaties (3-daagse cursus)
Cursus ektrotechniek huisinstallatie Bij de cursus elektrotechniek wordt de gehele elektrische installatie van de woning behandeld. Vanaf de groepenkast via een logische volgorde tot aan wandcontactdozen en lichtschakelaars. Zeer nuttig …
Cursus Elektrotechniek huisinstallaties (3-daagse cursus)
Elektrotechniek - basis (Avond)
Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties? Begin dan met de cursus Elektrotechniek - basis! Heb jij geen kennis van elektrotechniek en wil je je de …
Elektrotechniek - basis (Avond)
Elektrotechniek
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Doel In de opleiding hbo Elektrotechniek leert u elektrotechnische apparaten en …
Elektrotechniek
Elektrotechniek
In het kort In de cursus Elektrotechniek maakt u op praktische wijze kennis met onderwerpen en toepassingen uit de elektrotechniek. Denk aan spanning, stroom, weerstand, accu’s en relais en het …
Elektrotechniek

Omscholen of doorgroeien tot Installateur Smart Homes

Als je Installateur Smart Homes wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Installateur Smart Homes zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Installateur Smart Homes

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Installateur Smart Homes?

Competenties en Vaardigheden Installateur Smart Homes

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Installateur Smart Homes nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Installateur Smart Homes nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Installateur Smart Homes

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Installateur Smart Homes

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Installateur Smart Homes. Als Installateur Smart Homes wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Installateur Smart Homes:


zie volledige beschrijving persoonstype Installateur Smart Homes

Vakkennis voor een Installateur Smart Homes

Het is voor een Installateur Smart Homes ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Installateur Smart Homes zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Installateur Smart Homes

Introductie Elektrotechniek
Heb je altijd al meer willen snappen van Elektriciteit of wil je starten met Electrotechniek? Leer de basis vandaag nog! Elektriciteit is tegenwoordig overal. In ons huis was dat al …
Introductie Elektrotechniek
Elektrotechniek E-Learning
Cursus Elektrotechniek: leer elektrische apparaten kennenBuitenverlichting aanleggen, een koffiezetapparaat repareren, de wasdroger maken: leer dit en nog veel meer met de cursus Elektrotechniek. Contactdozen, transformators en de meterkast: leer de …
Elektrotechniek E-Learning
e-learning Nettechniek 1: Basis Elektrotechniek Energietechniek
Elektrische Energietechniek zonder de complexe wiskunde; het kan! Volg de 15 modules e-learning Nettechniek 1; Basis Elektrotechniek Energietechniek. Je werkt op het gebied van elektrische energietechniek met motoren, transformatoren en/of …
e-learning Nettechniek 1: Basis Elektrotechniek Energietechniek
The Balanced Scorecard + Strategy Maps
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The Balanced Scorecard + Strategy Maps (Samenvatting) De meeste bedrijven presteren niet maximaal, omdat dit een …
The Balanced Scorecard + Strategy Maps
The Balanced Scorecard + Strategy Maps
Volg nu The Balanced Scorecard + Strategy Maps en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. The …
The Balanced Scorecard + Strategy Maps

Werkervaring Installateur Smart Homes

Het is voor een startend Installateur Smart Homes die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Installateur Smart Homes is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Installateur Smart Homes het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Installateur Smart Homes

Met wie werkt een Installateur Smart Homes samen? 

De Installateur Smart Homes werkt soms samen met andere installateurs of met een leerling installateur. Daarnaast komt de Installateur Smart Homes veel bij de klanten thuis en heeft daarom veel klantcontact.


Installateur Smart Homes


Organisaties waar een Installateur Smart Homes werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Installateur Smart Homes meestal werkt.

Waar werkt een Installateur Smart Homes?

De Installateur Smart Homes werkt voor een installatiebedrijf dat gespecialiseerd is in smart homes. De Installateur Smart Homes gaat naar de klanten toe om daar de smart homes te installeren. De installateur werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Installateur Smart Homes

Waar kun je het beste werken als Installateur Smart Homes? Hieronder vind je de best door de Installateur Smart Homes beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Installateur Smart Homes.

Competenties, Skills en Vaardigheden Installateur Smart Homes:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Installateur Smart Homes.

Welke competenties heeft een Installateur Smart Homes nodig?

Een Installateur Smart Homes heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Installateur Smart Homes

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Installateur Smart Homes passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Installateur Smart Homes nodig? 

De Installateur Smart Homes moet voldoende kennis hebben van smart homes en de apparaten die hierop aangesloten worden. De installateur moet deze kunnen installeren en eventuele problemen op kunnen sporen en verhelpen (Waarnemer). De Installateur Smart Homes moet zelfstandig kunnen werken en luisteren naar de wensen en behoeften van de klant (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Installateur Smart Homes


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Installateur Smart Homes

Maurice Foppele is installateur van smart homes.

Ben je benieuwd wat een installateur van smart homes allemaal doet op een dag? Maurice Foppele is installateur van smart homes en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Installateur Smart Homes

Beoordeling van het beroep Installateur Smart Homes

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Installateur Smart Homes

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Installateur Smart Homes

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Installateur Smart Homes dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Installateur Smart Homes belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Installateur Smart Homes. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Installateur Smart Homes iets voor je?

Zou je graag Installateur Smart Homes willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Installateur Smart Homes bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Installateur Smart Homes?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Installateur Smart Homes

Vacature Monteur elektrotechniek in opleiding
Randstad
Functieomschrijving Word jij enthousiast van het oplossen en voorkomen van storingen, het repareren van machines, maar heb jij niet het juiste diploma? Geen probleem. Bij Randstad starten wij dit voorjaar …
Vacature Storingsmonteur elektrotechniek
Xelvin B.V.
Functiebeschrijving Ben jij een elektrotechneut in hart en nieren? Ben je op zoek naar een functie in 5 ploegen? Heb jij reeds de nodige ervaring binnen de proces- en maakindustrie …
Vacature Projectingenieur elektrotechniek
Witteveen+Bos
Heb jij altijd al een bijdrage willen leveren aan elektrotechnische systemen op het gebied van water en infrastructurele projecten?Deze mogelijkheid bieden wij jou in de functie van projectingenieur elektrotechniek. Binnen …
Vacature Ingenieurs elektrotechniek en industriële automatisering
Witteveen+Bos
Wil jij jouw kennis en ervaring van elektrotechniek en industriële automatisering (IA) inzetten om spraakmakende water-, energie- en infrastructurele projecten te realiseren?Als ingenieur elektrotechniek en industriële automatisering werk je aan …
Vacature Objectdeskundige elektrotechniek stormvloedkeringen
Rijkswaterstaat
Functieomschrijving Optimale waterveiligheid en goede bescherming tegen overstromingen zijn belangrijke thema's voor ons waterrijke land. De stormvloedkeringen in Zuid-Holland, waarvan Rijkswaterstaat eigenaar is, zijn daarbij essentieel. Als objectdeskundige speel je …

Actuele blogposts


reacties op Installateur Smart Homes

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar